Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

22 tykkäystä

Olin siinä uskossa että Moskovalla olisi ollut kohtuullinen omapuolustusjärjestelmä ohjuksia vastaan, mutta ehkä siihen oli tullut vika eli kaikki löysästi irti ollut on sosialisoitu. Aika kova juttu. Onko sittenkään Ukrainan omaa tuotantoa tuo ohjus on toinen juttu.

6 tykkäystä

Edit

Tässä linkki hyvin koostettuun uutiseen

24 tykkäystä

Vanha uutinen jo mutta sopii silti hyvin tähän päivään
20220414_085224

35 tykkäystä

Symboli Z on evoluutio Saksan hakaristista ja symboloi Venäjän “voittoa” sodassa ( “Za pobedy” (for victory). Se oli jo käytössä, kun Venäjä miehitti Krimin niemimaan 2014.

4 tykkäystä

Vähän jo Zelenskiytäkin hymyilytti eilen

49 tykkäystä

Toihan on kyllä selkeästi photoshopattu. Tai sitten Zelenskyllä on aika omituinen oikea käsi :smiley:

Saa liputtaa.

9 tykkäystä

Taas vähän maallikon pohdintaa: Oletetaan, että merimaaliohjuksia olisi saatu jo toimitettua Ukrainaan. Voisiko olla yhteinen sopimus siitä, ettei näiden aikaansaamista voitoista puhuttaisi kovin kovaan ääneen. Voitaisi jopa yhteisellä sopimuksella kertoa niiden olevan Ukrainan omaa tuotantoa.

4 tykkäystä

Zelenskyllä on oikean käden keskisormessa sormus, joka näkyy kuvassakin. Siinä näkyy etusormi, keskisormi ja nimetön. Peukku ja pikkurilli piilossa kansion toisella puolella.

Ja nuo merkit on julkaistu jo 1kk sitten. Sitä en tiedä, onko tuo kuva juuri eiliseltä vai ei, mutta ei se sinänsä varmaan ole feikki. Eikä se feikiltä näytä.

6 tykkäystä
9 tykkäystä

Siis murtautunut yhdestä saartorenkaasta toiseen saartorenkaaseen, siirtymä kaupungin sisällä.

Ukraina ilmeisesti joko sai Neptunet kuntoon tai varmuus uusien meritorjuntaohjusten saamisesta mahdollisti nykyisen erittäin rajallisen varaston käyttöönoton. Venäjälle olisi loogisinta pitäytyä tulipalo&räjähdys tarinassa, “eikä siitä sen enempää”, erästä Lempääläistä tubettajaa lainatakseni.

Itse olen aina pitänyt pinta-aluksia erittäin haavoittuvina meritorjuntaohjusten suhteen, nehän tulee meren pintaa hipoen ja nykyaikainen tekee vielä loppuvaiheen harhautusliikkeitä.

Toisaalta samassa twiittiketjussa mainitaan, että aluksessa on useita toisistaan itsenäisiä asejärjestelmiä, joiden tulisi kyetä torjumaan lähestyvä meritorjuntaohjus.

Tässä Venäjän juttu, että aluksella syttyi tulipalo, evakoitiin jne…

11 tykkäystä

Semmosta…

13 tykkäystä

Avainsana on “tulisi”

Vielä helmikuun alussa Venäjän panssarivoimiakin pidettiin vahvoina ja kuinkas sitten kävikään…

15 tykkäystä

https://twitter.com/CanadianUkrain1/status/1514486639598391300

23 tykkäystä

Jos otetaan huomioon että Venäjällä on jo nyt kyky nukettaa kaikki euroopan pääkaupungit niin mitä merkitystä tällä on?

Medvedev tuntuu kyllä täysin pakotetulta tähän kovistelevaan rooliinsa. Kaikki statementit ovat niin väkinäisen oloisia. Muistelen vanhempaa “Venäjä ei tarvitse diplomaattisuhteita vaan voi hoitaa niitä jatkossa kiväärin kiikarin läpi” -tasoa… ehh? Koulukiusaajan vähemmän kova peesailijakaveri kyseessä.

54 tykkäystä

Luuleeko joku tosissaan, ettei Suomelle ja Ruotsille olisi jo omat russo-nuket varattuna? Mitä tämä muuttaa? Medvedev aukoo päätänsä, kuten tähänkin asti. :slight_smile:

Kukaan ei ole puhunut vuosikymmeniin ydinaseettomasta Pohjolasta. Venäjä ei ole tähän koskaan suostunut ja Venäjä on ainoa maa, jolla koskaan on ollut ydinaseita tällä alueella.

43 tykkäystä

Kaliningradissa on jo nyt ydinaseet ohjelmoituna Suomea varten, mikään ei varsinaisesti muutu. Ongelma vain on, ettei kukaan ole hyökkäämässä Venäjälle, joten ydinaseita ei voida käyttää, on vastoin Venäjän doktriineja. Ydinase on jollakin tapaa hyödytön ase, sillä sitä ei voi käyttää kauhun tasapainon vuoksi.

1 tykkäys

Ei ihan noinkaan. Ilman ydinasepelotetta Venäjän armeija olisi voitu lanata maan tasalle Nato-maiden toimesta heti sodan alussa. Juuri ydinaseen takia muut maat eivät halua osapuoleksi Ukrainan sotaan.

Erittäin hyödyllinen ase Venäjän näkökulmasta.

19 tykkäystä

Hetkinen. Eikös se ole aivan sama lähteekö nuke meitä kohti tuhannen vai sadan kilometrin päästä? Hohhoijaa, jos tämä on se kovin uhkaus mitä ryssästä tulee nii meillä on kaikki hyvin :finland::sweden::ukraine:
Edit. Lähinnä huvittava uhkaus iivanalta. Antaa poikien siirrellä ohjuksiaan.

29 tykkäystä

Nyt kun aikaa on kulunut jonkun verran sodan alusta, alkaa saamaan jonkinlaista hahmotusta siitä solidaarisuuden tasosta eri maiden välillä. Aiemmin pohdin itse että EU:n oma armeija olisi parempi vaihtoehto natolle, mutta kun katsoo Ranskan ja Saksan itsekkäiden vellihousujen touhuja niin se ei tule kuuloonkaan. Britannia on ollut eniten positiivinen yllätys itselleni kuinka voimakkaasti he ovat lähteneet tukemaan Ukrainaa. Samaten Italia on yllättänyt positiivisesti. Italia on ottanut vahvan otteen kaasusta luopumiseen ja Draghi on osoittanut puheillaan aitoa solidaarisuutta vedoten voimakkaasti myös tavallisiin italiaisiin että he vähentäisivät samantien energian kulutusta.

Euroopan muut isot maat, Saksa ja Ranska ovat olleet pahoja pettymyksiä. Macron on aivan kuutamolla ja kuvittelee kaunopuheiden pehmittävän Putinin aikanaan. Ranskassa kansan mielipiteet yleisestikin ovat huolestuttavia jotka näkyvät Le Penin kannatuksessa. Halutaan paheksua ja luoda pakotteita venäjälle, mutta jos ne alkavat sattua myös omaan jalkaan niin silloin ne ovat liikaa. Se siitä solidaarisuudesta. Sama meno Saksalla.

Itä-euroopan maissa vaihtoehdot nyt ovat muutenkin vähissä kun ovat Ukrainan jälkeen muutenkin tulilinjalla seuraavina. Olen kuitenkin ollut positiivisesti yllättynyt myös Puolasta joka on ottanut kovan linjan venäjää kohtaan. Paikoin tuntuu siltä että puolalaisia pitää rauhoiteilla etteivät lähde ylittämään rajaa ja osallistumaan sotaan. Baltia on myös lähettänyt voimakkaasti tukea ukrainaan ja tekee pikaisia toimia venäjän rahahanojen tyrehdyttämiseksi.

USA himmaili vähän alkuun peläten eskalaatiota mutta nyt USA:n tuki on noussut oikealle tasolle ja verbaalisesti myös puhutaan asioista oikeilla nimillä. Olen tyytyväinen läntisen maailman ykkösvaltion johtajuuteen.

54 tykkäystä