Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

12 tykkäystä
4 tykkäystä

Jos tuo tietokantadumppi on aito, niin ei mene kauankaan niin nuo kaikki salasanat on kräkätty auki ja ties mitä kivaa siitä sitten tunnusten omistajille seuraa. Näyttäisi olevan plain md5 ilman mitään suolausta noista valmiiksi kräkätyistä päätellen. Ei ole pitkään aikaan ollut riittävä suojaus missään tietojärjestelmässä.

21 tykkäystä

Suomen puolustusbudjetti on itse asiassa huomattavasti suurempi kuin miltä näyttää. Puolustusbudjetissa yksi suurimmista eristä on lähes kaikissa maissa palkat. Suomalaisessa systeemissä varusmiehet ja reserviläiset muodostavat valtaosan palveluksessa olevista. Jos kuvitellaan länsimaissa palkatun rivimosurin kuukausipalkaksi sivukuluineen 2.000,-(todennäköisesti vähemmän) ja Suomessa varusmiehen päivärahan keskiarvo lienee alle 250,-, niin siitä syntyy iso ero.

15 tykkäystä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008644467.html

"Pentagonin mukaan Venäjän hyökkäys Kiovaan jäljessä aika­taulusta

Tiedustelulähteiden mukaan Venäjän hyökkäys on menettänyt liikevoimaansa"

23 tykkäystä

Huolestuttavaa, toivottavasti (ja luultavasti) pelkkää propagandaa.

Tai sitten vain osuva ajoitus ajelulle…

3 tykkäystä

aika monessa paikassa taas sanotaan että olisivat matkalla paraatiin
https://www.militarynews.ru/story.asp?rid=1&nid=567910&lang=RU

14 tykkäystä

Tänään erikoilähetyksessä 19:20 UPI:n johtajalta Mika Aaltoselta tästä kysyttiin ja kuulemma näitä on tullut useampia pitkälläkin ajalla. Välillä isällisesti, että jokainen maa päättää itse (Natoon liittyminen) tai uhattu sanktioilla. Aaltosen neuvo ettei kannata provosoitua.

Kiinasta hänen mielipiteensä oli, että eivät pidä Venäjän tapahtumista, mutta seuraavat tilannetta. Heidän päävastustajansa on USA. Ja nyt kun USA, Nato ja EU näyttivät yhtenäisyytensä niin:

5 tykkäystä

Hyvä, ettei tehostettuja kuulustelumenetelmiä joutuneet käyttämään, jotta saivat tuon puserrettua ulos miehestä ulos. “Putin is my president”, “It’s not in my hands”, “I have no control over this”, “I’m not in politics”, “I am Russian”, “I hope this ends soon”. Se siitä moraalisesta vastuusta.

Kurkkasin, että äijällä 1,6M seuraajaa instagramissa, ja net worth 80 miljoonan luokkaa. Kuukausiliksa jo pelkästä pelaajasopparista miljoonan luokkaa huomioimatta sponsseja ja bonuksia. Lisäksi kun taskusta tod. näk. löytynee ystävänsä Putlerin puhelinnumero, niin voisi kuvitella statsien olevan sitä luokkaa, että jos halukkuutta löytyisi, niin homma voisi omalta osaltaan olla hänen käsissään.

Hieman sääli, että tuntuu yleisestikin yksilöiden (etenkin Venäjällä) ja erinäisten tahojen ensisijainen näkemys olevan juuri tämä, ettei homma heille kuulu, ja Putler yksikseen pyörittää sirkusta. Mitäköhän vaatisi, että 140M kansalaisen valtiossa saataisiin kansa nousemaan barrikadeille ja pysäyttämään johtajansa?

19 tykkäystä

Hyvä mutta vähän pitkä ketju Venäjän taloudellisten resurssien kestävyydestä.

Vaikka Putin on kasannut ison valuuttakassan ja monelle ”velaton” Venäjä näyttää vahvalta, saa sotien tuon kassan palamaan melko nopeasti (riippuen öljyn hinnasta).

Pidemmälle katsoen maan väestörakenne, ali-investoinnit ja surkea tuottavuuden kasvu ovat masentava yhtälö.

33 tykkäystä

Se on totta, ettei kannata provosoitua. Mutta, jos miettii Ukrainaa, ihmiset eivät halunneet uskoa sotaan. Se saattoi myös vaikuttaa jonkin verran Ukrainan valmiuteen, kun hyökkäys alkoi. Siihen ei mielestäni ole varaa, eikä etenkään silloin, kun Suomi on nyt paljon kiitollisemmassa asemassa saatuaan tiedon siitä, mikä on Venäjän todellinen politiikka.

Suomen kannattaa ottaa uhkailut todesta ja päättäväisesti toimia niin, että uhkaan on varauduttu kaikilla mahdollisilla keinoilla. Suomi on ollut aiemmin sinisilmäinen monella tasolla, siinä kuin muukin Eurooppa, enää sitä ei kannata jatkaa.

33 tykkäystä

Jos perhettä ja muita läheisiä on Venäjällä, aika tarkkaan moni varmasti katsoo, millä sanamuodoin ryhtyy arvostelemaan - varsinkin kun tietää mahdolliset seuraukset, joita petetyksi itsensä kokema hallitsija voi toteuttaa. Ovetshkin on ollut jo pitkään siinä asemassa, että hänen ei rahan vuoksi tarvitse pelata hetkeäkään ja silti loppuelämä olisi taloudellisesti ylellinen.

11 tykkäystä

Pojalla (jo hyvinkin aikuinen ja kyberturvallisuudesta yms hyvinkin ymmärtävä) on kuluttanut viimeisenä parina päivänä tolkuttomasti aikaa eri paikoissa kertomassa-älkää nyt missään tapauksessa jakako tietoja Ukrainan joukkojen liikkeistä, etenkään niin missä näkyy kellonaika ja tunnistettava paikka.

14 tykkäystä

Eiköhän näitä ole jatkuvasti ampumavalmiudessa niin ettei niitä moskovassa tarvitse alkaa kuljettelemaan.

Lisäksi ukraina on liian lähellä että sitä voitaisiin icbm:llä edes pommittaa - nämähän nousevat johonkin 2 000km korkeuteen, kun esim kansainvälinen avaruusasema on 400km korkeudessa ja lähimmillään voi pommittaa useiden tuhansien kilometrien päässä olevia kohteita.

8 tykkäystä

Mun puolesta kaikkien venäläisten tilit voisi osajäädyttää länsimaissa varallisuusasemasta riippumatta. Tarkoittaisi käytännössä esim. 3000,- per kk voit käyttää, enemmästä pitäisi sopia viranomaisten kanssa. Tulisi Putlerille paineita, kun kaikki ammattiurheilijat, näyttelijät ja ulkomailla asuvat liikemiehet painostaisivat.

5 tykkäystä

Ei tämä ikävä kyllä siltä vaikuta että asiat ihan pian paremmaksi muuttuisivat

9 tykkäystä
12 tykkäystä

Piti varmaan sanoa ” we went to the point of no return”

12 tykkäystä

Tässä on sloti jonka aikana Ukrainan asevarastot, ohjuspuolustus yms jne järjestelmät voisi vaikka vain varmuuden vuoksi rahdata maahan lännestä. Toivon siis toki pysyvää rauhaa, mutta jotenkin en ihan luota Venäjään.

9 tykkäystä

Ei kai siitä ole kuin reilu kuukausi, kun venäläiskone lenteli kaikessa raihassa Suomen keskeisten lentotukikohtien yli eikä konetta lehtitietojen mukaan käyty edes tunnistamassa? En nyt mitään piruja halua maalata seinille, mutta kyllä tänä päivänä tuostakin tapahtumasta nousee niskakarvat pystyyn ihan uudella tavalla. Ei taitaisi kuitenkaan enää onnistua.

22 tykkäystä