Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

75 tykkäystä

Tiedustelupalvelun lähteen mukaan FSB:tä on syytetty Venäjän sotatoimien epäonnistumisesta Ukrainassa, mutta se ei ollut saanut ennakkovaroitusta eikä ollut valmistautunut myöskään Venäjänvastaisten pakotteiden lamauttaviin vaikutuksiin.

Todellista kuolleiden sotilaiden määrää ei lähteen mukaan tiedetä Venäjän hallinnossa, sillä yhteys suuriin divisiooniin on katkennut.

Lähteen mukaan FSB:n virkailijoita oli käsketty tehdä sanktioiden varalta arvioita, jotka näyttävät Venäjän voitolta. Tämän seurauksena analyyseistä tuli perusteettomia.

– Venäjällä ei ole mahdollisuutta voittoon, ainoastaan kukistumiseen, lähde arvioi.

Venäjällä ei tämän arvion mukaan ole toivoa Ukrainan miehittämisestä siinäkään tapauksessa, että presidentti Zelenskyi murhattaisiin.

– Jopa vähimpään vastustukseen Ukrainassa tarvitsisimme yli 500 000 sotilasta, eikä tähän ole laskettu mukaan huoltojoukkoja, lähde arvioi.

c41

67 tykkäystä

Tämän Iltalehden jutun lähde on sama joka on jo tässä ketjussa raportoitu päivä-pari sitten. Ihan kiva että suomennettu juttu, mutta muutoin ei ole uutta tuossa.

11 tykkäystä

Ilmeisesti Venäjän viimeisiä oljenkorsia. Entinen pressa joka vaihdettiin pois kärrätty ruikuttamaan että luovaroikaa nyt, “at any cost”. Enpä usko että tämä vetoomus auttaa mitään. Tiedossahan on että Venäjä kai suunnitteli tämän jampan kärräämistä korvaajaksi jos paraatimarssi olisi onnistunut suunnitelmien mukaan, joten siinäkin mielessä aika ihmeellinen veto yrittää tällaista vetoomusta.

11 tykkäystä

Venäjän ortodoksisen kirkon tuki “operaatiolle” on vahvaa. Kirkonmiehet ovat saaneet osuutensa kleptokraattisessa diktatuurissa. Ei ole pitänyt tyytyä pelkkään ehtoollisviinin anastamiseen?

" VENÄJÄN ortodoksikirkon pää, Moskovan patriarkka Kirill pitää Ukrainan sodan syynä läntisiä ”niin kutsuttuja arvoja”, kertoo The Moscow Times -lehti.

Patriarkka jylisi sunnuntaisaarnassaan erityisesti homoseksuaalisuutta ja pride-paraateja vastaan. Sodassa on hänen mukaansa kyse siitä, ”kummalle puolen Jumalaa ihmiskunta asettuu”."

15 tykkäystä

Miten yksi maa voi olla näin pihalla? … ja pilalla? Kirkonmiehiä myöten.

Vaikka yrittäisi kuinka ymmärtää, en minä ainakaan voi käsittää sitä venäläistä telinevoimistelijaa, joka maailmancupin kilpailussa laittoi rintaansa valkoisen Z-merkin. Nyt se on ilmeisesti jo hakaristin veroinen muoti-ilmiö Venäjällä.

Ja tasapuolisuuden vuoksi vielä tämä. →

Puhutaan kovasta maanpuolustustahdosta. Missä vaiheessa tämä on mennyt pieleen? Itse lähden mielelläni puolustamaan maata, vaikka iän puolesta sitä ei enää kukaan vaadi. Olen toki varareservissä ja siellä pysyn.

26 tykkäystä

Nyt oli arvon Patriarkalta erikoinen kulma lähestyä kriisiä. Pitäisiköhän Ukrainan nyt vaan luopua Pride kulkueiden järjestämisestä omalla maaperällään, niin saadaan rauha neuvoteltua. Jeesus mitä vatipäitä.

14 tykkäystä

1500 haluamassa sivariin on vielä aika lailla marginaalista. Toimittaja vetää isoja otsikoita pyöristysvirheen tasoisesta jutusta.

24 tykkäystä

1500 vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana? Ei sitä nyt ihan olkia kohauttamalla voi ohittaa, jos edellisinä vuosina näitä oli koko vuoden aikana reippaasti alle 500.

Jos laskee paljonko tämä on suhteessa vuosittaiseen asevelvollisten määrään (25 000) on luku todella korkea.

Pelkästään tammi-helmikuussa siviilipalvelukseen siirtyvien määrä vastasi 6% vuosittain koulutettavista varusmiehistä. Jos tahti jatkuisi samana loppuvuoden tarkoittaisi se sitä, että siviilipalvelukseen siirtyisi koulutetusta reservistä 36% vuoden aikana asevelvollisuutta suorittavien määrästä.

3 tykkäystä

Kirill on näköjään kerrasta oppineena muistanut ottaa 30 000 euron kellon ranteesta pois :slight_smile:

17 tykkäystä

Kannattaa myös muistaa, että samaan aikaan maanpuolustustahto on kasvanut kriisin myötä. Uskon, että nyt on aiempaa enemmän innostusta lähteä kertaamaan ja toisaalta osallistua reserviläisliiton toimintaan. Asioilla on usein toinenkin puoli.

19 tykkäystä

Venäjän ortodoksinen kirkko Putinin jengiä, mutta Paavi puhuu sodasta. Käsittääkseni Paavi on katolisen kirkon päällikkö, mutta ei niinkään ortodoksisen:

Tällä hetkellä toisenlainen henkilökultti kovassa nosteessa:

12 tykkäystä

Täällä ainakin yksi, joka jaksoi vihdoin soittaa omaan aluetoimistoon ja ilmoittautua vapaaehtoisiin harjoituksiin. Reserviin tuli astuttua 2006, eikä ole kertaakaan tullut käytyä tetsailemassa, joten eiköhän aika ole jo korkea.

37 tykkäystä

Juuri näin vaikuttaa myös olevan.

Tässä jutussa esimerkiksi kerrotaan, että: “Kiinnostuksesta maanpuolustusta ja vapaaehtoistoimintaa kohtaan kertoo se, että maanpuolustuskoulutuksen (MPK) järjestämiin koulutuksiin ilmoittautuneiden määrä on jopa viisinkertaistunut viime päivinä. Määrä näyttää myös olevan edelleen kasvussa.”

Ja: " Reserviläisjärjestöissäkin jäsenmäärä on nousussa. Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan reserviläispiiriin on viime päivinä tullut satakunta jäsenhakemusta.

Kainuussa hakemuksia on toiminnanjohtaja Terho Pellin mukaan tullut helmikuun puoliväliin mennessä yli 20, eli puolet tavanomaisena vuotena kertyvästä määrästä."

Ja tämähän voi myös kertaantua, kun liitytään ja aktivoidutaan ja kun nähdään kavereita ja vaihdetaan kuulumisia niin “aijaa, kerro lisää”.

8 tykkäystä

Eiköhän tässä ole vain kyse sodan aiheuttamasta lyhyestä piikistä, en millään usko että tahti jatkuisi vuoden saati pidempään tuollaisena.

7 tykkäystä

Puolassa on alettu palauttaa venäjän hiiltä takaisin

53 tykkäystä

En usko minäkään, mutta ei tuollainen ilmiö tuossa mittakaavassa ole kovin hyvä juttu. Miksi ylipäänsä käydä varusmiespalvelus siviilin sijaan, jos sodan tullessa lähelle siirtyy samantien siviiliin? Mitä siitä pitäisi ajatella?

Tarvitaan niitä miehiä ja naisia toki siviilissäkin.

1 tykkäys

Koska osaa pelottaa ihan aidosti tilanne tällä hetkellä niin paljon etteivät ole valmiita puolustamaan maata tilanteen eskaloituessa?
Armeijan käyminen taas on vähemmän aikaa vievä projekti kuin sivarin vaikkei haluaisikaan puolustaa maata.

12 tykkäystä

Mun tekisi ihan hirveästi mieli kirjottaa tästä asiasta pitkästi, koska olen yksi näistä 1500 henkilöstä, mutta julkisesti tämän asian puiminen ei turvallisuuspoliittisesti ole varmaan hirveän hedelmällistä.

12 tykkäystä

Ehkä ajatusmaailma muuttuu sen palveluksen suorittamisen jälkeen? Se käydään kuitenkin yleensä 18-19 vuotiaana.

8 tykkäystä