Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Jarmo Limnell lienee katsonut myös tämän katsomisen arvoisen videon. Käsittelee osittain samoja asioita,
Siinä selvisi minullekin mm miksi Venäjän uusinta tankkimallia ei ole Ukrainassa näkynyt. Suosittelen!

3 tykkäystä
1 tykkäys

Toiveet siitä, että demokraattinen länsi saisi Kiinan puolelleen, voitaneen haudata lopullisesti. Kiina syventää ulkopoliittista yhteistyötään Venäjän kanssa. Uskoisin, että syventäminen tapahtuu muillakin politiikan aloilla sitä mukaa, kun Kiina kykenee taitavasti luovimaan lännen pakote- ja sotilaallisen uhan edessä. No tämäkin Kiina -Venäjä -yhteistyön syventäminen tarkoittanee sitä, että Venäjän vaikutusvalta on entistä enemmän sen armoilla, mitä Kiina sallii Venäjän tehdä. Ukrainan on voitettava tämä sota ja lännen panokset kasvavat sodan voittamiseksi. Kiina on valinnut puolensa. Venäjän heikkous saattaa implisiittisesti heikentää myös Kiinaa. Maailmanpolitiikassa demokratia vs. kommunismi on saanut uuden rintamalinja demokratiat vs diktatuurit.

" Venäjä syventää yhteistyötään Kiinan kanssa

klo 10:17: Venäjä ja Kiina ovat sopineet syventävänsä yhteistyötään ulkopolitiikan saralla, venäläinen uutistoimisto Interfax kertoo. Interfaxin tiedot perustuvat Venäjän ulkoministeriöltä saatuihin tietoihin.

Venäjän ja Kiinan ulkoministerit Sergei Lavrov ja Wang Yi sopivat asiasta tavatessaan toisensa Kiinassa Anhuin provinssissa. Interfaxin mukaan yhteistyö sisältää ulkopolitiikan yhteensovittamista ja yksiäänistä viestintää globaaleista asioista."

10 tykkäystä

Ei Neuvostoliiton romahduttuakaan pakolaisvirtaa tullut.

2 tykkäystä

Ei lopulta tullut, mutta kyllä se nähtiin vakavasti otettavana uhkana ja siihen myös valmistauduttiin.

1 tykkäys

Venäjä tekee nämä “Syventävät” yhteistyöt pakon edessä ja hinta, jonka tulee maksamaan siitä, on enemmän kuin sopimuksissa lukee. Lisäksi, Kiinalaiset tekevät yhteistyötä vain ja ainoastaan kun on itselle etua. Putinilla ei ole Kiinaan mitään vipuvartta.

There’s zero progress on 81 out of total 88 such projects that were agreed upon

20 tykkäystä
32 tykkäystä

Venäjä on päättänyt ainakin 12 kansalliskaartin jäsenen työsopimukset sen jälkeen, kun he kieltäytyivät osallistumasta Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa.

Kansalliskaartin sotilaan työsopimusta voidaan muuttaa puoleksi vuodeksi kerrallaan ilman heidän suostumustaan, jos kyseessä on hätätilanne tai aseellinen konflikti tai voimassa on sotatila”, Benjaš sanoi.

”Mutta me emme ole aseellisessa konfliktissa tai sotatilassa. Ukrainassa on sotilaallinen erikoisoperaatio.”

Asianajaja Benjašin mukaan sotimisesta kieltäytyneitä kansalliskaartin jäseniä on paljon enemmän kuin ne 12, joita hän nyt edustaa. Yhteydenottoja on tullut noin 200.

42 tykkäystä

Hyvä artikkeli, jossa Saksalla oli iso osuus Putinin aloittaman sodan mahdollistajana.

https://www.euractiv.com/section/global-europe/opinion/did-the-nord-stream-hypocrisy-trigger-putins-war/

11 tykkäystä

Ihan hatusta vedettynä: Voisiko Putinin suunnitelman osana olla heikentää armeijaa sopivasti, muutama kenraali siinä sivussa, jotta kotimaassa hänelle uskollinen kansalliskaarti jää varsin voimakkaaksi estämään innokkaimmat vallankumousyritykset. Sumuttamisen nimissä tämän sorttiset ulostulot olisivat ihan ymmärrettäviä. Win Win Putelle. Armeijan menestys Ukrainassa olisi tuonut lisää kannattajia, mutta varasuunnitelmana vallankumousta haluavien heikentäminen ei välttämättä olisi pöllömpi idea - olisiko herra niin ovela.

3 tykkäystä

Ymmärtääkseni Venäjällä on jo valmiiksi pidetty armeijaa tahallaan heikkona, juuri sen takia ettei pääsisi syrjäyttämään/tukemaan kansalaisia mahdollisessa massaliikehdinnässä.
Välistä vetämisen lisäksi, armeija joutuu maksamaan suojelurahaa mafialle ja siellä myös paritellaan palveluksessa olevia alokkaita.

Lähteenä tässä omassa mielikuvassa on Kamil Galeev.

8 tykkäystä

Avainsana boldattuna. Eli suattaapi olla, suattaapo olla olematta.

17 tykkäystä

Venäjän ja Kiinan yhteistyö on poliittisen verbaliikan saralla ollut sangen syvää jo pitkään ja siellä yhteinen intressi käyttää hyväkseen kansainvälisten instituutioiden heikkoutta ja muokata ihmisten mielipiteitä ovat hyvin yhteneväiset.

Mutta se, että Kiina lähtisi esim. rikkomaan teknologian vientikieltoja olisikin sitten aiva eri luokan käänne tarinassa. Jäämme seuraamaan.

1 tykkäys

Oheisessa artikkelissa Venäjän RBC-mediassa on enemmän tietoa kokouksesta (Venäjän raportointia).

Aiheina olivat olleet Afghanistanin ja keskisen Aasian tilanne, Iranin ydinsulkuohjelma sekä Ukrainan erikoisoperaatio ja keskustelut Moskovan ja Kiovan välillä. Kiina vastustaa lännen sanktioita Venäjälle, koska ne vaikuttavat myös muihin, joilla ei ole osuutta konfliktiin.

Neuvottelut Afghanistanista jatkuvat laajemmalla joukolla Tunxissa.

En tiedä kuuluuko tänne ketjuun, mutta siintä vähän miettimistä…

2 tykkäystä

No nyt on jo aika foliota :smiley: Tuo skenaario voisi EHKÄ pitää paikkaansa, jos maailma pysytyisi luottamaan putlerin keskuspankkiin (eli, että eivät vedä mattoa alta) ja, että öljyä ei saisi muualta dollareilla.

14 tykkäystä

Tätä levitetään kans :sweat_smile:. Alla kopio viestistä.

Petri Rautio:

Venäjä murskasi juuri sekä dollarin että euron.

Venäjän keskuspankki on virallisesti ilmoittanut, että eilisestä alkaen Venäjän rupla on sidottu kultaan. Hinta on 5 000 ruplaa kultaharkkojen grammalta.

Jokaisessa TROY-unssissa on 32 grammaa. 32 grammaa kertaa 5000 ruplaa grammaa kohden on 160 000 ruplaa. Ruplan muuntokurssi Yhdysvaltain dollareiksi oli eilen 100 ruplaa, 90 kopekkaa jokaista Yhdysvaltain dollaria kohden.

Koska rupla on sidottu kultaan 5 000 ruplaa grammaa kohden ja TROY-unssia kohti on 32 grammaa, mikä tarkoittaa, että yksi kultaunssi maksaisi 160 000 ruplaa, sen muuntaminen Yhdysvaltain dollareiksi tarkoittaa, että kulta on 1 600 dollaria unssilta ruplaa käytettäessä 1 928 dollarin sijaan unssia kohti dollareina.

Eli Venäjä pyyhki juuri noin kolmekymmentä prosenttia (30 %) Yhdysvaltain dollarin arvosta maailmanlaajuisesti kultaharkkojen osalta. Pitäisikö nyt sanoa, että ne piirtää kellä on liituu?

Ja koska Venäjä myy öljynsä ja kaasunsa vain ruplissa ja ruplan hinta on nyt vahvistettu 5 000 ruplaksi grammalta, jokaisen, joka haluaa ostaa öljyä tai kaasua, on maksettava joko ruplissa tai kullassa, eivätkä he saa Yhdysvaltain dollarin arvoa kullalle, jonka he tarjoavat maksuksi.

Jos ihmettelette miksi Biden on soittamassa suutaan kollegalleen Euroopassa niin syy on tässä. Putin ja Venäjä murskasi juuri niin dollarin kuin euronkin ja banksterit kuiskivat nyt isojen poikien korvaan, että sota on saatava hinnalla millä hyvänsä tai hukka perii. Ainoa keino enää yrittää pelastaa dollari on totaalinen sota ja miljoonat kuolleet. Toivottavasti naapurin hermo pitää. Antaa amerikkalaisten nitistyä siinä mukana. Näin se Siperia sananmukaisesti opettaa.

Tämä on yksi maailmanhistorian merkittävimmistä tapahtumista mutta tästä ei Suomessa mediat pihahdakaan. Miettikää itse rauhassa tätä niin kyllä ne silmät avautuvat.

Saa jakaa. Suurin osa ei vielä ymmärrä mitä juuri tapahtui. / Petri Rautio

3 tykkäystä

Eli Venäjä yrittää massiivista pump&dumpia kultaan (tai kryptoihin)? :sweat_smile:

Ja joo, saahan sitä öljyä muualtakin. Jos nyt oikein ymmärsin, niin Putinhan yrittää uskotella kaikille että ruplan kurssi on tämä sitomalla sen kultaan. Harmi vain, ettei ruplat kiinnosta ketään, ja vaikka joku maksaisikin öljynsä/kaasunsa kullalla, ei hän todellakaan käytä Putinin määrittämää vaihtokurssia vaan kullan USD-markkinahintaa. Sitten päästään siihen väittelyyn, että saako Putin tarpeeksi kultaa maksuksi vai ei :person_shrugging:

14 tykkäystä

Melko sakeaa, tää heppu on paitsi maailmantalouden syväosaaja, myös koronarealisti. Ei ehkä saamansa ’julkisuuden’ väärti.

27 tykkäystä

Ei se Venäjä mikään talousmahti ole, eikä romuta sen enempää dollaria kuin euroakaan. Kiinalla ja koko muulla maailmalla on intressi dollarin arvossa (dollaripohjaiset velkapaperit), joten Venäjä nyt talouden pikkutekijänä voi kaikenlaista yrittää, mutta tuloksetta.

Valuutan kultakantaan liittäminen tarkoittaa käytännössä rahapolitiikasta luopumista. Venäjä ei voisi vaikuttaa rahan liikkeisiin ohjauskorkoa laskemalla tai nostamalla.

Tosin saattaisi olla muulle maailmalle hyvä, ettei Venäjä voi säännellä talouttaan liikaa ja on sidottu tiukkaan talouskuriin ja tasapainoiseen budjettiin. Pakotteiden arkirealismi iskee nopeammin.

20 tykkäystä