Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Jonkinlaisia odotuksia kohdistuu ainakin näihin:
BEXMAB: Aikovat esittää tuloksia.
64th American Society of Hematology Annual Meeting & Exposition
ASH 2022
10th - 13th December, 2022

Jos positiivista dataa, se on hyvin bullish vaikutusmekanismin kannalta. Tosin täysin ei verisyöpiä voi rinnastaa kiinteisiin kasvaimiin. Ja lääkkeinä ei siinä ole PD-1 mukana, joka teoriassa olisi optimikombo. Jos data ei rohkaise, on tietty bearish, mutta toivo jää kiinteisiin kasvaimiin.

FDA:n lupa aloittaa jatkotrialit kiinteissä monoterapiana loppuvuoden 2022 aikana. Tämä olisi jnk verran bullish, mutta lopputulokset sitten joskus vasta merkitsevät, vie vuoden pari, ellei joku ota näkemystä eli riskiä sitä ennen.

PD-1 markkinoijia on lukuisa joukko eli partnereita vähintään yhtä paljon. Faron haluaa olla kaikkien kaa, mutta pihtaa antamista, ettei muut menetä mielenkiintoaan. Jokaisessa syöpätyypissä on oma lääkealan sektorinsa, joka hallitsee markkinaa ja on jo tehnyt trialit eli hankkinut myyntiluvat tiettyyn käyttöaiheeseen ja ehkä eri maantieteen alueelle. Partnerointi yhden tällaisen sektorin kanssa ei ehkä tuota esimaksuina 150 MEUR, joka tarvitaan. Upporikasta ja rutiköyhää. (Mekö kohta?)

10M anti olisi kyllä ihan odotettavissa, kun siihen saa pälle vielä sen 5M lainan. Tällä pitäsi saada Faron eteenpäin vielä Matinsin seuraavan vaiheen alkuun, Bexcombon alkuun ja Bexmabin first line datan yli. Isompi kysymys lienee miten seuraava 50M kerätään. Tulisiko jenkkilistautuminen jo tässä vaiheessa? Se olisi hieman huono ajoitus, jos markkina-arvo pyörii vielä näin alhaalla ja yleinen markkinatilanne on mitä on. Redeye muistaakseni mallinsi 200M + 800M suuruista partneridiiliä vasta 2024:lle.

Uskon, että USAn listaus tapahtuu vielä ennen Joulua. Proff Jalkanen sanoi kevään videolla, että arvostus siellä noin 10 kertainen… En usko, että listaukseen liittyvä anti tulee olemaan 2€ kpl…:slight_smile: Rahoittajia jatkotutkimuksille ei löydy enää Suomesta, mutta sieltä kyllä löytyy. Suurimmat lääkeyhtiöt tekevät voittoa jopa mrd kuukaudessa. Noin puolet uusista innovaatioista tulee pienistä uusista firmoista ja isot ostaa lupaavimmat niistä ja Faron kuuluu siihen kohderyhmään. Prof sanoi: isot pyörii meidän ympärillä… neuvottelut ovat menossa…

1 tykkäys

Jos tässä markkinatilanteessa ei usko ala välillä hiipua, ei ole realiteeteissa. Siitä tuli mieleeni epäilyn hetkiä aiheuttaneita:

Ihmettelin aiemmin, mikä Maijan kommentti oli sytokiininoususta, että menee viikossa ohi. Markku nyt täsmensi tuota ja kelmussakin seisoo, että 4 viikkoa kestää. Markun mukaan hoitava vaikutus jää päälle 3-4 viikon immuuniaktivaation jälkeen, jääkö siis tuona aikana muistijälki? Kahteen kertaan painotti, että jää päälle.

Markku sanoi noin kk sitten, että suurimmalla Bex-annoksella vaikutus ei ollutkaan enää niin suotuisa ja viittasi biologisten lääkkeiden ominaisuuksiin, että niin esim. insuliinikin toimisi. No en kyllä tiedä, mihin tämän perustaa. Mitä enemmän insuliinia, sitä suurempi sokerinlasku. Teho ei annosta suurentamalla huonone. Henki voi kyllä lähteä. Biologisten haitat kasvavat annoksen suurentuessa.

Itse itseäni korjaten (toisin kuin Paavo V.) tulkitsin aiemmin, että MATINS-potilaille olisi annettu PD-1 Bexin jälkeen, mutta siihen itse asiassa ei suoraan vastattu, vain nyökyteltiin kilpaa, että kannattaisi.

Proactiven tilaisuudessa kysyttiin patentin suojaavuutta pienmolekyylejä vastaan. Markku ei tiennyt :face_with_monocle:. En tiedä voisiko edes olla mahiksia, että vaikuttaisivat. Anybody? Bex on vasta-aineena makromolekyyli ja M. sanoi sen ja reseptorin vuorovaikutuksen olevan suojattu. Esim. Venetoclax (BEXMABissa SoC-hoitona) on pienmolekyyli syöpäsolun BCL-2 proteiinia vastaan.

Mikä on se Proactivessa kiitelty BEXMAB surprise? Mistä yllätyttiin? Milloin? Kenet yllätettiin?

4 tykkäystä

Kurssi on, mikä on, ja sen kanssa on elettävä. Faron ei ole mikään poikkeustapaus, vaan kun katselee muiden vastaavien firmojen kurssikehitystä viimeisen vuoden ajalta, suunta on lähes hämmästyttävän yhtenäinen.

Mitä taas partnerineuvotteluihin tulee, mukavaa, jos sellaisia on meneillään. Se ei tosin tarkoita vielä yhtään mitään. Isot firmat ovat tietysti kiinnostuneita pienistä kehitysyhtiöistä. Kiinnostuksesta on kuitenkin pitkä matka siihen, että yhtiöstä oltaisiin valmiita maksamaan jotain. Vielä pidempi matka on siihen, että yhtiöstä oltaisiin valmiita maksamaan miljardeja.

2 tykkäystä

Mielestäni Bexin patentin kiertäminen pienimolekyläärisillä yhdisteillä on hyvin epätriviaalia. Bexin vaikutus näyttää olevan hyvin spesifiä juuri sen targetoimalle epitoopille (Nonclinical Characterization of Bexmarilimab, a Clever-1–Targeting Antibody for Supporting Immune Defense Against Cancers | Molecular Cancer Therapeutics | American Association for Cancer Research), ja esimerkiksi muut olemassa olevat anti-Clever-1 vasta-aineet eivät tuota samaa vaikutusta. Tällöin Faronin patentti Clever-1:n epitoopin targetointiin vasta-aineilla estää ainakin muiden rekombinantti-vasta-aineiden kehityksen hyvin.

Vaihtehdoksi jäisi silloin pieinimolekylääriset yhdisteet joiden tulisi joko olla hyvin spesifejä juuri tuohon epitooppiin, joka on hankalaa tehdä muilla kuin vasta-aineilla, tai targetoida Clever-1:n interaktioreitin kohdemolekyylejä. Nämä kohdemolekyylit liittyvät mahdollisesti lysosomien asidifikaatioon ja näitä kohdemolekyylejä on julkaistu ainakin Hollmenin labran aiemmassa jutussa (Systemic Blockade of Clever-1 Elicits Lymphocyte Activation Alongside Checkpoint Molecule Downregulation in Patients with Solid Tumors: Results from a Phase I/II Clinical Trial | Clinical Cancer Research | American Association for Cancer Research). Tällöin oletuksena olisi, että nämä reitit olisivat myös Faronin patentoinnin kohteina jo työn alla. Toinen ongelma mikä noiden reittien kohdentamiseen voi myös liittyä on se, että pienimolekyläärisiltä yhdisteiltä tulisi puuttumaan se spesifisyys mikä Bexillä saavutetaan, ja oletettavaa olisi, että näiden reittien systemaattinen inhibitio voisi johtaa suurempiin haittavaikutuksiin kuin Bex.

Toinen mahdollinen vaihtoehto kiertää Bexin patenttia olis kohdentaa liukoisen Clever-1:n kohdemolekyylejä, mutta näistä ainakin RACK1:n targetointi pienimolekyläärisillä yhdisteillä on tuon tähän lankaan aiemmin linkatun patenttihakemuksen osana.

5 tykkäystä

Jotakin hoputtamisellakin saa aikaan. BEXLUNG ei ala kuitenkaan ennen joulukuuta 22. Tutkimussuunnitelmassa ei ole mitään muutoksia paitsi nuo päivämäärät, ei edes annostelun optimointia, vaan edelleen aiotaan mennä 3 viikon välein ja minimistä maksimiannoksiin. Suattaanhan tuokin vielä muuttua ennen joulua, mutta olisiko niin, että pelkäävät rajumpaa sytokiinipäästöä/tuumorilyysiä, jos olisikin supertehokas kombo Pembro+Bex. Toivotaan, että tulee sellaiset haittavaikutukset, jotka ovat hallittavissa. Jatkossa esim. Traumakinella :wink:

2 tykkäystä

Dodii.

https://otp.tools.investis.com/clients/uk/faron1/rns/regulatory-story.aspx?cid=2223&newsid=1635863

KEY HIGHLIGHTS

· A proposed private placement to raise approximately EUR 8 million conducted by way of an accelerated book-building, directed to a limited number of institutional and other investors.

· The Company has substantial anchor demand in place for the Placing.

· Significant majority of the net proceeds of the Placing would be used for the acceleration of the bexmarilimab clinical development program and manufacturing.

· As disclosed in the Company’s half year report on 25 August 2022 total cash and cash equivalents held by the Company as of 30 June 2022 was ca. EUR 9.9 million.

· Gross proceeds of the Placing, if subscribed, together with other currently confirmed funding, are expected to provide the Company with working capital further into Q1 2023.

3 tykkäystä

Voiko päivä ihanemmin alkaa…:laughing: missä se koputteleva jätti viipyy?

4 tykkäystä

Nyt en ymmärtänyt tilannetta…?

1 tykkäys

Eli markkinoille tulee 7,4 prossaa lisää osakkeita kakkua jakamaan.

Uusi tiedote eiliseen liittyen:

Results of Placing (investis.com)

Kassaa on siis kulunut aiemmin arvioitua nopeammin. Jos kassa oli H1 lopussa 9,9 Meur ja sen sanottiin riittävän Q1:lle saakka, niin on kyllä aika hurja burnrate, jos tämä uusi 8,4 riittää vain pidemmälle Q1:stä. Kirsikkana kakun päällä, ettei mahdollista edes tuon IPF:n seuraavan erän nostoa, kuten @Antti_Siltanen kommentissaan mainitsee.

Toivottavasti tässä on nyt jotain mitä en ymmärrä. Yksi tällainen selittävä tekijä voisi olla, että todelliset neuvottelut partneroinnista/ muusta diilistä on jo pitkällä ja halutaan vahvistaa omaa neuvotteluasemaa, ettei vastapuoli pääse kiristämään tiukalla rahoitusasemalla. Aika näyttää.

5 tykkäystä

Luulen, että NASDAQ listaus on lähiaikoina, sekin maksaa aika paljon vrt Helsinkiin. Veikkaan sen tapahtuvan Marraskuulla. Sinne meno kerrottiin Lontoon sijoittajatilaisuudessa hiljattain…

2 tykkäystä

Oma tulkinta oli se, että aiempi kassa olisi riittänyt ehkä MATINS:n loppuun saattamiseen tänä vuonna ja BEXMAB:n alkuun pyöräytykseen. Nyt tämän avulla sitten tutkimusohjelmaa voi kiihdyttää ja tehdä BEXMAB:a pidemmälle vaiheen I loppuun ja laittaa BEXCOMBO:n käyntiin. Ja ehkä ajallisesti päästään myös vähän eteenpäin tuon Q1:n raameissa.

Hyvä havainto ja voi hyvinkin pitää paikkansa.

8 tykkäystä

Jos tämä on oikea syy, niin sitten Faronin johdon täytyy uskoa, että uusia instituutionaalisia sijoittajia saadaan mukaan vain, jos ollaan listattuna NASDAQ:issa. Tämä on mahdollista, ja silloin tavoitteena on varmaankin nostaa MarketCap, parantaa omia neuvotteluasemia ja kykyä kerätä rahoitusta jatkossa.
En ole tästä kuitenkaan varma, koska tämä sisältää oletuksen, että löytyy uusia instituutionaaliset sijoittajia 1. jotka uskovat Faroniin 2. Mutta eivät ole valmiita sijoittamaan Faroniin, koska se on listattuna jossain muualla kuin jenkeissä.

En pidä tätä mahdottomana, mutta intuitioni sanoo, että sijoitusrahastot ja instituutionaaliset sijoittajat etsivät biotech-kohteita kaikkialta. Eivätkä rajoita sijoituskohteitaan pelkästään jenkkehin. Toisaalta Faron tarvitsee vain vakuuttaa muutama/pienimäärä syvä taskuisia sijoittajia, jotta listautumisessa on järkeä.

2 tykkäystä

Ehkä myös tämä Suomen geopoliittinen …sijainti saattaa nopeuttaa USAn listausta. Lontoon investment Forumissa viikko sitten Markku sanoi: Go West young Man :slight_smile: eikä hän ollut tyytyväinen yhtiön arvoon. Jo noin vuosi sitten eräällä videolla sanoi, että toiminnot on pakko siirtää Usaan. Kevät talven videolla: kurssiin siellä nolla perään…kun haastattelija kyseli USAn arvostuksista tämän alan firmoille.

Peel Hunt on ilmeisesti hiukan alentanut arvostuksen arvostustaan, kuitenkin Osta ja 6,11 €.

Onkohan @Antti_Siltanen saatavana milloin tietoa, ketkä ovat 8,4 M€ laittaneet nyt likoon? Nyt jäi ilmeisesti 1,6 M€ uupumaan, että olisivat saaneet IPF:n 5 M€ lisää? Onks tota heittää? Timo? Anybody? Hassua vaan, että jo nostetusta 10 M€:sta täytyy olla 2 maksettu helmikuuhun mennessä takaisin, kun lyhennykset on kvartaaleittain ja laina-aika 5 vuotta. Meno on kohta kuin Suomen valtiolla.

Kaikki, jotka ovat tähän asti eläneet, tietävät varmaan, että Inden firmauutiset saa päälle Analyysipalvelun ”Seurattavat yhtiöt (Muokkaa)”.

Yhtiöketjuissa yhtiöiden (ok, Inden myös) hard core fanit laittavat usein Inden kommentit linkiksi, mutta tässä tapauksessa teen minä niin🤓. Joskus analyytikko itse, mikä olisi hyvä tapa. Onneksi on joku, joka ”joutuu” pureksimaan nämä turhan monimutkaiset kuviot suomeksi.

4 tykkäystä

Olisikohan @Paavo_Koivisto sanonut että ensi viikolla olisi jotain tietoa tulossa näistä?

Pienestä jäi tosiaan kiinni tuo lainaehdon täyttyminen…

5 tykkäystä