Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Näyttäisi kyllä enemmän robotin myynniltä 2.00 eurolla, koska näkyvissä oleva myyntikappalemäärä vaihtuu aina kaupan tapahduttava. Jäävuoressa se pysyy aina samana.

5 tykkäystä

Täältä voit seurata osto- ja myyntilaitaa hieman paremmin. Viiveellä toki

Eilen tosiaan 0,8% osakekannasta vaihtoi omistajaa, se ei ole kovin paljon.

2 tykkäystä

Liputusilmoitusvelvollisuudet eivät koske Firsth North yhtiöitä, koska FN on monenkeskinen kauppapaikka, eikä pörssi.

4 tykkäystä

Pieni sivuhyppy keskusteluun. Käytiin tilanne pääpiirteittäin läpi @Antti_Siltanen kanssa myös inderesTV:n puolella. (Foorumin tarkkaavaisille lukijoille ei luultavasti sisällä sen suuremmin uutta.)

28 tykkäystä

Yli vuorokausi on kulunut, eikä Faronista ole kuulunut mitään. Luulisi, että luottamuksen lisäämiseksi kannattaisi antaa asiasta jonkinlainen tiedote mahdollisimman pian. Hiljaisuus lisää epävarmuutta entisestään.

22 tykkäystä

Eihän kukaan isompi sijoittajataho pystyisi päivässä tai kahdessa vähentämään esim. puolia omistuksistaan päivittäisellä kaupankäynnillä. Eihän siellä ostopuolella ole niille ottajia ja eihän ne halua ostopuolen täysin tyhjentyvän. Sen vuoksi tässä tilanteessa vain piensijoittajat myy/ostaa.

8 tykkäystä

Kuuluuko edes nämä kurssien kauhistelut tähän ketjuun vai mieluummin tuonne?
https://keskustelut.inderes.fi/t/kurssien-ja-niiden-muutosten-kyselyt-kauhistelut-ja-hehkuttelut-osa-3

11 tykkäystä

Eikös Jalkanen puhunut amerikoissa tyhjille penkeille jokin aika sitten. Hatara muistikuva jostain kuvasta J.P Morganin tilaisuudesta. Riitti signaaliksi välttää…

Ketjussa viesti 3173

1 tykkäys

Kyllä tuo koko päivän kestänyt tasainen myyntipaine 2,000€ tasolla viittaa lähes varmasti iceberg myyntitoimeksiantoon. Tulkitsen niin että joku isompi toimija haluaa vähentää mutta ”herrasmiesmäisesti” ei romauta kurssia kaatamalla kaikkea suoraan laitaan. Volyymit ovat olleet pieniä koska tällä hetkellä ostajana on vain piensijoittajat.

Tässä mielestäni yksi tilanne milloin lyhyeksi myynti edistäisi markkinoiden tehokkuutta. Faronin lappuja ei vain taida saada mistään lainaan. Mielestäni tässä on nyt harvinaisen iso downside riski, Faronin osake muuttui hetkessä tavallisesta biotech osakkeesta täysin spekulatiiviseksi sijoitukseksi.

6 tykkäystä

Totaalinen radiohiljaisuus asian tiimoilta Faronilta todennäköisesti ei enteile mitään positiivista uutista jatkosta.
Faronin 19.2 tiedotteesta:
“is therefore in several Events of Default, as defined in the Funding Agreement.”
Voi vain arvailla kuinka monta ehtoa sopimuksessa on ja mitä ne ovat.

“Negotiations related to possible restructuring of the loan facility as well as waiver of covenant obligations are ongoing with IPF”
Lainan uudelleenjärjestely – ilmaisia lounaita ei vain ole olemassa

“A further announcement will be made in due course”
Eli tiedotetaan sitten kun tiedotetaan jos on jotain tiedotettavaa

1 tykkäys

Miksipä ei.

Voi toki liittyä myös kurssimanipulaatioon.

Faronilla on todennäköisesti tällä hetkellä inhottavat neuvottelut käynnissä, kuinka vapautua saalistajarahoittajan peukaloruuvista mahdollisimman pienin vaurioin.

Yksi työkalupakin keinoista voisi olla uuden (suunnatun) osakeannin rakentelu. Tällöin ei olisi ollenkaan tyhmää Faronin näkökulmasta yrittää pitää kurssia (keinotekoisesti) ylempänä, jotta annista saataisiin edes jotain irti pakollisesta alennuksesta huolimatta.

Tietysti tätä manipulaatiota ei tekisi Faron itse, vaan esimerkiksi annin tuleva järjestelevä taho tietäessään, että tili tulee toimeksiantopalkkion myötä. Tai sitten “ostajana” sekä “myyjänä” voi olla markkinatoimija(t), jonka / joiden toimenkuvaan kuuluvat erilaiset erityismarkkinaoperaatiot, kuten tukiostot tietyissä erikoistilanteissa, osakkeiden lainaaminen muille markkinaosapuolille jne. Tällaiset toimijat kun tapaavat muutenkin häärätä mm. kaksoislistattujen firmojen kuten Faronin ympärillä innokkaana kuin kärpänen navetassa.

Harmi, että Nordnet taannoin lopetti kaupankäynnin osapuolten julkaisemisen tehtyjen kauppojen yhteydessä. Kukahan heidät siihen mahtoi ylipuhua=)?

Ja miksi.

3 tykkäystä

Tyhjä oli sali. Mietin tuossa kohtaa että ei ole ihmekään; näytti olevan sama kalvosarja kuin on ollut koko viime vuoden käytössä. Ovat varmasti huomanneet ja jatkossa otetaan kohderyhmäkin paremmin huomioon.

1 tykkäys

Vitsailu ei näköjään aina aukea. Kommentoin kuvaa sivuetupenkeistä, kuvan nappasin linkkarista. Salista ei ollut kuvaa… Sen oli ottanut Faronin VP, funding&IR. Jos hän olisi ottanut kuvan, jossa on tietyn firman edustajat kuuntelemassa Markkua ja sitä olisi mennyt koko maailmalle kuvallinen tiedotus, olisi ollut luottamus jatkossa kortilla.

18 tykkäystä

RedEye:

Faron affirms that it is engaged in discussions with IPF regarding potential solutions. These discussions include the possibility of restructuring the loan facility and obtaining waivers for covenant obligations that have been breached. The negotiations are ongoing, suggesting that the company is actively seeking ways to address its financial challenges.

It is uncertain at this point in time what exact consequences this will have on Faron’s operational capability and, specifically, the clinical development of lead candidate bexmarilimab. The company ensures that it will provide further updates on the situation in due course, implying that shareholders and investors should expect additional information once there are developments or decisions regarding the ongoing negotiations with IPF. We will return with any potential changes to our valuation model when we have further information and a clearer understanding of the matter.

Faron estimates its current total cash and cash equivalents to be approximately EUR3.4m, enough to cover its financing needs until the beginning of April, according to the company.

4 tykkäystä

Kaivelin vähän IPF:än muita keissejä rahoituksen jatkoon, ainakin tässä 2023 päästy sopimukseen mutta nopealla pläräilyllä tuntuu tosiaan kalliilta - varsinkin muille omistajille:

This press release notably refers to a financing Poxel has set up in the form of bonds redeemable for new or existing shares with IRIS, which, after receiving the shares resulting from the redemption of those instruments, is not expected to remain a shareholder of the Company.

The shares, resulting from the redemption of the aforementioned securities, will, in general, be sold in the market at very short notice, and this may create a strong downward pressure on the share price.

(Poxelilla menee ihan ok, osake mörnii mutta kasvun jatkuessa samanlaisena tuloksen pitäisi olla tämän vuoden jälkeen jo positiivisen puolella.)

Asiantuntevammat voivat varmaan sanoa ollaanko tässä edes samalla pelikentällä, vaikuttaa että IFP parantanee tässä neuvottelussa omia ehtojaan rytinällä.

7 tykkäystä

Eikö tässä voisi järjestää merkintäosuusanti, niin se olisi tasapuolinen kaikille.Miksi mennä huonoilla ehdoilla ottaan kallista lainaa ja lisäksi taitaa kaikki piensijoittajat tippua kyydistä??

2 tykkäystä

Isot omistajat eivät välttämättä halua laittaa sellaisia määriä uutta rahaa, että saisivat puolustettua omaa omistusosuuttaan. Minun käsitykseni mukaan merkintäoikeusannin järjestäminen vie myöskin jonkin verran aikaa, joten sen puolesta ei ole ihan ensisijainen vaihtoehto tilanteen ratkaisemiseen tässä kohtaa.

2 tykkäystä

Laina on nopein vaihtoehto ehdottomasti. Vaihtovelkakirjalaina voisi olla toimiva ja tuoda enemmän turvaa kyseiselle sijoittajalle/sijoittajille (verrattuna uusien osakkeiden merkitsemiseen).

1 tykkäys

No totta kai yrityksellä on valmis rahoitussuunnitelma kun rahojen piti riittää helmikuun loppuun. Onhan…onhan?

Näissä tilanteissa usein lainaraha on niin kallista tai vielä hurjemmilla kovenanteilla että eiköhän se anti ole se tie. Kurssi ei toki siitä pitäisi mutta onhan tuossa vielä markkina-arvoa mistä ammentaa. Anti kyllä järjestyy nopeasti, toki järjestäjä on siinäkin tukevasti käsi yhtiön taskussa.

3 tykkäystä

On tämä kertakaikkiaan niin käsittämätön case että eipä toista mieleen tule. Ei mitään järkeä alusta loppuun: “Hallituksella useita rahoitusvaihtoehtoa pöydällä josta valitaan osakkeen omistajan kannalta se paras vaihtoehto” oli Markun viesti vain jokin aika sitten. Tämäkö oli todella se paras vaihtoehto?

9 tykkäystä