Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Nyt on kyllä kovan luokan naamavalidaatiot ensi tiistaina klo 11 BEXMAB faasi 1 webcastissa.

Tämä meni nyt noiden toiveiden väliin. Key opionion leadereista saadaan Mika :pray:t2: asettamaan Bexin tulokset kehyksiin.

”Participants of the webcast will include Dr. Mika Kontro, MD, PhD, Associate Professor at the University of Helsinki and BEXMAB Principal Investigator; Dr. Maija Hollmen, PhD,”

”Mika Kontro, MD, PhD, on dosentti ja konsultti kliinisessä hematologiassa Helsingin yliopistollisen sairaalan Syöpäkeskuksessa. Mika Kontro suoritti tohtorinväitöskirjansa, jonka aiheena oli “Akuutin leukemian yksilöllistetty hoito”, vuonna 2017.

Hän työskentelee tällä hetkellä K. Albin Johannsonin syöpätutkimusapurahan saajana (Suomen Syöpäinstituutti) ja ryhmänjohtajana FIMM:ssä. Hänellä on vahva tausta kliinisten tutkimusten johtamisessa, ja hänet valittiin vuonna 2017 Euroopan Hematologian Yhdistyksen kliinisen tutkimuksen koulutusohjelmaan (CRTH). Mika Kontro toimii tällä hetkellä Suomen AML-ryhmän puheenjohtajana ja on Pohjoismaisen AML-ryhmän hallituksen jäsen.”

Maija tuo huippututkijan näkökulmaa vaikutusmekanismeista. Ok, hänellä on os. Jalkasena omistustakin Faronissa, mutta hypettämistä eikä excitementtiä ei ole näkynyt. Juho Jalkanen, omistaja, verisuonikirurgi koulutukseltaan, osallistuu myös, oli haastattelussa lennokas, tosin rehellinen, kun lupasi annin ja se tullee, missä muodossa, ei ole tietoa.

14 tykkäystä

Eilisen yhtiökokouskutsun pohjilta olin ymmärtäväni, ettei merkintäoikeusantiin olla nyt edes hakemassa lupaa.

2 tykkäystä

Eilisessä yhtiökokouskutsussa tuli jatkorahoituksen mallit julki. Se kutsu on aika mörkö, enkä ole ihan vielä kerennyt itsekkään tutustua siihen täysin. Mutta se siitä saadaan selville että merkintäoikeusantia sieltä ei ole tulossa, vaan jatketaan suunnatuilla anneilla, mutta voidaan myös tehdä yleinen osakeanti jossa olisi ylimerkitsemistilannetta varten jonkinlainen preferenssi nykyisille osakkeenomistajille.

AI käännös josta tein muutaman korjauksen:

Valtuutusta haetaan harkitulle suunnatulle osakeannille ja muutoinkin laajalla harkintavallalla hallitukselle mahdollistamaan joustavuus yhtiön järjestää harkittu Tarjous myös tavalla, joka sisältää yhtiön osakkeenomistajat, oikeaan aikaan ja parhailla käytettävissä olevilla ehdoilla, sekä helpottaakseen yhtiön siltafinanssitarpeita. Yhtiön AIM-listauksen vuoksi merkintäoikeusanti Brexitin jälkeen edellyttäisi erillisiä sääntelyhyväksyntäprosesseja Suomessa ja Isossa-Britanniassa, mikä olisi haastavaa, aikaavievää ja kallista. Näin ollen, kuten tällä hetkellä harkitaan, Osakeannin todennäköisin rakenne sisältäisi (i) osakkeiden julkinen tarjoaminen Suomessa yksityisillä sijoituksilla ETA:ssa, ja (ii) erillinen Ison-Britannian “avoin tarjous” osakkeista (tai panttivakuuksien eduista) nykyisille Ison-Britannian osakkeenomistajille (tai panttivakuuksien haltijoille) aina rajoitettuna alle 8 miljoonan euron kokonaisharkinnalla. Rajallinen määrä muita kuin ETA:n ulkopuolisia sijoittajia voitaisiin myös sisällyttää suomalaiseen julkiseen tarjoukseen soveltuvien sääntöjen ja poikkeusten alaisina, kaikki kuten ja harkitun Tarjouksen lopullisten ehtojen alaisina. Lisäksi suomalainen julkinen tarjous voitaisiin rakentaa siten, että tilaushintaa (tai hintaväliä) ja enimmäismäärää osakkeita määritettäisiin ennen harkitun Tarjouksen käynnistämistä hallituksen toimesta. Osakkeenomistajille ei myönnettäisi merkintäoikeuksia, mutta he voisivat tehdä tilauksia harkitun Tarjouksen ehtojen ja määräysten mukaisesti, kun ne ovat saatavilla. Suomalainen julkinen tarjous voisi sisältää erilliset vähittäis- ja institutionaaliset erät, joissa olisi etusija olemassa oleville osakkeenomistajille ja siltafinanssien lainaajille ylimerkinnän tapauksessa, tarkemmin määriteltynä yhdessä muiden ehtojen ja määräysten kanssa. Ison-Britannian avoin tarjous suunnattaisiin Iso-Britanniassa asuville osakkeiden tai panttivakuuksien haltijoille ja se voisi sisältää “ylimääräisen hakumenettelyn”, joka mahdollistaisi Iso-Britannian haltijoille hakea enemmän kuin heidän suhteellinen osuutensa Iso-Britannian avoimessa tarjouksessa, vaikka kokonaisharkinta Iso-Britannian avoimessa tarjouksessa olisi aina rajoitettu alle 8 miljoonan euron.

Inderes kommentissaan totesi että riskit korkealla koska siltarahoitus ei varmistunut. Itse uskoisin että Faron on saanut indikaatiota että siellä on hyviä tuloksia tulossa, joten siltarahoituksen varmistaminen tehdään vasta seuraavien kliinisten tulosten julkistusten jälkeen. Siihenhän toi aamun webinaarikin viittaa. Eli luotto on kova että osake vielä nousisi hyvistä tuloksisa. Markku vihjasi tossa eilisen haastattelussa että näillä valuaatioilla on kiinnostuneita sijoittajia, joten oisko mahdollista että siellä on mahdollisuus valita nyt ja nyt koitetaan hilata hintaa ylös.
Tai sitten on vaan vaikeata nostaa sitä rahaa…

18 tykkäystä

Osaatko Rushi/tai joku muu kertoa minulle, kenelle toi suunnattu anti tehdään yleensä? Onko esimerkiksi 100 suurinta omistajaa vai joku muu tapa kenelle ne tulevat merkittäviksi? Olisin mennyt yhtiökokoukseen kuuntelemaan asiat, mutta valitettavasti sille päivälle on muita kiireitä.

2 tykkäystä

En osaa varmaksi sanoa muuta kuin että mua ei ole kysytty mukaan. :smile:

Uskoisin että siellä on joku 20 suurinta mukana, ja siihen päälle joku määrä ulkopuolisia rahastoja, valaita, treidaajia ja keinottelijoita yms. Aika pienillä positioillahan pääsee tonne 30. sijoille. Onhan siinä joku pankki aina fasilitoimassa niin niillä on varmasti myös soppansa pelissä että kenelle tarjotaan.

Toi tuleva public offering on ilmeisesti aika samanlainen juttu kuin IPO, mutta Faron on jo valmiiksi listattu. Eli julkaistaan antiesite ja kuka tahansa voi sitoutua merkitsemään tiettyyn hinta-haarukkaan, joka on sitten ehkä jonkin verran alempi kuin nykyinen hinta.

7 tykkäystä

Faron-ketjussa alkoi keskustelu merkintäoikeuksien myynnistä. Keskustelu on siirretty https://keskustelut.inderes.fi/t/kysy-vastaa-ketju-sijoittamisesta/, jonne myös osallistuin kokemuksin SmartEyen merkkariannista.

Merkkariantikeskustelu ei nykytiedoin kuulu Faron-ketjuun. Mistä alkoi? Juho kertoi jo kuukausia sitten, että anti tulee. Alkoi spekulaatio, että varmaankin sen verran iso, että saadaan FDA:n kokouksen ohjaus, minkälainen trial vaaditaan Bexin myyntilupaa varten.

Yhtiökokouskutsu 13.3.24:
Kuten Rushi-AI toteaa edellä, yhtiökokouskutsussa todetaan ja kerran viel suomennos:

”Faronin Lontoon rinnakkaislistauksen vuoksi merkintäoikeusannin järjestäminen Brexitin jälkeen edellyttäisi erillisiä sääntelyhyväksyntäprosesseja Suomessa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mikä olisi haastavaa, aikaa vievää ja kallista.”

”Yhtiön hallitus ehdottaa, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään suunnatusta osakeannista”

”Osakkeenomistajille ei myönnettäisi merkintäoikeuksia, mutta he voisivat tehdä merkintöjä suunnitellun Tarjouksen ehtojen mukaisesti, kun ne ovat saatavilla. Suomalainen julkinen tarjous voisi sisältää erilliset vähittäis- ja instituutiotarjoukset, ylimerkintätilanteessa olemassa oleville osakkeenomistajille ja sillanrahoittajille suunnitelluilla allokaatiopreferensseillä, jotka määriteltäisiin tarkemmin yhdessä muiden ehtojen ja edellytysten kanssa.”

”kokonaisharkinta Yhdistyneen kuningaskunnan avoimessa tarjouksessa olisi aina rajoitettu alle 8 miljoonan euron.”

Yhtiökokouskutsua ei näy Inderesin ilmoitusfiidissä, postasin sen kyllä ketjuun 13.3.24. Sähköpostiin tuli myös 13.3.24 klo 16.03. Varmaan analyytikoillekin.

Inderes seuraavana aamuna 14.3.24: ”Oletamme nyt lisärahoitustarpeeksi 43 MEUR (aik. oletuksemme 30 MEUR) sisältäen jo toteutetut 3,2 MEUR:n vaihtovelkakirjat, 5 MEUR:n siltarahoituksen ja 35 MEUR:n merkintäoikeusannin. Perusskenaariossa oletamme kaiken rahoituksen toteutuvan arvostustasoltaan merkintäoikeusannin tyypillisen tason mukaisesti noin 35-40 % alennuksella nykykurssiin nähden.”:person_shrugging: @Antti_Siltanen lomilla? @Antti_Luiro

Merkintäoikeusantia ei kuitenkaan suunnitella ja hyvät on Inden hahmottelemat alennusprosentitkin, suunnatuissa alennusprosentti on ollut (toki vain tähän asti) n. 15 %.

Markku kertoi webcastissa, että säästötoimenpiteiden :pray:t2:vuoksi 3 miljoonan kuukausikulut voitaisiin saada 2 miljoonaan. Sehän nähdään, mutta olisi merkittävä muutos tarvittavan annin suuruuteen.

Summa summarum: Faron järjestänee suunnatun annin, 8 miljoonaan asti Lontooseen ja loput ETA-alueelle yksityisille ja instikoille. Jos Faron saa tosiaan kulut alas, Inden ennuste annin suuruudesta ei ehkä pidä paikkaansa tai sillä mentäisiin jo myyntilupatrialinkin aloituksesta eteenpäin, jonka piti jo olla partnerointipointin yli (hyvässä skenaariossa). Annissako annettaisiin etusija omistajille vain ylimerkintätilanteessa? Toivotaan nyt sitten sellaista :sweat_smile:

11 tykkäystä

Tuo meidän oletus annin suuruudesta tulee yhtiön kertomasta tarpeesta, jossa jo sovitun 3,2 MEUR vaihtovelkakirjalainan lisäksi yhtiö pyrkii keräämään ~5 MEUR siltarahoituksen ja lisäksi ~35 MEUR pidempiaikaista rahoitusta (=43 MEUR uutta rahoitusta vuonna 2024) :point_down:

Näkemys annin valuaatiosta on tosiaan vielä varovaisen kautta, yhtiön rahoitustarve on edelleen akuutti ja siltarahoitus varmistamatta. Yhtiökokouskutsussa on kuitenkin edelleen pöydällä todennäköisenä vaihtoehtona yhteensä 20 milj. osakkeeseen asti taipuva paketti, jossa Suomessa tarjotaan osakkeita myös julkisella merkkariannilla. Tämän kohdan muotoilu tuntuu hieman epätavanomaiselta, mutta en heti keksi mikä vaihtoehto “public offering of shares in Finland” :lle voisi olla kuin merkkarianti, kun private placementit (suunnatut annit) on mainittu tässä erikseen toisena komponenttina. Paketissa on mukana myös erilainen “avoin” järjestely UK:ssa (paremman tiedon puutteessa jos ehdot olettaa merkkariannin tasolle, niin ei pitäisi tulle negatiivista yllätystä täältä) :point_down:

Lisäksi yhtiökokouskutsussa on erillinen suunnatun osakeannin valtuutus 30 milj. osakkeeseen, eli on siis mahdollista että rahoituspaketilla olisi painoa enemmänkin suunnatussa annissa (jossa alennus oletettavasti pienempi). Mieluusti Faronin keräämän rahoituksen ehdot olisivat tuota meidän odotusta (1,15 €/osake) paremmat.

Tärkein meidän näkemystä ohjaava tekijä on tällä hetkellä kuitenkin tuo rahoitustilanteen ja siihen liittyvien epävarmuuksien purkautuminen =edellytykset WACC-%:n laskuun ja hinnoittelupisteen siirtyminen raporttimme taulukossa ylöspäin (ks alla), jolloin päästään eroon myös heikomman antivaluaation tuomasta riskistä (ei jouduta liikkumaan taulukossa lisää vasemmalle). Esim. ± 10 % kerätyn rahoituksen arvostustasoon heiluttaa DCF-arvoa vielä suhteellisen vähän :point_down:

image

15 tykkäystä

Tsekkaa Luiro vaikka Tamtronin viime vuotinen anti, niin selviää miten listayhtiö voi järjestää osakeannin yleisölle ilman merkkareita…

6 tykkäystä

Katos, eipä ollut tuollaista tullut itselleni aiemmin vastaan (eikä Tamtronia seuraava Pauli ollut kuulemassa kun muilta tästä toimistolla kysäisin :smiley: ) - eli tuo mainittu Tamtronin esimerkki oli suunnattu osakeanti, jossa merkintöjä allokoitiin antia edeltävien omistusosuuksien suhteessa. Tamtronin kohdalla riittävä annin toteutuminen oli jo antia julkaistessa varmistettu ja taseessa oli tuoreet IPO-rahat valmiina, eli rahoitusriskiasetelma oli hieman erilainen.

Oli näemmä Faronin yhtiökokouskutsussa (kuva edellisessä viestissäni) myös suoraan mainittu, ettei tässä teknisesti jaettaisi merkintäoikeuksia Suomessakaan, eli voi olla että suunnitteilla on jokin vastaava ratkaisu. Tällöin Faronilla on itsellä vähän kontrollia merkintähintaan, mutta markkinat sen hinnan lopulta kuitenkin hyväksyy ja vielä ei tiedetä millaiset nuo ehdot on. Otetaan mielummin positiivinen yllätys tässä syliin, katsotaan mihin ehdot asettuu ja miten hyvin rahoitus saadaan kasaan :+1: kuten yllä mainitsin, rahoitusriskin poistuminen on tässä arvostusyhtälössä kuitenkin se keskeisin tekijä jolla riskihinnoittelua saataisiin purettua. Edellisen viestini taulukosta (löytyy toki myös viimeisestä raportista) voi haarukoida eri skenaarioita.

14 tykkäystä

En ollut kovinkaan tyytyväinen tähän lainaehtojen rikkomiseen liittyvään keskusteluun.

“En mene nyt yksityiskohtiin… Oliko se syy sitten meidän huolimattomuudessa vai siinä ettei ollut riittävästi käteistä.”

Itse olisin kyllä halunnut enemmän grillaamista tuosta aiheesta. Eihän siinä nyt ole kahta sanaa missä se vika on. Jos hyväksyy lainaehdot, niin silloin sitoutuu niitä myös noudattamaan. Syy EI ollut velkojassa vaan Faronin talousjohtamisessa.

Surkuhupaisaa on se, etten voi kuin niellä tuon ja jatkaa omistajana ja näyttää siltä, että laitan vielä lisää rahaa kiinni, vaikka ajattelin jo maksimiriskitasoni tulleen vastaan. Tottahan siellä ajatellaan omistajan etua ja tulevat neuvottelut tehdään varmasti omistajan etu ensin -periaatteella, sitä en epäile hetkeäkään. Silti jäi vähän fiilis, että liian helpolla päästettiin.

EDIT: Yritin siis lainata tuota viestiä missä on Herra Jalkasen haastattelu.

14 tykkäystä

Olen samaa mieltä, että aika kevyesti ohitettiin asia. Ottaen huomioon, että siellä pitäis olla huippunimet johdossa, niin kyl lainaehdot ja taloustilanne olis pitäny olla selvillä. Jotenkin minulle jäi tunne, että taustalla on jotain mitä ei nyt voitu tai haluttu tuoda esiin. Tärkeintä on nyt löytää tie ulos tapahtuneesta. Yhtiökokous ja erityisesti suuret osakkeenomistajat päättävät hallituksen vastuuvapaudesta ja jatkosta jos selitys ja jatkosuunnitelmat tyydyttävät. Toivottavasti hyvät tulokset saavat aikaan kurssinousua, että osakeannilla saadaan hyvä jatkorahoitus mahdollisimman pienellä laimennuksella.

5 tykkäystä

Ensiviikolla on tiedotustilaisuus, mutta oliko niin, että osakeannin ehdot tarkoitus julkaista vasta yhtiökokouksessa myöhemmin? Meni tuo tieto hiukkasen ohi. Onko jollain tarkempaa tietoa?

3 tykkäystä

Yhtiökokouskutsussa on eri malleja ja yhtiökokouksessa valitaan joku niistä!

2 tykkäystä

Faron mainittu.

Markkinaraadissa puhuttiin eilen pörssin mahdollisista kymmenkertaistujista:

”Salkunhoitajana mainetta niittänyt Viitikko nostaa lisäksi esiin biotekniikan alalta eli ”vauhtia ja vaarallisia tilanteita -sektorilta” lääkekehitysyhtiö Faron Pharmaceuticalsin, jolla onnistuessaan on ”hurja potentiaali”, vaikka viime aikoina tapetilla ovatkin olleet enemmän rahoitusongelmat.”

Olli Viitikko oli salkunhoitajana (Mikro Markka ja Arvo Markka) Taalerissa ja sieltä päätyi Aktian ostettua Taalerin varainhoidon Proprius Partnerseihin Mika Heikkilän kanssa.

17 tykkäystä

FDA:n myöntämät statukset kuvissa selitettynä tuoreessa linkkaripostauksessa. Faronilla on ainakin Bexin Fast Track-(nopeutettu arviointiprosessi, jossa on tarkoitus saada lääke aiemmin käyttöön potilaille, kuin tavallisessa prosessissa) ja Breakthrough Therapy (kuten ed. FT, tässä kuitenkin alustava kliininen näyttö merkittävää) - hakemukset ”in progress”. Niitä siis edistetään.

Tiistaina kuullaan, saadaanko hakemuksiin lisää lihaa luitten päälle tuloksista. Orphan on jo saatu AML:ään. Jos tulokset säilyvät edelleen hyvinä, epäilemättä Bex saa molemmat lisästatukset. Milloin, jää nähtäväksi. Fast Trackin voi saada jo ennen faasi 1:tä eli prekliinisenkin datan perusteella.

Huomio kuvissa alla tuohon fast trackiin ja breakthroughiin. Faasi 2 jälkeen FDA:n review, jonka jälkeen voisi saada jo myyntiluvan. Faasi 4 eli post-marketing trial silloin vaadittaneen, korvaa tavallaan jälkeen päin faasi 3:n. Menettely varmistaa sen, että todetun merkittävän tehon vuoksi voidaan hoitaa muuten hoitamatta jääviä jo aiemmin ja toisaalta, jos ongelmia tulisi ja/tai teho jäisi kuitenkin puuttumaan, pysyväksi myyntilupa ei muutu.

Kuvaan selityksinä: FDA:n “Breakthrough Therapy” -statuksen yhteydessä “adaptive trial design” tarkoittaa mukautuvaa mallia, joka on joustava lähestymistapa kliinisten tutkimusten suunnitteluun ja toteutukseen. Tämä mahdollistaa tutkimuksen muuttamisen reaaliajassa perustuen väliarviointien tuloksiin, mikä voi nopeuttaa lääkkeiden kehitystä ja arviointia1.

“Surrogate endpoint” taas viittaa välilliseen mittaustulokseen, esim. biomarkkeriin, jota käytetään korvaamaan suoraan kliinisesti merkittävä lopputulos, kuten potilaan eloonjääminen tai oireiden vakavuus. Välillinen mittaustulos voi olla laboratoriomittaus tai fyysinen merkki, jonka uskotaan ennustavan lääkkeen vaikutusta taudin kulkuun2.

21 tykkäystä

Itseäni jännittää tai pikemminkin hirvittää noi FDA-luvat. Niitä ei todellakaan heru tosta vaan, vaikka olisi mitä dataa. Todella paljon on, datan lisäksi, kiinni hakemuksen tekijästä. Se on oma taiteenlajinsa, jota ei voi hoitaa sillä, että palkataan konsultti ja kyllä se hoitaa. Valmistautuisin riskienhallintamielessä siihen, että lupaa ei välttämättä vielä tule. Mitä sitten tehdään ja miten se vaikuttaa jatkoon ja erityisesti rahantarpeeseen?

Huom. kommenttini perustuu kohtuulliseen ymmärrykseeni suomalaisesta lupakäytännöstä (ovat tietääkseni kaikkialla suht samankaltaisia) ja toisesta sijoituksestani, joka sai kielteisen päätöksen FDA:lta. Lueskelin tuolloin fdan ohjeita lupaprosessista.

9 tykkäystä

Itse en vielä murehdi/mieti lupa-asioiden kiemuroita. Rahoitusasiat pitäisi Faronin saada nopeasti paremmalle tolalle.
Ilmeisesti on tosiaan tulossa hyviä BEXMAB uutisia ensi viikolla, toivottavasti edistää rahoitus kuvioita.

5 tykkäystä

Markku sanoi suoraan viimeisimmässä haastattelussa, että fda:n lupa tai faasi 2 tutkimuksen saaminen loppuun hyvillä tuloksilla voisi laukaista partneroinnin. Rahoitusta ei välttämättä silloin kovin paljon tarvita. Se minustaa selittää kiirettä fasttrackin osalta. Tiistaina kuullaan tulokset ja se näyttää varmasti kurssin/annin suunnan.

6 tykkäystä

Jep. Fast track status ja hyvät faasi 2 puoliväli tulokset niin voisi olla innokkaampia koputtelijoita oven takana?

1 tykkäys

Mikä tämä ensi tiistai on? Mitä silloin on tarkoitus julkaista ja mistä siitä voi lukea lisää?

1 tykkäys