Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Olis erittäin mielenkiintosta tietää mitkä ovat bull skenaariossa @Vino_Pino ja @Clark_kent veikkaukset Faaronin myyntihinnasta? :slightly_smiling_face:

3 tykkäystä

Veikkaisin, että yhteen jos arviot lasketaan, päästään jo nollaan.

Vakavammin, laskin jo aiemmin Dream Cascade Fountain (DCF) -mallilla. Kaskadistahan myös Juho puhui haastiksessa, liekö viitannut tähän. Lopussa oli lupaus nyyttäreistä Kämpissä!

5 tykkäystä

En oo eritysesti hahmotellut bull-skenaariota, vain ”perusskenaarion”. Joten tää tulee nyt ihan lonkalta. Pyysit siis myynthintoja, oletetaan siis että koko lafka myydään.

Teen 2 erilaista bull-skenaariota eri aikajänteille, 2v ja 5v:

Oletetaan että markkinaympäristö kääntyy suotuisammaksi, korkotaso laskee ilman taantumaa

2v: FDA viestii, että plan A on mahdollinen. Phase 2 datan ORR% pysyy Q4 luennassa yli 80%. Samoihin aikoihin Phase 1 potilaista saadaan mOS dataa joka >12kk. Phase 2 expansion tehdään. ORR% edelleen yli 80%. AA tulee ja perään ostotarjous 2 miljardilla. Osakemäärä on noussut antien myötä 150 miljoonaan-> kurssi on 13.3€.

5v edellä mainitut tapahtuvat, mutta AA jälkeen partnerointi HMA-mds indikaatioon, etappimaksuja, myyntituloja. Bexcombo ja matins phase 2 saadaan tehtyä ja sieltä erittäin lupaavaa dataa. Ostotarjous 20 miljardilla, joka on Suomen historian suurin yrityskauppa. Suomeen syntyy yhdessä yössä satoja miljonäärejä. Jalkasta juhlitaan kansallissankarina Turun kauppatorilla äitienpäivänä 2029. :finland: :heart:

21 tykkäystä

Tämä keskustelu on siirtynyt vaiheeseen kurssiveikkauksia lähitulevaisuuteen :thinking:

8 tykkäystä

Pörssi voi olla yllätyksellinen. Jos tietäisi miten nämä aina menee, niin olisi jo miljonääri. Pieni hypetyskin näemmä voi heilauttaa kurssia. Katastrofit, sodat, taudit, USAn vaalit…mikä tahansa voi heilauttaa suuntaansa. Katsokaapa Novavax yhtiön kurssikäyriä varsinkin korona-aikana neljästä dollarista liki kolmeen sataan ja taas alas. Kyl jänskättää…

8 tykkäystä

Tämä on harmi. Yhtiön seuraaminen on vaikeutunut huomattavasti, kun ketju on täyttynyt irrelevantilla spekuloinnilla.

Paljon on ketjun laatu laskenut näistä ajoista.

Ehkä ketjun laatu korreloi yhtiön sijoittajaviestinnän laadun kanssa?

Ps. Taisin kyllä tällä viestillä osallistua tähän laadun laskemiseen.

11 tykkäystä

Just näin. Oman kokemuksen mukaan taitaa näiden pienten biotechien kanssa pärjätä parhaiten jos rahastais näissä nousuissa. Voidaan hyvin nähdä alle kakkonen vielä, käy myös 20x kertaiset luvut.

Ja muistaa pitää että aikaa menee aina pidempään kuin ajattelet/toivot, ja sopparia ei ehkä tulekaan, ja kaikki päättyykin konkkaan.
Toki toivon että menestystä tulee, mutta noilla näytöillä en vielä miljardidiileihin usko.

Uuden lääkkeen (tai lääkeyhdistelmän) luukutus maailman lääkäreille vie helposti sen 5v ja satoja miljoonia rahaa, joten BP ei siihen kevyesti lähde.
Pitää olla todella hyvät luvut ja muutkin asiat natsata, lääkemaailma on tosi konservatiivinen.
Joku hyvin sanoikin, että Faron se diilin tarvitsee, ei BP.

Oma kokemus myös verisyövästä, rankat hoidot käytynä, joten kiva lukea näitä uusia menestymisiä ja uusia hyviä lääkkeitä tautiin aina tarvitaan. Menestystä ja hyviä diilejä toivon Turkkusiin!

16 tykkäystä

Kiitti vaan @_TeemuHinkula tuli pilaamaan kaiken. Nyt jäi miljardit saamatta :melting_face: Sana kiiri kahvihuoneesta Verpulle, jolla oli siivouspäivä sattumalta.

Sijoittajaviestinnän laatu ei ole sinänsä varmaankaan huonontunut, vai mitä tarkoitit? Toiveikkuus epäilemättä korreloi Juhon ulostuloissa ja foorumissa ja ihme olisi, jos se ei sijoittajissa näkyisi?

Viestinä taitaa olla, että perustelemattomat spekulaatiot/heitot niin ylös- kuin alaskin päin valuaatiosta eli osakkeen hinnasta siivotaan foorumilta pois. Inden linja on ollut, että Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3) on se paikka. Ongelma on kaikille sama, siellä on kaikkien kurssien ihmettelyt ja hehkuttelut, mutta sentimentin muuttuessa sieltä kyllä löytää oman yhtiönsä. Myynti- ja ostosuositukset tulkitaan sijoitusneuvonnaksi, joten ne poistetaan.

@Cujo_Jr tekemä kysely, tuleeko Faronille partneridiili 12 kk sisään antoi mahdollisuuden jo 156 forumistille antaa näkemyksensä. Yhdessä postauksessa 156 mielipidettä (nyt 72 % kyllä-vastausta). Näitä parviälyä hyödyntäviä lisää! Biasta voi olla, mutta näillä mennään.

Miten Faron rahoittaa jatkon, suunnattu/laina/merkintäoikeus/kaikkien kombo?

”Mikä on osakkeen arvo jonkin ajan x kuluttua?” Kysely korvaisi heitoilla floodautumisen. Mittaa sentimenttiä.

Minkälaiset faasi 2 tulokset saadaan reilun viikon päästä? Loistavat/rohkaisevat/epäselvät/huonot.

Minkälaisen trialin FDA ohjaa tekemään? Avoin satunnaistamaton, jolla voi saada AA-myyntiluvan/ satunnaistettu kontrolliryhmällä, jolla voi saada lopullisen myyntiluvan. Kuinka suuri potilasmäärä? 40-100/101-200/yli 200

14 tykkäystä

Tuossa tuli ysiltä pieni pörssitiedote yhtiöltä, pieni korjaus aikaisempaan:

Siinä mainittiin, että Juho Jalkanen nimitettiin Yhtiön toimitusjohtajaksi, mutta häntä ei nimitetty Yhtiön hallitukseen, kuten aiemmasta ilmoituksesta, joku saattoi ymmärtää. :slight_smile:

Täällä tarvitaan välillä monta siivojaa. :sunglasses:

Hyviä muistutuksia löytyi tästä viestistäsi! Kiitos! :slight_smile:

Mukavaa viikkoa tähän ketjuun ja toivotan hyviä tuottoja!

5 tykkäystä

“Itsepäinen julistaminen” on aika värikäs ilmaus, kun asian olen jo kohtakohdalta perustellut pääasiassa sen pohjalta, mitä Faron itse on asiasta kertonut.

Uskon että lukijoille on itsestään selvää, että yhtiöanalyysit ovat toisistaan riippumattomia ja ne eivät sisällä kannanottoja ristiin. Kuten totesin, Mendus voi olla Faron sijoittajille kiinnostava tutustumiskohde, koska on Ph2 immuno-onkologian yhtiö ja toimii AML-kentässä.

Tässä puhutaan nyt eri asioista. Viittaat varmaan Faronin 89,500 lukuun, joka käsittääksen HR-MDS prevalenssi USA&EU miinus intensiviiterapiaa sietävät miinus tranplantaatiopotilaat.

HMA-failed MDS -potilaita hoidetaan valitettavasti lyhyen aikaa. Siksi sitä on mielekkäämpää mallintaa ilmaantuvuuden kautta. USA incidence noin 20 000/vuosi, josta noin 30% high-risk = 6000. Tästä pois tranplanttipotilaat, kuolevat, ehkä kohdennettuun terapiaan menevät jne. EU:n osuudeksi olen olettanut karskisti vaan 50 % USA:sta. Tämä siksi että isommasta potilasmäärästä huolimatta saavutettavat hinnat ovat huomattavasti USA:aa alempia ja markkinoille meno hitaampaa.

20 tykkäystä

Kiitos vastauksista.

Itsepäisyys siitä, että ensin viestittiin megamerkintäoikeusantia, jota ei tullut ja niin Faronkin lopulta viesti, ettei tule, mutta Inden viesti ei muuttunut. Nyt viimeksi Inde viestii jälleen samaa ja lainatkin maksetaan pois tekemällä suuri anti. Voi olla, mutta voi viestiä myös muista vaihtoehdoista. Inden kannanotot ovat toistuvana julistamista, suuri painoarvo, ainakin joillekin sijoittajille.

Tämä vielä lisäksi, että on noin suora kilpailija. Voi uskoa lukijoista kaikenlaista, foorumilla toisaalta vitsaillaan, että tavoitehinta on joillekin se, mikä analyyseista luetaan, mutta hyvä jos ymmärrys olisi noin hyvää.

Tuota juuri aiemmin kyselin, että onko ilmaantuvuudet ja esiintyvyydet näissä sekaisin. Mistä tuo tieto on, että HMA-failed MDS:stä on high-riskejä vain 30 %? HMA, kuten aza, kun ei edes ole low riskeissä käyttöaiheena esim Suomessa ja maailmallakin vasta ensisijaisten lääkkeiden pettäessä. Ja onkohan tauti enää silloin low-risk?

Ihmetyksen lähde oli se, että jos kerran tuoreista HR-MDS tapauksista lopulta lähes kaikki ovat HMA-failed, miten luvut voivat olla niin erilaiset? Tähän ehkä pitäisi tulla Kontron ja Juhon kommentit, mutta jos kerran Inde nojaa antitulkinnoissaan Faronin tiedottamaan, miksi se ei päde markkinan koon osalta? Antaako Faron väärää tietoa ja Inde oikeaa? Analyytikko on se, jonka tehtäviin kuuluu selvittää, mitä yhtiön viestintä markkinan koosta tarkoittaa.

13 tykkäystä

Kurssirallattelun jälkeen takaisin asiaan.

Mun mielestä noissa luvuissa ei ole mitään kovinkaan ristiriitaista, puhutaan eri asioista.

MDS ilmaantuvuus USA: 20000/ v. Sama lähde sanoo, että esiintyvyys huonosti dokumentoitu, arvioissa isoa vaihtelua.

Perustelut ilmaantuvuuden kautta mallinnukselle mielestäni pätevät

Syyt miksi Faron esittää esiintyvyyden, isomman luvun kautta, lienee myös ilmeiset. Isompi näyttää paremmalta. Mutta sekin on aivan selvästi ilmaistu corporate deckissä: Total addressable market. Jos on käsittänyt, että tuo luku toistuisi joka vuosi, on käsittänyt väärin.

5 tykkäystä

Mistä näkisi mahdollisimman tarkasti milloin faasi 2 luvut julkaistaan? Oliko se niin, että varmasti tällä viikolla?

3 tykkäystä

Rallattelijat kaikkosivat tehokkaasti. Vain meikäläinen taisi jäädä viel roikkumaan palstalle :grin:. Noista liputuksista jäin ihmettelemään, että jos tämä on sijoittaja palsta, niin firman arvon määrittely tai spekulointi kaiken järjen mukaan kuuluu tänne. Jos tämä on vain asiantuntija palsta, niin sitten ymmärrän liputukset ja olen eksynyt väärälle palstalle. Sillä saralla täällä on pätevämpiä tyyppejä. En itse ainakaan mtn ostosuosituksia ole jakanut, vaan ammensin kaikesta keräämästäni tiedosta mutu-arvion siitä, mikä firman arvo voisi ensivuoden lopulla olla. Jos joku käsittää sen ostosuosituksena, niin aika tollo saa olla. Mielestäni eilinen arvon spekulointi toimi hyvänä väliviihteenä, kun faasi kakkosen tuloksia odotellaan, eikä ns. asiatekstiäkään ihan joka päiväksi tunnu riittävän.

16 tykkäystä

Verneri otti tähän kantaa kahvihuoneen puolella.

Eli varmasti perustellut näkemykset firman arvosta kuuluvat jatkossakin ketjuun, mutta kun ketju täyttyy kymmenistä “näin unissani firman menevän kaupaksi 40 miljardilla vuoden loppuun mennessä”, niin siivous on varsin perusteltua jo ketjun luettavuuden kannalta.

Ja täällä voi taas ihmetellä kurssimuutoksia:Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3) - #4067 käyttäjältä Sijoittaja-alokas

13 tykkäystä

Jep!

Tässä vielä tarkka lainaus minun viestistä, tuo ylempi lainaus näyttää kuin minun lainaama Ripeleinin teksti olisi minun kirjoittamaa. :smiley: Ellei sitä siis avaa enemmän.

Tässä vielä siis oma toteamukseni:

8 tykkäystä

Ok, Clarkki sentään laittoi linkin, josta LLS lukuja. Nämä markkinaa koskevat luvut eivät ole yhdentekeviä, koska koko Faronin keisi kulminoituu juuri tuohon käyttöaiheeseen tällä hetkellä. Eli, miten big pharma näkee diilin arvon markkinan laajuuden kautta. Sijoittajien kannalta taas se ylituotto :wink: kulminoituu siihen, osaako esim. Inde arvottaa ton tulevan markkinan = osakkeen oikein. Jos joku seuraa Indeä? :raising_hand_man:

Jos Faronilla olisi intressi esittää asiat tietyssä valossa (Clark vihjaisi), voisiko jollakin muulla olla vastaavasti toinen intressi?

Seuraajille tiedoksi, että ilmaantuvuus eli insidenssi on montako uutta tautitapausta yleensä vuoden aikana ilmaantuu. He kaikki ovat potentiaalinen Bexin kohde. Esiintyvyys eli prevalenssi on montako potilasta on tietyssä aikapisteessä hengissä. Hekin kyllä ovat ihan hyvä kohde, tuskin kukaan estää saamasta lääkettä, ”koska tautisi oli alkanut jo aiemmin”. Varastossa olevat ylimääräkeisit tietty loppuvat vähitellen. Laajassa raportissa on ensilnjan MDS kohdejoukko 24 000, ”uusiutunut (mikä??)” 8 400. Nytkö aletaan himmaamaan euroopan osalta, koska hinnatkin ja hidas byrokratia? Kannattaa sitten eriyttää ne raporttiin.

MDS:n mediaani elossaoloajalle on SoC:lla se 11 kk (BEXMAB-update, Kontro) ja HMA:n 5,6 kk. Tästä voi päätellä, että koska tautia ei pitkään eli kroonisesti sairasteta, vanhoja tautitapauksia kuolee vajaan vuoden sisällä ja samalla uusia tulee, niin esiintyvyys ja ilmaantuvuus ovat HR eli korkean riskin MDS:ssä lähellä toisiaan. Siten edelleen on merkittävä ristiriita Faronin ja Inden käyttämien lukujen välillä. Voisiko foorumiaktivoitumista lupaillut @Paavo_Koivisto valaista Faronin puolelta asiaa, koska tämä ristiriita ei näytä muuten ratkeavan. Sääli, ettei Juhon haastikseen mennyt asia perille.

Antin peruste, että ei Bexiä tarvita pitkään, koska ei ne elä pitkään, on pessimistinen Bexin tehon suhteen, tarkoitus olisi sillä juuri pidentää sitä lääkkeen käyttöaikaa eli elämää. Bex käytetään, kunnes teho menee, toki voi HMA:ssa olla ”ei-niin-pitkä”. Ensilinjassa pitempi sitten joskus?

Ei siinä, Inde tekee juuri sellaiset ennusteet niillä luvuilla kuin haluaa, mutta olisi sijoittajille helpompi, jos puhuttaisiin samoista aidoista ja seipäistä.

17 tykkäystä

Tuossa mielenkiintoinen artikkeli MDS:än esiintyvyydestä:

”Taking these limitations into consideration, current estimates are that between 30 000 and 40 000 new cases of MDS occur in the United States each year, with perhaps twice as many cases in Europe; given the median survival of patients with MDS, the prevalence is likely to be 60 000 to 120 000 cases in the United States.7-9 ”

12 tykkäystä

Kun näitä insidenssejä nyt mietitään niin kannattaa varmaan tutustua myös USAN national institute of healthin syöpärekisterin työkaluun

Ohessa kuvankaappaus MDS ilmaantuvuuden trendistä.

Kannattaa myös ymmärtää että saadaan eri luvut riippuen siitä miten ne kerätään. Tuossa yllä linkatussa lähteessä, joka itseasiassa viittaa kolmeen eri artikkeliin, on korkeampia lukuja saatu mm. arvioimalla mukaan tapauksia jotka jää diagnosoimatta. Näin on aina, osa potilaista jää hoitamatta/eivät hakeudu hoitoon. Ei kannata sellaisia laskea TAMiin mukaan.

5 tykkäystä

Palaan mun aiemmin tekemään arvioon potilaiden määrästä, se herätti ainakin keskustelua. Noi Clarkin luvut ( ja myös Antti Siltasen) on samat käytännössä mitä itse käytin, joten se taitaa osittain ainakin validoida ton insidenssiosuuden siitä laskelmasta, ainakin ollaan nyt aikalailla samalla pallokentällä kaikki kolme eli insidenssi 5.1/100 000 hlö.

Mutta mistä sitten Faronissa maksettaisiin exitissä, no tietenkin hyvässä vaiheessa olevata MDS lääkkeestä.
refraktäärisiä MDS potilaita arvioin olevan korkean tulotason maissa n. 31000 vuodessa. Eli insidenssi = 5,1/100000 * 0,6 * 1 miljardi ihmistä.
(Oikeasti korkean tulotason maissa asuu 1,15 ihmistä, mutta pyöristän vähän alaspäin, koska kaikkialle se ei tule päätymään)
30% potilaista on high risk potilaita ja toiset 30% progressoituu high riskiksi ja kaikki high risk potilaat ovat ajan kanssa refraktäärisiä. (Tiedän että pieni osa kuolee jo aiemmin, mutta pidetään tämä nyt yksinkertaisena)

Tässä linkki koko keskusteluun.

Se mikä on nyt erilaista verrattuna tohon postaukseen on että en ole itse enää ollenkaan varma että onko buyout preferoitu tapa tehdä partnerointi vai lähetäänkö hakemaan riskillä isompaa kakkua ja tehdään milestone-pohjainen lisensointi. Juhosta on jäänyt vähän semmonen fiilis että hän kalastaa isoja kaloja ja se taitaa olla tällä hetkellä se tapa tehdä se.

11 tykkäystä