Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Tuulipuvun ongelma on saako uusia osakkeita vaikka haalisi viimeisetkin roposensa antiin vai tuleeko vaivalla haalitut rahat bumerangina takasin. Kannattaisiko sittenkin ostaa laidasta haluamansa määrä.

2 tykkäystä

Faronin osakkeen todennäköisin kohtalo on ajautua nollaan euroon, mutta vaakakupissa painaa potentiaali niin paljon että Antti meni kurssilaskun myötä osta-puolelle. :smiley:

33 tykkäystä

Inderes Faronista: Osake menee todennäköisesti nollaan.

Myös Inderes Faronista. Osta

Kiitos Inderes :joy:

50 tykkäystä

Nyt linkki toimii ja tuota kautta pystyy muidenkin pankkien asiakkaat merkitsemään, olettaen että on id-softa koneella/puhelimessa tai pankkitunnukset (jos sellaisia vielä on olemassa?).

6 tykkäystä

Turha tästä romahduksesta on lainanantajaa tai Indeä syyttää. Kyllä Faron teki tämän taas ihan itse. Keväällä alkanut sekoilu jatkuu edelleen. Kuten jo silloin sanoin: huonosti johdettu yritys.

Tässä pitää alkaa tosissaan miettiä exit-strategiaa. Sääli, että se kultamuna vaikuttaa olevan horisontissa.

7 tykkäystä

Moikka!

Liputuksia on tullut aika reippaasti. :slight_smile:

Tällaisia tietynlaisia välittäjiin liittyviä viestejä (esim. Nordnet) siirsin tähän ketjuun:

Eli jos on sen sorttisia viestejä ja kysymyksiä, jotka liittyvät välittäjiin, niin suosittelen jatkamaan keskustelua tuolla.

Kiitos ja mukavaa päivän jatkoa! :slight_smile:

Ehkä riskisissä pitäisi olla automaattisesti tavoitehintana nolla ja suosituksena myy, ainakin jos joskus Inderesille tulee käyttöön vähän pidemmän aikavälin tavoitehinnat sekä suositukset. :smiley:

6 tykkäystä

Aika julkisuudenhakuista näkemystä ja linjaa Inderesiltä, jos arvotulemaksi asettuisi /asetetaan 0. Onhan Faronilla esim. Traumakine ja muutakin potentiaalista tutkimusta. Toki otsikko on raflaava ja lähelle nollaa varmasti menee jos BEX täysin floppaa, mutta muttien mutta…

3 tykkäystä

Ei kai sentään. Kaikelle on hinta. Mutta asetelma on toki epätyypillinen kun Analyytikko parka joutuu tekemään analyysia yhtiöstä, joka kuuluisi enemmin venture capital sijoitusyhtiön portfolioon kuin pörssiin. Mutta hyvinpä on työnsä tehnyt tähän asti! Aivan mahtavaa että tällaista analyysia on ilmaiseksi saatavilla, suomeksi.

43 tykkäystä

Joo, toivon, että Inderes ei ottanut viestiäni vakavissaan. :smiley:


Paljon on tapahtunut tämän viime vuoden lopulla tehdyn Laajan rapsan tekemisen jälkeen, mutta se on tosiaan ilmaiseksi luettavissa ja edelleen suurin osa siellä olevasta tekstistä on relevanttia.

Ja ajankohtaista analyysia tarjoilee jo tänne juuri jaettu yhtiörapsa, joka on vain premiumisteille. :gem:

5 tykkäystä

Tuo todennäköisin kohtalo ajautua nollaan euroon on mielestäni hieman hyperbolinen kommentti. Antti kommentoikin tuossa videossa, että näitä välimuodon vaihtoehtoja on paljon.

Jos Bexin kokeiden todennäköisyyksiä katsoo vain koekohtaisesti, voi helposti saada sen vaikutelman, että suurin todennäköisyys on hävitä kaikki rahansa. Noissa kokeissa on kuitenkin monta eri syöpätyyppiä, joiden todennäköisyydet voi arvioida erikseen, vaikka tietenkään nämä eivät ole täysin toisistaan riippumattomia tapauksia. Mikäli BEX ei toimi yhdessä syövässä, voi sen testaaminen toisessa syövässä hankaloitua.

Anyway, jos oletetaan, että faasin II onnistumistodennäköisyys on 30% ja faasin III on 50% saadaan Bexmabin onnistumistodennäköisyydeksi 15% ja Bexcombon 15% eli yhteensä onnistumistodennäköisyys vähintään yhdelle kokeelle olisi silloin vajaa 28%.

Jos otetaan huomioon noiden kokeiden sisällä olevat eri syöpätyypit, eli Bexmabissa AML ja MDS ja Matinsin perusteella Bexcombossa about 6 potentiaalista syöpätyyppiä, muuttuu todennäköisyys sille, että vahintään yksi käyttöaihe toimii, vajaaseen 73%:iin. Tietenkin tuossa tapauksessa, jos esim. BEX toimii vain yhteen syöpätyyppiin, markkina tulee oleman vain murto-osa nykyisestä potentiaalista, mutta osakkeen arvo ei kuitekaan olisi nolla.

Tästä peukkua kyllä Antille ja kumppaneille. Hyvää työtä kyllä tehty :+1:

26 tykkäystä

Kiitos tästä, onnistui hyvin tuon kautta ja itselläkin Nordea pankkina.
Rahatkin lähtivät Paytrail-siirtona eteenpäin.

2 tykkäystä

Onkos muille omistajille soiteltu annin tiimoilta? Tiedottivat oikein hlökohtaisesti ja linkkiäkin tarjosivat lähetettäväksi tekstarina, että varmasti löydän merkinnän…sitä vaan että taitaa olla aika kiven takana rahankeruu, jottei tölkkiä koko ajan tarttis potkia.

Mitä näissä muissa ollut mukana ja vastaavia seurannut, niin se iso kumppani kyllä tarvittais, muuten ei vaan tule mitään valmista.
Menestystä toivon heille ja BEXille kyllä.

3 tykkäystä

Päivän verran sulatellut eilistä osakeantiuutista. Täytyy sanoa, että ajatukset eivät ole ehkä enää niin negatiivisia kuin ne aluksi olivat.

Jos tarkoituksena oli katsoa vähintään partnerointiin saakka (kuten itsellä on), ei tuleva anti muuta oikeastaan mitään – tämä kuitenkin sillä oletuksella, että merkitsee annissa osakkeita omistuksensa suhteessa ja että nämä osakkeet lopulta saa. Tällöin omistusosuus pysyy samana kuin aiemmin ja sisään joutuu laittamaan jo ennalta olleen tiedon määrän rahaa (n. 30M€ anti * oma omistusosuus).

Osakeannin merkintähinnallahan ei ole oikeastaan mitään merkitystä, vaan merkitystä on sillä kuinka paljon rahaa pitää laittaa lisää, jotta omistusosuus pysyy samana. Ja tämähän oli jo ennalta suurin piirtein tiedossa. Merkitystä hinnalla on suunnatuissa anneissa (tai muissakin, jos itse ei osallistu), joihin itse ei pääse osallistumaan. Näissä ”instikat” saavat monesti etua piensijoittajan kustannuksella, mutta merkintäoikeus- ja yleisöannissa tilanne on toinen (olettaen edelleen, että niitä osakkeita saa). Dilutoitumista ei tapahdu yhtään sen enempää, vaikka merkintähinta on alhainen, jos itse osallistuu antiin.

Itse aion siis ainakin osallistua antiin, ja näen annin jälkeisen tilanteen parempana kuin aiemmin – edelleen ainoa merkitys on lääkeaihion tuloksilla, jos pelaa ”pitkää” peliä.

15 tykkäystä

Huomenna sitten korva tarkkana webinaarissa

Itsellä ei oo tämän tyyppisistä anneista kokemusta, niin tympii vähän kun “tietää” että instikat voittaa aina. Listautumisanneissa on ankkurisijoittajilla jotain rajoituksia, ettei saa myydä osakkeitaan ennen tiettyä päivämäärää, mutta nyt sellaisia ei kaiketi ole. Näin ollen jos päivän kurssi on jotain muuta kuin alle yhden euron, niin on no-brainer jättää merkkaamatta ja myydä laitaan. Tämä on se niin sanottu ilmainen lounas. Itse oon tämän kanssa ihan uuden äärellä, vaikka vastaavia tapauksia varmasti historiasta löytyykin. Mutta jospa huominen webinaari vastailee sitten loppuihin avonaisiin kysymyksiin. Jos kesällä oli hikka, niin tämä on kyllä sitten oikeen kunnon noro.

Antiesitteestä poimittua:

MENETTELYT ALI- TAI YLIMERKINTÄTILANTEISSA
Yhtiön hallitus päättää arviolta 19.6.2024 (ellei Merkintäaikaa
pidennetä) Osakeannin toteuttamisesta, annettavien Tarjottavien
Osakkeiden lopullisesta määrästä (mukaan lukien Lisäosake-erän
käyttämisestä) ja Osakeannissa tehtyjen merkintöjen hyväksymi-
sestä kokonaan tai osittain. Yhtiön hallitus päättää Tarjottavien
Osakkeiden allokaatiosta Yleisöannin ja Instituutioannin välillä.

Periaatteessa olisi mahdollista jättää instikat ilman merkintöjä, mutten tiedä onko sekään pitkän päälle hyväksi jos ne suututtaa.

3 tykkäystä

Itseäni myös mietityttää, että miten päädytään laskelmissa yli 200miljoonan markkina-arvoon yrityksellä, jolla ei ole jeniäkään tuloja, kassassa annin onnistuessa vähän päälle 30miljoonaa ja ei vielä mitään näkymää koska tuotteita saadaan pihalle, jos saadaan.

Eikös näissä yleensä arvioida tuonne noin vuoden päähän noita osakkeiden hintoja?

Lähinnä, kun itselle koitan saada jotenkin perusteltua miksi merkkaisin näitä tähän hintaan, kun 100miltsin valuaatiokin on aika huikea tässä vaiheessa olevalle yritykselle.

Mä taidan jättää merkkaamiset seuraaville kierroksille, tuolla polttotahdilla päässee loppusyksystä vielä mukaan.

6 tykkäystä

Antiin oon nyt osallistunut tuplaamalla omistukset, joita reilut 10k. Hyvän asian ja tieteen puolesta. Toivottavasti jotain tulee kotiinpäinkin. Vaikka alhainen antihinta ihmetyttikin, niin mahdollisimman menestyksekäs anti on toivomuslistalla, ettei heti syksyllä olla taas lakki kourassa ja taskut tyhjänä. Isompaa antia oon kyllä toivonutkin ja onnistuessaan parantaa huomattavasti Faronin asetelmia. Pelivaraa pitää olla, ettei roikuta kokoajan löysässä hirressä, kuten “hikasta” lähtien ollaan kiikuttu. Kyllä se tästä :smirk:

3 tykkäystä

Rahoituksen pitäisi riittää alkuvuoteen asti, joten uusi rahoituskierros on edessä vuodenvaihteessa jos siihen mennessä ei tapahdu jotain oleellista. Aika näyttää onko se anti vaiko jokin muu tapa.

3 tykkäystä

Tässä on vähän Juha Variksen tililtä juttuja Faroniin liittyen. :slight_smile:

https://x.com/JuhaVaris/status/1798326962810978788


Ja sitten vielä:

https://x.com/JuhaVaris/status/1798229911980912822

image

Yllä olevan tviitin yhteydessä oli lainattu tätä “vanhempaa” tviittiä ja sen alla olevaa keskustelua:

image
Kuva
image
Kuva
image
Kuva

12 tykkäystä

hyvin nukutun yön jälkeen oon edelleen sitä mieltä että tää oli faronin historian paskin temppu. ei auta vaikka kuinka yritän löytää positiivisia asioita. vaikka tiedossa oli että tällästä on tiedossa mutta ei voi hyväksyä tuota oman arvon romuttamista.

11 tykkäystä

Variksen tviitissä (X:ssä? Perhanan Musk, tuhosi toimivan brändin!) kiinnittää huomiota, että siellä kaksi suurinta takaajaa, eli herrat Lundgren ja Risberg ovat ilmoittaneet osoitteekseen Faronin. Mikähän homma tuo mahtaa olla…?

1 tykkäys