Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Jatketaan aamuista sinänsä ihan virkistävää ajatusvoimistelua.

Oletetaan:

Osakekannaksi saavutetaan tuo 110M

Lafka myydään hintaan 3 Mrd dollaria = n 2,776Mrd €

= n 25€ per lappu miinus välikädet (ken ne tietäis - kertokaas viisaat :hand_with_index_finger_and_thumb_crossed::pinched_fingers:??)

1M bruttoon 40k lappua

0,5M 20k

12 tykkäystä

Suomen vero myyntitulosta (- kulut & muut vähennykset eg. entiset tappiot) on 34%.

1 tykkäys

Nämä euron hintaiset antiosakkeet kannattanee ottaa AOT tilille niin voi hyödyntää 20% hankintameno-olettamaa. Jos Faron myydään yli 5€ osakekohtaiseen hintaan, niin tästä saa veroedun. Jos myyntihinta nousee korkeaksi niin voi olla hyvinkin merkittävä etu.

Sama 20% sääntö pätee toki suoraan pördestäkin ostetuille osakkeille.

9 tykkäystä

Jalo ajatus saada suomalaiset rikastumaan, mutta onko se realistinen tavoite? Aika harvalla suomalaisella on varaa ostaa Faronin lappuja 20t saatika 40t. Tuskin kukaan laittaa koko omaisuuttansa kiinni näin korkean riskin lappuun.

Kyllä tästä hyvät tuotot voi saada, mutta lottovoittoa tuskin kannattaa odottaa.

7 tykkäystä

Se ns. lottovoitto tarkoittaisi varmaan, että saataisiin rahastettua koko Faronin potentiaali. Eli Bex toimisi myös joissakin kiinteissä kasvaimissa ja myös hinnoiteltaisiin Faronin kauppaamiseen. Traumakine vielä bonuksena kauppahintaan, niin saattaisi olla ,että rikastumaan pääsiisi joku muukin, kuin jotkut "suurimmat "sijoittajat

13 tykkäystä

Ei tarvitse pelätä kirjoittamista, kopioin sen tänne. Kahvihuoneketjussa varmaan on kahvihuonetason asiantuntijat. Mitä hait? Täällä on tosiaan mahdollista, ettei kovinkaan uutta ole noissa tilastoprosenteissa, ehkä näkemyksessäsi? Politiikkaketjussa lukee ”älä valita muualla”. Ihan samaa kahtiajakoa ei Faron-ketjussa ole, kyselyistä näkee karkeasti 75/25 prosentuaalisen näkemysten jaon.

Voittojen jakaminen ei ole ihan vielä kyseessä, keskustelu sai vauhtia Juhon kommenteista ”tehdä suomalaisista rikkaita”, käänsin sen hipsuissa huumorilla ”miljonääreiksi”. Ja pressanlinnaan kutsu voi tulla, kuten vanhemmillekin, tosin kai heille toistaiseksi Sirpan akatemiaprofessuurin vuoksi. Juhon näkemyksistä toimarina voi keskustella ja miettiä painoarvoa itselle. Hänhän oli myös hyvin luottavainen, että myyntilupa tulee. Faronissa luotetaan ja ilmeisesti ei ainoastaan viran tai oman potin puolesta, että Bex tulee jossakin vaiheessa menestymään. Juho pistää ns. koko maineensa likoon. Markku oli varovaisempi CEO. Mutta, osakemarkkinalla nimenomaan tehdään tulos tulevaisuuden tapahtumien todennäköisyyksiä haistellen.

17 tykkäystä

Pohdiskelua vielä tänne. Hypätkää yli jos ei kiinnosta, mtn. faktaa ei ole tulossa eli Jalkasilla visio , mihin bexillä voidaan yltää. Markku taisi olla, joka väläytti vaurauden tuottamisesta monille suomalaisille. Juhokaan ei hirveästi ole bexin potentiaalia himmaillut. Saattaa hyvin olla, että tässä on aihiota moneen syöpähoitoon. Myös kiinteisiin. Itselle tulee mieleen kysymys siitä, missä vaiheessa Jalkaset oikeasti ovat valmiit luopumaan Faronista, joka heille on varmasti kuin"oma lapsi", rakkain ja tärkein: Elämäntyö. Edellä kirjoittelin lottovoitosta jne. Jalkasile se olisi se huipennus, johon on tähdätty, mutta onko se realistinen/ liian kunnianhimoinen tavoite Faronin resursseilla. Tässä on myös eeettinen puoli. Ei siihen sen enempää, mutta pienene toimijana Faron on mielestäni auttamatta liian pieni toimija viemään hommaa maaliin. Jos Juholla ja Jalkasilla ylipäätään on vaikeuksia päästää irti firmastaan, niin kumppanuussopimus BF:n kanssa tarvittaisiin ja pikemmiten vähintään syksyllä, kun faasi2:sta saadaan lisää tietoa. Ajattelen itse niin, että sen lottovoiton sijaan voitaisiin hakea hyvä diili. sekään ei varmasti tule olemaan sijoittajille pettymys

12 tykkäystä

Tästä olen täysin samaa mieltä. Tämä on suurin riski koko sijoituksessa mielestäni. Mikä on outoa, sillä suurimman riskin pitäisi olla lääkkeen toimivuus ja tulokset… no jos kuitenkin oletetaan että tulokset jatkuu hyvinä niin millä summalla Jalkaset ovat valmiina exitiin/partnerointiin? Riittääkö lääkeyhtiöiden tarjoama raha vai halutaanko vaan enemmän ja enemmän, samalla riskeeraten firman kassan keston.

Vähän pelottaa että lähtevät tavoittelemaan tätäkin skenaariota ilman mitään diiliä:

Täyttä luottoa minulla ei ole siihen ettei firma tulisi hakemaan uudestaan rahaa. Toisaalta jos näin käy → johto vaihtoon. Pidän Juhosta, toivottavasti ymmärtää että diiliin on tartuttava ennen rahojen loppumista, vaikka se ei olisi se paras diili

3 tykkäystä

Helppo olla samaa mieltä että rahoituksessa ei pitäisi ottaa tarpeettomia riskejä. Nyt uusien osakkeiden merkintähinta on vedetty niin alas että asia on tunnistettu ja otettu tosissaan. Tällä rahalla pitäisi joka tapauksessa päästä niin pitkälle että näemme jatkuvatko tutkimuksesta saadut hyvät tulokset. Hyvät tulokset johtaisivat osakekurssin nousuun. Sijoittajan kannalta nyt tärkeintä on että osakemerkintä onnistuu ja hyvät tulokset jatkuvat.

12 tykkäystä

nyt viikon sulattelun jälkeen rupeaa järki voittamaan ja ostin saman määrän ku antiin osallistumisessa. alkuun oli kyllä sellaset fiilikset että arvon romautus on aivan järjetöntä hommaa mut saihan tässä poimittua lappuja ale laarista niin miksei.laskin tuossa keski hinnan niin 1.1€ jää lapuille hintaa jos vaan saan kaikki antiin osallistumisessa. tästä on hyvä lähteä odottelemaan ensivuoteen. joko saa katsella huvilaa bahamalta?

10 tykkäystä

Yritys kaiken yllä olevan sekalaisen spekuloinnin ja pulinan jälkeen selventää mieltä.

  • Faasi II menossa rajallisella joukolla potilaita

  • Alustavat Faasi I:n pohjalta ja nyt Faasi II:n pohjalta saadut tulokset lääkkeen tehosta näyttävät hyviltä, mutta ovat sen luonteisia, että voivat myös äkkiä kääntyä merkityksettömiksi; Esitetyt uimaradat ovat hieman suppeita ja niissä esitetyt koehenkilömäärät tilastollisesti aika pieniä. Ei mitään negaa kuitenkaan tällä hetkellä, mutta myös nähtyjen tulosten positiivisuuden vahvuus on makuasia. Faasi I:n varsinainen target eli ettei lääke aiheuta pahoja sivuvaikutuksia sen sijaan on jo aika varma asia. Lääkkeen teho sen sijaan ei ole.

  • Vasta myöhemmin tänä vuonna saadaan FDA näkemys, mitä tarvitaan myyntiluvan saamiseksi. Jos saadaan tämä näkemys edes tänä vuonna, kun FDA ei taida olla vähittäiskauppa, mihin vaan marssitaan pyytämään hyllystä lausuntoja.

  • Miksi yleisöanti yhdellä eurolla ? Jotta se houkuttelisi riittävästi. Miksi eivät aiemmin suurella rahalla rahoittaneet enää halunneet laittaa lisää rahaa kiinni (so vaihtoehdot 1) näytöt eivät riittävän vahvoja 2) riskitaso noussut liian suureksi tai 3) ovat aloittaneet rahastusvaiheen - nähneet nyt sopivan hetken tehdä exit), sillä mihinkään Juhon “tehdään kansasta vauras” hyväntekeväisyyteen en usko.

Ota tästä nyt sitten selvää - osallistua antiin ja kasvattaa riskitasoa entisestään.

16 tykkäystä

Minusta täällä puhutaan hieman hämäävästi tästä annista tyyliin, “merkkasin nyt tuplat positioon nähden”, ikään kuin tämä olisi normaali yleisöanti.

Tämä ei kuitenkaan ole perinteinen yleisöanti, vaan tässä lähtökohtaisesti saa omistuksensa suhteessa osakkeita, ja vasta alimerkintätilanteessa jotkut tahot saavat sitten enemmän osakkeita merkattua hallituksen päätöksen mukaan. Silloin kuitenkin etulyöntiasemassa ovat isoimmat rahoittajat, jotka tietysti preemion ollessa yli 10% (oma arvio), merkkaavat kyllä loput laput kuleksimasta. Eli periaatteessa kuten merkkarianti (kurssihan laski 10% kun merkintäoikeus putosi tuossa viime viikolla, jota tosin inderes suositusvaikutus viivästytti päivällä), mutta kuitenkin niin ettei merkkaria voi myydä.

Tuo 1 euro ei ole myöskään mikään tukitaso tai hinta jonka alle osake ei mene. Se on nyt vain taso jolla osakkeita sai merkitä. Jos hinnaksi olisi päätetty 0,2 euroa per osake ja isompi määrä, ei sekään olisi sen kummempi taso.

Käytännössä, jos joskus kurssi valuu euron tuntumaan, siellä varmasti on normaalia enemmän ostajia ja myyjiä, siinä mielessä siitä voi tulla merkityksellinen taso. Toisaalta ihan yhtä hyvin voi olla että kun annin tiedotetaan menevän läpi täysimääräisesti, ollaankin yhtäkkiä 1.5 eurossa esimerkiksi.

Edelleen tämä on kuitenkin paljon riskisempi yhtiö kuin myyntipuheita kuunteleva iso yleisö ymmärtää, kyllä ne todennäköisyysprosentit isosta rahastuksesta aika pieniä kuitenkin ovat. Muistutuksena vain, ei vahvaa mielipidettä tai tietoa juuri faronista. Tilastoa tämän vaiheen yhtiön poisostamisesta vs. huonojen tulosten loputon kurimus ei tunnu kellään olevan.

14 tykkäystä

Välillä tuntuu, että jotkut lietsovat jatkuvasti tappio mielialaa ja korostavat kokoajan vain riskiä.

Kaikessa sijoittamisessa lienee riskinsä, varsinkin jos tähtäin on lyhyellä aikavälillä. Mutta aina on se kääntöpuoli, että voi onnistua kin, kun uskaltaa ottaa sitä riskiä.

Muutama vuosi sitten Faronin naapurista ostettiin toinen lääke kehitysyhtiö noin miljardilla (Forendo Pharma) ja sen potilas tutkimukset ilmoitettiin alkavan vasta seuraavana vuonna.

Eli aina joku onnistuukin, joskaan ei kaikki.

Minun optimismiin kuuluu, että tulosten pohjalta ja kohderyhmä huomioiden uskon Bexiin ja sen tehoon sekä onnistumiseen. Matins huomioiden, otanta ja tehot ovat jo minulle aika puolesta puhuvat.

Uskon, että yritykset ovat kiinnostuneita Bexistä. Vai onko jollain joku peruste miksi ei olisi, kun tutkimustulokset ovat näinkin hyviä.

On tietty hienoja analyysejä, kuinka moni onnistuu/epäonnistuu missäkin kehitysvaiheessa, mutta jokainen lääkeaihio on silti yksilöllinen ja omaa täyden mahdollisuuden toimia, vaikka sata muuta ei toimisi.

Osake on nyt halpa verrattuna omaan ostohintaan, mutta mitä väliä? Tappiota olen tehnyt vasta sitten, jos myyn nyt osakkeet tai Faron myydään halvemmalla kuin mitä olen sijoittanut. Tottakai tuotto-odotus voi olla pienentynyt, mutta sitähän ei tiedä ennenkuin se “ulosmitataan,”. Mutta se voi olla myös suurentunut lisääntyneestä osakekannasta huolimatta. Riippuu omista odotuksista.

Minun uskoni Faroniin perustuu siihen mitä on esitetty tuloksia ja intuitioon.

34 tykkäystä

Siinäpä hyvä verrokki! Laitetaan kuitenkin faktat kuntoon: yhtiötä ei ”ostettu miljardilla”, vaan: (organonin pörssitiedotteesta)

Consideration for the transaction includes a $75 million upfront payment, assumption of approximately $9 million of Forendo debt, payments upon the achievement of certain development and regulatory milestones of up to $270 million and commercial milestones payments of up to $600 million, which together could amount to total consideration of $954 million.

Eli 75m€ upfront ja kunnon hillotolppa odottaa vasta kun lääke myy jotain…

En usko kun katsoo omistuspohjaa ja nyt merkintäsitoumusten antajia. Verrataan Forendoon: oli teollisia omistajia ja biotechiin erikoistuneita pääomasijoitusyhtiöitä; Novo Seeds, Karolinska Development, Innovestor, Novartis Venture Fund, M Ventures, Vesalius Biocapital III Partners ja Sunstone Life Science Ventures.

Faronilla on vain tuo A&B (HK) Company Limited josta kukaan ei tunnu tietävän mitään. Muutoin omistajapohjan terävin kärki on Timppa ja Syrjälät kavereineen, erikoistumattomat rahastot, eläkeyhtiöt, euroopan keskuspankin fundi ja 11000 tuulipukua.

26 tykkäystä

Kiitos Terikselle tarkennuksista. Usko ja intuito Faroniin on silti vahva. Aika näyttää.

5 tykkäystä

Joo, hyvä todeta diilin olevan minimi-maksimi jotakin.

Markkinalta on katoamassa 300 miljardin dollarin myynnin edestä patenttisuojattuja lääkkeitä ja niille etsitään korvaajia. Siten on itsestään selvää, että yritykset ovat kiinnostuneita myös Faronin tuotteista.

Johtaako se kiinnostus mihin ja sen todennäköisyys, on se kysymys, jota täällä pyöritellään. Puhutaan eri asioista, jos puhutaan kiinnostuksesta diiliin eli partneriyrityksistä tai sitten rahoittajayrityksistä. Samoja ne eivät ole. Partnerit eivät varmaankaan katso diilin kohteiden pääomasijoittajia ”ei me tätä, kerta täällä on Timppa”.

Faronissa on sijoittajana ollut jo vuoden 2022 annissa ja toisen kerran 2023 annissa jenkkilän The Leukemia & Lymphoma Society, jonka Therapy Acceleration Program® (“LLS TAP”):ssa Faron on. https://www.lls.org/research/faron-pharmaceuticals Se on ollut merkittävä yhteistyötaho verisyöpien osalta verkostoitumisessa, pääoma on ilmeisesti pieni kuitenkin, mutta tärkeä referenssi. Terveydenhuollon yritysten rahoittaja on IPF, jonka rooli näyttää muuttuvan pääomasijoittajaksi :thinking: vähitellen. Hallintarekisterin sisään ei ole näkyvyyttä, mutta ilmeisesti siellä ei ole suuria piilossa olijoita, koska olisi pitänyt liputtaa. Bayerin pomo on aika hyvä referenssi myös.

20 tykkäystä

Nyt kun aikaa kuluu ja kurssi painuu lähelle euroa alkavat monet osakkeenomistajat varmaan miettiä onko järkeä enää merkitä ja lisätä osakkeita. Minä mukaan lukien. Usko ei ole vahva. Katson vielä ja jos kurssi valuu alle euron myyn kaikki pois.

Miksi kurssi valuaisi alle 1€? Oot kuitenkin sijoittanut firmaan joka on kehittämässä mullistavaa lääkettä terveydenhuollossa ja jonka koetulokset potilaista on ollut positiivisia jatkuvasti! Muistetaan kuitenkin se että koko tämä Faronin kurssin alas ajo lähti Jalkasten Isän töppäilystä eikä firman tutkimuksista. Aamen!

15 tykkäystä

Tässä nyt uutena kelkkaan hyppäävänä jos miettii vaikka 1000 lapun pelistäkkiä niin merkkaisko nuo yleisöannissa vai ottaisko laidasta? merkkaamiseenhan ei näköjään vaadita entistä omistussuhdetta?

2 tykkäystä

Merkityistä uusista osakkeista menee rahat yhtiölle, pördestä ostamalla menee rahat toiselle sijoittajalle. Faron ei kuitenkaan huvikseen järjestä antia, vaan rahat käytetään tutkimukseen, joten uusien merkkaaminen auttaa sijoitustarinaa eteenpäin.

Merkintöjä ja sitoumuksia antia varten on jo tarpeeksi jotta tuo anti saadaan läpi, joten tästä yleisöannista tuo jatko ei kuitenkaan jää kiinni. Tämä on ehkä enemmän kädenojennus yhtiöltä meidän tuulipukujen suuntaan, kun me aina valitetaan kuinka instikat saa halpoja lappuja anneista ja meille ei jää ku turskaa. Nyt niitä halpoja lappuja on tarjolla. Just my 2 cents.

23 tykkäystä