Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Niin, onhan se surkeaa kun Bex voi aiheuttaa kuumeen viimeisenä 6 kk elinaikanaan…

Mutta vakavasti puhuen tuohan se ongelma on ja siksi tämä polku on valittu, sen pitäis olla se ns. alhaalla roikkuva hedelmä. Mutta oliko näin, että accelerated approval tarkoittaa, että voit alkaa myymään lääkettä? Siinä on iso ero myydäänkö lääkettä vai tutkitaanko lääkettä testipotilailla. Jossain vaiheessahan mun muistaakseni puhuttiin fast trackista, mutta nyt on puhuttu lähinnä accelerated approvalista.

Tuolla olikin jo hyvä lista mitä kaikkia mahdollisuuksia on olemassa ja toivotaan että jokin niistä toteutuu neuvotteluaseman parantamiseksi.

3 tykkäystä

Rahoitussotku alkoi maanantaina19.02.2024 , Faronin lainoittajan IPF:n ilmoitettua ,että Faron on rikkonut rahoitusehtoja. Jokohan neljän kuukauden piinan jälkeen homma selkiintyy ensiviikolla. Enää tarvitaan onnistunut anti, niin juna palaa raiteilleen ja keskittyminen tieteeseen on jälleen fokuksessa. Ja sen tuo porukka osaa. Tää rahoitus tuntuu olevan vähemmän hallussa.

9 tykkäystä

”Se olisi unelmani” –Suomalainen yritys on päässyt syövän tuhoamisen ytimeen (iltalehti.fi)

3 tykkäystä

Tilt on myös sopinut yhteistyöstä kansainvälisen lääkejätin Merck MSD:n kanssa. Tarkoitus on testata Tilt-123:n ja pembrolitsumabin yhteiskäyttöä ja kehittämistä munasarjasyövän ja keuhkosyövän hoitomuodoksi.

Nopeimmillaan aihiolle voitaisiin saada myyntilupa munasarjasyöpälääkkeenä vuonna 2032, yhtiö arvioi.

Katsotaan tämä Faron case ensin. Tilt Biotherapeutics voisi olla seuraava kiinnostava jos vain sitä tulee tarjolle ja tuloksien etenemisestä jaetaan avoimesti tietoa.

4 tykkäystä

Olen osallistumassa antiin Nordnetin sivujen kautta (muun pankin asiakkaana) ja olen omistanut Faronin osakkeita jo pitkään. On tiedossa, että vanhat omistajat ovat etusijalla esim. ylimerkintätilanteessa verrattuna heihin, joilla ei ole ollut Faronin osakkeita ennen antia. Pitääkö tämä omistajuus jotenkin kirjallisesti todistaa antiin osallistuessa? En löytänyt äkkiseltään tätä tietoa Nordnetin antilomakkeesta.

1 tykkäys

Tuossa kerron asiasta, näkevät tiedot “omistajarekisteristä”.

7 tykkäystä

Pistetään tänne kysely, et moniko on osallistunut/ aikoo osallistua antiin? Laittakaa vaikka sydänklikkaus, jos ootte mukana. En valitettavasti osaa parempaa gallupia teknisesti tähän kehittää :stuck_out_tongue_winking_eye:

26 tykkäystä

En valitettavasti osaa parempaa gallupia teknisesti tähän kehittää

No minäpä pyöräytän sen kyselyn:

  • Wanha omistaja, osallistun antiin
  • Wanha omistaja, en osallistu antiin
  • Ei omistuksia, osallistun antiin
  • Ei omistuksia, enkä osallistu antiin
0 äänestäjää
15 tykkäystä

Tää oli hyvä .Voitko lisätä kyselyn, et miksi jotkut ei halua osallistua antiin. Tällä hetkellä 17% vanhoista omistajista ei aio osallistua antiin. Mikä syynä. ?? Tarkennusta miksi ei nappaa

2 tykkäystä

Mitä lisäarvoa se tieto tuo, että miksi joku vanha omistaja ei osallistu antiin? Muuta kun sammuttaa uteliaisuuden nälkää.?

10 tykkäystä

Voi olla joillain sen verran vähän osakkeita. Jos on esim. 1000 osaketta, eli oikeus 430 ja minimi on 750, niin parempi ostaa pörssistä! Eikä tiedetä minkä verran velkojat merkkaa!

1 tykkäys

Ostettu 200 Faronin osaketta sen jälkeen, kun Juho puhui kurssin ylämäkeen. Antiuutinen tuli kylmänä suihkuna niskaan. Faronin historiasta ja viimeaikaisista tapahtumista olen päätellyt, että kyse on ns. lottopaperista, joten tässä ollaan ikäänkuin korkeemman käres. Yhdelläkin rivillä voi voittaa lotossa.

3 tykkäystä

Voisikohan johtua tästä käyrästä, joka on 3v otanta?

En ole osakas, en osallistu antiin, seuraan kuitenkin mielenkiinnolla miten lähelle 1€ antihintaa lopulta päädytään.

Imo…mikäli haluaa sijoittaa lääkekehitysyhtiöihin, niitä pitäisi olla salkussa 5-10, mieluummin lähemmäksi jälkimmäistä.

Tässä ketjussa on pelottavan positiivinen tunnelma - tulee mieleen KL:n palstan Biotie Therapies-ketju. Faronin tuote onnistuessaan toisi tietysti laajemman käyttäjäkunnan kuin Biotien - lopulta onnistunut - nalmafeeni, jonka odotettu suosio perustui lähinnä unelmahöttöön, että kukaan ei maailmassa halua enää humaltua. Olihan siellä tosin joku muukin tuote putkessa, jotka eivät saaneet lupia.

Biotietä ja Faronia yhdistää ainoastaan perustaja ja Biotiestä hänet jotenkin hilattiin laidan yli. Mieheltä ei yritystä puutu ja varmasti taitoakin, mutta näissä yhtiöissä on aina yksi ongelma ja se on RAHA eli rahoitus.

Se tässä Faronissa itseäkin kalvaa, miksi se rahoitus on niin vaikeaa, jos tuotteella on suuri todennäköisyys läpäistä vaativa FDA-seula?

Tuo kurssikäyrä valitettavasti puhuu enemmän sen puolesta, että todennäköisyyteen suhtaudutaan sijoittajapiireissä epäilevästi. Osake on kuitenkin noteerattu myös Lontoossa, joten näkyvyyttä on muuallakin.

No…toivotaan parasta. Tässä nyt vaan omia mietteitä, miksi joku vanha tai harkitseva uusi osakas ei ole valmis laittamaan rahojaan likoon,

9 tykkäystä

Miettinyt miksi kukaan Faronista kiinnostunut BF ei tässä sekavassa tilanteessa lähde nurkkaamaan huomaamattomasti Faronia. Luulisi n 5% (liputusraja) osakkeista olleen melko huomaamattomasti otettavissa halvalla ja lisää mahdollisuuksia ehkä vielä hallintarekisterin puolella. 10% (10 M€) nurkalla voisi jo pystyä jossain määrin vaikuttamaan “huutokauppaan” ja ainakin, jos uskoo firmaan, saisi hävitessään nurkasta kunnon korvauksen. Onko nurkkauksen mahdollisesta puutteesta vedettävissä mitään johtopäätöstä.

2 tykkäystä

First Northiin tulee juuri näillä näppäimillä liputusvelvollisuus ja menossa siirtymäaika. Ylihuomenna tulee liputuspakko ja pitää ilmoittaa jos viimeisen 2kk aikana omistus muuttunut liputusrajan suhteen.

3 tykkäystä

Sekoilin foorumisoftan kanssa, katsotaan saisinko nyt viestin perille. Mitä siis pelkäät tarkalleen? Ongelmahan tässä on yleensä että saat kaikki merkkaamasi silloin jos anti ei käynyt hyvin kaupaksi → osake ei tykkää. Jos saat vain osan, eli anti merkattiin täyteen, et pääse hyötymään täysimääräisesti halvoista lapuista.

8 tykkäystä

Jokaisesta mielipiteestä voi napata informaatiota ja oppia jotakin. Varsinkin niiden mielipiteistä, jotka jättävät osallistumatta antiin. Jokin syy taustalla tietenkin on miksei osta nyt eurolla, kun aikaisemmin on ostanut kalliimmalla (vanhat sijoittajat). Rahan puute on tietysti jollain, ja se on täysin ymmärrettävää. Lähinnä olen kiinnostunut onko luotto mennyt firmaan ja miksi.

3 tykkäystä

Eikö sitovissa anneissa aina makseta (sidota) sijoittajan antiin osallistumisrahat saman tien ja mahdollisesti käyttämättä jäänyt osa palautetaan heti, kun lopputulos on selvä (jos ei saa kaikkia haluamiaan osakkeita). Tuskin tässä edes on välittäjäkohtaisia eroja.

En väitä olevani kaikki tietävä, mutta tuskin on sitovaa osallistumista velaksi ?

1 tykkäys

No tätä minäkin ihmettelin.

Mutta näin se sitten kuitenkin ilmeisesti menee. Ei sitten vissiin kuitenkaan olisi kannattanut jättää ihan viimeisiin päiviin… :sweat_smile:

1 tykkäys