Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

@nova18
Mulla on varmaan eri tilanne, kun mun kotipörssi on Lontoo. Eli olen ostanut sitä ihan samalla tavalla kuin muitakin osakkeita, mitä mulla on salkussa. En bullerona todellakaan ymmärrä näitä pörssikuvioita vielä.

1 tykkäys

Totta, komentistani unohtui, että muualta sitä ei voi suoraan ostaa. :blush:

Eilinen ja tämä päivä eivät ole mitenkään poikkeuksellisia. Arbitraasitilanteita on ollut ennenkin. Kuvassa tuntitasolla sinisellä Helsingin hinta, punaisella Lontoon hinta ja vihreällä euron puntakurssi.


Arbitraasia on ollut myös toisinpäin.

Kohta Trump ostaa Faronin varastot Jenkkilään ja varmistaa valinnan toiselle kaudelle. Sääntö-Suomessa lääkkeen mahdollinen sivuvaikutus on kuolemaa pahempi - ainakin Fimean mielestä.

Tässä Turun Sanomien (21.3.20) juttu Faronista.

4 tykkäystä

Kiitoksia @Juha_Salminen
Luin eilen alustavia tilinpäätöstietoja, ne julkaistiin eilen. Yhtiö oli myös laittanut pörssi-illan esitelmän sinne. :ok_hand:

Edit : lisäys:
Itse olen enemmän innoissani Clevegen lääkkeestä kuin Traumakinesta. One Ring to rule them all :grin:

Itsekin lasken myös enemmän (ja pidemmän päälle) tuon Clevegenin varaan. Pari/kolme vuotta ja sitten on jo varmaan kaupallistaminen näköpiirissä.

Lisää näkyvyyttä Suomessa

4 tykkäystä

Kuuntelin pari päivää sitten podcastin, jossa toimittajan mielipide oli, että että Koronan hoitoon tullaan kokeilemaan todennäköisesti lääkkeitä, jotka ovat jo markkinoilla.

[Investors Chronicle] Companies & Markets Show: Fighting back #investorsChronicle

1 tykkäys

Sunnuntain Ylen aamu-uutisissa juttua (ensimmäinen minuutti) Faronin Traumakinesta:

2 tykkäystä

Kenen luulisitte nyt myyvän Faron osakkeita :slight_smile:

2 tykkäystä

Voi ei ole kuin 2 kpl

Onko tämä lie muille jo tuttua huttua, koska löytyy yhtiön nettisivuilta, jotka päivitetty 16.3.2020, mutta laitan silti, koska noita ei liiemmin kommentoitu. Jos on mielestänne täyttä höttöä, antakaa kuulua. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun “I´ve been told.”

"Also, the FDA has granted Traumakine with Fast Track designation which is a process designed to facilitate the development and expedite the review of drugs to treat serious conditions and fill an unmet medical need.

Furthermore, the UK’s Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) has granted Promising Innovative Medicines (PIM) designation for Traumakine. PIM designation is granted when a medicine shows early signals, based on evidence to date, that it has potential value in a disease area with significant and urgent unmet need. PIM further qualifies an accompanying application and progression of the medicine towards the next stage in UK’s EAMS process."

Erityisesti tuo FDA:n “Fast Track designation” kuulostaa aika hyvältä, jos sen tarkoitus on aidosti helpottaa ja nopeuttaa lääkkeiden kehitystä ja hyväksyntää vakaviin tauteihin, joihin ei hoitoa vielä olemassa.

Kunhan nyt löytyisi nopeasti (iso kansainvälinen) kumppani (kiinnostuneita toimitusjohtajan mukaan on jopa useita; Turun sanomat 21.3.). Mielelläni antaisin omistukseni liudentua muutamia kymmeniä prosentteja, jos vastikkeena tulisi osaamista, kokemusta, suhdeverkostoja…ja pohjaton rahakirstu pikkuongelmien ja hidasteiden ratkomiseen.

3 tykkäystä

Oli pakko lisätä taas tänään…saa nähdä minkä verran nousee iltapäivällä…eikös Lontoo avaudu 2 h meitä jäljessä? Kaloniemellä yli 200 kg tätä… Suomen parhaita sijoittajia ellei paras. On kannattanut seurailla sitä miestä :slight_smile:

2 tykkäystä

Kaloniemi tankannut hurjasti myös Baswarea, ei mennyt ihan putkeen se ainakaan. Toki ostotarjous voi vielä tulla jossain kohtaa.

1 tykkäys

Halutaanko me yhteiskuntana hyväksyä järkyttävät määrät kuolleita samaan aikaan, kun niistä suurin osa olisi vältettävissä Traumakinella? Itse kyllä mielelläni tarttuisin mahdollisuuteen välttää kuolema. Jos kuolemien määrä alkaa oikeasti olemaan maailmassa sadoissatuhansissa tai miljoonissa, niin ihmetellä täytyy, jos Traumakine -kortti jätetään katsomatta.

2 tykkäystä

Muistan kun Kaloniemi tankkasi Baswarea 6-7 v. sitten ja se nousi 47€ asti…en tiedä onko hänellä ne enää… Myös Siilistä, Detectionista ja Qt:stä korjasi hyvät voitot.
Jos Traumakinen apu ei meille kelpaa niin parempi vaan myydä ulkomaille ja korjata edes voitot kotiin. Tosin emme voi olla varmoja kuka niistä rahoista sitten pystyy nauttimaan, jos Korona sattuu kohdalle…

1 tykkäys

Uusi RNS tänään.

Clevegen näyttää paremmalta ja paremmalta.

Olikos Suomessa menossa jokin vetoomus Traumakinen käytön puolesta? Onko mitenkään realistista odottaa, että Traumakine ehtisi auttamaan koronaviruksesta kärsiviä?

5 tykkäystä

Kiitos @Moops tuosta tiedotteen jakamisesta. Todella lupaavalta näyttää Clevegenin suhteen.

En usko, että Suomessa Fimea ainakaan antaa mitään erityislupaa Traumakinelle. Jos se jossain käyttöön tulee ennen faasi3 uusintatutkimuksen tuloksia, niin Jenkeissä - mikäli korona alkaa niittämään huolella sairastuneita. Paine tehdä jotain kasvaa ja silloin Trumpin hallinto kilauttaa FDA:lle, joka antaa luvan Traumakinen käyttöön.

2 tykkäystä

Tässä alla vielä tämän päivän Turun Sanomista kopioitu juttu Faronin Clevegenistä. Hyvältä näyttää.

"Turkulaisen lääkekehitysyhtiö Faron Pharmaceuticalsin syöpälääketutkimukset edistyvät. Faron on saanut erittäin rohkaisevia tuloksia syöpälääke Clevegenin vaiheen I/II -tutkimuksesta.

Siinä tutkittiin Clevegenin siedettävyyttä, turvallisuutta ja tehoa valikoitujen etäpesäkkeisten tai leikkauskelvottomien kiinteiden kasvainten hoidossa. Niin sanotun Matins-tutkimuksen seurantatoimikunta on arvioinut kaiken ensimmäisen osan potilasdatan, ja Faronia on neuvottu jatkamaan tutkimusta suunnitelman mukaisesti.

Tutkimuksen toinen osa tulisi seurantatoimikunnan mukaan nyt laajentaa koskemaan kaikkia tutkimussuunnitelman syöpäpotilasryhmiä aiemmin aloitettujen ja tiedotettujen suolistosyöpä- ja munasarjasyöpäpotilasryhmien lisäksi.

Uusia syöpäryhmiä ovat rinta-, maha-, haima- ja maksasyövät, sappiteiden ja sappirakon syövät sekä iho- ja silmämelanoomat.

Näihin syöpiin sairastuu vuosittain useita miljoonia ihmisiä maailmanlaajuisesti.

Clevegen osoittautui hyvin siedetyksi kaikilla annostasoilla, eikä annosta rajoittavaa toksisuutta havaittu. Suurinta siedettyä annosta ei saavutettu.

Faronin toimitusjohtaja Markku Jalkanen pitää tuloksia todella hyvinä.

– Ne olivat parempia kuin uskalsimme edes toivoa. Tuloksena oli jopa käsittämättömän hyvän näköisiä kliinisiä vasta-aineita, Jalkanen sanoo.

Jalkasen mukaan on hienoa, että tutkimusta voidaan nyt laajentaa. Tutkimustulosten mukaan Clevegen aktivoi voimakkaasti immuunivastetta ja vasteen saamiseen vaadittavat annostasot ovat matalia eli lääke toimii jo pienillä annoksilla.

– Tärkeintä ovat kuitenkin syöpäkasvaimissa havaitut kliiniset vaikutukset potilailla, jotka ovat käyneet läpi kaikki muut hoitomuodot, Jalkanen sanoo.

Lääke antaa siis toivoa syöpäsairaille, jotka ovat jo käyneet läpi kaikki mahdolliset hoitovaihtoehdot. Jalkasen mukaan nämä potilaat ovat olleet myös melko heikkokuntoisia aikaisempien hoitojen takia, mutta kestäneet silti hyvin tutkittavan lääkkeen, mikä myös on erittäin positiivista.

– Jatkossa toki olisi tärkeää, että lääkettä annettaisiin potilaille jo aikaisemmassa vaiheessa, Jalkanen sanoo.

Jalkasen mukaan seuraavaksi pyritään varmistamaan tutkimuksen ulottaminen jo käynnissä olevia suolisto- ja munasarjasyöpäpotilasryhmiä laajemmalle. Se tehdään yhteistyössä Matins-verkostoon kuuluvien tutkimussairaaloiden kanssa Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

– Odotamme, että pystymme tuottamaan lisää tutkimustuloksia, joiden pohjalta voidaan arvioida Clevegenin vaikutuksen ja tehokkuuden kestoa suuremmissa potilasmäärissä, Jalkanen kertoo.

Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa hoidettiin 30 potilasta. Jatkotutkimuksissa kussakin syöpäryhmässä eli kohortissa arvioidaan hoidettavan kymmentä potilasta.

Jalkasen mukaan lääke voisi olla apteekin hyllyllä aikaisintaan vuonna 2023.

TAUSTA

Kaksi keihään-
kärkituotetta

Syöpälääke Clevegenistä toivotaan apua monien vaikeasti parannettavien syöpäsairauksien hoitoon.

Tehohoitolääke Traumakinestä odotetaan käänteentekevää lääkettä äkillisen hengitysvajausoireyhtymän (ARDS) hoitoon.

Molemmat projektit ottivat viime vuonna isoja askelia eteenpäin.

Yhdysvaltain lääkeviranomainen FDA hyväksyi maaliskuussa Traumakinen uuden tutkimussuunnitelman.

Faasi III -tutkimuksissa selvitetään lääkkeen tehoa ARDS:n hoidossa.

Traumakine on herättänyt erityistä kiinnostusta viime aikoina, sillä koronavirus aiheuttaa osalle potilaista erittäin vaarallisen ARDS:n".

4 tykkäystä