Fifax - kalankasvatusta harjoittava yhtiö

Onko vuoden eka IPO joka ei mennyt kiinni heti kun se oli mahdollista? :astonished:

Listalle on firma kuitenkin menossa vaikka anti on edelleen auki.

4 tykkäystä

Bioretecin ja Nightingalen annit eivät olleet mitään menestyksiä, joten en usko, että niiden annit suljettiin etuajassa. Toinen ei päässyt ensiyrittämällä edes pörssiin, vaikka anti tulikin täyteen.

Fifaxin taloudellinen tilanne taitaa olla aika karsea, joten kaikki raha on syytä ottaa, jota heille tarjotaan.

4 tykkäystä

Minkä kautta listausantiin voi osallistua?

https://www.nordnet.fi/fi/kampanjat/listautumisannit/fifax/fifax-listautumisanti

On muuten melko mielenkiintoista, että vanhat ankkurisijoittajat osallistuvat antiin vain, jos lisäosakkeet JA valinnaiset osakkeet merkitään annissa. Oma tulkinta on, että ankkurisijoittajien luottamus yhtiöön alkaa olemaan nollissa. Mutta pakko heidän on jollain tavalla osallistua antiin, muutoin antiesite ja tarina olisi liian hapokas. Jos anti täyttyy 66 m € valuaation mukaan, eivät ankkurisijoittajat sijoita ollenkaan lisää rahaa yhtiöön.

Ajatellaanpa hetki: nykytilassa yhtiön osakekannan arvo on lähes nolla. Rahat loppumassa lokakuun aikana ja velkaa niin paljon, ettei oman pääoman sijoittajille jää mitään mahdollisessa konkurssissa. OPO sijoittajat laittaneet rahaa tähän saakka about 35 m€.

Jos anti onnistuu alarajan määrillä, tulee yhtiöön lisää käyttöpääomaa noin vuodeksi, eli “ilmaista” lisäaikaa vanhoille ankkurisijoittajille. Jos anti menee läpi, ja osakkeelle tulee julkinen arvo, voivat vanhat ankkurisijoittajat myydä olemassa olevia omistuksiansa pörssin kautta pois. Vaikka osakkeen hinta putoaisi merkintähinnan 2,55 €/osaketasosta vaikkapa 1,5 €/osake tasoon, voisivat vanhat ankkurisijoittajat “pelastaa” nyt nollan arvoisia osakkeita ja kääriä kasaan uppoavasta osakemarkkinasta lähes omansa pois. Vanhoilla omistajilla on osakkeita nopeasti laskettuna n. 30 m kpl. Jos ne myyvät ne pois euron kpl hintaan, on vanhat ankkurisijoittajat saaneet omat sijoituksensa pois, joiden arvo ennen antia on käytännössä nolla.

Tämä anti on järkevä vain ankkurisijoittajille, jotka yrittävät kupata annilla omat turskansa uusien hölm… korjaan sijoittajien kontolle.

29 tykkäystä

Jotakin tämän IPO:n suosiosta kertonee sekin, että merkintäaika jatkuu yhä, vaikka se ylimerkintätilanteessa oltaisiin voitu keskeyttää jo 6.10.2021. Veikkaan että ei pikavoittoja tästä ole tulossa. Kertonee myös siitä että sioittajat ei enään sokeasti työnnä rahojaan jokaiseen IPO:hon kuten alkuvuonna.

Aijon itse jättää tämän annin välistä.

5 tykkäystä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kannattaako-listautuvan-fifaxin-antiin-osallistua-rahat-ovat-lopussa-mutta-kalayhtio-on-lahella-merkittavaa-onnistumista/50005328-6bac-47c2-a635-58b673cf1011

Osaisiko joku kertoa, paljonko sisäpiiri merkkasi?

Riippuu vähän siitä, mitä tarkoitat sisäpiirillä. Henkilöstöantia vai jotain muuta järjestelyä?

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/fifax-julkistaa-first-north-listautumisantinsa-lopullisen-tuloksen-listautuminen

Listautumisannissa allokoidaan (i) 881 131 Tarjottavaa Osaketta yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa (” Yleisöanti ”), (ii) 5 124 553 Tarjottavaa Osaketta instituutioannissa institutionaalisille sijoittajille Suomessa ja soveltuvien lakien mukaisesti Yhdysvaltain ulkopuolella kansainvälisesti (” Instituutioanti ”) ja (iii) 44 316 Tarjottavaa Osaketta henkilöstöannista Yhtiön ja sen tytäryhtiöiden koko- ja osa-aikaisille vakituisessa työsuhteessa oleville työntekijöille, sekä määräaikaisissa työsuhteissa merkintäajan alkaessa 29.9.2021 työskenteleville sekä Yhtiön hallituksen jäsenille, johtoryhmälle ja toimitusjohtajalle (“ Henkilöstöanti ”).

Yhtiö on saanut sen 12 miljoonan euron määräisen vaihtovelkakirjalainan velkojilta kirjalliset vahvistukset siitä, että ne tulevat käyttämään oikeuttaan konvertoida pääoma ja kertyneet korot Yhtiön Osakkeiksi (” 12 Miljoonan Euron Lainan Konversio ”), mikäli First North -listautuminen (kuten määritelty jäljempänä) ja Listautumisanti toteutetaan. Lisäksi Yhtiön kesä-syyskuun 2021 aikana nostaman noin 3 729 tuhannen euron määräisen oman pääoman ehtoisen lainan pääoma on määrä konvertoida Yhtiön Osakkeiksi Merkintähintaan Listautumisannin yhteydessä (” 3 729 Tuhannen Euron Lainan Konversio ”) ja Yhtiön oman pääoman ehtoinen noin 200 tuhannen euron määräinen pääomalaina kertyneine korkoineen konvertoidaan Yhtiön Osakkeiksi Listautumisannin yhteydessä (” Pääomalainakonversio” ja yhdessä 12 Miljoonan Euron Lainan Konversion ja 3 729 Tuhannen Euron Lainan Konversion kanssa ” Osakekonversio ”).

No nyt ei ollut kysyntää osakkeille. Eli ei niitä mitä vaan anteja / IPOja täyteen saada vaikka Nordnet tätä jopa mainosti (ainakin itselle, jätin toki väliin). Saattaa olla hapokasta kyytiä ensimmäisenä pörssipäivänä.

Yleisöannissa annetut merkintäsitoumukset hyväksyttiin täysimääräisesti Listautumisannin ehtojen mukaisesti.

3 tykkäystä

Oisko se VVK:n 12 milliä + korot konvertoituna (eli ei uutta rahaa)…

1 tykkäys

Henkilöstöantia tarkoitin. Ja siellähän se olikin, eli 44316 osaketta yhteensä. Ei kovin paljoa…

Uutta rahaa saatiin kerättyä niin vähän, että uusi rahoituskierros on luultavasti edessä lähitulevaisuudessa. Eli osakkeenomistajan kannattaa pitää lompakossa seteleitä, yhtiö saattaa pyytää niitä sinulta myöhemmin merkintäoikeusantina. Tai sitten järjestetään suunnattu anti uusille sijoittajille tai yritetään saada uutta lainaa pankista ym.

Näppituntumalta sanoisin, että ekana pörssipäivänä rommausta tiedossa alle antihinnan. En jaksa nyt tarkistaa, onko tukiostoista sovittu rommauksen estämiseksi. Pikavoiton tavoittelijat luultavasti tunkevat osakkeensa myyntiin heti ekana päivänä.

Edelleen totean: hieno bisnes jos saadaan taloudellisesti toimimaan tulevaisuudessa. Tällä hetkellä liikaa riskejä, että uskaltaisin itse osaketta ostaa.

2 tykkäystä

Toivotan onnea antiin osallistuville. Toivottavasti jotain keksivät, mutta en oikein jaksa uskoa tästä mitään tulevan. Tuossa aikaisemmin oli puhetta noista verrokeista. Samalla tekniikalla on useampi muukin firma tuottamassa kalaa. Sybimar Oy yksi esimerkki

Finnforel taitaa pisimmällä olla tässä touhussa. Televisiossakin joskus nähnyt, kun tuotantotiloja on esitelty

Huonon näköiset käppäryt mikäli tuotannon kasvatus lisää tappioita noinkin voimakkaasti

7 tykkäystä

Sybimar keskeytti tuotannon olisiko reilu vuosi sitten, kun ei saanut kannattavaksi (ja maku virhettä kuriin?).
Tuon maun kanssa on kiertovesilaitokislla kanssa isoja ongelmia.

Enpä olisi uskonut, että noin paljon instituutiosijoittajia lähti mukaan tähän hullutukseen. Koska ilmestyy omistajalistaus yhtiöstä annin jälkeen, josta käy ilmi, mitkä instituutiot tähän mukaan lähtivät?

Voi kunpa tälle löytyisi joku taho, joka tarjoaisi termiinikauppaa. BIG SHORT! Isoin kysymys on, kuinka pitkä aika menee, että osakkeen hinta on alle euron.

6 tykkäystä

Aika vahvasti markkinatakaajan varassa ostot.
LAGO 145 tkpl ja muut 40 tkpl.
Tämä ei tietääkään ole hyväksi yritykselle saatika antiin osallistuneille. Kuten täällä aikaisemminkin
keskusteltu, niin tulee ilmeiseti olemaan kivinen ja pitkä tie.
Nyt on sitten näytönpaikka saada kierto täyteen tehoon ja jotenkin saada kalasta markkinahintaan kovempaa hintaan.
Toivottavasti viestivät homman edistymisestä tasaisesti.

4 tykkäystä

Avaus -20%, hinta alle 2 euroa, ja ostot markkinatakaajan varassa. Ilman markkinatakaajaa syöksy olisi alkanut tätäkin jyrkempänä.

Mitä tähän nyt sanoisi, ainakin antiin osallistujia oli varoitettu :slight_smile:

9 tykkäystä

Oliko muuten vanhojen omistajien osalta jotain klausuulia, että eivät myy omistuksiaan x kk sisällä kaupankäynnin alkamisesta? Jos ei ollut, niin jälleen yksi ennakkovaroitus tuossa. Varmaan tämä tieto on jossain, mutta en jaksa alkaa kahlaamaan pränttejä. Tuli vaan ajatuksena mieleen.

Olkaahan hereillä tähän alaan sijoittaneet… tauti leviää Ahvenanmaalla. Pelastaako kuivanmaan allaskasvatus tartunnalta, en tiedä.

3 tykkäystä

Pian se nähdään. Lago Capital sai urakkansa päätökseen.

Yhtiö on lisäksi vastaanottanut Lagolta tiedon, että vakauttamisaika on päätetty eikä vakauttamistoimenpiteitä enää suoriteta.

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/fifax-vakauttamistoimenpiteita-suoritettu-ja-vakauttamisaika-paattynyt

2 tykkäystä