Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Vahva veikkaukseni on, että iso osa tästä on automatisoitu, erityisesti isoilla sivustoilla. Esimerkiksi HS muistaakseni avoimesti kertoo, että käyttävät kirjautuneille käyttäjille kustomoituja sivuja, joissa sinulle näytetään niitä uutisia, joiden oletetaan sinua kiinnostavan (=aiheet joita seuraat ja joita olet aiemmin lukenut).

Lisäksi osa sivuistoista (ainakin Suomen ulkopuolella) tekee aktiivista ns A/B testausta, joissa osalle käyttäjiä näytetään otsikko tai kuva A, toisille B (jne, variaatioita voi olla enemmäkin) ja sitten tulosten perusteella arvioidaan minkä otsikon / kuvan / järjestyksen positiivinen vaikutus on suurin. (=enemmän sivustolla käytettyä aikaa, enemmän mainosnäyttöjä, enemmän kerättyä dataa käyttäjästä myytäväksi mainostajille jne)

1 tykkäys

OP:lla näkyi hetki sitten.

Noup. Ja pitäis salkussakin olla tilaa Inden lappujen suorittaa onnistunut laskeutuminen.

Voi hyvin olla. Tähän suuntaan ollaan ainakin menossa. Monilla sivustoilla on oma käyttäjätili, jonka avulla voit ihan itse valita, mitkä aiheet eniten kiinnostaa. Tietysti tämän tiedon voi myös hakea muutakin kautta, mutta se ei ole niin tehokasta saati edullista. Tuollaisia etusivun räplääjiä kuitenkin Suomessa vielä on ja ihan niissä isoimmissa uutissivustoissa, ei välttämättä kaikissa.

Itse seuraan toiselta näytöltä analytiikkaa koko ajan. Tiedän, mikä on hyvä lukijamäärä, mikä keskinkertainen ja mikä huono. Jos uutinen saa huonon vastaanoton, koitan keksiä, mistä se johtuu. Ehkä muokkaan otsikkoa, mutta usein jätän miettimisen tasolle.

Reaaliaikaista liikennettä seuraamalla näkee hyvin, mitkä sanat toimivat. Jollakin värikkäällä adjektiivilla voi saada paljon lukijoita, mutta ne menettävät tehonsa todella nopeasti. Kolmas mykistävä ei enää toimi samaan yleisöön.

3 tykkäystä

Toimiiko muilla mobiilivarmenteella kirjautuminen Nordnetiin tällä hetkellä? Itse saan herjaa ettei numerolla löydy käyttäjää. Aiemmin toiminut. Ei auttanut luurin boottaus.

EDIT: Nyt, noin vartti myöhemmin kirjautuminen onnistui. Ehkä fiksasivat jotain.

Tähän heitän kyllä vastaväitteenä sen, että eivät sijoittajat ole rahojaan täysin sokeasti noihin IPO:ihin heittäneet. Lähes jokaiseen IPO:on kommentoi Karo Hämäläinen, Omavaraisuushaaste, Johannes Sippola tai joku muu Suomisijoittaja Twitterissä. Tuulipuvulle riittää heiltä :+1: /:-1: -reaktio, joilla sitten päätetään (peesataan) jätetäänkö merkkaamatta, otetaanko minimit vai lähtedäänkö maksimilla sisään. Fiksuimmat ottavat sitten riskimerkinnät AOT:lle (jos OST myös vaihtoehto), jotta saavat verovähennykset tarvittaessa.

Siis kirjaimellisesti viiden minuutin työllä saa selville, onko kyseessä hyvä diili. Merkinnänkin ehtii tekemään samassa aikaikkunassa.

Fifax on niin huono diili, että esikoululainenkin tajuaisi kiertää kaukaa.

15 tykkäystä

Mielenkiintoista seurata miten tässä Smart saagassa tulee käymään:
1/ @timontti myy koko position pois
2/ Red Eye lisää omaan portfolioon sekä seuraava analyytikko lisää omaan salkkuun

=> Smartin osake vahvassa laskussa tänään, eli @timontti :lla ilmeisesti enemmän vipuvartta markkinareaktioihin vs. Red Eye… :wink: :grinning:

Itsellä vielä positio päällä, en ole vielä tehnyt päätöksiä suuntaan tai toiseen. Tarkalla silmällä tätä kuitenkin seuraten - erinomaista viihdettä myös samalla :+1:

34 tykkäystä

“Otettu smartti takaisin salkkuun, kun R/R-suhde on taas tyydyttävä päivän dipin myötä”

Tälläinen olisi pelimiehen liike, mutta vaatisi kyllä ballseja foorumilla kertoa asiasta.

12 tykkäystä

Todellaki, aika ristiriitaista on herran ulosanti.
Kaikella kunnioituksella…
Toivottavasti päivän dippi johtuu em syistä, sirupula on todellinen mutta annetaas firman itsensä kertoa siitä jos aihetta on.

9 tykkäystä


On siellä aika paljon muitakin myyjiä. Näyttäis ruotsiteknoilla olevan laskupäivä muutenkin.

Toki varsin kunnioitettavan sopulilauman on timontti kerännyt, jos mutuilee, että nuo nonneroiden myynnit on suurimmaksi osin sopulien tekosia. Etenkin kun timontin liikkeet ovat ristiriidassa muiden auktoriteettien kanssa.

Red eyelta viimepäivinä lisänneitä on ainakin top picks ja analyytikoista Smartin analyytikko Jesper Von Koch ja pelianalyytikko Danesh Zare.

Myös Modelio equityn liikkeitä seuraa moni ja heillä smart on toiseksi suurimpana.

4 tykkäystä

Haistelin jo tovi sitten, että irtautuminen Smartista tulee tapahtumaan ja myin omani pois ehkä reilu viikko sitten, jotta välttyy foorumin tuomalta lumipalloefektiltä :smiley:

1 tykkäys

No mutta eikös tuo ole lasketellu viimeiset 3kk?

1 tykkäys

Hei.

Varsin asiallinen kritiikki ja ihan aiheesta. :+1:

Täytyy sanoa, että tuossa kahden tapahtuman välillä sain mielestäni SELVÄSTI syvemmän käsityksen chip shortagen vaikutuksiin lähikvartaaleina.

Siis tutkimustyön perusteella:

  • odotan chip shortagen vaikuttavan huomattavasti aiempaa luuloani enemmän aikatauluihin uusissa automalleissa ja uudessa teknologiassa.

  • tarkastelin uudestaan kriittisesti firmasta annettuja ennusteita erityisesti 2022 osalta

  • tulin uusiin johtopäätöksiin osakkeen arvostuksesta ja riskeistä

Olen tietysti pahoillani ristiriitaisesta ulosannista. Jos olisin aamulla tiennyt mitä päivän aikana tulen opiskelemaan, olisin twiitin jättänyt laittamatta. Kyllä minäkin tein osalla smart-ostoksistani (200-230sek) turskaa eikä se kivaa ole.

Kaikessa korostuu siltikin sijoittajan oma tutkimustyö, harkinta, päätöksenteko jne. ja olen pääsääntöisesti vähintään viikoittain kehottanut tekemään omaa tutkimustyötä ja omia sijoituspäätöksiä. Tätä kirjoittaessa myös yöleisesti kasvuteknoja lyödään jopa useita prosentteja pörssissä, joten ihan kaikkea ei lienee aina voi timontin syyksi laittaa…

131 tykkäystä

Ei näy vielä mullakaan.

1 tykkäys

Onneksi kaupankäynti alkaa vasta maanantaina (jos joku on näitä edes myymässä?), arvion mukaan tänäänhän ne pitäisi kirjautua tileille. On tässä vielä aika monta tuntia aikaa…

3 tykkäystä

Vielä hiukan viitaten tähän omaan ”kahvihuone”-viestiini liittyen, että millään tasolla ei ollut tarkoitus herättää negatiivista ilmapiiriä @timontti myynnin kohdalla. Tämä oli tälläinen huumorimielellä paiskastu viesti ala. Red Eye vs @timontti. Luonnollisesti kaikki sijoitustutkimukset ja päätökset ovat jokaisella sijoittajalla omat. Saamme olla erittäin tyytyväisiä kun keskuudessamme on myös näitä omiin caseihin äärimmäisen vihkiytyneitä kavereita! Tuo todella paljon lisäarvoa sijoitustutkimukseen, päätöksiin yms. :+1::+1::+1:

25 tykkäystä

Hauska sattuma. Itse pohdiskelin aivan samaa lukiessani sijoitusfoorumilla ala-asteen oppimäärään kuuluvien matemaattisten pulmien ratkomiseen tähtäävää keskustelua :thinking:

Viesteihin pitäisi kyllä mielestäni merkata selvästi mikäli ne ovat sarkasmia, koska sarkasmi nettikeskusteluissa on oikeasti tosi typerää ja aiheuttaa lähinnä väärinkäsityksiä ja eripuraa :face_with_symbols_over_mouth:

2 tykkäystä


:smiley:

43 tykkäystä

Joo toki, mikään malli ei ole täydellinen, muutenhan tämä olisi liian helppoa :wink:

1 tykkäys

Muistelen, että @timontti myi Smart eyet viime osarin jälkeen ja osteli ne seuraavana päivänä halvemmalla takaisin.

Ja taisipa Embraceritkin lähteä salkusta stopeilla, mutta ne ostettiin parin päivän päästä takaisin.

Enkä tästä häntä edes tuomitse. Jokainen tekee omat sijoituspäätöksensä. Mielestäni on hölmöä peesailla yksittäistä foorumilaista etenkin, kun hänen liikkeistään tiedetään ainoastaan se mitä hän haluaa itse kertoa.

Eikä itselläni ole kyllä niin tarkkaa käsitystä edes hänen track recordistaan, että uskaltaisin sokeasti peesailla.

Edit. Poistin höynäytyskommentin, ettei viestini vaikuta syyllistävältä, vaikka kyseisen lausahduksen vitsillä lainausmerkkien ja hymiöiden kanssa laitoinkin.

8 tykkäystä