FuelCell Energy

Samoja keloja. Ihan yleisemminkin ev-sektorin ja energia-alan murroksessa. Sijoittajan kannattaa myös vähän katsella fundamentteja sijoituspäätösten takana. Pelkkä kurssiin tuijottaminen vaikka teknisen analyysin pohjalta voi olla näinä aikoina semisti harhapoluille johtavaa. Hyvät firmat menestyy myös arvonnousun muodossa, tästähän löytyy esimerkkejä, kuin myös niistä hypeflopeista. Hajauttamisella saa pienettyä riskiä ettei laita kaikkia panoksia yhteen lottolappuseen. Inderesin foorumin parviäly on korvaamaton näitä eri vaiheita analysoidessa.

2 tykkäystä

Meitä on täällä ketjussa monta, jotka on seurannut FCEL:iä reilun vuoden verran. Jos kommenttisi liittyi FCEL:iin (kuten oletan, kun tässä ketjussa), niin kerrotko, mikä tekee FCEL:istä voittajan ja mitä on ne isommat asiat, mitä FCEL:istä on nyt tulossa?

7 tykkäystä

Olen myös FCELissä mukana siitä (< 3 USD) kun alkoi vahvistua, että Biden voittaa. Samalla “hajautin” muihinkin vihreisiin teknologioihin. Onko FCEL lopullinen voittaja, sitä ei kukaan tiedä varmaksi. Vastaus kysymykseen: potentiaalisen voittajan FCELista tekee raha ja osaaminen, isompi asia on Bidenin ja Kiinan vaikutus ympäristöpolitiikkaan laajemminkin. Kompastuksena voi olla, että kasvavia yrityksiä on paljon tällä vihertyvän liikenteen alueella ja voittajateknologiakaan ei ole vielä vuosiin tiedossa. Hype kehittyy hetkessä niiden ympärille, joista puhutaan ja huhutaan (QS, Signal Advance), eli liipasin on joillakin herkässä. Mutta on vielä sellaisiakin, joita ei ole huomattu (tyyliin solidstatelion). Murros ja muutos on varma ja se luo tilanteita FCELin kaltaisille yrityksille. Olen mukana toistaiseksi ja yritän löytää oikean hetken, joka järkevästi ajatellen voisi olla vaikka nyt, mutta FCEL on riskipuolella ja katsotaan vielä. USA-yhteyksien avulla yritän pysyä ajan hermolla, kuinka korkealla FCEL on hypessä, vai onko. Samalla alueella on muitakin toimijoita, joissa voi olla enemmän potentiaalia samanlaiseen hyppyyn ennen kuplan puhkeamista, joten vaunusta toiseen vaihto voi olla paremminkin paikallaan.

2 tykkäystä

Ok, tulkkaan vastauksesi lähinnä fiilistelyksi siitä, että FCEL on voittaja. FCEL:in liiketoiminta on kuitenkin rajatulla alueella cleanenergy-sektorilla ja heidän isoimmat projektinsahan perustuu kiinteään sähkönmyyntihintaan. Olisin enemmän kaivannut faktoja, numeroita tai uutisia.
Yhtiön market cap on 5-6Busd (vaihtelee kurssin mukaan tietysti) ja viimeinen liikevaihtoluku oli 65Musd ja -100Musd tappiollinen. Yhtiön historia on synkkä kuin mikä, loputtomien splittien ja dilutointien myötä. Lainalla ja yhteiskunnan tuella on eletty. Sitä vaan, että jos teknologiastakki on ylivoimainen, niin myynnin backlog pitäisi olla niin iso, ettei kaikkea ehditä toimittamaan ajallaan.
21.1. kuullaan viimeisimmät uutiset, joten niitä odotellessa. Itse en tätä vielä voittajiin laske, ennenkuin numerot todistaa sitä.

9 tykkäystä

Tämä ei nyt kyllä mitenkään vastannut järkevästi tuohon @DayTraderXLn kysymykseen. Tuon perusteella tämä on siis loistofirma, ”koska Biden”,”koska tulevaisuus”? Rahaa näillä veijareilla ei juurikaan ole ja kättä pistetään jatkuvasti tyrkylle antien muodossa, jotta saadaan pidettyä valot päällä. Bidenin lupaamiin tukiin on vielä pitkä matka ja kassa on moneen kertaan poltettu sillä välin. Mikä myös on se suuri juttu, jolla edes joskus päästään plussalle? Nyt kuitenkin puhutaan lafkasta, joka on tehnyt tappiota 60-luvulta saakka ja jonka johtokin on ilmoittanut, ettei ehkä ikinä tehdä voittoa.

1 tykkäys

Miksi yrityksen pitäisi päästä plussalle? Minulle riittää, että riskiosaketta myytäessä hinta on moninkertainen ostohintaan nähden ja siinä Biden ja keskustelupalstat ovat avainasemassa. Minulle on loistofirma. Osinkoja en edes odota. Voittaja on se, jonka kurssi nousee eniten, myynnin jälkeen yhtiön voi unohtaa. Joka on ostanut 2016 tai aiemmin ja on miinuksella, voi odotella edelleen ja toivoa parasta tai ostaa lisää, jos kerran uskoo yhtiöön. Ehkä se sieltä nousee, koska murros on valtava. Tai sitten luopuu ja etsii muuta. On paljon esimerkkejä pitkään kyntäneistä, jotka nousevat tuhkasta. Esim. Gevo on lupaava. Odottelen, koska on ATH :slight_smile:

Tässä kohtaa meni kyllä kahvit väärään kurkkuun. Siis tuo raha etenkin. Vai tarkoititko nimenomaan, että osaavat kuluttaa rahaa?

Melko vähäarvoinen tämä minun puuttuminen, mutta pakko tähän kohtaan painottaa viestimällä, että raha ei taida se tämän puljun vahvin puoli olla. Paitsi jos saadaan tehtyä kunnolla anteja tällaisista tasoista joita nyt on. Velkaa löytyy myös… hieman…

edit. ok, kyseessä olikin siis kasinopeli, ei sijoittaminen. Sopii hyvin tähän hetkeen.

17 tykkäystä

Tässä kohtaa pitänee varmaan erotella sijoittaminen ja pelaaminen, kun tuossa tapauksessa kyseessä on pelaamisesta

1 tykkäys

Mielestäni pelaamisessa on kyse onnesta. Tässä tapauksessa en edes tuntenut pelaavani, vaan hyödynsin itsestään selvästi tulossa olevaa kurssinousua. Sama oli koronan, brexitin ja monen muun ilmiön kanssa. Rískin toki tunnistin, kuten mainitsin, mutta riski ei liittynyt itse yhtiöön vaan maailmanpolitiikkaan ja siihenkin vain lyhytaikaisesti Vaikka Trump olisi voittanut, olisi vihreä aalto tullut tai sitten jotain muuta, jonka jälkeen osakekursseilla ei ole paljon merkitystä.

1 tykkäys

Me on yritetty pitää tässä ketjussa kyllä pääpaino fundamenteissa ja niiden seuraamisessa. Itsekin treidaajana nämä jutut kommentoin muualla. Treidaajana voin sen verran ennustaa, että jos 21.1. ei tulokset ole erittäin hyviä, tämä tulee alas kuin raketti ilman polttoainetta.

15 tykkäystä

Joskus yhtiöt ovat markkinoilla “liian aikaisin”. Rahaa kuitenkin riitti elossa pysymiseen, kunnes tilanne on mikä se nyt on. Raha tässä on myös luottamusta. Osaamistakin on vuosien varrella varmasti kertynyt. Pioneerit pärjäävät, jos osaavat hyödyntää kokemusta ja uudistua eli säilyä raikkaina, muuten “tuoreet kilpailijat menevät molemmin puolin ohi”. Lyhyellä tähtäimellä tämä on pelipaperi. Fundamentit pitäisi olla kunnossa, nyt se on vain “itsestä kiinni”.

1 tykkäys

JPMorgan antaa myy suosituksen ja 10 usd tavoitehinnan.

"Shares of power equipment maker FuelCell Energy ( FCEL ) - Get Report dropped Thursday after JPMorgan analyst Paul Coster downgraded the stock to the equivalent of sell.

Coster has a $10 price target on the Danbury, Conn., company. FuelCell shares at last check dropped 11% to $17.01"

2 tykkäystä

Eikös nää jonkin annin tekaissut jonkin aikaa sitte, että saiko siitä sitä rahaa, ainakin aikaisemmin juuri järkevän hintaisen rahoituksen puute näytti hyvin ikävältä.

Ps odottelen kanssa osariin jälkeistä kurssi reaktiota.

https://www.morningstar.com/news/marketwatch/20210114400/fuelcell-energy-stock-sinks-after-jp-morgan-analyst-turns-bearish-saying-its-richly-valued
Tätä on uutisoitu monessa osoitteessa.

Miten se maailma muuttuu? Sähkö tulee edelleen töpselistä ja laivat haisee vähän vähemmän. Ilmastonmuutoskin peruuntuu eli maailma ei muutu ilmastonkaan suhteen.

Tietotekniikan kehitys on muuttanut kaikkia elämän osa-alueita jos vähänkin koittaa miettiä. Tämä on ollut valtava murros ja jatkuu edelleen.

Se että polttomoottori onkin polttokenno, entä sitten?

1 tykkäys

Jos olettaa öljynporauksen loppuvan ja tilalle tulevan uusiutuvaa energiaa eri muodoissa niin lähi-idän maat köyhtyy ja Kiina vahvistuu myös energiasektorilla. Yhä useampi maa kykenee tekemään itse tarvitsemansa energian kokonaan tai suurelta osin. Jos energian hinta laskisi se mahdollistaisi monien sellaisten asioiden tekemisen mikä on tällä hetkellä teoriassa mahdollista, mutta kustannusten takia ei.

Sitä en tiedä mikä tässä kaikessa on vedyn tai Fuelcellin rooli tai millä todennäköisyydellä energiasta tulee hirmuisen halpaa.

Öljynporaus ei lopu niin kauan kuin oljyä jossakin muodossa maaperässä on. Maailmassa tarvitaan muovia, asfalttia jne ja varmasti joissakin tapauksissa polttoainettakin. Kiina on jo vahva energiasektorilla, Kiinan johto käsittelee ihmistyövoimaa samoin kuin lähi-idän maat öljyä eli luonnonvarana.
Nyt tiedossa olevista energiamuodoista ei lähiaikoina tule “hirmuisen halpaa”, jos se tarkoittaa “lähes ilmaista”. Ilmastonmuutos ei peruunnu, se ehkä hidastuu. Mutta onpaljon muitakin asioita, jotka ovat murroksessa; aiemmin mainitsemani liikunnan puute ja lihavuus länsimaissa ja elintavat ylipäätään, syntyvyys, pandemiat, flooran ja faunan yksipuolistuminen jne jne. 100 v taaksepäin ja 100 v eteenpäin on viiva vain logaritmisella asteikolla. FCEL on omalla alueellansa vahvoilla, jos vaan johto osaa asiansa paremmin kuin kilpailijat.

Kerropa tarkemmin millä alueella FCEL on oikeasti vahvoilla? Myynneissä nuo asiat eivät ainakaan vielä ole näkyneet, mutta onhan ne tietystä vasta 50 vuotta yrittäneet. Ymmärrän kyllä että nyt ollaan ihan uuden murroksen kynnyksellä, mutta se ei ole kyllä vielä toistaiseksi tarttunut tähän yritykseen millään tavalla. Kaivelemallakaan ei löydä mitään uutisia uusista isoista kaupoista tai yhteistyökuvioista. Silti uusia vihreä energian yrityksiä menee ohi vasemmalta ja oikealta ja liikevaihdot kasvaa ja tulevaisuus näyttää ruusuiselta. Mutta ongelma vaan on se, että ne ajelee sitä baanaa juurikin FCEL-traktoreiden ohi.

Itse en ole nähnyt mitään merkkejä itse yrityksen vahvuudesta. Se ei tietenkään tarkoita ettei niitä vahvuuksia olisi.

1 tykkäys

Tämä se on. FCEL. Parabolic rise without merit. Koska vety.

The one remaining project in Connecticut that was not rescinded represents the only real, commercial project the company has won in two years.

1 tykkäys

Exxon potentiaali on melkoinen, JOS toteutuisi laajassa mittakaavassa eli CCS+ lisäteho, jos voitaisiin tehdä monistettavasti eli modulaarisesti.