Gofore - Go for vai No go?

Inderesin premiumistit voivat hakea sisäpiirikauppoja yhtiökohtaisesti sekä tietyltä aikaväliltä todella kätevästi.

Olkoon tämä osin mainos, mitä Premium tarjoaa muiden juttujen lisäksi ja tiedoksi Goforesta kiinnostuneille. :slight_smile:

Tässä lisää Premiumista.
https://www.inderes.fi/fi/inderes-premium


EDIT:

image
Eijan kokonaisomistus on aika iso. :slight_smile:

19 tykkäystä

Perjantain Kauppalehdessä oli laaja juttu osakesäästöohjelmastamme :+1: KL:n jutussa haastatellun työntekijäosakkaan haastattelu on myös omassa IR-mediassamme (KL-juttu vain tilaajille).

15 tykkäystä

Sitten varsinaisia uutisia :slight_smile:

48 tykkäystä

Tässä on Jonin kommentit tästä isosta tilauksesta. :slight_smile:

Gofore kertoi eilen yhtiön solmineen suuren sopimuksen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa ICT-palveluista. Yhtiö kommentoi tiedotteessa tulleensa valituksi ”uudelleen”, vaikka ymmärryksemme mukaan sopimusteknisesti asiakkuus on uusi. Yhtiö on jo tehnyt toimitusta asiakkaalle reilun vuoden, mutta virallinen ostaja on ollut eri. Tämä tarkennus on siksi olennainen, koska yhtiö kertoi Q3-liiketoimintakatsauksen yhteydessä, että merkittäviä julkisen sektorin kilpailutuksia ei ole katkolla loppuvuonna 2023 ja alkuvuonna 2024.

23 tykkäystä

Vaikuttaa hienolta diililtä.

Gofore on valittu sopimuksessa ensisijaiseksi kumppaniksi ICT-palvelujen kehittämiseen ryhmittymänä Amagi Oy:n kanssa. Amagi on kuitenkin ymmärryksemme mukaan yhden henkilön yritys, joten lähes koko sopimus ryhmittymän osasta menee arviomme mukaan Goforelle.

Asiakkaan arvioima sitoumukseton kokonaisarvo seitsemän vuoden mittaiselle hankkeelle on 44 MEUR, joka vastaa noin 49 000 henkilötyöpäivää. Näin päivähinnaksi muodostuu noin 900 euroa, mikä on arviomme mukaan Goforen keskihintaa nostava hinta.

8 tykkäystä

Juu. Itse olen tuo Amagi Oy:n omistaja sekä Goforelle 2019 myymäni Silver Planetin perustaja ja tätä kautta entinen goforelainen. Amagi tosiaan on tällä hetkellä meikäläisen mikroyritys ja sen kasvutavoitteet ovat varsin maltilliset eikä Amagilla ole kovin kunnianhimoisia tavoitteita tuon sopimuksen liikevaihdonkaan suhteen. Vaikka en enää olekaan Goforen palveluksessa, niin tehdään yhä hyvää yhteistyötä Goforen kanssa. Vaikka olenkin tässä jäävi, niin mielestäni tämä oli hieno yhdessä saavutettu voitto.

83 tykkäystä

Goforen henkilöstöjohtaja Sanna Hildén oli keskustelemassa Ilmarisen asiantuntijajohtaja Minna Gentzin kanssa Kauppalehden toimittajan Hanna Eskolan kanssa. (pätkän kesto noin 11 minuuttia) Ei maksumuuria.

Neurokirjo koskettaa työelämää yllättävän isosti. Goforen henkilöstöjohtaja Sanna Hildén kuvaa asian laajuutta viittaamalla tutkimuksiin, joiden mukaan 15-20 prosenttia ihmisistä on neuroepätyypillisiä. Välillisesti ilmiö koskettaa vielä laajemmin työyhteisöjä ja tiimejä.

On hienoa, että Gofore huomioi tällaiset seikat esimerkiksi itse olen hyvin vahvasti adhd ja on tärkeää, että pystyn työelämässä tekemään asiat itselleni sopivalla tavalla sopivissa olosuhteissa; siitä hyötyy niin työnantaja, työkaverit ja myös asiakkaat.

Jos huomioidaan esimerkiksi eri kirjoa olevia ihmisiä oikealla tavalla, niin kaikki voittavat ja kyllä se sitten enemmän tai vähemmän näkyy myös yrityksen luvuissakin pitkässä juoksussa.

Lisää Goforesta ja neuromonimuotoisuuden huomioimisesta työelämässä.

24 tykkäystä

Hienoa, että annat @Sijoittaja-alokas kasvot neurokirjolle työelämässä! Tietoisuus ja keskustelu ovat vasta aluillaan… :wink:

13 tykkäystä

Perustimme Gofore Impact -säätiön.

Kirjoitin asiasta pidemmin LinkedIn-postaukseen (https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7137400018621132800/), joka tekstin liitän tähän:

Perustimme Gofore Impact -säätiön.

Kesällä 2022 pohdimme Mikael Nylundin kanssa, että miten saisimme hyväntekeväisyystoiminnallemme vaikuttavuutta, fokusta ja myös mitattavuutta.

Me Goforessa pyrimme tietty toimimaan eettisesti oikein ja olemaan rohkeita uudistajia mm. työelämään liittyvissä kysymyksissä. Olemme myös olleet ylpeitä omasta vaikuttavuudestamme oman työmme kautta – digitalisaatiolla on monia positiivisia vaikutuksia.

Olemme myös harjoittaneet monenlaista hyväntekeväisyystoimintaa. Sen toiminnan vaikuttavuutta vasten yhtiön toiminta-ajatusta ja strategiaa me pohdimme tuolloin puolitoista vuotta sitten. Tuntui että voisimme tehdä vielä enemmän ja vaikuttavammin. Molemmat innostuimme ajatuksesta, että perustettaisiin asiaa varten säätiö.

No, ihan helppoa ja yksinkertaista se ei ollut, mutta nyt alamme olemaan valmiita toiminnan käynnistämiselle. Viime keväänä yhtiökokouksessa hallitus sai valtuudet 250 000 euron lahjoitukselle perustettavalle säätiölle, ja sen turvin ensimmäinen säätiön apurahahaku käynnistyy vuoden vaihteessa.

Tässä välissä ovat monet goforelaiset tehneet paljon hyvää työtä, että on saatu säätiölle selkeä toiminta-ajatus ja -malli sekä viestinnälliset raamit rakennettua. Toivottavasti tämä yleishyödyllinen säätiö koetaan yhtiössä jatkossakin yhteisenä asiana ja ylpeyden aiheena. Toki se ylpeys tulee lopulta vasta onnistumisten ja vaikuttavuuden kautta, ja siinä otamme vasta ensimmäisiä askeliamme.

Mielenkiintoista on myös muiden sidosryhmien suhtautuminen asiaan. Miten erityyppiset omistajat asian kokevat nyt ja jatkossa, liittyen säätiön toiminnan rahoittamiseen. Aika näyttää ja odotan mielenkiinnolla keskusteluita.

Perustamiseen liittyvä tiedote ja linkki säätiön sivuille löytyy kommenteista.

Säätiön verkkosivut: https://impact.gofore.com/
Asiaa koskeva tiedote: Goforen perustama Gofore Impact -säätiö aloitti toimintansa - Gofore

Tämä siis tiedoksi tännekin. Mielelläni vastaan asiaan liittyviin kysymyksiin.

25 tykkäystä

Mallisalkun herrat keskustelivat eilen Goforesta :slight_smile:

19 tykkäystä

Marraskuun liiketoimintakatsaus, olkaa hyvät!

48 tykkäystä

Näinkö se Goforekin näyttäisi hiipuvan Suomen taantuvien investointien myötä tasaisemmaksi suorittajaksi, ainakin liikevaihdon osalta loppuvuosi näyttää erilaiselta kuin mihin on totuttu.

Sairaspoissaolot, kasvaneet penkkitunnit ja pienenevät budjetit pitäisi näkyä kannattavuudessa jopa liikevaihtoa suhteellisesti nopeampana laskuna. Kireät kertoimet siihen nähden, joten kurssi saattaa vielä hakea pohjia lähikuukausina.

Wittedin trendi-raportti tosin enteili yllättävän vahvaa julkista sektoria, joka kannattelee varmasti Goforea edelleen verrokkeja enemmän.

17 tykkäystä

Luulisin että julkkarilla on hinnat laskenut koska sinne siirtyy tarjontaa kun yrityspuolen kysyntä on laskenut. Enemmän tarjontaa tarkoittaa että kilpailutuksen voittaja joutuu todennäköisesti tinkimään.

Analyytikon kommentit Goforen marraskuun tulokseen liittyen. :point_down:

16 tykkäystä

Analyytikon aamukatsauskommentit. :point_down:

11 tykkäystä

Tässä on itse laaja rapsa, tämä rapsa, kuten kaikki laajat rapsat ovat kaikkien luettavissa. :slight_smile:

Goforen näytöt kasvaa julkisella sektorilla hyvin kannattavasti ovat kiistattomat, markkinan vastatuulista huolimatta. Yhtiö on viimeisen parin vuoden aikana antanut hyviä näyttöjä kannattavasta vahvasta kasvusta kasvumarkkinoillaan yksityisellä sektorilla ja kansainvälisesti. Odotamme yhtiön jatkavan sektoria vahvempaa ja kannattavampaa kasvua myös tulevina vuosina, vaikka heikko taloussykli hieman hidastaa kehitystä. Osakkeen arvostuskuva (2023 EV/EBIT oik. 13x ja tuotto-odotus >15 %) on houkutteleva.

image


Tämä sivu on jotenkin todella hyvä - “avaava”.:slight_smile: (vielä on luku kesken… ja hyppäsin nämä katsomaan :sweat_smile:)

16 tykkäystä

Jonilla ollut kirjoitushetkellä kylmä? :wink:

image

image

32 tykkäystä

https://research.sebgroup.com/corporate/reports/124349

11 tykkäystä

Viime vuosina asemiaan IT-palvelumarkkinalla vahvistaneella Goforella on vakuuttavat näytöt kannattavasta kasvusta sekä onnistuneista yrityskaupoista. Nyt yhtiö hakee kasvua myös ulkomailta. Analyytikko Joni Grönqvist kommentoi Goforen asemoitumista kilpailukentässä ja pitkän aikavälin kasvunäkymiä.

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:15 Liiketoiminta rautalangasta vääntäen
02:28 Kilpailuedut ja asemoituminen IT-palvelumarkkinassa
04:25 Markkinan dynamiikka ja asiakaskenttä
06:30 Yrityskaupat osana kasvustrategiaa ja kansainvälistymistä
08:58 Pitkän aikavälin kasvunäkymät ja taloudelliset tavoitteet
11:43 Millaisia riskejä liittyy kannattavan kasvun jatkumiseen?
13:33 Osakkeen tuotto-odotuksen komponentit

16 tykkäystä

Hyvää alkanutta vuotta palstalaisille! :partying_face:

Me aloitimme vuoden 2024 nimittämällä DACH-alueen liiketoiminnasta vastaavaksi toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi Marc Fuchsin.

44 tykkäystä