Golar LNG (GLNG)

6 tykkäystä
5 tykkäystä

Tämä oli aika huikea teksti ja kannattaa kaikkien lukea jos Golar kiinnostaa, siinä on avattu aika nätisti koko paketti.

EDIT: 2023 lopussa BP:n projekti alkaa, 160M EBITDA per vuosi kun osakkeita on 110M, jos tuosta tulisi vaikkapa 55M net profittia viivan alle eli 0.5usd EPSiä niin sille varovaisella 10 P/E:llä sellainen 5USD hintaa lisää.

8 tykkäystä

Joo noi molemmat on kyllä todella maukkaita artikkeleita. Voi olla upea case, kunhan Hilli ei räjähdä.

Onhan se nyt kipiää, että jos Golar nyt jakaisi vaikka vain 11 miljoonaa NFE osaketta 18,6 miltsin kokonaispotistaan, niin sieltähän tulis 1/10 suhteessa lappua @40$ kappale nyt ainakin. Ei voi kurssi dipata 1-1 tai niin paljoa, koska potti on muutenkin 3/4 osaa koko Mcapista, huh.

Onko kukaan muuten ehtinyt NFE:tä penkailla tai longina siinä? Mietiskelin että pitäsköhän kesällä tutkailla entrypaikkaa jos vaikka lappuja tulee selvästi vähemmän Golarilta, ettei sitten jää mikään ihan myyntikelvoton pienerä niitä salkun pohjalle pyörimään.Viime vuotisesta Alphan artikkelista muistelin että NFE:lläkin on ihan mainio tilanne, kasvua ja OB:ta ja hyvää EBITDAa lukittuna Brasiliassa. Vähän tossa toisessa jutussa koko myyntiä harmiteltiin kun on niin hyvä kioski se NFE/Hygokin

2 tykkäystä

Juu toi on erikoinen tilanne ettei omalle liiketoiminnalle jää oikein mitään arvoa. Itse näen hyytävän potentiaalin osakkeelle.

3 tykkäystä

Ei voi olla kovin huono homma Golarille oikein millää lailla tällainen kilpailu näin niinkuin lyhyellä tähtäimellä

7 tykkäystä

Muutama päivä vanha juttu.

2 tykkäystä

“The market is starting to recognize the impressive Asian LNG demand that can only be satisfied by the US gas increasing the ton-miles demand. What if I tell you $GLNG shipping fleet is worth $0 in the current valuation?”

8 tykkäystä

Glng ottanut viime päivinä hieman “osumaa”. Mitään uutisia en ole tosin löytänyt, joten taitaa mennä yleisen markkinatilanteen piikkiin.

Tuo myöhästyminen saattaa vaikuttaa.

Ja näin asiaa on spekuloitu Twitterissä Golarin seuraajien keskuudessa.

2 tykkäystä

Jotain positiivisia uutisia saisi tosiaankin tulla. Saataisiin myötätuulta kurssikehitykseen. Potentiaaliahan tässä on kovastikin…

Eikö toi Brentin kiipiminen riitä posiposi-puolella? Eihän nyt kai muutenkaan mitään räyhäkkää ilotulitusta LNG bisneksistä odottaa?
Hiljaa hyvä tulee, eikä tuo Kosmos-viive välttämättä vaikuta Golarin tekemiseen juuri mitenkään. Sitä nyt ei kyllä osaa maallikko varmaksi sanoa, pitänee odottaa Golarin kommentteja aiheesta.
Kohtapuolin voi myös tulla jotain infoa NFE osakkeiden käytöstä, muistelin että lockuppi päättyisi tässä kesällä!

Eli q2 rapsa voi olla ”mielenkiintoinen”

1 tykkäys

Nfe Lockup päättyy huomenna, luulen että jotain liikettä/uutisia luvassa. Riittävästi pahaa on jo osakkeen hinnassa, ei paljon vaadi että korjataan nopeasti korkeimmille tasoille. Joku sopimus huhu tuohon ja osakkeita laitaan niin taas mennään.

5 tykkäystä

Mikähän mahtaa olla taustalla tässä laskussa? Onko jotain merkittävästi muuttunut verrattuna viime viikkoon?

New Fortress Energy ollut pitkään laskutrendissä, joka on muodostanut suurimman osan Golarin market capista. New Fortress kärsii korkeammista maakaasun hinnoista kohonneina kustannuksina.

Omat Golarit myyty salkusta 13,70$ ja 12,90$ hinnoissa tarkoituksena ostella takaisin halvemmalla jossain vaiheessa.

2 tykkäystä

Josko löytyisi tukitaso tosta SMA150 11,45$ tai voi seurailla valutaanko SMA200 10,71$
Tarkoitus lisäillä sopivassa kohtaa, ei sijoitussuositus.

Hieman iloisia, mutta odotettuja uutisia Hillistä

https://www.golarlng.com/investors/press-releases/pr-story.aspx?ResultPageURL=https://rss.globenewswire.com/HexMLItem/Content/FullText/Attachments/All/Identifier/2265683/language/en

Golar LNG Limited (“Golar” or “the Company”) announces today that it has agreed with Perenco Cameroon (“Perenco”) and Société Nationale des Hydrocarbures (“SNH”) to increase utilisation of the FLNG Hilli Episeyo (“Hilli”) (the “Agreement”).

Commencing 2022 the capacity utilisation of Hilli will increase by 200,000 tons of LNG, bringing total utilisation in 2022 to 1.4 million tons. The tolling fee for the 2022 incremental capacity is linked to European gas prices at the Dutch Title Transfer Facility (“TTF”). At current average 2022 TTF gas prices (avg. $8.70/MMBTU for 2022) the increased capacity utilization represents an expected US$26.1m in incremental Adjusted EBITDA. For each US$1.00/mmBtu change in TTF, this Adjusted EBITDA will increase (or decrease) by US$3.7m.

In addition to the 2022 capacity increase, Perenco and SNH intend to drill and appraise 2 to 3 incremental natural gas wells during 2021, and subsequently upgrade upstream facilities in 2022 to support further sustained increases in production from 2023 onward.

7 tykkäystä

Kannattaa tosiaan Castro ottaa twitteristä seurantaan, jos golari kiinnostaa.

Castro odottaa, että Golar ja NFE tekis tulevaisuudessa yhteistyötä:

5 tykkäystä

Pitäisin tätä todennäköisenä, muistaakseni NFE presentaatiossa puhuttiin Golar diilin yhteydessä strategisesta IP:stä mitä tuossa hankittiin mm Hillin osalta tulevaa Fast LNG:tä varten.