Hexatronic Group AB - Johtoja maailmalle

Jos tuo Dagens Industrin artikkeli pitää paikkansa eikö kyseessä ole selkeä sisäpiirikauppa. Yrityksen johdon ja SEB pitäisi maksaa vahingonkorvauksia osakkeenomistajille.

1 tykkäys

Jaahas ja näemmä taas tälle karhumarkkinalle jo perinteeksi muodostunut “yhtiö antoi negarin, luotto johtoon meni täysin” keskustelu alkoi tämänkin yhtiön kohdalla :smiley:

En tiedä onko tuossa Dagen Insdustri jutussa maksumuuri vai sisältääkö se kokonaisuudessaan vain

"Hexatronic spoke to SEB about its deteriorating outlook before the rest of the market received the information. The bank contacted its customers with a brief analysis on Thursday, after which the stock fell by almost 12 percent.

On Friday, Hexatronic issued a profit warning, with a new price collapse as a result."

Mutta tuossahan ei sanantarkasti mainita, että mitä tarkalleen yhtiö on SEBille kertonut. Voihan olla, että ovat vain normaalin analyytikkopuhelun yms. yhteydessä muistuttaneet edellisen osarin “ennustamme H2:lle heikompaa markkinaa” ilmoituksesta, Ja Dagen industri siitä mediana “innostunut” ja tehnyt omia tulkintojansa :thinking:. Toki jos ovat negarin suoraan kertoneet etukäteen heille, niin lienee jo laiton petos? Mikäli Ruotsissa jotain Finanssivalvontahimmeliä on.

5 tykkäystä

Tää on kyllä hämmentävä markkinareaktio. Yhtiöhän ohjeisti jo aiemmin H2:n kehityksestä, että kasvu on vähäistä tai “flättiä”. Nyt sitten kerrotaan että orgaaninen kasvu on negatiivista. Ei tämä nyt kovin paljon loppuviimein eroa tuosta aikaisemmasta ohjeistuksesta, kun huomioidaan että tuolla on kuitenkin yritysostojen vuoksi epäorgaanisiakin lukuja mukana.

Yhtä kaikki, yhtiö on laskenut 2 markkinapäivän aikana 21,5 %. Jotta tässä laskussa on mitään järkeä, niin yhtiön keskipitkän aikavälin ja pitkän aikavälin tilanteen pitäisi olla dramaattisesti muuttunut. Johtohan on kommentoinut, että näkevät tämän vain väliaikaisena kysyntähikkana MARKKINOIDEN toimesta - yhtiön kilpailukyvyssä tai kasvuajureissahan ei ole kommentoitu olevan mitään muutoksia.

Markkinareaktio on perusteltu, jos nyt markkinatoimijat haistavat oikein, että tämä on vain alkua liiketoiminnan useamman vuoden kurimukselle. Mikäli tämä on vain kysyntähikka ja kasvutarina jatkuuu 6-12kk päästä, niin tämä on ihan naurettava ylilyönti alas.

Ei minun mielestä tuo H2 liikevaihdon kehitys voi älyttömän paljon olla negatiivinen, koska kannattavuuden pitäisi kuitenkin olla erinomaisella tasolla, tai niin ainakin tänään ohjeistettiin. Vaikea tuosta reaktiosta on varmaksi sanoa, sillä kyllähän markkinat usein hyvin haistavatkin näitä oikein etukäteen. Toisaalta, tosi paljon näkee myös ylilyöntejä :smiley: Savolaiseen tyyliin: suattaapi tuo olla tai olla olematta.

Riskiä sietävälle tämä on tällä hetkellä hyvin houkutteleva case. Yhtiön market cap on 10 mrd SEK ja yritys teki vuonna 2022 EBIT-tulosta 1,027 mrd SEK. TTM-EPS on 4,72 SEK josta siis rullaavalla 12kk tuloksella päivän hinta on klassisella P/E-kertoimella 9,22. Vaikka kasvu tyssäisi hetkeksi ja tulos hieman laskisi (mihin tämän päivän julkinen tieto viittaa), niin eihän tämä ole silti kuin P/E 10-tason lappu, vaikka yhtiöllä on takana hyviä näyttöjä kannattavasti kasvusta (ROIC pääosin kyllä selkeästi > WACC). Kassaa on Q2 lopussa ollut 677MSEK, korollista velkaa toki on jotain +2700MSEK. Tämä kertoo mielestäni enemmän optimoidusta pääomarakenteesta aikaisempaan korkotasoon, kuin mistään ongelmista. Tietysti juuri nyt velkaa voisi olla vähän vähemmän, mutta ei tuo mikään ongelma imo ole. Bisnes kuitenkin kassavirtaa ihan hyvin tekee. Rahoituskustannukset nousseet Q2/2023 vertailuvuoden kvartaalista 13MSEK → 36 MSEK eli tietysti korot tuossa jnk verran jo näkyy.

Numerot siis ovat hyvin houkuttelevat ja perustelisivat mukana olemista. Valitettavasti itse liiketoimintaa on hieman vaikea seurata ja toisaalta vaikea ymmärtää kaikkea olennaista dynamiikkaa lähtien kasvuajureista konkreettisiin myyntiprosesseihin eri maissa. Foorumilla ketään alan syväluotaajia? Kilpailukentän tuntevia?

30 tykkäystä

Kilpailijalta uusi tuote, kurssi sai pienen nosteen pitkän laskuputken päätteeksi

4 tykkäystä

Mielestäni tässä on nyt myös jännä nähdä miten shorttaajat suhtautuvat lähipäivien normaalia reippaampaan kurssilaskuun. Nyt näyttäisi ShortNordicin mukaan olevan noin 4,4 % shortteja auki ja jännä nähdä ruvetaanko noita 55-60 SEKin välimaastossa avattuja positioita sulkemaan.

1 tykkäys

Jos joku suunnittelee nyt ottavansa pudotuksen jälkeen Hexatronicia salkkuun isommin, kannattaa huomioida, että tuolla on erittäin ikävän näköinen gappi vuodelta 2021 36,12-39,4 kr välillä. Nyt ollaan jo sen verran lähellä tuota gappia ja meno markkinalla on mitä on, joten ainakin itse pidän aika suurena mahdollisuutena, että tuo käytäisiin vielä täyttämässä.

16 tykkäystä

Inderesin sijoitussuosituksiin liittyvässä ketjussa puitiin alkuviikosta Hexatronicin tiedotustapausta. Tässä tuoreet RE-kommentit. Poiminta päivän top picks-kirjeestä:

8 tykkäystä

https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/dcb772e3-20af-4d01-9661-c34da442662d

Hexatronic Group acquires USNet and strengthens its position in the US
market within Data Centers
Hexatronic Group AB (publ) (“Hexatronic”) has acquired USNet, a US-based company that offers
installation, project management, decommissioning, and relocation services nationwide for large￾scale data center customers. The acquisition strengthens Hexatronic’s US data center position
further through broader service offerings and with the possibility to provide cross-selling
opportunities to both national and international clients together with Data Center Systems, a current
company within Hexatronic Group. USNet today has 26 employees and an annual revenue of
approximately 10 MUSD.

17 tykkäystä

Redeyen kommentti Waystreamista: "The macroeconomic situation has made the fiber market become more of a wait-and-see market at this point. "

Waystream toimii vain Pohjoismaissa, mutta onko tämä tällä hetkellä koko kuitumarkkinan sentimentti? Esim Jenkeissä investoinnit jäissä valtion tukiaisia odotellessa?

6 tykkäystä

Ei nyt suoraa hexaan liittyvää mutta Valokuitunen höpöisemässä @_neuvottelija_Sami_M vieraana.

6 tykkäystä
12 tykkäystä

Tavoitteet lepää pitkälti H2/2024. Sinne saakka mennään vähän kevyemmin. Ei tämä kuitenkaan huonolta vaikuta kurssitasoon nähden.

8 tykkäystä

Kassavirtakin on reilusti positiivinen, eli tämä on ns. ”Paid to wait” -tilanne. Tuotteelle on valtava piilevä kysyntä, mutta kuten yleensäkin syklisissä käy, niin vielä on epäselvää että milloin se materialisoituu. Mielenkiintoinen seurattava, vaikka yhtiö on tällä hetkellä sijoittajien osalta suuressa epäsuosiossa:

16 tykkäystä

Viimeiset 12kk liikevoitolla EV/EBIT 7.2x:

image

Q3 toimarin kommentti markkinasta:

Jos Q3 liikevoitto annualisoidaan, kerroin on noin 8.6x.

Kuinka hyvä näkyvyys johdolla sitten oikeasti on? Vielä toukokuussa toimari sanoi Dagens Industrin haastattelussa kaiken näyttävän hyvältä (tai ainakin että Clearfieldin haasteet eivät koske heitä):

14 tykkäystä


Alkupiste 03/2020 - seuraava monthly/weekly support 24.32.
Vaikea arvioida, mitä markkinat tässä arvottaa, mutta EV/EBIT suhde on jo alhainen. Katse varpaista vähän eteenpäin, niin tämä voi olla näiltä tasoilta ihan rakettiainesta, mikäli yhtiö malttaa jäädyttää yritysostot?

21 tykkäystä

Kumpikohan näistä ennusteista/tavoitteista pitää paremmin?

Ainakin piensijoittajapiireissä Fraser Perring mitä luultavimmin Ruotsin vihatuimpien miesten joukossa. Ilmiönä ihan mielenkiintoinen tällainen ilmeinen hedge-bulvaani. Kuinkahan yleistä tämä on maailmalla vai onko ihan spesiaali surströmming?

11 tykkäystä

Vaikea nähdä, että takana olisi niin iso varallisuus, että kykenisi yksin vaikuttamaan näin paljon, mitä kurssilasku kertoo.
Kun shortilta loppuu rahat/lainatut osakkeet, nousu on räjähtävä. Varmasti paljon muita shortteja mukana. Odottelen SS:n käynnistymistä, kun/jos markkinat kääntyy nousuun.

18 tykkäystä

9 tykkäystä

New Base Case SEK67 (87)

10 tykkäystä

Bear 20, Base 67 ja Bull 124 SEK. Aika rajua nousuvaraa, mikä ei tietysti yllätä.

5 tykkäystä