Osakesijoittaminen

Hims&Hers kolmessa vuodessa kannattavaksi

Onkos täällä muut seuranneet “SPAC kultapoikaa” jenkeistä eli Hims&Hers yhtiötä?

Yhtiö on perustettu vuonna 2017 ja se pyrkii olemaan digitaalinen etuovi terveyspalveluissa. Tällä hetkellä yhtiö tarjoaa amerikkalaiselle kuluttajalle verkon kautta terveyspalveluita ja -tuotteita. Käsitykseni mukaan yhtiöllä on ihan omiakin tuotteita, mutta enimmäkseen kyse on asiakkaan ja terveysalan ammattilaisen saattamisesta kohtaamaan toisensa.

Kurssi on käynyt korkealla ja nyt useamman kuukauden pysytellyt 6-8$ tienoilla.

Itse tuli tänään ostettua avauspositio, koska firmalla kasvusuunnitelmat on suuret ja kieltämättä onnistumisia on tullut:

Ylitti liikevaihdon ohjeistuksen Q3/2021 kohdalla ja nosti samalla koko vuoden 2021 liikevaihdon ohjeistusta.

Y-O-Y kasvu 79% (Q3/2020 → Q3/2021)
EBITDA plussalla (Q3/2021 9.8M$ vrt. Q3/2020 1.6M$)
Tilaaja-asiakkaiden määrä kasvoi 95% Y-O-Y (Q3/2020 → Q3/2021)

Kertoimia:
Forward PE -20,95
P/B 5,08
P/S 13,32

Suositukset WSJ mukaan:
Buy 3
Overweight 0
Hold 1
Underweight 0
Sell 0

Keskimääräinen tavoitehinta on 12,25$ eli 12.11.2021 päätöskurssilla n. 65% upside

Yhtiön liiketoiminta skaalautuu kohtuullisessa määrin, johtuen sen perusluonteesta: pääosassa on ohjelmisto ja digitaalinen palvelu asiakkaille.

Defensiivisyyttä yhtiölle tuo mm. kuluttajaliiketoiminta ja se että yhtiö toimii terveysalalla jossa kysyntää luonnollisesti on myös huonoina aikoina.

14 tykkäystä

Kun aloitit ketjun niin laita aloitukseen edes jotain numeroita ja niiden kehitystä, fundaa/kertoimia? Tai mitä koko yritys tekee? :sweat_smile:

15 tykkäystä

Moikka Contruct-Destruct!

Kiitos, kun perustit uuden ketjun yhtiöstä. :slight_smile:

Olen samaa mieltä Badwithmoneyn kanssa. Eli @Construct-Destruct , jos haluat muokata aloitusviestiä klikkaa aloitusviestin oikeasta alareunasta, siellä on sellainen kynän kuva:
image
Siitä pääset muokkaamaan.

Aloitusviestissä olisi kiva, jos olisi nämä asiat:

  1. Mitä tämä firma tekee ja mikä sillä on tavoitteena?
  2. Mikä on firman historia?
  3. Arvostuskertoimia ja tunnuslukuja
  4. Miksi se on skaalautuva ja defensiivinen?

Lisäksi voit laittaa aloitusviestiin liitteeksi kuvia, uutisia, videoita ja käppyröitä. Aloitusviestin ei tarvitse olla kovinkaan erikoinen eikä siitä tarvitse ottaa paineita, mutta teet niin hyvän ja informatiivisen aloitusviestin kuin osaat, enempää ei tarvitse. :slight_smile:

Se jo riittää, että vastaat Badwithmoneyn kysymyksiin, kiitos! :slight_smile:

EDIT: Kiitos itsellesi @Construct-Destruct ! Mukavaa, kun vastasit aloitusviestissäsi kysymyksiimme, nyt näyttää ihan hyvältä. Otit hyvin palautteen vastaan. :slight_smile:

2 tykkäystä

Kiitos paljon avusta ja kärsivällisyydestä @Badwithmoney ja @Sijoittaja-alokas!

7 tykkäystä

Tämähän taisi tulla pörssiin Oaktree acquisition corpin kautta. Tuli itsellä puljailtua tämänkin kanssa spacien kulta-aikaan, eli tuossa vuoden alusta. Silloin taisi myyntipuheina tosiaan olla jenkkien mittapuulla huokeat netti tohtorien hinnat ja mahdollisesti postilaatikkoon tipahtavat ahdistuspillerit, tai sukupuolitauti testit ym. oman brandinsa hienovaraisessa paketissa. Kaiketi tavoitteissa oli tulevaisuudessa kasvattaa tarjontaa? En ole seurannut firmaa enään position myytyäni, mutta nyt ketjun auettua taas muistui tämäkin mieleen ja mielenkiinto heräsi:)

4 tykkäystä

Tässä vielä kuvankäsittelyllä muokkaamani käppyrä, lisätty 2021 ohjeistus liikevaihdosta eli 263-265M$. Tulosta 2021 kohdalta ei mukana ollenkaan.

2 tykkäystä

Näin juuri, tuo oli se SPAC. Hype nousi aika korkealle, mutta on sittemmin rauhoittunut. Tuolloinkin oli mahdollisuus hyviin tuottoihin.

Olen seurannut tätä yhtiötä alkukeväästä saakka ja nyt näyttäisi olevan mukavasti epäilyjä, mikä tietysti laskee arvostusta.

Simply Wall St. ennustaa “not forecast to become profitable over the next 3 years”. Siitä ketjun otsikko, tosin hieman omaa maustetta mukana, ainahan me keittiöanalyytikot ollaan positiivisempia.

Toki positiivinen EBITDA kertoo toimivasta liiketoimintamallista ja omassa mielessä vähentää riskiä merkittävästi.

2 tykkäystä

Kävin HIMSiä läpi jokin aika sitten ja konsepti sekä kasvuvauhti kiinnostivat. Tappiollinen toiminta vielä pitkän aikaa sen sijaan jätti vielä ostotoimarin tekemisen myöhemmäksi. Pitää kaivella muistiinpanot tältä osin ja tuoda tänne.

Tuotteita joka tapauksessa menossa Amazoniin myyntiin, näkyvyyttä taas lisää

3 tykkäystä

Tuohan on oikein hyvä diili jaella Amazonissa, kun kerran digiyhtiö on.

Pari viikkoa sitten tosin ilmoitti jakelusta myös kivijalassa Walgreensin kautta joka on suuri “apteekkiketju”.

2 tykkäystä

Täällä hypättiin $HIMS kyytiin elokuussa ja mielenkiinnolla saa seurata kasvutarinan etenemistä. Tässä Salkunrakentajan juttua elokuulta:

2 tykkäystä

Kiitos linkistä, en ollut huomannutkaan kyseistä artikkelia! :+1:

Olen enemmänkin tutustunut yhtiöön jenkkisivustojen kautta joten nostaisin esille tästä jakamastasi hyvästä artikkelista pari itselle uutta pointtia.

  • HH luo jotain sellaista Amerikkalaiseen terveydenhoitoon joka olisi jokaisen ulottuvilla

  • Diginatiiveille paluu normaaliin ei ole lääkärissä käynnin suhteen kuin Suomen eläkeläisille (päivän kohokohta - mennään pari tuntia etukäteen että nähdään odotusaulassa kaikki kaverit ja sitten vielä saa jutustella lääkärin kanssa)

  • asiakkaan elinkaaren arvo on kolminkertainen asiakkaan hankintakustannuksiin verrattuna

2 tykkäystä

HIMSissä on paljon mistä pidän. Todella erilainen lähtö tekemiseen, fokusoitunut tiettyihin hoidon osa-alueisiin, disruptoiva toimintamalli, erityisesti brändin rakentaminen sekä tietysti kasvuluvut.

Isot tappiot ainakin vielä sekä korkea riskitaso, haastava sisäistettävä ja sijoitustapauksena työläs seurattava olivat aiemmin syinä miksi jäi vielä ottamatta omaan salkkuun. Edelleen houkuttelee, varsinkin kun myynti näyttää jatkavan kasvua ennustetula tasolla.

Viimeisin sijoittajapresis:

Q3 raportti, kasvu jatkuu vahvana ja koko vuoden liikevaihtoennustetta nostettu

Administrative costs todella korkealla tänä vuonna, johtuen ainakin ositta listautumisesta ja osakepalkkioista, kuten SPACeissa yleensä.

Tässä on iso mahdollisuus mutta myös riski, jokainen asiakas maksaa aluksi enemmän kuin tuottaa. Toistuvaksi asiakkaaksi muuntuminen skaalaa tuoton nopeasti.

image


SPACin aikaiset warrantitkin on näköjään jo lunastettu, joten siltäkin osin diluutiota ei ole enää odotettavissa


Yritysostojakin on tehty, muistaakseni ainakin yksi toinenkin aiemmin, mutta kohdistettu hoitovalikoima sai jatkoa. Tämä siis jo heinäkuulta.

Sijoittaja- ja yritysesittelyvideo:

3 tykkäystä

Ja itse asiassa jos kasvuvauhti jatkuu vastaavana ja markkinointia ei vedetä överiksi, niin jopa todelliset GAAP-luvut voivat olla plussalla nopeammin kuin kolmessa vuodessa. Ainakin mitä tuosta nopeasti katselin kehitystä.

Gross profit -luvut on muuten ihan jäätävät, yli 70%!

EBITDA -lukuja pitää kyllä katsoa aika varauksella. Vähintään mitä siellä on takana, mistä ja mitä vähennetään. Tässä nyt ainakin osakepalkkiot olennaisena. Niitä tulee jatkossakin, mutta todennäköisesti vähemmän kuin yhdistymisen yhteydessä.

4 tykkäystä