Huhtamäki - Paketoi pöperöt ja pirtelöt

Alla on Sijoittaja.fi:n analyysi Huhtamäestä, juttu ei ole minkään muurin takana ja kyseessä on ihan hyvä sekä tiivis analyysi kyseisestä yhtiöstä.

Huhtamäki Oyj on 36 eri valtiossa toimiva, kuluttajapakkauksia valmistava kotimainen yhtiö. Huhtamäen viimeisen kymmenen vuoden kehitys on ollut pääosin myönteistä ja yhtiö on kasvanut kannattavasti. Osinkojen kasvu on sen sijaan ollut nopeampaa. Osakkeen kurssivaihtelu on ollut keskimääräistä vähäisempää. Huhtamäki on matalariskinen yhtiö, mikä on näkynyt positiivisesti pitkänajan kurssikehityksessä.:slight_smile:

Huhtamäki on harvoja Helsingin pörssin yhtiöitä, jotka näyttävät pystyvän tässä markkinatilanteessa kasvamaan ilman, että kannattavuus kärsii. Yhtiö on laadukas ja osakkeen arvostusluvut ovat lisäksi matalat. Osake onkin tähän tilanteeseen hyvä valinta. Riskinä on kulutuskysynnän hyytyminen, vaikkakin Huhtamäen tuotteet eivät ole niitä, jotka ensimmäisenä kärsivät kulutuskysynnän hidastumisesta.

17 tykkäystä

Q2 2022 lyhyesti

  • Liikevaihto kasvoi 31 % 1 147 milj. euroon (877 milj. euroa)
  • Oikaistu liikevoitto oli 103 milj. euroa (80 milj. euroa); raportoitu liikevoitto 97 milj. euroa (75 milj. euroa)
  • Oikaistu osakekohtainen tulos oli 0,63 euroa (0,53 euroa); raportoitu osakekohtainen tulos 0,58 euroa (0,50 euroa)
  • Liikevaihdon vertailukelpoinen kasvu oli konsernitasolla 17 % ja kehittyvillä markkinoilla 16 %
  • Valuuttakurssien vaihtelujen vaikutus oli konsernin liikevaihtoon 68 milj. euroa ja liikevoittoon 6 milj. euroa

Kyllä näitä lukuja kelpaa katsella. Dollarin vahvistuminen on eittämättä auttanut.

Raportissa todetaan että kaikilla tuotantoon liittyvillä osa-alueilla kustannukset nousseet (mm. energia, raaka-aineet, logistiikka) joten ovat kiitettävän hyvin saaneet hinnat vyörytettyä eteenpäin asiakkaille.

34 tykkäystä

Nyt Q2-luvut ulkona! Mukavaa päästä raportoimaan tällaisia lukuja, vaikka itsekin sanon. Raportti löyty täältä: https://www.huhtamaki.com/globalassets/global/investors/reports-and-presentations/fi/2022/half-yearly-report-2022_fin.pdf

Puhelu alkaa klo 9.30 (englanniksi), tallenne tulee sitten saman linkin taakse: Half-yearly Report 2022

Jos herää kysymyksiä niin laittakaa tänne, olen vielä huomenna linjoilla ennen kuin siirryn lomailemaan :slight_smile:

/Kristian

33 tykkäystä

Tässä tuoreet kommentit. Mallikkaita numeroita!

image

31 tykkäystä

Tässä on Viljakaisen tekemä rapsa Huhtamäestä. :slight_smile:

Huhtamäen Q2-raportti oli vahva ja teimme raportin jälkeen hyvin lievästi positiivisia ennustemuutoksia loppuvuodelle ja lähivuosille. Huhtamäki on yhä arvostettu pidemmän ajan keskiarvojensa alapuolelle. Siten yhtiöltä odottamamme hidastuva tuloskasvu, 2-3 %:n osinkotuotto ja arvostuksen lievä nousuvara tarjoavat mielestämme yhä hieman tuottovaatimusta korkeamman tuotto-odotuksen vuoden tähtäimellä. Lisäksi defensiivisen ja heikommassakin talousympäristössä tyypillisesti kasvuun pystyvän Huhtamäen osake istuu mielestämme hyvin vallitsevaan epävarmaan makrokuvaan

https://www.inderes.fi/fi/inflaatio-pysyi-kurissa-ja-nuhteessa

Tähän perään laitan vielä Sijoittaja.fi:n minianalyysi. :slight_smile:

Huhtamäki on harvoja Helsingin pörssin yhtiöitä, jotka näyttävät pystyvän tässä markkinatilanteessa kasvamaan ilman, että kannattavuus kärsii. Yhtiö on laadukas ja osakkeen arvostusluvut ovat lisäksi melko matalat. Osake onkin tähän tilanteeseen hyvä valinta. Riskinä on kulutuskysynnän hyytyminen, vaikkakaan Huhtamäen tuotteet eivät ole niitä, jotka ensimmäisenä kärsivät kulutuskysynnän hidastumisesta.

15 tykkäystä

Yleisesti ottaen Huhtamäki on pörssin näkymättömin yhtiö. Tuntuu ettei yhtiöstä löydy mitään kiinnostavaa kirjoitettavaa vaikka yhtiö kulkee yhden megatrendin aallonharjalla. Yhtälö on hyvin mielenkiintoinen. Itse pidän osaketta salkun peruspaperina jota välillä saa lisättyä halpaan hintaan. Osakkeen suunta tulosraportin jälkeen on ollut ihmeellinen.

31 tykkäystä

Komppaan. Viimeksi lisäsin keväällä 27-28€ haarukassa. Näitä kummallisia dippejä tulee säännöllisin väliajoin, vaikka liiketoiminta rullaa mukavasti muutaman % vauhdilla. Nyt syksyn suurempi ostos Välimeren pohjukassa vielä lisää etukenoa.

11 tykkäystä

Euroopan kaasutilanteen osalta meille on tullut varsin paljon kyselyitä, joten ajattelin avata joitain yksityiskohtia myös tänne. Iso kuva on edelleen sama kuin olemme aiemmin (mm. tulospuhelussa) kommentoineet, mutta toivottavasti näistä on apua tilanteen ymmärtämiseen:

• Euroopassa käytämme pääasiassa maakaasua Fiber-segmentissä. Siellä suurennuslasin alla on Tšekissä sijaitseva tehdas, sillä maan maakaasu tulee Venäjältä. Muut kuitulaitokset sijaitsevat Ranskassa, Alankomaissa ja Pohjois-Irlannissa, ja ne käyttävät muista lähteistä peräisin olevaa kaasua. Kaasun korvaaminen kuitutuotteiden valmistuksessa ei ole helppoa. Jotkut laitokset käyttävät vain sähköä, kuten yksi Saksassa, mutta muiden muuntaminen vaatisi merkittävämpiä investointeja.
• Selvitämme mahdollisuutta lisätä tuotantoa muissa yksiköissä, mikäli häiriöitä ilmenee.
• Lisäksi pandemian aikana suurin osa toiminnoistamme maailmanlaajuisesti luokiteltiin elintarvikeketjun kannalta välttämättömäksi, mikä tarkoittaa, että vaikka joidenkin muiden teollisuudenalojen oli tilapäisesti suljettava tehtaita, meidän sallittiin toimia. Pyrimme varmistamaan samanlaisen aseman myös tässä tapauksessa (mutta toki epävarmaa)

• Flexible packaging -segmentissä meillä on yksi kaasua käyttävä tehdas Saksassa ja yksi Italiassa. Näiden osalta pyrimme siirtymään muihin energialähteisiin tuotannon jatkamiseksi.
• Kaiken kaikkiaan energiakustannukset ovat olleet kokoluokkaa 3-4 % konsernin liikevaihdosta. Toisin sanoen; saatavuus on avainasemassa, kohonneita tuotantokustannuksia olemme viime kvartaalien aikana pystyneet lieventämään ja pyrimme tähän jatkossakin.

T. Kristian

67 tykkäystä

@Antti_Viljakainen onko Huhtamäestä tulossa laajaa raporttia?

5 tykkäystä

Ei ole suunnitelmissa. Teemme laajat raportit yhtiöseurannan asiakkaistamme ja muiden yhtiöiden osalta itsellä ei tule kaista lähitulevaisuudessa valitettavasti laajoihin raportteihin riittämään, vaikka kieltämättä olisi ihan mielenkiintoista laittaa kohta vuosikymmenen aikana Huhtamäestä muistiin kertyneet asiat myös selkeästi paperille muiden käyttöön.

13 tykkäystä

Reutersin mukaan Huhtamäen Venäjän operaatioista on tehty tarjous, joka hankalahkoon pakkomyyntitilanteeseen ja maan liiketoiminnasta julkistettuihin tietoihin peilattuna vaikuttaa oikein hyvältä. Meidän kommentti on täällä.

Yhtiö kommentoinee asiaa pörssitiedotteen kera myöhemmin, jos kauppa menee maaliin. Varmaahan tämä ei tietenkään ole, vaikka Reuters on lähteenä sieltä parhaasta päästä.

22 tykkäystä

No niin, voimme nyt vahvistaa huhut. Myimme toiminnot Venäjällä, kauppahinta 151m€, ja siitä kirjataan noin 15m€ myyntivoiton. Viime vuonna liikevaihto oli aika tasan 100m€

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/huhtamaki-myy-toimintansa-venajalla/834ef4ff-189b-5e99-81dc-b024e547ca42

68 tykkäystä

Saako kauppahinnan kotiutettua vai jääkö nalkkiin Venäjälle?

5 tykkäystä

Rahat on meillä, transaktio on valmis

105 tykkäystä

Täytyy nostaa kyllä hattua teidän väelle @Kristian_Tammela! Vaikka kauppa onkin Huhtamäen kannalta aika pieni, niin täytyy sanoa että huikea suoritus tässä markkinassa ja tilanteessa. Aina toki vähän onneakin tarvitaan mukaan. Joka tapauksessa tästä voi moni muu Suomi-yhtiö ottaa mallia, kuinka vetäytyä Venäjältä tyylikkäästi ja omistajaystävällisesti.

44 tykkäystä

Loistouutinen! Toivottavasti osakekin saa tästä vähän vauhtia. Hinta on viimeaikoina ollut alamäessä vaikka minusta Huhtamäki on todistanut pärjäävänsä tässä ympäristössä :face_with_monocle:

E: Kaasusta tulee toki ehkä se jännitysmomentti, joka heiluttaa arvostusta.

7 tykkäystä

Tässä on vielä analyytikon kommentti Venäjän liiketoiminnan myymisestä.

Onnistunut Venäjältä vetäytyminen on mielestämme hyvä uutinen Huhtamäelle. Lisäksi pidämme myös kauppahintaa olosuhteisiin nähden jopa erittäin hyvänä, sillä kauppahinta vastaa viime vuoden luvuilla Huhtamäen oman kertoimen tasolla olevaa EV/S-kerrointa 1,5x.

17 tykkäystä

https://www.huhtamaki.com/en/media/media/press-release/2022/huhtamaki-invests-in-emerald-technology-ventures-sustainable-packaging-fund-focusing-on-next-generation-sustainable-packaging-solutions/

2 tykkäystä

Eilen julkaisimme sijoituksen Emeraldin vastuullisten pakkausten rahastoon. SIjoitus ei vaikuta meidän tulokseen tms ja se ajoittuu pidemmän ajan yli. Se on kuitenkin tehokas tapa päästä kiinni kasvavaan startup-yhtiöiden joukkoon, jotta voimme tehokkaammin löytää teknologioita hyödynnettäväksi.

Tänään vuorossa yhteistyö Stora Enson kanssa, tavoitteena pilotoida paperikuppien kierrätystä teollisessa mittakaavassa:
https://www.huhtamaki.com/en/media/media/press-release/2022/huhtamaki-and-stora-enso-launch-industrial-scale-recycling-programme-for-paper-cups-in-europe/

25 tykkäystä

OP laski tänään tavoitehintaa (41->37). Arvioivat liikevoiton ja -vaihdon laskevan. Venäjän yksikkö myytiin hyvään hintaan. Saa nähdä, onko ennuste kohdillaan. En löytänyt vertailevus lukuja muualta. Mistähän löytyis? Kurssi ilm. reagoi, laskua eilisestä pari prosenttia.

4 tykkäystä