Huhtamäki - Paketoi pöperöt ja pirtelöt

OP:n Henri Parkkinen kertoo Q2-ajatuksiaan. :slight_smile:

Huhtamäki on tänään julkaissut toisen vuosineljänneksen tuloksensa: yhtiön tulos jäi hieman konsensusennusteesta. Seniorianalyytikko Henri Parkkinen avaa videolla yhtiön tulosta tarkemmin.

4 tykkäystä

@Tomi_Valkeajarvi haastatteli Anttia Huhtamäen Q2:sta. :slight_smile:

Aiheet:
00:00 Pehmeä kvartaali
01:17 Ei jättiyllätyksiä

4 tykkäystä

Inderes julkaisi päivitetyn Huhtamäki-analyysinsä Q2-tuloksen jäljiltä. Suositus (OSTA) ja tavoitehinta (39,00 €) pysyvät ennallaan.

Näyttökuva 2023-7-21 kello 7.25.47

:gem: https://www.inderes.fi/fi/punalaputettu-osake-pysyy-ostoskorissa

14 tykkäystä

Ja tuosta vielä analyytikon aamukatsauskommentit. :point_down:

9 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Huhtamäki-analyysinsä Q2-tuloksen jäljiltä. Suositus (OSTA) ja tavoitehinta (39,00 €) pysyvät ennallaan.

14 tykkäystä

@Isa_Hudd ja @Antti_Viljakainen juttelivat Huhtamäestä. :slight_smile:

With operations in around 40 countries Huhtamäki is a true global market leader in packaging for food and everyday necessities. Interesting track record, strong balance sheet and growth oriented. Inflation and Russia exit are short term challenges. Sustainability and secularization long term drivers. Head analyst Antti Viljakainen summarizes.

Timings: 00:00 Start 00:18 Huhtamäki in a nutshell 02:30 International video 03:30 Divisions 04:50 Currency dependency 06:30 Global market drivers 08:00 Sustainability 10:57 Company style 13:40 Q2 and 2023 15:00 Profit growth 16:40 Russia 18:10 Valuation

Kannattaa laittaa Inderes Nordic -kanava tilaukseen, sieltä löytyy tämä ja paljon muita loistavia videoita, niin englanniksi kuin ruotsiksikin:

10 tykkäystä

CEO kävi ostoksilla:

24 tykkäystä

Vitsit kun en nää huhtamäellä mitään kilpailuetua moninverroin suurempiin kansainvälisiin verrokkeihin… muuten sijoittaisin. Mites muut?

Voisitko perustella miksi et näe kilpailuetua, vai meinaatko että koko on se syy?

3 tykkäystä

Eikös huhtiksen kokokin omissa tuotteissaan ole ihan maailmanluokkaa? Ainakin niiden pakkauksiin törm tasaisesti ulkomailla vähän siellä sun täällä.

9 tykkäystä

Huhtikseen verrattuna (myynnillä mitattuna) Sonoco on noin puolitoistakertainen ja Graphic Packaging kaksinkertainen, joten minusta niillä ei ole pelkän kokonsa ansiosta huomattavaa kilpailuetua.

2 tykkäystä

Onko noilla täysin sama tuotevalikoima kuin Huhtamäellä vai onko jotain lisäksi tai puuttuuko jotain?

Ei tietenkään täysin sama, esim. GPK keskittyy lähinnä paperi- ja pahvipakkauksiin kun Huhtamäellä on myynnistä kolmannes muovipakkauksia, ja mukana on muutakin kuin ruokapakkauksia, mutta ovat kuitenkin verrokkeja. Tunnuslukuja vertailemalla muuten tulee ainakin selväksi että jenkkejä ei pelota velkavivun otto; Huhtiksen gearing on 96%, SON 150%, GPK 226%. Nyt kun vanhoja lainoja joudutaan uudelleenrahoittamaan kalliimmalla, tämä voi kääntyä Huhtamäen eduksi lähivuosina.

17 tykkäystä

Hei!

Tässä hieman vapaamuotoista pohdintaa keskusteluun kilpailutilanteesta. Jaoin nämä segmenttien mukaan. Yleisesti ottaen, varsinkin kartonkipohjaisten tuotteiden osalta, ovat useat kilpailijat hyvin erilaisia toimijoita. Useat kilpailijat ovat vertikaalisesti taaksepäin integroituneita (eli ovat samalla raaka-aineen tuottajia). Meillä ei ole esim. omaa kartonkitehdasta, joten vertailu suoraan konsernitason luvuilla ei ole mielekästä.

Foodservice E-A-O

Toimitamme pääosin nuoto-ja pikaruokaan liittyviä pakkauksia, asiakkaina kahvilat ja pikaruokalat (QSR – quick serivce restaurants, kuten McDonald’s ja Starbucks) sekä päivittäistavarayhtiöitä (FMCG – fast-moving consumer goods, kuten Unilever) sekä jakelijat (kuten Metro ja Bunzl), joilta pienemmät toimijat ostavat tuotteensa, eikä suoraan meiltä. Kilpailun osalta kenttä on hyvin haajanainen, suurimpiin kilpailijoihin lukeutuvat mm. Graphic Packaging ja Seda. Olemme yksi suurimmista toimijoista koko alueella, toki eroja asemassa on markkinoittain.

Fiber Packaging

Toimitamme pääosin muotoon valettuja kuitutuotteia, kuten kananmunapakkauksia. Kilpailijoista suurin on tanskalainen Hartmann Packaging.

North America

Varsin samanlaisia tuotteita kuin Foodservice:n puolella, mutta suurin tuotekategoria on vähittäiskaupassa (kuten Walmart ja Costco) myytävät kertakäyttöastiat ja aterimet. Meillä tässä myös oma tuotemerkki Chinet. Toinen poikkeama on se, että foodservice-kategoriassa toimimme Pohjoisamerikassa pääosin ns. Tier 2-asiakkaiden kanssa, eli ei ihan suurimpien ketjujen kanssa. Asiakkaita tässä ovat mm. Wendy’s, Popeye’s ja Chick-Fil-A. Kilpailijakenttä on hieman erillainen, sillä markkina on varsin keskittynyt suurten toimijoiden kesken. Kilpailijoita ovat mm. Graphic Packaging, Dart / Solo, Pactiv ja Westrock.

Flexible Packaging

Toimitamme joustopakkauksia pääosin ruokakäyttöön, mutta myös mm. hygieniatuotteisiin. Toimintaa Euroopassa, Afrikassa ja Aasia-Tyynenmeren alueella. Markkina erittäin hajanainen. Olemme suurin toimija tietyilla kehittyvillä markkinoilla. Globaalisti suurin toimija on Amcor, muita isoja ovat Constantia ja Sealed Air.

70 tykkäystä

Hei!

Järjestimme tällä viikolla tehdasvierailun Saksaan. Tehtaan päätuote on kuitukannet, joilla korvataan muovista tehtyjä kansia pikaruokaloissa ja kahviloissa. Esitysmaterliaalit löytyvät täältä, ketjuun kysymykset jos niitä herää:

/Kristian

26 tykkäystä

OP laskee tavoitehintaa, suositus ennallaan.

5 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Huhtamäki-analyysinsä. Suositus (OSTA) ja tavoitehinta (39,00 €) pysyvät ennallaan.

12 tykkäystä

Handelsbankenin uutiskirjeessä oli analyysi Huhtamäestä:

17 tykkäystä

Huhtamäki julkaisee perjantaina Q3-tuloksensa ja tässä olisi Antin ennakkokommentit siihen liittyen.

Huhtamäki julkistaa perjantaina kello 8:30 Q3-tuloksensa, jonka odotetaan olleen vertailukautta heikompi viime vuotta hankalamman markkinatilanteen ja Venäjän poistumisen liiketoiminnan poistumisen takia. Arviomme mukaan Huhtamäen toimintaympäristön kokonaiskuva on kuitenkin pysynyt melko vakaana Q3:lla alkuvuoteen verrattuna. Näin ollen yhtiö arviomme mukaan toistaa abstraktit näkymänsä emmekä odota myöskään täydentäviin kommentteihin ilmestyvän uusia negatiivisia sävyjä. Emme tee muutoksia näkemykseemme maltillisesti arvostetusta (2024e: P/E 13x) Huhtamäestä ennen Q3-raporttia.

8 tykkäystä
8 tykkäystä