Hyzon Motors - Vetyvallankumous raskaalle liikenteelle

Huimaa kasvua FCEV rekoilla kiinassa. Viime vuonna vastaava luku oli 0.55% Ettäpä tätä vauhtia se markkina kasvaa. Tietää hyvää Hyzonin tilauskirjalle.

BEV trukeilla on kiinassa etuveto sen takia, koska Kiinan Mr Energia ajoi batteryautojen asiaa viime vuosikymmenellä. Nyt on ajatukset ja politiikka muuttunut kohti FCEV-vehkeitä. Toooodella kutkuttavia aikoja elelemme.

Edit:

“Ostakaa ny perkele” sanos Knight.

51 tykkäystä

Raitiotie vs bussi -keskustelu ei kyllä liity tähän ketjuun millään tavalla varsinkaan, jos pohditaan koko liikennejärjestelmään liittyviä asioita pelkkien infrakustannusten kautta. Asia ei todellakaan ole niin yksikertainen.

Edit. Koko Tampereen raitiotien ensimmäinen vaiheen investointi oli alle 300 miljoonaa. Ei pelkkä Hervannan osuus. Ja tämä käsitti siis kaiken rakentamisen eikä pelkkää raitiotietä.

6 tykkäystä

Offtopicina tiedoksi, Tampereella on myös sähköbusseja muutamalla linjalla tällä hetkellä. Taitaa olla joissain muissakin kaupungeissa? Ei tietoa, kuinka luotettavasti toimivat. Pitkällä tähtäimellä olisi tietenkin hienoa nähdä myös (Hyzonin) vetybusseja Suomessa.

9 tykkäystä

Daimler Truck’s hydrogen-based fuel-cell truck receives license for road use - Daimler Global Media Site

Kyllä se vety on way to go rekoissa. Siihen ne isot pojatkin tähtää. Vahvistus sille että Daimlerin kalustoa toimitetaan asiakkaille alkaen vuodesta 2027. Tosiaan Hyzon on 6 vuotta Daimleria edellä… Aika huimaa.

21 tykkäystä

Huomenna tuommosta:

Mukana mm.Hyzon ja HyPoint. Jos nyt pientä vertailua etukäteen tekee, niin taitaa Hyzonin tuotteet olla hieman edellä ainakin tätä kilpailijaa:

“The two companies have partnered up to test and develop the new BASF membrane, and they’re expecting some pretty spectacular results. “The new high-performance fuel cell system,” reads a press release, “is expected to achieve more than 3,000 W/kg, an increase of at least 50% over the current system.” That’s as compared with traditional fuel cells that HyPoint tells us typically deliver between 150-800 W/kg. The new membranes will also make HyPoint’s fuel cells even more tolerant to impurities in the hydrogen fuel.”

“ZeroAvia selected Hyzon’s fuel cell stack for this evaluation due to its industry-leading power density. As confirmed by leading technical certification provider TUV Rheinland, Hyzon’s Gen3 fuel cell stack achieves a volumetric power density above 6.0 kW/liter and gravimetric power density more than 5.5 kW/kg, well above industry averages. These factors are critical in aviation to minimize weight while providing sufficient power for the desired performance.”

Zeroavian summitissa myös Hexagon Purus eli varmaan vertailua säiliöistä/varastoinnista kuulisi huomenna lisää.

20 tykkäystä

Niin kuin jo aikaisemmin ketjussa pohdittiin, niin voisi olla parempi jos yleisemmille voimalinjakeskusteluille olisi oma ketjunsa. Loin nyt tällaisen: Liikenteen voimalinjaratkaisut - Yleinen - Osakesijoittaminen (inderes.fi)

Oma perusteluni sille että eri voimalinjojen vertailu olisi hyvä laittaa omaan ketjuunsa on se, että se on relevanttia myös kaikkien muiden liikenneratkaisuja tarjoavien yritysten kontekstissa. Lisäksi ei tarvitsisi jarrutella jos keskustelu vie liikennemuotoihin jotka eivät varsinaisesti ole Hyzonin fokuksessa (kuten ratikat).

29 tykkäystä
37 tykkäystä
42 tykkäystä

Ja tässä Q-raportissahan pitäisi jo näkyä myyntiä, noiden 85 rekan osalta.

Voi tulla kivakin nousu kurssiin, kun porukka viimein huomaa, ettei tää oo mikään Nikola :smiley:

53 tykkäystä

Kyllä. Ja myös ennen Q3. Veikkaan et shortitki alkaa nyt sulkemaan positioitaan. Tunti sit oli joitaki kymmeniä tuhansia fintelis tarjolla ja nyt 450K. Maanantait yleensä on noustu pörssissä ni uskon et tää oli myös ihan peliliike Hyzonilta.

15 tykkäystä

Hyvä että aloitit ketjun ja sinne ehdottomasti kuuluu keskustelu ratikoista, pakettiautoista ja riippuliitimistä yms.

Mieluusti tänne voisi laittaa kuitenkin kilpailijoiden tekosia kuplaantumisen ehkäisemiseksi. Esimerkiksi Tuo Daimlerin uutinen oli mielestäni tärkeä tiedonjyvänen Hyzonin omistajille: Hyzonilla on muutama vuosi aikaa takoa rautaa kun osa isoista tekijöistä loistaa poissaolollaan näiltä apajilta.

@Torniojaws

Odotan kyllä että jokunen kymmentä olisi jo toimitettu. Sen lisäksi seuraan mielenkiinnolla että mihin lukuun nyt päädytään backlogissa. Artikkelista lainattua: He says the backlog of orders and letters of intent has risen from the equivalent of $55 million in April to now mark $83 million. Uskon että tämä on kasvanut vaikka aikajänne on suht lyhyt.

26 tykkäystä

Q3 tosiaan täytyy huomioida, että sinne keskittyy suurin osa mergerin kertaluonoisista kuluista, eli vaikka myyntiä olisi ollut, saattaa tulos näyttää aika rumalta tämän takia. Tämähän on kyllä markkinoiden tiedossa, mutta Q2 aikaan käytettiin kyllä armotta hyväksi useammassa spacissa, jotta saatiin kurssi kunnolla kyykkäämään osaripäivänä. Toivottavasti liikevaihdon kasvu olis kuitenkin se katalyytti mitä markkinat hakee tällä kertaa. Jos saataisiin edes 10 ajoneuvon toimitus vielä Q3 puolelle, niin silloin lv alkaa jo näyttämäänkin joltain :slight_smile:

33 tykkäystä

Laasti :slightly_smiling_face:. Paperilla ja viimmeaikaisita uutisista saa todellakin tuon käsityksen. Mutta asia ei ole kyllä ihan näin mustavalkoinen. Tuo mersu mörkö on ollut tuolla taustalla jo tooosi pitkään. Ensin kehittivät Rolls-Roycen kanssa saman katon alla yhteisessä tutkimus/kehitys yksikössä vety tekniikkaa esim polttokennoja. Myöhemmin mukaan tuli Volvo. Rolls-Roycen aikaansaanoksia on esim tuossa Rolls-Royce to offer 100% hydrogen solution for power generation in 2023 | Technology | H2 View . No se rolssista… Niin kuin aikaisemmin tänne kirjoitin kannatta tosi herkällä korvalla seurata kilpailijoiden tekemisiä… Veikkaampa vain että kun tuo Mersun rekka puoli erotetaan emoyhtiöstä saadaan rekka puolen päätöksiin vauhtia notkeutta kun tekevät ne itsenäisemmin…
Mutta joo seurataan seurataan :slightly_smiling_face:
Tuossa vanha juttu mitä mersu ajatteli tästä nyky touhusta jo 15 vuotta sitten… eikä tuo kuvio ole siitä miksikään muuttunut :wink: Sähköauto kaatuu vetyautoon!

44 tykkäystä

Juuri tämän takia näitä tänne. En pitäisi suurenakaan ihmeenä jos Daimler alkaisi toimittamaan polttokennoautoja jo ennen vuotta 2027. Tuo Rollssin kuvio oli minulle tuttu.

Mersu ja Daimler tosiaan erkaantui ja Mersu käsittääkseni panostaa täysin akkuautoihin?

10 tykkäystä

En ole aloittamassa mitään keskustelua kiskoliikenne versus bussiliikenne, mutta kaikki nämä asiat kietoutuvat enemmän tai vähemmän yhteen ainakin, jos halutaan ottaa myös kustannukset huomioon. Sähköbussit voidaan toteuttaa periaatteessa kolmella tavalla trolley, akku ja vetybussit, jotka saavat sähkönsä polttokennoista. Suomessa on sähköbusseja ainakin Helsingissä, Turussa, Tampereella, Lahdessa ja Kuopiossa. Joensuu ja Lappeenranta tulevat pian mukaan. EU on säätänyt direktiivin, jonka mukaan kuntien ostoliikenteestä pitää olla toteutettu 40 % ns. puhtaalla energialla 2025 mennessä. Puhtaaseen energiaan luetaan sähkö ja vety, vaikka eräät kunnat lukevat siihen myös biodieselin. Suomessa määrätyt poliittiset tahot suosivat aina raideliikennettä kustannuksista välittämättä, vaikka se on erittäin jäykkä ja kallis toteutustapa. Länsimetro vähensi joukkoliikenteen käyttöä ja Tampereen kauppakamarin mukaan samoin tulee käymään myös siellä. Akkusähköbussit toimivat ilmeisen hyvin ja Pohjolan Liikenne ajaa niillä Helsingissä 300 km päivässä ilman välilatausta. Pitkän matkan raskaassa liikenteessä vety on ainut toimiva ratkaisu, mutta niitä ei ole vielä ensimmäistäkään Suomessa.

13 tykkäystä

Australiaan ekat vetybussit. Knightin mukaan tämä on vain jäävuoren huippu.

43 tykkäystä

Currently, it is working to convert a larger 19-seat Dornier 228 aircraft with its zero-emission powertrain with a first test flight expected in the coming months

Jokohan heillä on Hyzonin uusin polttokenno testissä?

13 tykkäystä

Tuossa päivässä on potentiaalia. Q-raportti ja Groningenin vetyaseman avajaiset sattumoisin samana päivänä. Olisin pettynyt jos ei samalla toimiteta Groningenin tilaamia vetyrekkoja.:ox:

23 tykkäystä

2 viestiä yhdistettiin ketjuun: Keskustelua välittäjistä

15 tykkäystä