Hyzon Motors - Vetyvallankumous raskaalle liikenteelle

Tämähän on se positiivinen tulosvaroitus, jonka perään pari päivää sitten huutelin :rofl:

29 tykkäystä

Koska foorumin luokkaretki Hyzon Experience Centreen?

76 tykkäystä

Hyvä havainto. Määrät on tosiaan tainneet nousta, mutta liikevaihtoa vain 1M lisää. Täsmää sen kanssa mitä sanoivat callissa, että toimittavat nyt Euroopan sijasta Aasiaan jossa myyntihinnat alhaisempia.

18 tykkäystä

Selviää kun aloitat lukemaan viestejä 27.9 eteenpäin

26 tykkäystä

DAF XF Hydrogen -konseptiauto voittanut innovaatiopalkinnon, mutta pitkä matka vielä kehityksessä että liikenteen sekaan pääsee.

“However, it will take at least five to seven years before the technology in the DAF XF Hydrogen is ready for market introduction”

https://allesoverwaterstof.nl/daf-xf-hydrogen-2022-truck-innovation-award/

Mielenkiintoista nähdä miten nämä kuviot muutaman vuoden kuluttua menee. Onko Hyzonilla omankin rungon jälkeen (2025->) yhteistyötä DAFin ja Freightlinerin kanssa.

18 tykkäystä

Ymmärsin aikasemmin kun tuota DAF perkasin että kysymys on polttomoottorista joka konvertoitu vedylle.
Eli DAF ei ole omaa kehitettyä polttokennoa vielä eivätkä he ole sitä suunnitelleetkaan?
Enemmän sitten jättävät polttokennon tutkimiselle Kenworthin puolelle.
Paccar ketjuun kuitenkin kuuluu DAF, Kenworth, Peterbild ja tässäkin tapauksessa ketju on voinut linjata että polttokennoa kehittää vaikka vaan yksi toimija joka tässä tapauksessa voisi olla Kenworth.

Tuossa uutisessa ainakin käännöksellä puhutaan polttomoottorista, ei polttokennossa.

Onhan tämä melkoista kilpajuoksua tällä hetkellä.
DAF runkoon on tehty Hyzonin toimesta toimiva voimalinja polttokennolla joten en usko tuon konversio toimintaan enää isossa mittakaavassa.

Laitan lisää pohdintaa voimalinja ketjuun linkki tulee kohta:

7 tykkäystä

Stocktwits “sijoituspalstalla” Hyzonilla on noin 6 500 seuraajaa. Nikolalla vajaa 90 000 ja esim. Plugilla 150 000 seuraajaa. Kuvaa sitä ettei Hyzon ole vielä suosituimpien osakkeiden listalla kovin korkealla eikä ainakaan mikään meemi. Mielenkiinnolla seuraan lähteekö luvut tuosta nousuun.

46 tykkäystä
15 tykkäystä

Ei ole Jan Bakkerilta tietoa löytynyt uudesta rekasta.
17.9 on kuitenkin jo haettu työntekijää vetyauton kuljettajaksi, joten eiköhän sellaisen luulisi siellä pian ajossa olevan…
https://www.janbakker.nl/nieuws/vacature-chauffeur-waterstofauto/

9 tykkäystä

Johtuu siitä että Nikola tuli pörssiin ennen Hyzonia… Vaikka paljon ennen Nikolaa kuolasin Hyzonia sen kennojen takia :wink:… Hyzoniin ei vain voinut silloin sijoittaa silloin kun jo tänne linkitin ensimmäisen Nikola uutisen :wink: että tämmöistä tulossa https://www.cnet.com/roadshow/news/budweiser-beer-nikola-hydrogen-electric-semi-truck/ ne jotka silloin seurasi vetyä muistaa kyllä tuon kaljarekka uutisen :slightly_smiling_face: . @_ANDY @DayTraderXL @terva_xyz @jaska1 @Seinakadun_Keisari ym ym Omalta osalta Nikolan pörssiin meno meni ohi kun makasin sairaalassa letkuissa :joy:mutta piru selvisi mällistä… oli muuten pirun hyvä tuuri kun päivän kuluttua olisin ollun Lontoon ja Nigerian Lagosin välillä lennolla. Siitä ei kyllä olisi elävänä selvitty maahan :see_no_evil: :grin:

64 tykkäystä

Joskus tuon uutisen luin ja mietin et vieläköhän sopimus on voimassa kaiken sen sotkun jälkeen :thinking:

Nopeasti haettuna en löytänyt kuin tuon kahden vuoden takaisen jutun.

Mutta ainakin Budweiserillä asiat etenee

The project, set to become operational in 2024, would build the first large-scale hydrogen generation system at a brewery. An existing array of onsite wind and solar generation assets will be used to manufacture green hydrogen at Protium’s Hydrogen Production Facility (HPF), located adjacent to the brewery.

The facility will include battery storage and a hydrogen refuelling station for Heavy Goods Vehicles (HGVs) and forklift trucks. It is anticipated to save approximately 15,500 tonnes of carbon emissions annually from 2027, the equivalent of removing 3,300 cars from UK roads.

9 tykkäystä

8:30 eteenpäin Hyzonista. Eipä tässä mitään uutta, mutta kiva oli katsoa :sunglasses:

14 tykkäystä

Muistan hyvin, tuota kuolattiin ja mietittiin mistä sitä voisi ostaa ennenkuin tuli ilmoitus SPACista. Siis Hyzonin kohdalla. Vai oliko niin että kuolasimme emoyhtiö Horizonia? En muista, ei väiä.

Hyzonilla näyttäisi olevan nyt aika kova tekemisen meininki, jos 85 nuppia toimittavat tällä kvarterilla niin se olisi lopullinen isku näille shorttareille. Knight tuntuu olevan ihan järkityyppi eikä turhaa hehkuttele eikä keskity epäolennaisuuksiin kuten Trevor Milton.

46 tykkäystä

Mielenkiinnolla odotan tulevaisuutta kun vetykäyttöiset ajoneuvot ja laitteet lyövät kunnolla läpi. Hyzon tekee yhteistyötä myös Sojitzin kanssa. Tutkivat yhdessä mahdollisuuksia tuoda markkinoille erilaisia vetykäyttöisiä laitteita, esimerkiksi vetykäyttöiset trukit.

Tulevaisuudessa Hyzon voisi tällaisessa tapauksessa tarjota asiakkaalle omalla tekniikallaan varustetut rekat, pakut, trukit ym.

Aika näyttää.

Tiedote 24.5.21

30 tykkäystä

Hyzonin on hyvä olla austraaliassa :wink:

34 tykkäystä

Tuoretta filmiä tehtaalta :star_struck::star_struck:

https://twitter.com/hyzonmotors/status/1462785061510594564?t=p1YzbtUl7Rk3p9RjwtryEg&s=19

38 tykkäystä

Näyttää niin tyhjältä ja vaatimattomalta koko halli. Tämä siis hyvä. Tottunut näkemään autotehtaita missä robotteja, laitteita ja työkaluja tarvitaan suuret määrät. Vaikuttaisi siltä, että tuollaisia tehtaita saa pystytettyä suht pienillä kustannuksilla.

25 tykkäystä

Samanlaista / vastaavaa askartelua, kuin Sisun Karjaan tehtaalla. Tosin ollaan vasta alkutaipaleella. Ja kun tuotantomäärät rupeaa kasvamaan, pitää sen tuotannon näyttää myös oikealta autotehtaalta, muuten ei jää katetta riittävästi. Eihän siellä mitään MB:n / MAN liukuhihnaa voi heti olla, mut kuitenkin. Tavoitteiden mukaan pitäis kuitenkin se 5000 autoa lykätä ulos vuodessa. 13 autoa päivässä ei enää onnistu millään puuhastelulla ja vauhdin pitäis tuostakin vaan kasvaa ihan mielettömästi, mitä pitemmälle mennään.

Et tuollainen tehdaskuva ei kyl vakuuttanut täällä.

Mut hyvältähän tämä vaikuttaa muuten. Jos vaikka tässä pääsee mukaan vielä itsekin ja odotellaan vastaavaa kehitystä, mitä sähköautovalmistajilla on ollut viimeisen 10-15 vuoden aikana…… :+1:t3:

13 tykkäystä

Täytyy myöntää että olen hieman pettynyt kun ainakaan toistaiseksi sähköpostiin ei ole vastattu mitään.
Pitääkö se ottaa kaukopuhelu atlantin yli :thinking:

12 tykkäystä

Iso kiitos @Minavaan ja @jannejl kun jaksatte olla aktiivisia ja kaivella tietoa ja vielä jakaa sen täällä!
Ja tietysti kiitokset muillekin palstan aktiiveille.
Ja anteeksi ot!

28 tykkäystä