Hyzon Motors - Vetyvallankumous raskaalle liikenteelle

https://twitter.com/sapracorg/status/1387811414786592774?s=21

34 tykkäystä

Viimeiset kaksi lausetta erityisen mukavaa luettavaa.:slightly_smiling_face:

“Daimler and Volvo aim to start with customer tests of fuel-cell trucks in about three years and to be in series production of fuel-cell trucks during the second half of this decade.”

HYZON:

"It’s ready to put trucks on the road this year.

Couldn’t like the sound of that more."

21 tykkäystä

Hyviä uutisia tulee nyt aika tasasen tappavaan tahtiin, mutta kurssiin ne eivät heijastu. Johtuuko mergerin epävarmuudesta (?) vai mikä tätä jarruttelee?

3 tykkäystä

Tarinasijoittaminen on out ja valuaatioilla on taas merkitystä?

13 tykkäystä

Nopea vilkaisu Google Trendsiin myös paljasti, että tämä taita mennä myös aikalailla tutkan alla. Olisiko niin, ettei tästä nyt vielä suuremmin ole hypeä revitty lukuunottamatta rakkaita foorumilaisia :wink:

8 tykkäystä

Koko SPAC markkina on edelleen pysähdyksissä, SEC -päätöksiä ja niiden vaikutuksia odotellaan. Hyvin harva lappu liikkuu NAVin yläpuolelle. SPAC ketjussa olen parin viikon aikana avannut tilannetta, SEC linjauksista eteenpäin löytyy vastauksia

Ja tämä lisäksi, tarinat, kasvu ja hype ei oikein tällä hetkellä ota tuulta alleen. Valuaatiot ja arvolaput nousee sen sijaan, sektorirotaatio käynnissä.

15 tykkäystä

Hyzon Motors Appoints Shinichi Hirano as Chief Engineer – Fuel Cell

https://hyzonmotors.com/shinichi-hirano-as-chief-engineer/

20 tykkäystä

Osaatko @kettunen sanoa, vaikuttavatko nuo SECin SPAC-muutokset kuinka DCBR:n tulevaisuudennäkymiin? Aiemminhan mergeriä odotettiin parhaimmillaan Q2:lle, mutta se näyttänee aika epätodennäköiseltä? Onko tietoa millä aikataululla SECin toimet saattavat selvitä?

Itselläni riittäisi edelleen uskoa Hyzoniin, mutta pitäisi ensin päästä SPAC-vaiheesta ylitse. Onko noissa SECin linjauksissa sellaista riskiä, että koko SPAC-järjestely kiellettäisiin ja samalla katoaisi lopullisesti tuo nykyinen 10 dollarin tukitaso?

1 tykkäys

Miten tässä on nyt valuaatio kun hinta on lähellä 10 dollaria? Miten näette houkuttelevuuden. Holdaan jotain useasti puolitettua -35% positiota täällä.

2 tykkäystä

Tähän ei ole riskiä, SPAC-järjestely on ollut olemassa jo ainakin 90-luvulta lähtien. Jos koko järjestely jostain kumman syystä kokonaan kiellettäisiin, niin se ei tapahdu veitsellä leikaten. Joka tapauksessa rahasto-osuus on olemassa ja jaetaan purkamisen yhteydessä osuuden haltijoille = osakkaille.

Ilman SEC:n viiveitä Q2 oli tavoitteena, nyt ei enää todennäköinen. Warrantien muutos vastuiksi pitää ensin kirjata, jotta asioita voidaan jatkaa eteenpäin. Minimi kuukauden siirto tuosta, lisäksi SEC:ssä käsittelyissä ilmeisesti ruuhkaa.

Warrantit tulevat siis taseessa vastuiden puolelle, aiemmin taisi olla pääomiin kirjattu. Muissa tuo muutos ei ole vaikuttanut kurssiin, edes warranteissa. NAVn lähellä olevat eivät muutenkaan putoa, mutta myöskään deSPACeissa kirjanpidon muutos ei ole ilmeisemmin vaikuttanut kurssiin.

Viive siis lähinnä, ei muuten vaikutusta. Lisätietoa ja hyviä linkkejä SPAC-ketjussa.

image

Ja ennusteet, lisärahaa ei pitäisi tarvita kassavirtapositiiviseen tilanteeseen pääsemisessä. Olettaen, että ei tule merkittäviä määriä lunastuksia

Kaikki nykyiset omistajat pitää osakkeensa, siirtyy uuteen yritykseen.

image

Haastavin Hyzonin kanssa nykymarkkinassa on pre-revenue -yritys, näiden arvostukset kun on tullut kenttään laajemminkin muiden vety- ja kasvulappujen kanssa.

22 tykkäystä

NAV hinnalla tämä arvotettiin 2.1 miljardiin, eli käytännössä nyt ollaan juuri tuossa lukemassa. Halpahan tämä ei alunperinkään ollut, paitsi jos vertaa johonkin tuplasti kalliimmaksi arvotettuun Nikolaan. Potentiaaliin ja uutisiin nähden tämä on kyllä vety-puolelta yksi parhaimpia, varsinkin kun toimii raskaanliikenteen segmentissä, jossa vety tulee lyömään läpi ja on jo toimittanut rekkoja, toisin kuin kilpailijat, joilla näitä on tulossa liikenteeseen vasta joskus vuosikymmenen puolessa välissä (nuo muutamat Hyundailla ja Toyotalla taitavat olla jotain protoja). Hyzonin uudet tehtaat, Ravenin kanssa pystytettävät vety-hubit sekä lähi-idän sopimuksen mahdollisuudet voivat tehdä Hyzonista tätä ennen erittäin kovan/ison pelaajan

Markkinasentimentti kuitenkin on mitä on tällä hetkellä ja ei paljoa vaakkupissa paina ennustettu 2024 ev/sales x0,9, eli jos meno ei tästä muutu, niin tuskin tullaan mihinkään taivaisiin lähiaikoina hyppäämään. Mergerin jälkeen voidaan valua alle NAVinkin. Pitkän linjan sijoitus siis kyseessä :slight_smile:

Edit: salamannopea @kettunen :slight_smile:

22 tykkäystä

Julkistettuja tilauksia/Mou:ta vasten jos peilaa niin Hiringa ja mahdollisesti Trojan tilailevat 2025 mennessä luokkaa 2500 rekkaa. Groningeniin menee 15 tänä vuonna. Myyntiä niistä tullee esityksensä mukaan n.0,3MUSD/rekka. 2 Miljardin MCAPiin nähden perusautoteollisuuskertoimilla hinnassa tuskin on nousupainetta ihan heti. Yllä verrokkina käytettyä Daimleria kaupitaan P/S 0,49:llä… Niillä on tosin velkaakin liki liikevaihtonsa verran ja näillä se 6 taalaa/lappu cashia mergen jälkeen eikä velkaa kaiketi lainkaan. → mun odotettu hinta mergen jälkeen 6-10$/lappu tässä sentimentissä

Kyllä tässä joutuu tekemään ihan aitoa arviota ja harkintaa hyväksyttävistä arvostustasoista. TAM on ilmeisesti 2,2 miljoonaa class 8 rekkaa vuosittain, eli tilaa kasvulle on kyllä… On Hyzonilla kyllä omaan makuun hyvä “no bullshit”, enempi tekoja- meininki

EDIT: laitoin näemmä saman kuvan kuin flash @kettunen :see_no_evil:

15 tykkäystä

Jatkuvasti on tullut uusia uutisia ja sopimuksia, joten voidaan olettaa tarinan myöskin etenevän ennustettuun suuntaan ja tavoitteiden toteutuminen olisi mahdollista. Arvostus tarvitsee eksekuutiota, mutta kovatkin odotukset on mahdollista ylittää.

Samaa mieltä, ennen mergeriä olisi hyvä saada jotain kvartaaliraporttia ja nimenomaan sovituista sopimuksista vahvistuksia tulevan revenuen osalta.

Joskus näinkin päin :wink:

9 tykkäystä

Onko nuo rekka tilaukset vahvistettuja?

Trojan on enempi spekulaatiota, pari viestiä ylempänä linkki uutiseen, mutta tämä Hiringa on Hyzonin sivuilla näin:

Hyzon to deliver 1,500 hydrogen fuel-cell powered, zero emission heavy trucks by 2026 as Hiringa expands nationwide hydrogen refueling infrastructure.

Hyzon Motors Inc. (“Hyzon”) and New Zealand’s Hiringa Energy (“Hiringa”) are pleased to announce the two companies have signed a vehicle supply agreement, with Hyzon commissioned to build and supply Hiringa with zero emission Heavy Goods Vehicles (HGV).

The hydrogen fuel cell-powered trucks, to be assembled at Hyzon’s facility in Winschoten, The Netherlands, will be manufactured in full compliance with local New Zealand requirements and the first batch of vehicles are expected to enter service in New Zealand by the end of 2021. Hyzon plans to have up to 1,500 fuel cell trucks on the road in New Zealand by 2026 as part of the agreement with Hiringa.

https://hyzonmotors.com/hyzon-motors-and-hiringa-energy-advance-partnership-to-decarbonize-heavy-road-transport-in-new-zealand/

4 tykkäystä

Ascent Hydrogen Fund sijoittaa myös Raveniin. Viime vuonna Ascent sijoitti Hyzoniin.

Ascent Fundista:
Ascent Funds Management LLC
Established in 2018, Ascent Funds Management LLC is a multi-strategy energy transition platform and manages the Ascent Hydrogen Fund. Ascent is co-founded by Mark Gordon, veteran energy investor with senior positions at Goldman Sachs, Soros Fund Management, Paulson & Co and Janus Henderson, and IPO expert David Wu, a former Rothschild banker and ex-Chairman of Capital Markets for Fosun International, one of the world’s largest investment companies with over US$100bn in total assets.

10 tykkäystä

Eihän tän hinta laske edes alle kymppiin? onko tullu jotain uutisia että ei mergeäkään hyzonin kanssa vai onko tullut muun hypen kanssa alas nyt sais periaatteessa halpaa tankkausta.

1 tykkäys

eihän mikään estä tippumasta alle… Sulautumiseen on vielä pitkä matka, heinäkuu jos edes siloinkaan vielä. Siksi tämä ei vielä ole kovin kiinnostava ja ehkä nykymarkkinoissa hyvä että menisi syksylle sulautuminen :man_shrugging:t2:

4 tykkäystä

BMW paljasti: Vetyauto tulee ensi vuonna – mutta vain rajalliseen tuotantoon https://www.is.fi/autot/art-2000007973650.html

5 tykkäystä

Nyt on se ensimmäinen steppi valmis, eli warrantien käsittely kirjanpidossa vastuiksi
https://sec.report/Document/0001193125-21-159542/

Seuraavaksi sitten preliminary filing, jota viilataan vielä kerran tai pari lopullista varten.
Q2:n loppuun ehtii vielä merger äänestys :+1:

Edit: laitetaan vielä suora linkki siihen modattuun 10K/A, jos joku haluaa iltalukemista :zzz:
https://sec.report/Document/0001193125-21-159551/

43 tykkäystä