Hyzon Motors - Vetyvallankumous raskaalle liikenteelle

Valmistusmääriä pitäisi nostaa nopeasti. Kilpailuhan käydään vetyrekan ja puhtaan sähkörekan välillä. Akut ja latausteho nousevat jatkuvasti ja sitä ennen pitää vetykaluston ja tankkausasemien olla kunnossa. Seuraavien kvartaalien myyntimäärät ovat nyt olennaisin asia, seuraavan 1-2 vuoden aikana tämän pitää olla voittava tekniikka.

Henkilöautoissahan sähkö on mennyt selkeästi polttokennoautojen edelle. Riittääkö valmistuskapasitteetti siihen että autot ovat pelkkiä sähköautoja? Ja mitä lataussähkö maksaa viiden tai kymmenen vuoden päästä? Sähkönhinta todennäköisesti nousee (jopa yllättävän paljon) tulevaisuudessa jolloin vetyrekan kilpailukyky paranee. Riittävä rekkamäärä takaisin sen että tekniikan kehitys jatkuu.

3 tykkäystä

Vedyn tuottamiseenhan tarvitaan myös sähköä joten sähkön hinta vaikuttanee vedynkin hintaan. Akkumateriaaleista taas taitaa tulevaisuudessa olla huutava pula kun taas vetyä pystytään tuottamaan rajattomasti.

Edit. Jossain kohtaa luulisi maailman myös heräävän kaivostoiminnan luontoa tuhoaviin vaikutuksiin ja sekään ei tue akkuautoja.

14 tykkäystä

Samaa mietin. Varsinkin rekoissa akuston koko on valtava. Tankkauslogistiikka vetyrekalla on ja tulee olemaan huomattavasti parempi.

Vedyn tuottamiseen tarvitaan sähköä. Sähkö tuotetaan päästöttömällä tuuli ja aurinko (tai vesivoimalla), muutoin yhtälössä ei ole järkeä.

12 tykkäystä

Thank you. Great find! It says ZTO Express at the top of the first picture!

https://www.linkedin.com/company/ztoexpress/

2 tykkäystä

Yes and the picture was taken from their parking lot. ZTO Express ( Zhongtong Express Co).

4 tykkäystä

7 viestiä yhdistettiin ketjuun: Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Vähän oikeita uutisia:

UMC Group Partners with Hyzon to Focus on Taiwan Hydrogen Commercial Vehicle Market

UMC and Hyzon specialize in taiwan’s hydrogen fuel commercial vehicle market | Industrial comprehensive | Sankei | United News Network (udn.com)

29 tykkäystä

Introductory tour of Hyzon Chicago: https://www.linkedin.com/posts/david-s-wu-9263509_innovation-hydrogen-hydrogeneconomy-activity-6902052266719752192-LMhH

18 tykkäystä

Hyzon to supply hydrogen trucks to Swedish logistics group, | HYZN Stock News (stocktitan.net)

32 tykkäystä

Yllättävän vähän tullut ilmoituksia uusista toimituksista ja tilauksista. Vähän jo alkaa epäilyttää että vaikka kapasiteettia riittääkin tehdä autoja, riittääkö vielä tässä vaiheessa vihreetä siirtymää asiakkaita?

Aijaa, minusta näitä menee koko ajan jonnekkin. Toki pieniä määriä kerrallaan, mutta se on ymmärrettävää että halutaan koeponnistaa uutta tekniikkaa ennen isompia sopimuksia. Eikä tuota kapasiteettia vielä määräänsä enempää ole, varsinkaan tänä vuonna kun tuotantorajoitteita on koronasta putleriin. Kyseisen herran toimet toki kiihdyttää Euroopan irtaantumista fossiilisista polttoaineista, joten jotain hyvääkin tässä on.

Ruotsin markkinoiden avaaminen on iso juttu. Laskin että jakeluasemia on muutaman eri toimijan toimesta suunnitteilla noin 50kpl vuoteen 2025 mennessä. En tiedä suhdetta, että kuinka moni noista asemista sopii myös raskaalle kalustolle. Joka tapauksessa on syytä olettaa, että ruotsissa sekä infra että asenteet tukee vetyrekkojen yleistymistä.

Hyzonin kannalta tässä on hyvää myös se, että kyseinen asiakas on tosi iso ja ruotsalaiset kilpailijat loistavat poissaolollaan. Uskon kyllä, että Volvo on tosissaan polttokennojen kanssa mutta heillä on oikeasti aika laajat insinöörirekrytoinnit tällä hetkellä käynnissä. Eli ei taida ihan vielä valmista olla :thinking: Scania on taas omassa montussaan strategisten valintojensa takia… :rofl:

Joka tapauksessa tämä saattaa poikia isompaakin tilausta, jos Hyzonin vehkeet hoitaa hommansa. Hyvä juttu myös Suomen kannalta, antaa painetta viedä meilläkin asioita eteenpäin.

28 tykkäystä

Asetettuihin tavoitteisiin pääsy edellyttäisi tähän mennessä tälle vuodelle mielellään n. 100 auton toimitusta. Uutisia ei lähellekään näin monesta ei ole tullut. Odottelin itse jotain isompia toimituksia mutta nämä on näitä 1 tai 2 auton eriä. Toivotaan että toimituksia on ollut tai ainakin tilauskirja olisi täyttynyt.

2 tykkäystä

Circa 600 on se tavoite. Eikö?

1 tykkäys

Eiks se ollu 500-800, ainakin jossain vaiheessa.

2 tykkäystä

Juu. Luottavaisin mielin sen suhteen, hehän nostivat tavoitetta tälle vuodelle 200 ajoneuvosta tuonne 600-800 kipaleeseen.

Nuo Ruotsin rekat on ihan isojen poikien vehkeitä näemmä. 64 tonnisia.

13 tykkäystä

Olisikohan näissä nyt se uusi tankkipaketti.

Through 98 kilograms of hydrogen stored onboard, the 64-ton trucks are expected to have a range of up to 680 kilometers.

Vanhalla meni 55 tonninen maitorekka 400-600km.

7 tykkäystä

Sitä jäin tuossa itsekkin pohtimaan ja uskoisin näin kun lisää rangea noin painavaan setuppiin.

1 tykkäys

Hyzon Q4 23.3. ennen jenkki markkinoiden avausta.

23 tykkäystä

Hyzonhan ilmoitti jokunen viikko sitten kysyttäessä että tulos julkaistaan muutaman viikon sisään. Sen vuoksi sitä odotettiin tällä tai viimeistään ensi viikolla. Nyt sitten siirtyykin kuukauden päähän. Mistä arvelette johtuvan?

2 tykkäystä

Nykyilmapiiriin sopivalla karhumentaliteetilla voisi heittää tuon johtuvan siitä, että eivät halua julkaista tulosta tähän maailman tilanteeseen ja venyttävät mahdollisimman pitkään sitä ja toivovat tilanteen rauhoittuvan. Tammikuussa kuitenkin tuli negari, mistä voi päätellä, että Q4 tavoitteisiin ei päästy. Tässä markkinatilanteessa sellaisen julkaisu deSpacille olisi aika moinen isku osakekurssiin (vrt. esim eilen julkaissut Skillz joka on premarketissa -37% ja kurssi lähenee 2 taalaa vauhdilla). Johdolla on kuitenkin aika paljon itselläkin pelissä tässä, eli sellainen -50% voisi hiukan sattua.

5 tykkäystä