Osakesijoittaminen

Implantica Ag- tulevaisuudessa implanttia joka lähtöön

Ajattelin aloittaa ketjun tällaiselle yritykselle jota olen jonkin aikaa seuraillut. Toivottavasti on jollekin hyötyä tästäkin ketjusta :slight_smile:

Implantica on “medtech” alan yritys ja heidän tuotteet koostuu erilaisista lääketieteellisistä implanteista. Yhtiöllä on laaja patentti portfolio EHealth alustalle ,joka mahdollistaa implanttien ohjelmoinnin etänä sekä heillä on patentti latausjärjestelmälle jolla voidaan implanttien,yms akkujen lataus suorittaa ihon läpi.

Tällä hetkellä heidän tärkein tuote on RefluxStop ,joka on hoitokeino refluksitaudille. RefluxStop on implantti joka asennetaan vatsalaukun yläosaan tähystämällä ja se estää vatsahappojen pääsyn ruokatorveen. Lääkkeisiin verrattuna ReluxStopin etu on se, että tosiaan estää vatsahappojen pääsyn ruokatorveen ja näin ehkäisee myös tilaa jota kutsutaan Barretin ruokatorveksi. Barretin ruokatorvi muodostuu kun vatsahapot aiheuttaa ruokatorveen solumuutoksia joista voi kehittyä myöhemmin syöpä.

RefluxStop on CE merkitty 2018 ja 2017 tehdyt tutkimukset osoittivat implantin olevan turvallinen sekä tehokas hoitokeino. 11.11.2020 Implantica julkaisi kolme vuotta kestäneen seurannan tulokset 47 potilaan kohdalta ja ne olivat erittäin positiiviset. Yksikään potilaista ei ollut tarvinnut refluksilääkitystä tänä aika ja mitään komplikaatioita ei ollut ilmennyt.

2.11.2020 Implantica haki RefluxStopille hyväksyntää FDA:lta ja odottavat pääsevänsä tapaamiseen heidän kanssaan seuraavan 75-90 päivän aika. Omasta mielentäni tähän voi kyllä tulla viivästystä, sillä FDA:lla on kädet täynnä hommia ja näin ollen monet hyväksynnät on myöhästyneet viime aikoina.

Alla linkkejä RefluxStop- implantin tutkimustuloksiin ja itse yrityksen Q3 tulokseen.

Alla vielä tiedote IPOn liittyen

6 tykkäystä

Vähän off-topicina todettakoon, että on suuri sääli, ettei RefluxStop ole päätynyt aiemmin markkinoille. Tässä kun on reilut 7 kuukautta taisteltu vauvan kanssa, jolla äärimmäisen voimakas refluksi. Tämä omakohtainen kokemus kuitenkin tekee tästä casesta mielenkiintoisen sijoittamisen kannalta. Vahvaan seurantaan.

6 tykkäystä

Tutustuin firmaan IPO:n aikoihin, firman toimitusjohtaja on myynyt aiemmin keksintönsä jollekin lääkejätille (olikohan J&J). Nyt on sitten tehnyt pitkän liudan uusia keksintöjä pitkälle omalla rahoituksella, joista tämä refluksitaudin hoitoon tarkoitettu on pyrkimys kaupallistaa ensimmäisenä. TJ haluaa kasvattaa firmasta itse medtech jätin.

Erittäin mielenkiintoinen firma, mutta vähän liian liikaa riskiä vielä tässä vaiheessa minulle. Liikevaihtoa ei ole vielä tullut kuin nimeksi, ja haluaisin vielä nähdä todistusaineistoa lupien myöntämisestä ja kaupallisesta menestymisestä. Toki jos nuo toteutuvat niin kurssi voi olla paljon korkeampi, mutta sen tuoton suon riskinjanoisemmille :slight_smile:

3 tykkäystä

Oikeassa olet, että vielä on riskejä reippaasti tässä firmassa. Toisaalta hyvällä mallilla ainakin tutkimusten perusteella ja varmasti kysyntää on RefluxStopilla. Toimitusjohtajan puheiden mukaan maailmassa on noi 375 miljoonaa ihmistä , jotka kärsivät kyseisestä vaivasta ja yritys näkee mahdollisten RefluxStop operaatioiden määrän olevan vuositasolla reilut 2 miljoonaa kappaletta. Mutta millä aikavälillä niin se on suurin kysymys?

Toisaalta operaatio on nykyisiin leikkauksiin verrattuna yksinkertaisempi ja tarjoaa ilmeisesti paremman lopputuloksen.

2 tykkäystä

Kiitos avauksesta! Itse kärsin kyseisestä taudista ja aivan uutta tietoa että sitä voidaan (toivottavasti lähitulevaisuudessa) hoitaa näin. Tuttavapiirissä paljon samoista vaivoista kärsiviä, ja lääkäreiden kanssa keskustellessa käynyt ilmi että länsimaissa tauti olisi lisääntymään päin. Yhdistetään usein elintasosairaudeksi, eli ylipaino ja epäterveelliset elämäntavat kasvattaa riskiä sairastumiseen. Uskon siis markkinaa ja asiakkaiden maksuhalukkuutta olevan, koska ainakin lääkehoidossa on omat huonot puolensa eikä nekään toimi kaikille. Aion seurata mitä tälle tapahtuu ja tutkia myös ostopaikkoja, kannatus- ja miksei myös rikastumismielessä :blush:

2 tykkäystä

Aika reilussa nosteessa ollut kurssi marras-joulukuussa. Täytyypä ottaa tämä itsellekin seurantaan.

Pieni vaihto ja sisäpiirillä iso osa osakkeista omistuksessa eli jos haluaa osakkeita niin joutuu maksamaan “kovan” hinnan. Tietysti osakkeen arvoa nostaa FDA-hyväksynnän lähestyminen ja sen myötä isoille markkinoille pääseminen.

Kuitenkin pitkälle tähtäimellä on varaa nousta reippaasti näiden ajureiden myötä.

1 tykkäys

Korjaisin tuon OTSIKON !!! tuo app Implantica AG on Saksalainen hankaluuksissa oleva implanttifirma (jolla näytti olevan ihan mielenkiintoisia aihioita) ja RUOTSALAINEN on se REFLUKSI FIRMA!

Refluksi firma on ruotsista ja tui AG saksasta implantteja.

AG on ihan oikein, tämä on Ruotsiin listattu mutta Liechtensteiniin rekisteröity firma.

Implantica kuuluu nyt NASDAQ First North 25 indexiin.

Implantica included in Nasdaq First North 25 index

Implantica AG (publ) today announced it is joining the FN 25 index from the start of trading this morning.

Implantica’s inclusion in the First North 25 index was announced by Nasdaq in its latest semi-annual review of the index. First North 25 consists of the largest and most traded shares listed on the First North Growth Market.

Implantica CEO Peter Forsell said: “It is an honor to be selected for inclusion in the FN 25 index and validates the high interest we have received from investors since our listing in September. We look forward to an exciting future where eHealth is anticipated to completely reform healthcare, and we believe our advanced eHealth platform will place us in the forefront of this transformation."

1 tykkäys

Osaako joku kertoa mikä tätä on painanut alaspäin nyt viimeajat? On ollut seurantalistalla, kiinnostavan oloinen tuote (nimim. refluxista kärsivä myös). Sen kummemmin en tosiaan ole yhtiön uutisiin perehtynyt, niin jos joku osaisi/viitsisi pähkinänkuoressa laittaa, onko tullut huonoja uutisia, vai muuten vain normaalia pull-backia? Miettinyt tähän lappuun mukaan hyppäämistä, mutta onko negatiivisia asioita ilmassa, mitkä painaa mahdollisesti kurssia vielä alemmas?

Ei ole tullut uutisia, mutta ipo oli aika yliostettu ja ajalle tyypillisesti korkealle hinnalla listautui. Nyt sitten puhallellaan ylimääräistä ilmaa pois osakkeesta kun odotetaan FDA hyväksyntää,joka todennäköisesti tulee viivästymään koronan takia niin kuin monen muunkin hyväksyntä.

Ok, kiitoksia infosta. Katsellaanpa mukaan lähtöä.

Pikkuhiljaa homma etenee RefluxStopin kanssa vaikka vielä Covid hidastaa tätäkin prosessia. Luulisi rasvaisen ja uppopaistetun ruuan suurkuluttaja maassa olevan kysyntää tuotteelle.

Implantica AG (publ) today announces that RefluxStop™ will start selling in the UK with reimbursement.

Implantica is now reinforcing the sales organisation with UK sales people as the company starts to sell RefluxStop™ with reimbursement in the UK. Implantica foresees that the UK will become an important market for the company going forward. Surgical training will kick-off with webinars from the beginning of March with representatives from Switzerland’s largest university hospital, Inselspital, in Bern.

“We really look forward to commencing sales with reimbursement in the UK, which will accelerate once Covid-19 subsides,” said Peter Forsell, CEO of Implantica. “At this stage we are focusing on the NHS hospitals (publicly funded healthcare). We intend to collect standard of care data in a registry for RefluxStop, which has been prepared and is ready to be launched including a web-based data collection system.”

Jatketaan yksin höpöttelyä tästä aiheesta ja tällä kertaa aiheena Q4 tulos.
https://www.implantica.com/investors/financial-reports/

Koko vuosi
Net sales amounted to TEUR 152 (28)
•Operating loss (EBIT) increased to TEUR 10,641 (4,570) driven by listing costs
•Loss after tax amounted to TEUR 10,277(4,805)
•Basic and diluted loss per Class A share amounted to EUR 0.20 (0.11)
•Cash outflow from operating activities amounted to TEUR 10,364 (3,573) with listing costs being the key driver

Eli tappiota tekee ja se tuskin tulee yllätyksenä tällaisessa vaiheessa olevalle yritykselle.

Hommat etenee Britanniassa ja Saksassa sekä hyväksymisprosessi vetämässä 30 maassa. FDA kirurgisen “expertin” tai vastaavan kanssa ollut tapaaminen hakemuksen jättämisen jälkeen. Odottavat, että seuraava askel FDA suhteen on kolmas tapaaminen “pre-submission supplement leading to a third meeting”.

Yleisesti raportissa mainitaan, että paljon saaneet positiivista palautetta tuotteesta,seuranta tulokset mainiot ja tulevaisuudessa uskovat olevansa EHealth:in edelläkävijöitä.

4 tykkäystä

Paljos tän firman markkina-arvo on @Pevitaha? Nordnet ei näytä näitä tietoja ollenkaan jostain syystä. Osakkeiden lukumäärä ja markkina-arvo näyttää nollaa tai viivaa :thinking:

Mietin samaa tuossa eilen yöllä ja päädyin tutkimusten jälkeen seuraaviin lukuihin, @Pevitaha tai muut saa korjata jos olen väärässä:

Pörssissä olevia Class A-osakkeita on 53 211 537 kappaletta, Class B-osakkeita on 56 250 000 kappaletta. A-osakkeet on kuitenkin arvostettu 2CHF arvolla taseessa, kun taas B-osakkeet 0.4CHF. Täten “muunnettuna” A-osakkeiden arvoa vastaavaksi, B-osakkeiden määrä olisi 56 250 000*(0.4/2.4) = 9 375 000kpl. Yhteensä siis 62 586 537 kappaletta. Pörssiarvostus siis 62 586 537*144.8 SEK = 9 062 530 558 SEK. Euroiksi muunnettuna markkina-arvo siis n. 895MEUR.

Arvostus on melko hurja, kun otetaan huomioon että tulosta ei vielä synny käytännössä yhtään (150TEUR). IPO:han tehtiin n. 400MEUR arvostuksella eli ei ihan halvalla sekään. IPO-materiaalia selaillessa voi kuitenkin löytää sitten tuotteiden mahdollisia tulevaisuuden potentiaaleja, jotka ovat siellä miljardiluokassa/vuosi. Firma on imo liiankin korkealle arvostettu, mutta päätin silti yöllisen tutkimukseni jälkeen, että lähiaikoina otan seurantapotin tästä. Todennäköisesti vasta joskus 2024-2025 päästään edes P/S 10 lukemiin… Kurssi tosin silloin jo varmaan fronttaa ihan eri vuosien lukuja.

2 tykkäystä

On kyllä kova arvostus jos markkina-arvo on tuota luokkaa. Mielenkiintoisia tuotteita kumminkin ja varmasti iso potentiaali. Täytynee tutustua rauhassa IPO-materiaaleihin. Kiitos vastauksesta :+1:

Tämä asia tässä tapauksessa itseäni hieman häiritsee, että on kova arvostus yhtiölle jolla ei vielä ole myyntiä ja tuotekin on vasta monilla markkinoilla hyväksyntä vaiheessa.

Itseäni kiinnostaa tässä yrityksessä tietenkin RefluxStop ,jolla on potentiaalia olla ratkaisu yleiseen ja todella ikävään vaivaan ,mutta myös laaja patenttisalkku. Kiinnostavia mahdollisia uusia projekteja ja ideoita löytyy useampia heidän kotisivujen materiaaleista.

Hyvin varovaisesti itsekin kyseiseen yhtiöön olen sijoittanut sillä tässä on paljon vielä riskiä ,kuten useimmissa kasvuvaiheessa/lanseeraus olevissa lääketieteen saralla toimivissa yrityksissä.

1 tykkäys