Incap sijoituskohteena

Markkinoille tuli kyllä näköjään täytenä yllätyksenä, että Intian tuotantolaitos joskus avautuu :scream::face_with_hand_over_mouth:

9 tykkäystä

Hurja nousu, itse myin eilen jo pois. Tuntuu ylilyönniltä. Lähes tämäkin jo pre-korona hinnoissa, tuotantolaitos oli kuitenkin pitkään kiinni tai toimi pienillä tehoilla, ja en nyt usko, että suoraan saadaan täyteen vauhtiin.

Potentiaalia varmasti löytyy. Eikös Intian tehtaan laajennus pitäisi olla justsillään valmis ja vielä höystettynä vasta toteutettuun yrityskauppaan. Koneisto aikalailla käynnissä. Tuut tuut seuraava pysäkki 20 eeroa.

Onhan tässä vielä +25% nousuvara ATH lukuihin.

Itse istun position päällä pitkällä tähtäimellä.

1 tykkäys

Incapin näkyvyys on kroonisen heikko, mutta jos Joonaksen ennusteet heijastelee suunnilleen normaalia yhtiön tuloskuntoa ja samalla talous vahvistuu, ei nousu ole perusteetonta (kts arvostus).

Tottakai riskejä nykyhinnalla ostava saa enemmän hörpittyä itselleen jos odotettu talouskäänne ei tapahdu.

5 tykkäystä

Itseä vähän mietityttää tämä:

Tuleeko uusia katkoksia tehtaille ja ovet säppiin vähäksi ajaksi taas.

Edit. Juuri Nokian topicista: Nokia shuts Tamil Nadu plant after 42 employees test positive for Coronavirus

3 tykkäystä

Nautin kyydistä mutta samalla tiedosta että Incapissa ei ole yhtään mitään seksikästä, nämä sopimusvalmistajat on ollut aina vähän vaikea paikka, numerot näyttää kivoilta joo mutta kun eivät pitkällä tähtäimellä kuulu mihinkään megatrendiin tai tulevaisuuden uusiin juttuihin niin aina tuntuu tympeältä seisottaa rahaa näissä.

Mikä saisi tämän lennätettyä ATH:n? En tiedä. Mikä on se draiveri joka saisi tämän vaikkapa kaksinkertaistumaan 5-10v aikajaksolla? En tiedä.

Eli pitäisikö ottaa nyt 20% pikavoitot ulos ja sijoittaa niitä sellaisiin joilla on oikea kasvutarina ja jotain omaa juttua? En tiedä tätäkään.

Otan ehkä oluen.

EDIT: Myin pois. Katsotaan myöhemmin lisää.

14 tykkäystä

Minulle Incap on taas ihan mielenkiintoinen, sopimusvalmistajana pääsee nauttimaan asiakkaidensa hyvästä menestyksestä mitä tulee vaikka voimakkaasti kasvaneeseen Aidoniin ja myös laajemmin IoT-markkinoiden kasvuun (sitä jos mitä kutsuisin megatrendiksi). Ja totta, että näkyvyys on kroonisen heikko toimialan luonteesta johtuen. Incapissa sen kanssa on pystynyt suht luottavaisesti elämään.

1 tykkäys

#PukkParty

8 tykkäystä

Lueskelin tässä muistin virkistämiseksi Incapin vuoden vanhaa laajaa raporttia. Tuli sieltä muutamia kysymyksiä mieleen, joita tässä pohdittavaksi, @Joonas_Korkiakoski:

  1. En ymmärrä juuri mitään näistä Incapin teknologioista, eli erilaisista PCB-ladonnoista tai Box Build -tuotannosta. Sen kuitenkin luulen ymmärtäväni, että tämä BB-tuotanto mahdollistaa suuremman arvoketjuosuuden nappaamisen ja siten paremman katteen. Millaisena näet näiden tuotantojen suhteen tällä hetkellä ja miten näiden suhteet esim. liikevaihdosta ovat kehittymässä? Onko Incapilla mahdollisuuksia lisätä parempikatteista BB-tuotantoa ja napata jatkuvasti lisää osuutta arvoketjusta?

  2. Suurimpien kahden asiakkaan osuus liikevaihdosta oli vuosi sitten 68 prosenttia. Tämä asiakaskunta on monipuolistunut hyvin viimeisen vuoden aikana ja tästä taisit Joonas minulle tällä palstalla aiemmin jo kattavasti vastatakin. Erityisesti tässä taustalla siis AWS-kauppa. Mutta kysymykseni kuuluukin, että miten Incap toteuttaa uusasiakashankintaa? Millainen on myyntiorganisaatio ja millaisia näyttöjä Incapilla on orgaanisesta uusasiakashankinnasta? Miten ylipäätään tämä myyntipuoli menee? Onko sopimusvalmistaja koko ajan hankalassa välikädessä ja tilaaja sitten pallottelee luotettavuuden, laadun ja hinnan painokertoimia sopimusvalmistajaa valitessa? Incapin vahvuudet tässä toki tunnetaan ja jos näihin ei ole tullut oleellisia muutoksia, niin ne lienevät edelleen järkevä hinta, luotettavuus, laatu, ketteryys/joustavuus?

  3. Yksi neljästä Incapin toiminnosta laajassa raportissa on Elinkaari- ja muut räätälöidyt palvelut. Mikä on näiden palveluiden rooli esim. LV:n kehityksessä ja mitä nämä pitää sisällään? Onko tämä normaalia heikosti skaalautuvaa asiantuntija-/konsulttityötä esimerkiksi tuotteiden asennuksessa, huollossa jne.? Toki jos tätä on paljon, niin tässä on mielestäni potentiaalia lisätä asiakaspysyvyyttä, kun saadaan taas lisää osuutta arvoketjusta, eikö vain?

  4. Loppuun vielä näkemys yritysostokentästä? Onko konsolidaatio jatkumassa? Onko Incapin houkuttelevuus yritysostokohteena lisääntynyt vai vähentynyt AWS-kaupan myötä? Onko Incapilla ostettavaa markkinalla ja jos on, niin kestääkö oma taloudellinen tilanne lisäostoja lähitulevaisuudessa? Incapin ostaminen oli mainittu mielenkiintoisena - joskin varsin pienenä - optiomahdollisuutena laajassa raportissa. Onko Kakkosella ja Etolalla näyttöjä tällaisten myyntien tekemisestä ja olisiko se realistista? Jotenkin omaan makuun tuntuvat ihan tervaskanto-omistajilta, mutta tämä on täysin mutu-fiilis, joka ei perustu mihinkään. :slight_smile:

3 tykkäystä

Terve Mauri!

Oivallisia ja laajoja pohdintoja!

Box Build -tuotannossa on yksinkertaistaen kyse siitä, että Incap valmistaa asiakkaan tuotteen niin sanotusti laatikkoon asti. Operaatiotasolla tämä kääntyy siihen, että Incap vastaa materiaalien hankinnasta tuotekohtaisten materiaalilistojen perusteella, piirilevyladonnasta (PCB-ladonta), tuotteen kokoonpanosta ja testauksesta sekä sen toimittamisesta joko suoraan asiakkaalle tai asiakkaan jakelukanavaan. Näin ollen BB:ssä iso osa lopputuotteen valmistusprosessista on sopimusvalmistajan harteilla, mikä puolestaan arvoketjun vinkkelistä mahdollistaa juuri mainitsemiesi leveämpien lohkojen nappaamisen, korkeamman lisäarvon luomisen ja sitä kautta pelkkää piirilevyladontaa paremman katteen saavuttamisen. Oma arvioni on, että leijonanosa yhtiön nykyisestä tuotantomixistä on juuri BB:n piirissä, sillä yhtiön omissa kommenteissa ja varsinkin johdon haastatteluissa on korostunut nimenomaan laitevalmistus. Tämä antaa mielestäni jo jonkinlaista osviittaa toimintojen suhteellisista rooleista. Mitä taas tulee pidempään juoksuun, niin mahdollisuuksia BB:n lisäämiseen luonnollisesti on ja kun huomioidaan leveämpien arvoketjulohkojen ja napsun verran paremman kateprofiilin kombinaatio, niin lienee tälle alueelle panostaminen korkealla myös yhtiön omassa pelikirjassa. Toimialan ansaintalogiikkaa peilaten tämä edellyttää joko a) asiakkaiden omien liiketoimintojen ja erityisesti ulkoistettujen lopputuotteiden kysynnän suotuisaa kehittymistä, b) tuote- ja sitä kautta asiakaskohtaisten markkinaosuuksien voittamista, c) ristiinmyynnissä onnistumista (ts. vakiintuneiden asiakkaiden tilausvirtojen laajentuminen) tai d) uusien asiakkuuksien voittamista ja näiden etenemistä varsinaiseen volyymituotantoon.

Vuonna 2019 neljän suurimman asiakkaan osuus oli 78 % (vuonna 2018 osuus 82 %) ja kahden suurimman 67 % (vuonna 2018 osuus 68 %). Kaksi suurinta asiakasta olivat myös ainoat, jotka toivat yksin yli 10 % koko liikevaihtokakusta, kun taas yli 1 MEUR:n myyntivirrat tuoneita asiakkaita oli yhteensä kahdeksan kappaletta. AWS:n hankinnan myötä portfolion nykyinen asento on tietysti erilainen ja toivottavasti tästä saadaankin ensimmäinen konkreettinen tukipiste sisällöltään laajemman puolivuotiskatsauksen yhteydessä. Yhtiön myynti on puolestaan pääosin keskitetty tuotantoyksiköihin, joita johtoryhmä koordinoi. Tietysti kun johtoryhmässä on sekä Intian tuotantolaitoksen johtaja että Viron yksikön johtaja, on ylätaso vahvasti myös itse läsnä myyntirintamalla. Varsinainen prosessi on hyvin perinteinen, mutta matalan organisaatiorakenteen ja nopean päätöksentekokyvyn kautta varsin ripeä. Viime vuosien orgaanisesta asiakashankinnasta paras näyttö on marraskuussa 2018 tiedotettu kumppanuussopimus Corvus Energyn kanssa, jonka arvioitiin tuolloin tuovan yli 5 MEUR:n vuotuisen liikevaihtokuorman. Tämän kirsikan lisäksi yhtiö on kommentoinut uusasiakashankinnan edenneen suotuisasti etenkin IoT:n ja kevyiden kulkuneuvojen saroilla. Uusasiakashankinnasta on kuitenkin hyvä korostaa sitä, että toimialan logiikasta johtuen uusien asiakkaiden eteneminen varsinaiseen volyymituotantoon on tyypillisesti varsin hidasta, minkä vuoksi myyntiorganisaation onnistumiset ja voitetut asiakkuudet eivät vielä lyhyellä tähtäimellä välttämättä tuo konkreettisia tuloksia kasvaneiden toimitusvirtojen muodossa. Toki tämä sapluuna ei sinällään ole universaali ja Incapin kannalta merkittävään volyymituotantoon voidaan edetä rivakallakin juoksutuksella, kuten Corvus Energyn kanssa todennäköisesti on käynyt.

Sopimusvalmistajan neuvottelu- ja hinnoitteluvoima suhteessa asiakkaisiin on varsin rajallinen, mitä heijastellen myös arvoketjuasema on kiistatta haastava. Sopimusvalmistajat vastaavat kuitenkin asiakkaan liiketoiminnan kannalta kriittisestä tuotevalmistuksesta, mikä tekee sopimusvalmistajista asiakkaille tärkeitä yhteistyökumppaneita niin omien resurssien optimaalisen allokoinnin (ts. panostaminen ydintoimintoihin kuten myyntiin ja markkinointiin) kuin kustannusrakenteisiin saavutettavissa olevien joustojenkin kannalta. Tämän taustan takia sopimusvalmistajan valinta on asiakkaalle merkittävä liiketoimintapäätös, jota ei luonnollisestikaan haluta tehdä heppoisin perustein ja valinnassa hygieniatekijöitä ovat nimenomaan toimitusvarmuus (ml. sen joustavuus), korkea laatu ja hinta. Tietysti näiden komponenttien painokertoimet vaihtelevat asiakkaan mukana ja esimerkiksi nopealuontoisessa projektitoimituksessa vaaka voi olla hyvinkin kallellaan toimitusajan ja -varmuuden suuntaan. Yleisesti ottaen näistä tekijöistä toimitusvarmuus ja laatu ovat kuitenkin niitä elementtejä, jotka korostuvat oman arvoketjuaseman vakiinnuttamista ja asiakassuhteen kestoa ajatellen, sillä asiakkaat pyrkivät tyypillisesti pitäytymään samoissa toimittajissa mahdollisimman kauan ja uudelleenjärjestelemään hankintaketjujaan vain vakavin perustein (mm. jatkuvasti venyvät toimitusajat tai pudonnut laatutaso). Juuri tämän dynamiikan takia sopimusvalmistajan vaihtamisesta koituvat kustannukset voivat puolestaan kohota esimerkiksi heikentyneen toimitusvarmuuden kautta tuntuviksikin. Toki vaihdon kustannukset lyövät samaan aikaan pientä jarrua myös uusasiakashankinnan suuntaan. Incapin oma vahvuuspankki on puolestaan muuttumaton.

Elinkaari- ja muut räätälöidyt palvelut pitää sisällään muun muassa tuotesuunnittelun tukipalveluita, valmiiden tuotekokonaisuuksien testauksia ja arvioni mukaan myös pienen mittakaavan korjauspalveluita. Näin ollen nämä suuntautuvat luonteeltaan kohti mainitsemaasi asiantuntija- / konsulttisektoria. Incap ei ole tilinpäätöksensä liitetiedoissa erikseen näiden palveluiden volyymiä raportoitunut, minkä takia kokoluokan on perusteltua olettaa olevan konsernin skaalaan suhteutettuna varsin pientä. Kokonaistarjoamassa palveluille on kuitenkin olemassa oma lokero, sillä näiden kautta yhtiöllä on edellytykset palvella etenkin pieniä yhtiöitä niiden elinkaarten alussa. Asiakkaan suuntaan näiden palveluiden tarjoaminen yhdistettynä varsinaisiin ydintoimintoimintoihin mahdollistaa puolestaan loogisen kasvupolun alkuvaiheen tukitoimista prototyyppi- ja aina myöhemmän vaiheen volyymituotantoon saakka.

Sitten yritysostokenttään. Pitkässä juoksussa konsolidaation taustalla olevat ajurit ovat etenkin toimialan hajanainen rakenne sekä sopimusvalmistajien pyrkimykset kohentaa omia arvoketjuasemiaan. Mielestäni tämä pitkän tähtäimen viitekehikko on vallitsevasta yleistalouden turbulenssista ja koronaviruksen nostattamasta epävarmuusaallokosta huolimatta muuttumaton, eikä konsolidaation teollinen logiikka ole siten rapistunut. Tätä taustaa vasten onkin mielestäni perusteltua odottaa, että toimialalla tullaan näkemään myös jatkossa järjestelyjä, joissa ravintoketjussa korkeammalla olevat toimijat kasvattavat maantieteellistä jalansijaansa tai toimialaportfoliotaan pienempiä toimijoita ostamalla. Laajassa raportissa esitetty teesi Incapista potentiaalisena ostokohteena pohjautui sekä voimakkaan aliarvostuksen ja korkean suhteellisen kannattavuustason että kevyestä organisaatiorakenteesta kummunneen matalan integraatiokynnyksen kombinaatioon. Jos tilannetta miettii nyt, niin suhteellinen kannattavuusetumatka on AWS:n hankinnan myötä kutistunut, joskin marginaalitaso ja -potentiaali on toimialaan suhteutettuna yhä terävintä kärkeä. Toisaalta Incapin tuloksenteko on nyt aikaisempaa tasapainoisemmassa asennossa, joten näkisin houkuttelevuuden olevan tästä kulmasta tarkasteltuna kutakuinkin ennallaan. Arvostuslasein katsottuna Incap sen sijaan on vähemmän houkutteleva kuin vuosi sitten neutralisoituneen arvostuskuvan takia. Integraatiokynnyksen vinkkelistä houkuttelevuus on myös aavistuksen verran laskenut AWS:n kasvattamaa tuotantolaitosverkostoa ja sen mukanaan tuomia muuttuvia elementtejä heijastellen. Mitä taas Etolan ja Kakkosen omistusosuuksiin tulee, niin uskon osakkeiden kyllä herrojenkin salkuista liikahtavan, mikäli tavaralle vain oikea hinta löydetään!

Sopimusvalmistusmarkkinalla kyllä toimijoita riittää eli en ole itse huolissani siitä, etteikö Incapin kriteerejä vastaavia ostokohteita olisi tulevaisuudessa tarjolla. Toki yritysjärjestelyissä on aina paljon liikkuvia elementtejä ja lopullisen vaihtoehtokorin koko riippuu muun muassa omasta taloudellisesta tilanteesta (mm. taseasema ja rahoituksen saatavuus) sekä siitä, mitä järjestelyllä tavoitellaan (esim. synergiat vs. kasvu). Incapin omaa taloudellista kykyä seuraavan yritysjärjestelyn toteuttamista ajatellen on ehkä parasta haarukoida nykyisten tulos- ja tase-ennusteiden kautta. Jos kaikki ennusteet osuvat aivan keskelle taulua, Incapin omavaraisuusaste on vuonna 2022 66 % ja nettovelkaantumisaste -7 %. Näin ollen taseasema olisi vuoden 2022 lopussa parempi kuin vuoden 2019 lopussa, jolloin AWS-kauppa ei ollut vielä toteutunut. Eli toisin sanoen vuoden 2022 loppuun menneessä AWS olisi jo täysin sulateltu ja yhtiöllä olisi rutkasti liikkumatilaa kokoluokaltaan merkittävänkin järjestelyn toteuttamiseen.

26 tykkäystä

Jumaleissön @Joonas_Korkiakoski, oliko tässä foorumihistorian TOP3 -analyytikkovastaus?! Mainiota pohdintaa ja niin paljon sulateltavaa, että tämä pitää lukea viikonlopun aikana parikin kertaa läpi. Pitää samalla kiittää Joonasta myös mainiosta valuaatio-aiheisesta Q&A-vastauksesta, jossa oli aistittavissa suorastaan juhakinnusmaista perusteellisuutta. :ok_hand:

Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että näkemykseni Tervaskanto-Kakkosesta meni sillä tavalla täysin perseelleen, että vissiin tunti mun viestin jälkeen tuli liputusilmoitus, jonka mukaan K2 oli lyönyt kaikki Reveniot laitaan. :smiley:

6 tykkäystä

@Joonas_Korkiakoski, yksi kysymys unohtui vielä tuosta edellisestä patteristosta:

Nyt on paljon koronahässäkän seurauksena uutisoitu, että tuotantolaitoksia haluttaisiin lähemmäs pääkonttoreita/kohdemarkkinoita sekä yhteiskunnallisesti vakaisiin maihin. Erityisesti suhtautuminen Kiinassa sijaitseviin tuotantolaitoksiin on ollut kriittistä. Kun mietitään, että Incapin tuotantolaitokset sijaitsevat nyt varsin länsimaisesti Virossa, Iso-Britanniassa, Slovakiassa ja Intiassa, niin voisiko tämä olla Incapille hienoinen etu tässä tulevaisuuden mahdollisessa geopoliittisesti haastavassa ympäristössä?

Jahas, koronakatsausta lukiessa huomasin, että Intiassa koronatilanne edelleen surkealla tolalla ja päivittäin taotaan n. 15 000 uuden tartunnan lukemia. @OldFeki kirjoittaa Wuhan-ketjussa:

Viikon puolivälin lähestyessä uudet tartunnat(+163000) ja kuolemantapaukset(+5500) olivat selvässä nousussa. Tartuntalistan kärjessä USA, Brasilia ja Intia tekivät omat top3-sijoituksensa eilisillä tartuntamäärillä. Kaikkien kolmen päivittäisten tartuntamäärien trendi on nouseva.

Onko Intian tuotantolaitoksen toiminnasta tai ylipäätään Intian kansallisista linjauksista uutta tietoa? Täytyykö pelätä uusia sulkuja?

2 tykkäystä

Tervehdys Mauri!

Kyllä Incapin tuotantolaitosten sijainnit mielestäni pitkässä juoksussa plussan puolelle kallistuvat, mikäli asiakkaat rupeavat toimintojaan toden teolla lähemmäs kohdemarkkinoita siirtämään. Tätähän myös Otto viimeisimmässä videohaastattelussa kommentoi. Isossa kuvassa on kuitenkin hyvä muistaa, että tuotanto- ja hankintaketjujen uudelleenjärjestelyt ovat vaativia harjoituksia niin operatiivisessa kuin taloudellisessakin mielessä, eivätkä merkittävät rakenteelliset muutokset tapahdu salamannopeasti. Lisäksi Incap ei ole potentiaalisten hyötyjien etulinjassa yksin, sillä jo pohjoismaisista kilpailijoista esimerkiksi Kitronilla, Scanfililla ja Notella on hyvin jalansijaa etenkin Keski-Euroopan isolla markkinalla.

Intian tuotantolaitoksen toiminnasta ei ole tiedotettu mitään uutta sitten toukokuun jälkeen, joten sen tulisi tällä hetkellä pyöriä kutakuinkin normaaliin malliin. Intian yksikköhän sijaitsee Tumkurin alueella, joka puolestaan on osa Karnatakan osavaltiota. Karnatakan pääkaupungissa Bangaloressa (noin 70 kilometriä Tumkurista) viime päivien tartuntamäärät ovat olleet koko Intian tapaan reippaassa nousussa ja Karnatakan hallitus onkin asettanut Bangaloren sisällä tiettyjä alueita eristyksiin. Asetettujen eristysten ohella tartuntapiikki on johtanut myös osavaltiotason pohdintaan siitä, onko tilanteen edetessä nykyurillaan vielä perusteltua siirtyä rajoitteiden purkamisen toiseen vaiheeseen, jossa mm. ravintoloiden, kuntosalien ja uimahallien ovet aukaistaisiin. Tähän vaiheeseen oli alkuperäisen suunnitelman mukaan siirtyä 1. heinäkuuta alkaen. Hallituksen edustajat ovat kuitenkin kommentoineet, etteivät he toistaiseksi näe perusteita sille, että aikaisemmin puretut rajoitukset (ml. tuotantolaitosten avaukset) astuisivat uudelleen voimaan. Tämä on tietysti Incapin kannalta huojentava kommentti. Kuitenkin kun huomioidaan tilanteen muutosnopeus ja ennustettavuuden vaikeus, ei nyrkkeilytermein ilmaistuna suojausta kannata välttämättä aivan nivusiin asti pudottaa. Sijoittajalegenda Howard Marksin lausahdus ”you can’t predict but you can prepare” sopiikin mielestäni tämän kaltaisiin tilanteisiin erinomaisesti.

6 tykkäystä

Ei mitään uutta Incap-rintamalta? Oletan radiohiljaisuuden tarkoittavan, että kaikki on hyvin.

Joo itsekin ihmetellyt ettei oikein mitään ole kuulunut. Toisaalta miksi pitäisi kun b2b alihankintaa tekee.

Toivotaan että tulee ns. Exel-efekti ;-]

2 tykkäystä

Moneltas osari tulee ulos?

1 tykkäys

Tuli kello yhdeksän. Mielestäni kelpo tulos kun ottaa huomioon koko Intian tehtaan olleen suljettuna Q2:lla huhti-toukokuussa. Tehdasta on ajettu ylös kovaa vauhtia, mutta osa toimituksista siirtyy Q3:lle.

Incap päivitti myös ohjeistustaan: Incap kasvoi yritysostolla – ”Liikevoitto pysyy vuoden 2019 tasolla tänä vuonna” | Kauppalehti

2 tykkäystä

Poimintoja osarista:

Vaikka tilauskertymää on purettu ylimääräisten työvuorojen avulla siitä lähtien, osa toimituksista
siirtyi vuoden kolmannelle neljännekselle.

Kova H2 odotettavissa jos ja kun kaikki kapasiteetti saadaan pidettyä käynnissä?

Asiakashankintamme on ollut kuluneen vuoden aikana menestyksekästä, ja eurooppalaisten asiakkaidemme aktiivisuus on näkynyt runsaina tarjouspyyntöinä. Monet asiakkaat miettivät pandemian johdosta valmistusprosessejaan uudelleen, ja mielenkiinto tuotannon siirtämiseen lähemmäksi kotimarkkinoita ja tuotekehitystoimintaa on kasvanut.

Tätähän hieman pohdittiin keväällä. Toivottavasti realisoituu hyvin kaupoiksi ja kestäviksi asiakkuuksiksi. @Joonas_Korkiakoski voisi Otolta kysyä seuraavassa haastattelussa, että onko tarjoukset poikinut kauppaa ja jos on, niin miten tuotantolinjat ja -kapasiteetti taipuu uusille asiakkaille?

Tammikuussa toteutetun AWS-yritysoston myötä asiakkaiden lukumäärä on kasvanut merkittävästi. Neljän suurimman asiakkaamme osuus liikevaihdosta oli vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla 50,8 %, kun vuonna 2019 vastaava luku oli 80,6 %. Yritysosto myös tasapainotti asiakaskuntaamme, mikä näkyy tasaisempana liikevaihtona, kun vaihtelut eri alojen asiakkaiden aktiivisuudessa kompensoivat toisiaan

Asiakaskunta hajautuu ja loiventaa riskejä. Sallitaanko korkeammat arvostuskertoimet? Toisaalta AWS-osto taisi painaa aika paljon kannattavuutta.

4 tykkäystä

Kurssi nyt +5% kieppeillä. Näkymät siis tuloksen osalta 2019 tasolla tälle vuodelle, ihan ok.

Kurssin hyväksyttävä taso näillä tiedoilla heittämällä 20€, kun AWS hankintakin näyttää nyt huvin onnistuneelta.

Lisäksi Otolta voisi kysyä, että hyväksyvätkö asiakkaat nearshorauksen yhteydessä korkeammat hinnat ja näkyykö tämä positiivisena Incapin katteelle.

1 tykkäys