Indeksirahastot ja ETF:t tulevaisuuden sijoituskohteina

Löytyykö Nordnetin ETF-bondeista lyhyttä, max. 10 vuoden Saksan tai koko Euroopan velkakirjaa? USA bondeja ei taida vaihtoehdoista löytyä.

Onko kukaan löytänyt hyvää etf-tuotetta russel 2000-indeksille?

Tämän linkin takaa voit vertailla niitä (en ole varma, onko kaikki listatut suomalaisille saatavilla):

5 tykkäystä

Japani on kuuminta hottia. Millä ETFfällä sinne sisään?

Indeksiin vaikka näillä:
iShares Nikkei 225 UCITS ETF kulut 0.48%
“WHY CSNKY? Targeted exposure to the most liquid companies in the first section of the Tokyo Stock Exchange”
Xtrackers Nikkei 225 UCITS ETF 1D kulut 0,1%
“Tavoitteet Rahastoa hallinnoidaan passiivisesti. Sijoituksen tavoitteena on kuvastaa Nikkei Stock Average Index -indeksin (indeksi) kehitystä, jonka tarkoituksena puolestaan on heijastaa Japanin osakemarkkinoiden ja erityisesti Tokion arvopaperipörssin First Section -listalla noteerattujen 225 osakkeen kehitystä.”
tai

Amundi JPX-Nikkei 400 UCITS ETF - EUR (C) kulut 0,18%

“Tämä alarahasto on passiivisesti hallinnoitu”… “JPX-Nikkei 400 -indeksi on osakeindeksi, joka edustaa japanilaisia Tokion arvopaperipörssin kahdessa ensimmäisessä ryhmässä ja Mother- ja JASDAQ-markkinoilla listattuja osakkeita.”
iShares MSCI Japan ETF kulut 0,5%
" Why EWJ? Access the Japanese stock market in a single trade"

En tiedä miksi, mutta iSharesin Nikkein 5v tuotto on 31,05% ja Xtrackersin Nikkei 225 24,43%. Amundin Nikkei 400 5v tuotto on 21,76%. En tiedä sisältävätkö lukemat kuluja.

1 tykkäys

Kannattaa vilkaista myös tämä, jos US small capit kiinnostaa. Matalammat kulut ja paremmin tuottanut indeksi quality factorille altistumisen vuoksi.

Invesco S&P SmallCap 600 UCITS ETF Acc – vertaa ja osta pörssinoteerattuja rahastoja | Nordnet

Tuolla vertailua sp 600 vs russell 2000
Big Things in a Small (Cap) Package | Institutional Investor

7 tykkäystä

Nordnetin kuukausisäästösopimukseen ei taida mitään small cap etf:ää olla valittavissa?

Tuossa invescon sp600 -etf:ssä hiertää vähän synteettinen replikointi. Omistan kyllä, mutta ei taida fyysisiä olla tarjolla sp600-indeksistä euromääräisenä?

2 tykkäystä

Kyllä sieltä löytyy ainakin iShares MSCI World Small Cap UCITS ETF USD (Acc). Itselläni menee tuonne kuukausittain muutamaan muun ETF:n ohessa.

4 tykkäystä

Ei noissa synteettisissä mitään ongelmia ole. Turhaa pelon lietsontaa ollut vain mediassa näistä.

Enemmän minua tämän kanssa hiertää Invesco. Invescon träkki ei ole mikään mairittelevin rahaston tarjoaja. Historiasta löytyy paljon indeksi muutoksia yms roskaa.

Ajatteleppa jos tämäkin rahasto vaihtaa parin vuoden päästä esim ”US ESG smallcap growth” tai vastaavaan roskaan. Siinähän olet sitten jumissa. Näitä on Invescolla historiassa jonkun verran.

5 tykkäystä

Olen tätä myöskin tarkastellut, mutta sp 600 ei kuulu DEGIROssa siihen joukkoon, jossa on alennetut merkintäkulut. Mutta jos joskus pystyn lisäämään kertasijoituksen kokoa, niin varmaan hyvä vaihtoehto.

1 tykkäys

Onko kustannustehokasta tapaa sijoittaa passiivisesti pohjoismaihin indeksityyppisesti. Omat välittäjät nordnet ja Nordea. Nuo Nordnetin ‘suoerrajastot’ toki, mutta löytyykö yhtä tuotetta, jolla kattaisi kaikki. Vakaa yhteiskuntarakenne tuntuu tässä maailmantilassa houkuttelevalta trendiltä.

Ei ainakaan Nordnetistä.

Onhan nuo nyt rahastoina kuluttomuutensa ansiosta niin hyviä, että vaikea on hyvää korvaavaa tuotetta löytää.

Ainoa kustannustehokas vaihtoehto noille, tai ainakin ruotsi superille, on mielestäni tämä. Tällöin täytyy uskoa, että ruotsalaiset sijoitusyhtiöt biittaavat indeksin myös jatkossa.
Spiltan Aktiefond Investmentbolag – Vertaa ja osta rahastoja | Nordnet

4 tykkäystä

Tässä Nordnetilta yksi ETF-vaihtoehto: XACT Norden (UCITS ETF) – vertaa ja osta pörssinoteerattuja rahastoja | Nordnet

Olin jo kirjoittamassa, että tätä valitettavasti ei saa kuukausisijoituksen alle, mutta tarkistin varmuuden vuoksi ja näköjään saa!

11 tykkäystä

Esim. itselläni on XACT Norden etf nordnetistä, sen lisäksi jokaista pohjoismaan indeksirahastoa erikseen. Saa mieluisan painotuksen parhaimpiin yrityksiin ja rahastoista enemmän laajuutta.

Onko paras keino? No, ainakin kustannustehokas!

1 tykkäys

Viikonloppuna tuli mietittyä omia Handelsbankenin indeksirahastoja, jotka ovat pankin kautta ostettuja. Handelsbankenhan myy henkilöasiakas- ja sijoitustoiminnan S-Pankille reilun vuoden kuluttua. Rahastoja ei pysty siirtämään esimerkiksi Nordnetille, kuten esimerkiksi osakkeita pystyy, joten rahastot ovat HB:lla “jumissa”. Eurooppa ja USA ovat mukavasti plussalla, joten verojen takia ei huvittaisi myydä.

Onko kellään valistunutta arvausta, mitä tulee käymään? Siirtyykö HB:n rahastot S-Pankkiin vai onko kaikilla pankin kautta säästäneillä pakkomyynnit edessä?

Edit: Hmm, ainakin S-Pankin tiedotteen mukaan alkavat tarjota HB:n rahastoja, joten voisi kuvitella, että rahastot siirtyisivät vaan uuteen paikkaan.

Toteutumisen yhteydessä yhtiöt aloittavat myös yhteistyön, kun S-Pankki alkaa tarjota Handelsbanken Fonder AB:n hallinnoimia rahastoja. Yhteistyö monipuolistaa S-Pankin nykyisten ja tulevien asiakkaiden käytössä olevaa rahastovalikoimaa.

”Toivotamme Handelsbankenin henkilöasiakkaat lämpimästi tervetulleiksi uuteen kotiin. S-Pankki ja Handelsbanken toimivat molemmat omalla ainutlaatuisella tavallaan, ja eri tutkimusten mukaan molempien asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä pankkeihinsa. Nyt aiomme yhdistää molempien pankkien vahvuudet. Toivotamme uudet kollegamme tervetulleiksi”, S-Pankin toimitusjohtaja Riikka Laine-Tolonen sanoo.

6 tykkäystä

Eli esimerkiksi handelsbanken usa-rahasto siirtyy s-pankille? Minulla oli aiemmin ymmärrys, että nämä rahastot olisivat erillisen handelsbankenin sijoitusyhtiön alla ruotsissa. Voin olla ymmärtänyt omistajuuskuvion kyllä täysin väärin.

Hei,

Itsellä nyt jonkun vuoden rullaillut säästäminen Nordnetissä 50e/kk eurolla " Storebrand Global All Countries A EUR". Toinen itsellä mikä rullaa on OP:lla 150e/kk “OP-Maailma Indeksi A”. Nyt olen ajatellut nostaa kuukausisäästämistä 400-500e pintaan. Nuo nyt näyttänyt tuottavan ihan hyvin ja tykkään jättää rauhaksikseen tuottamaan ilman, että tarvitsee katsella perään.

Kysymyksenä on siis kannattaako vain kasvattaa noita kahta esim 200+250e/kk vai miettiä jotain muuta tilalle? Olisi tämän lisäksi myös n. 3000e minkä voisin sijoittaa suoraan.

Itsellä on sitten joskus tulevaisuudessa tarkoitus taas perehtyä osakkeisiin, kun enemmän aikaa ja kiinnostusta. Sota ja korona toi sen verran vuoristorataa, että jätin sen veneen hetkeksi ja silloin tällöin käyn katselemassa tilannetta.

2 tykkäystä

Tuskin. Sen sijaan S-pankin kautta voinee jatkossa merkitä ja lunastaa Handelsbankenin rahastoja, vähän samaan tapaan kuin jo nyt voi Nordnetin kautta.

3 tykkäystä

S-Pankki osti jokin aika sitten LähiTapiolan ja LähiTapiola osti taas Seligsonin. Molempien rahastot hyrskyttelevät pääosin edelleen ominaan vain joitakin rahastoja on sulautettu toisiin rahastoihin. Mutta koska Handelsbankenia ei osteta kokonaisuudessaan epäilen vahvasti noiden rahastojen jäävän Handelille kuten Ibidem kertoi. Anyway, minusta ei kannata tehdä mitään ellei mitään sijoitustesi kannalta epätoivottavaa tapahdu. Ainoa mahdollinen järkevä teko on tämän vuoden aikana keventää alle 1000 euroa sijoituksia, jos myyntisi vuoden aikana ei ylitä 1000 euroa.

1 tykkäys