Sijoituskoulussa oli käsittelyssä sijoitusslangi. Sinänsä hyvä aihe, mutta se on kans vähän semmoinen, mikä tahtoo elää ajan mukana koko ajan. Kymmenen vuoden kuluttua on varmaan taas liuta uusia sijoitusaiheisia sanoja, koska niitä syntyy foorumeilla jne jatkuvasti. Jos keskustelussa esiintyvä sana ei kerro mitään, en näe ongelmana kysyä, mitä se tarkoittaa.
Toiveenani olisi sijoituskoulussa lyhyt oppitunti suurimpien omistajien merkityksestä. Uskallan väittää, että monelle aivan uudelle sijoittajalle suurimmat omistajat ja niiden merkitys on ihan yks hailee omistamissaan yhtiöissä, tai ei ainakaan heti ekana mielessä. Itsellenikin tämä aihe on vähän hämärää edelleen. Kyllä nyt ymmärrän ihan perusjutut, esim Sampo Nordean omistajana tai Herlin Koneessa, tai että mitä enemmän yhtiön johto omistaa osakkeita sen parempi jne. Mutta tätä voisi käsitellä vähän syvällisemmin; mimmoinen on (piensijoittajalle) todella epämieluisa omistajarakenne? Mimmoinen on hyvin mieluisa omistajarakenne, mitä omistajia sijoittaja haluaisi nähdä listalla? Mimmoinen on huolestuttava/epäilyttävä omistajarakenne? Mitä pitäisi ajatella, jos yksityishenkilö on selkeä enemmistöosakas - vieläpä yhtiön ulkopuolinen henkilö? Tai saman suvun henkiöitä? Mitä merkitystä on ankkuriomistajalla? Mimmoinen on omistajille mieluisa ankkuriomistaja? Mitä merkitystä on hallintarekisteröityneiden lisääntyneellä määrällä? Mitä pitäisi ajatella, jos joku ankkuriomistaja myy/ostaa, tai joku isokenkäinen vaikka ulkomailta myy/ostaa yhtiön osakkeita? Instikat omistajana? Valtionyhtiö - onko paha vai pelkästään paha maine?
@Antti_Jarvenpaa:kö nykyään sijoituskoulu-vastaava? Huom. Jos joku haluaa tästä aiheesta puhua/sanoa oman näkemyksensä, puhukoot tuolla Suurimpien omistajien merkitys