Inderes.fi-sisällön kehitysideat

Joo toi on tutkinnan alla, et miten en saa toistettua systemaattisesti :slight_smile: On it! joo ongelma on et se ei oo niin systemaattinen :smiley:

6 tykkäystä

Toistuu ainakin Chromella sekä Macbookissa että Androidissa (satunnaisesti).

Voisiko liittyä siihen, että tuo punainen viiva että mihin asti on luettu viimeksi, ilmestyy pienellä viiveellä sivun latautuessa, ja jos scrollaa sivua juuri väärällä hetkellä niin se ehkä hyppää?

toi 20 postauksen hyppely pitäisi olla nyt korjattu :slight_smile:

25 tykkäystä

Koodiapinalle tertullinen banaaneita toimistolle! Aamun selailujen perusteella näyttää toimivan taas, kiitos! :relaxed:

11 tykkäystä

Miten saa sivuutettua kirjoittajan, jos tämän julkinen profiili (ja samalla asetusvalikot) ei ole nähtävillä?

4 tykkäystä

Omista asetuksista pitäisi pystyä sivuuttamaan:

5 tykkäystä

Mietin että olisi mukavampi seurata näitä InderesTV:n kvartaalitulossisältöjä joissa video ja esitys vierekkäin jos molempia saisi yhtäaikaa suurennettua näytölle.

Nyt voi valita että ottaa videon koko näytön kokoisena tai esityskalvot, mutta ei saa molempia suurennettua.

Ainoa kikkakakkonen mitä keksin oli zoomata selaimessa, mutta se tuntuu hieman väärältä.

Kiitos mielenkiintoisista sisällöistä!


EDIT: Kappas vaan kun selasin ketjua pidemmälle niin tuolla betassa toimiikin juuri näin. Tokmanni Q1'22 – Friday, Apr. 29 at 11:30 am EEST

5 tykkäystä

Ooh! Samaa miettinyt ja päässäni toivonut monesti, mutta en tiennyt että on jo betassa nautittavissa! Täytyypä kokeilla!

2 tykkäystä

Heitetään nyt oikeaan otsikkoon, että olisiko mahdollista saada otsikoiden kuviksi firmojen logot? Eikä niin, että uusin kommentoijan kuva näkyy. Helpottaisi selmaamista huomattavasti ja parantaisi käyttökokemusta.

Ps. Enkä yritä tässä mitenkään maalittaa @Sijoittaja-alokasta vaan kehittyää käyttökokemusta :grin:

17 tykkäystä

Ehdotan, että tavoitehintojen osumatarkkuutta alettaisiin mittaamaan jollakin relevantilla mittarilla. Osumatarkkuuden mittarina voisi olla esimerkiksi Mean absolute percentage error (MAPE).

\begin{align} e_{avg}=\frac{1}{n}\left(\sum_{t=1}^n \frac{\lvert s_t-p_t\rvert}{s_t}\right)\cdot100\% \end{align}

e_{avg} = absoluuttinen suhteellinen keskivirhe (MAPE)
n = mittauspisteiden lukumäärä
s_t = toteutunut signaaliarvo hetkellä t = toteutunut osakekurssi
p_t = ennustettu (predicted) signaaliarvo arvo hetkellä t = tavoitehinta

@Juha_Kinnunen ja @Antti_viljakainen, mikä on näkemyksenne siihen, että osumatarkkuutta mitattaisiin systemaattisesti, ja että mittarit olisivat nähtävissä?

P.S. On super-hienoa olla osana tätä mahtavaa yhteisöä! Kiitos paljon Inderesisiläisille ja mainiolle yhteisölle.

3 tykkäystä

Kiitoksia ehdotuksesta ja palautteesta! Käsittelemme tätä suosituspolitiikkamme päivittämisen yhteydessä (luultavasti H1’23:n aikana). Yleisesti filosofiassamme suositus on ollut tavoitehintaa tärkeämpänä. Suositusten osumista seuraamme sisäisesti systemaattisesti ja tästä on toki tehty ulkoisia analyysejä. Näin ollen ensimmäinen fiilis oma fiilis on, että meille luontevampaa on seurata analyysin osuvuutta etenkin suositusten kautta, mutta harkitaan toki myös tavoitehintapuoli avoimesti.

4 tykkäystä

En tiedä onko tästä jo ollut puhetta täällä, mutta tässä osavuosikatsaus videoita katsellessa ja kuunnellessa Youtubesta hieman häiritsee ja antaa epäammattimaisen kuvan tekemisestä, kun varsinkin joidenkin analyytikkojen videon ja äänen laatu ei ole kovin hyvä. Haastateltavien videon ja äänen laatuunhan inderes ei voi kauheasti vaikuttaa eikä kaikkia voi kuvata studiolla, mutta voisikohan inderes satsata analyytikoille webkameroihin ja mikkeihin. Laatu paranisi ja tasapuolistuisi. Läppärin kameralla ja mikillä voidaan pitää videopuheluita, mutta laadukkaaseen sisältöön ne on hieman heikkolaatuisia.

4 tykkäystä

Missasinko jotain vai näkyykö vain kysytyt kysymykset osari infossa nykyään? Ainakin itse tykkäsin kun kaikkien kysymykset näkyivät koko ajan sitä mukaan kun niitä tuli. Sai hyvin myös itse näkökulmaa ja uusia pointteja kun näki mitä muut miettii? (Toki hyvä, että ainakin kysyt kysymykset näkyivät)

1 tykkäys

Olisiko mitään ideaa tai mahdollisuutta lisätä foorumin viestiketjuihin tageja? Tästä ainakin yksi kysely oli aiemmin, joskin hieman eri ajatuksella:

Itse ajattelin, että ketjun perustaja ja moderointioikeudet omaavat käyttäjät voisivat lisätä viestiketjuun kiinteitä Tageja, joilla käyttäjät voisivat sitten oman viestinsä näppärästi merkata valitsemalla viestiinsä sopivat tagit tarjolla olevista vaihtoehdoista.

Tämä tuli mieleen, kun itse pohdin joskus joutavia Euroopan turvallisuus -ketjussa. Harvemmin foorumia selailevat voisivat sitten sataa viimeistä viestiä kahlatessaan loikkia esimerkiksi [Omat pohdinnat] tägäysten yli, tai piilottaa ne jopa näkyvistä? Vastaavasti muut tägit voisivat kyseisessä ketjussa olla luokkaa [Kalustotoimitukset], [Kenttäuutiset] jne. Kovin räikeitä värejä näihin ei tietysti kannattaisi sotkea, jotta ulkoasu pysyy mukavan seesteisenä.

Tietysti tämä voisi toimia tarvittaessa muillakin tavoin, kukaties ainakin käyttäjien itsetutkiskelun välineenä, ellei myös Inderes.fi:n eduksi. Ihan yksinkertaisimmillaan yhtiöketjuissa tägeinä voisi olla [Härkä] ja [Karhu], joilla käyttäjä voisi kätevästi selventää tuomansa lisäarvon summaa yhtiön näkymien suhteen. Joskus myöhemmin sijoitusvirheisiin kirjoitellessaan voisi sitten todeta, että tuli sitten kirjoiteltua 45/45 härkäistä toivoperusteista viestiä tuostakin konkurssipesästä.

Mahdollisuuksiahan nuo tagit toisivat vaikka kuinka paljon, mutta todellisista hyödyistä en itsekään ole ihan niin varma, että rinta kaarella tätä lähtisin heti toteuttamaan. Nykyisessä yksinkertaisuudessa on ehdottomasti oma viehätyksensä. Helppo lukea ja lähestyä :+1:

Jatkan @Verneri_Pulkkinen vinkin perusteella toisessa ketjussa aloittamaani keskustelua täällä.

Mielestäni työkalu soveltuu myös pitkäaikaisille sijoittajille, sillä se tarjoaa hyvin koostetusti paljon dataa sijoituspäätöksen tueksi. Esimerkiksi seuraavat vain muutamia mainitakseni.

  • aikasarjat tunnusluvuista
  • tiedot tilinpäätösten ja osavuosikatsausten luvuista
  • listaus lyhyeksi myynneistä
  • omistajatiedot ja niiden viimeaikainen kehitys
  • zoomattavat visualisoinnit osakekurssin kehityksestä ja kaupankäyntivolyymeista
  • tiedot hallituksen rakenteesta
  • tiedot osingoista

Esimerkiksi histogrammi (VPVR: Volume Profile Visible Range) osakkeen kaupankäyntihistorian kaupankäyntivolyymeista on erittäin valaiseva. Sen avulla voi visuaalisesti tarkastella mihin hintoihin ja kuinka paljon osakkeella on historiassa eri aikaikkunoissa käyty kauppaa. Tämä on mielestäni hyvin paljon informatiivisempi kuin pelkkä osakekurssi, sillä histogrammista on helppo havaita esimerkiksi millä kurssitasoilla kaupankäyntimäärät ovat olleet pieniä tai suuria.

Rekisteröidyin tuohon palveluun vasta eilen. Ensialkuvaikutelma on, että palvelu antaa paljon taustatietoa osakepoimintaan, osakkeiden vertailuun ja aikasarjojen tarkastelemiseen ja visualisoimiseen. Lisäksi palvelu on erittäin helppo ja intuitiivinen käyttää.

Mielestäni palvelu hyvinkin palvelee sekä lyhyt- että pitkäaikaista sijoittajaa.

2 tykkäystä

Oletan että täällä on paljon inderesTV:n suurkuluttajia joten tämä on hyvä paikka kysyä ensiajatuksia.

Suurin osa ihmisistä kuluttaa Inderesin videoita natiivisti Youtuben kautta, mikä on loogista koska se on maailman suurin videoalusta ja käyttökokemukseltaan vallan verraton.

Inderesin videothan embedataan sieltä inderes.fi:hin, paitsi webcastit mitkä sijaitsevat räätälöidyssä Videosyncissä.

Youtuben etu on tietysti valtava yleisö ja algoritmit minkä avulla videot voivat tavoittaa suuremman yleisön, mitä inderes.fi:n sokkeloissa ne tavoittaisi.

Toisaalta meidän kanava on melkoinen sekamelska: on “originals” tavaraa kuten Vartit, Antilla on asiaa ja Ajantasalla, toisaalta on sijoittajatapahtumia ja yhtiöhaastatteluita Sammosta Etteplaniin.

Olemme yhä enemmän miettineet, pitäisikö kanava pilkkoa osiin. Sillä on nyt reilu 20 000 tilaajaa mikä on ihan jees koska emme itseasiassa ole inderesTV linkityksen takia panostaneet tilaajien rohmuamiseen, mutta toisaalta kanavassa näkisi olevan paljon enemmän potentiaalia jos aihepiiri olisi fokusoituneempi. Ymmärrän hyvin, että jos joku haluaa nähdä vain Antilla on asiaa videoita hän ei halua tilata kanavaa, mistä hän saa 95 % ajasta hänelle epäkiinnostavien yhtiöiden analyytikko- ja toimitusjohtajahaastatteluita.

Yksi tapa olisi viedä “originalsit” (tämä ei ole mikään virallinen termi, puhutaan usein sisäisesti erikoiskonsepteista) omalle kanavalle, tai jopa useammalle omalle. Varttihan toimisi 2x viikkojulkaisurytminsä takia hyvin jo omana kanavana.

9 tykkäystä

Ensiajatus: Tietyt sisällöt kuuntelen aina (esim. vartit), kun toisia taas valikoiden otsikon perusteella (ts. jos osuu silmiin kiinnostava). Jälkimmäisten takia en varmaankaan tilaisi erillistä kanavaa, osumaprosentti on sen verran pieni kuitenkin.

13 tykkäystä

Aluksi suosittelisin miettimään onko tuo Google riittävän luotettava ‘kumppani’ teille. YouTubessa mainokset lisääntyy kovaa vauhtia jopa ärsyttävälle tasolle. Voivat myös ‘keksiä’ muita tapoja päästä nk. osingoille teidän kaupallisesta sisällöstä kun mainosmyynti kyykkää.

Miksi ette kehitä oman alusta selkeyttä ja käytä näitä isoja platformeja enemmän sisällön markkinointiin?

Nuo yhtiömatskut (haastattelut, tulokset etc.) olisi hyvä miettiä asiakkaiden kanssa mitkä alustat palvelevat heitä parhaiten.

Täytyy vielä miettiä hivenen enemmän asiaa, mutta tässä ensi reaktiot.

4 tykkäystä

Saisiko yhtiösivuilla näkymään enemmän tuota tuloshistoriaa? Nyt kaikki päättyy 2019 vuoteen, mutta voisi ne kauemmaksikin näkyä

18 tykkäystä

Heipsuliveipsuli

Lähetin hiljattain yksityisviestin foorumin kautta enkä löydä sitä enää mistään. Olisiko täällä apuja asiaan?

@Verneri_Pulkkinen ?

Kiitos jo etukäteen!

1 tykkäys