Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Luin juuri Inderesin listautumisesta. Onnea @Mikael_Rautanen @Inderes ! Aloin tutustumaan osakesijoittamiseen noin 18 vuotiaana. Inderesin palvelut ovat olleet kaiken keskiössä, myös useamman vuoden premium jäsenenä. Palvelu on ollut joka sentin arvoinen. Nyt reilu 5 vuotta myöhemmin sijoittajana, liiketalouden opiskelijana ja oma intohimon löytäneenä kiitän teitä tekemästänne työstä. Mielenkiinnolla seuraan osakkeen arvostusta. terv. mahdollinen osakkeenomista ( ja kenties vaikka kollega :wink:)

55 tykkäystä

Eli pitääkö tilata inderes premium että saa merkata osakkeita?

Premium tai ilmainen jäsenyys riittää.

16 tykkäystä

Tämä. Vaikka valuaatio ei toki olekaan vielä tiedossa, voitaisiin varovasti vaikka viritellä jo pientä keskustelua yhtiöstä sijoituskohteena… :thinking: :slight_smile:

17 tykkäystä

Olikohan tuossa 6milj annissa mukana henkilöstöantikin? Vai oliko pari miltsiä jätetty henkilöstölle ja 6 yleisölle? Jos pari miltsiä jää henkilöstölle niin siellä pääsee keskimäärin 40k€ per osakas merkkaamaan

13 tykkäystä

Tämä. :point_up_2:

Kriittinen keskustelu yhtiöstä tervetullutta, kuten muistakin listautujista. :slight_smile:

Muistutan, että IPO-teknisiä kyssäreitä voi käydä tässä ketjussa läpi, kun listautumisen detaljeet julkaistaan Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

45 tykkäystä

Kiitos kommenteista ja keskustelusta! Tämä meni yllättävän hienosti. Hyvää viikonloppua!

265 tykkäystä

Onnea Onnea Inderes väelle saavutetusta ja ansaitusta virstanpylväästä! Jos kaikki yhteisön jäsenet (60 000 ?) osallistuisivat, olisi kyseessä kansanosake :slight_smile: Jos omaa etua ajattelee merkintämäärän kannalta, toivottavasti näin ei käy … tai sittenkin menköön. Ja lisää kaupankäynnin alussa ylihintaan. Pitäähän tästä tulla erilainen listautuminen tässäkin mielessä. Eräänlainen kannatusmaksu.

Tuossa esittelyssä mainittiin, että aktiivisia käyttäjiä on yli 60k, mutta itseäni kiinnostaisi tietää, että millä mittaroinnilla tämä on tehty?

Kirjautuneita käyttäjiä kuukausi tasolla? Puolivuotis tasolla? Vai vuositasolla? Vai onko tämä jollain uniikeilla ip-osoitteilla laskettu kuukausi tasolla mittaroiden vai miten tuohon lukuun on päädytty?

Eli mitä tuolla “aktiivisia käyttäjiä” termillä on nyt tässä tapauksessa tarkoitettu?

Edit: rekisteröityjä tunnuksia näyttäisi nyt olevan nyt tämän verran:

Eli tuo luku ei ainakaan riitä vielä tuohon mainittuun +60k aktiivista käyttäjää.

29 tykkäystä

Onko nimimerkki foorumilla sama kuin tuo Free-tili vai pitääkö vielä tehdä joku toinen tunnus tuolla toisaalla kuin keskustelufoorumilla?

On sama.

Tuolta “Oma tili ja maksut” voit vielä varmistaa asian. Kyseinen ikkuna löytyy siis Inderesin etusivulta.

5 tykkäystä

Olettaen että anti on maltillisesti arvostettu, saattaa antihinnasta vähän paremmin saada käsitystä kuinka paljon lähivuosina odotetaan kasvua tulevan. Pitkällä aikavälillä jos kasvua on tarkoitus tulla hatusta 5-30% vuodessa, onko lähivuodet 15% tai 30% vai jatketaanko jopa 50% kasvulla.

Analyysitoiminta kasvaa luultavammin yksi- tai matalaa kaksinumeroista vuosivauhtia ainakin ennen kuin lähdetään ruotsia valtaamaan tms… Nykyisillä lisäpalveluilla (flikin tuotteet) tehdään varmaan suurinosa kasvusta, mutta ulkopuolisen silmin näissäkin alkaa olemaan jo hyvä kattavuus yhtiöiden videoviestinnästä. Inderesillä on toki hyvä mahdollisuus saada melkein koko markkina tästä itsellensä, osareista yhtiökokouksiin ja cmdeihin.

Mutta lyhyemmän aikavälin näkymät/ohjeistus varmasti helpottaisi mutuanalyysin tekemistä, varsinkin jos antihinta näyttää pitävän sisällänsä myös korkeaa kasvua. Vaikkakin lähivuosien ipo-markkina, joka on keskeisimpiä kasvunajureita(?) - on varmasti enempi vähempi sumuverhon takana itsekullekkin (vaikka varsinkin pienyhtiöiden osalta inderesillä voi olla paljonkin tietoa). Mutta toivottavasti inderes pystyy auttamaan näitäkin yrityksiä listautumisissaan ja näin kasvattamaan omaa TAMia - maksusta tottakai.

25 tykkäystä

Mielenkiintoista olisi kuulla tämän palvelubisneksen osaajilta spekulointia, mitkä olisivat Indereksen konkreettiset kasvualueet. Ehkä myös jonkinlaista haarukointia numeroista. Yhtiöanalyysien kasvu, viestintäpalveluiden kasvu, Ruotsi, … mitä lupia edellyttäisi sijoitusrahastojen perustaminen (foliohattu), …

Laajentuminen ulkomaille olisi mielenkiintoinen. Nythän seurannassa on jo ruotsalaisia firmoja. Kaikki pohjoismaat vaikka alkuun haltuun ja rapsat neljällä kielellä vaan, palvelee kaikkien pohjoismaiden sijoittajia ristiin. Ehkä sitten uskaltaisi itekkin sijoitella enemmän ulkomaille.

Tuosta sijoitusrahastostakin mulla tuli jo sellanen villi ajatus tänään, että Inderesin sijoitusrahasto pystyyn ja Heikkilän vois pestata salkunhoitajaks :smiley:

12 tykkäystä

Mielenkiintoinen anti. Toivottavasti osuuksista tulee järkevän kokoisia eikä vain roposia. Monissa anneissa äärimmäinen ylimerkintä on osin pilannut antia ja pakottanut myymään laput pois. Kyllä bisneskonseptilla on oivaa potentiaalia ja isossa kuvassa voi piristää pk yritysten kenttää ja mahdollisuuksia. Suomi vihdoinkin kasvuun muuallakin kuin pelisektorilla ! Tsemppiä tiimille !

5 tykkäystä

Onnea listautumisesta! Tämä täytyy jo jättää salkkuun. En tiedä onko epäsovelias paikka kysyä, että millaista roolia mallisalkku näyttelee yhtiön liikevoitosta?

2 tykkäystä

En ole mikään sijoitusyhtiöekspertti, enkä siis tiedä miten tälläiset sijoitustuotot menee liikevaihto ja -voitto riveille, mutta jos viimeisen 12kk koko mallisalkun arvonnousu - n. 200keur olisi liikevoittoa, niin se olisi n. 15% koko 2020 liikevoitosta. Eli varsin merkittävä osa, muttei onneksi suurinosa.

4 tykkäystä

Tässä vähän arvostuspekulaatiota.

2021 EBITA-ennuste on 2,1-2,6M€, otetaan haarukan keskivaiheilta 2,4M€, aiempien lukujen perusteella EBITiä tulisi n 2M€ ja otetaan tuosta verot pois ja yksinkertaisuuden vuoksi ei spekuloida rahoituskuluilla niin sanotaan että v 2021 nettotulos olisi n 1,6M€.

Koska vuosi 2021 on jo lopuillaan niin arvostuksessa katsellaan paljon jo 2022een. Yhtiön tavoitteena on 30-50% liikevaihdon kasvuprosentin ja EBITAn yhteissumma. EBITA on ollut aiempina vuosina hyvin tasaisesti n 20% joten oletetaan sen pysyvän samana myös 2022 ja kasvu 20% niin osutaan haarukan keskelle. Näin ollen tulos kasvaisi myös 20% ollen v 2022 noin 1,9M€.

Tuosta voi sitten haarukoida yrityksen arvoa eri P/E-kertoimilla. Veikkaisin itse, että antihinta asettuu n. P/E 30-40 eli 57-76M€ (v. 2020 P/Eksi tulisi näillä arvostuksilla 36-48). Tällöin annin 6M€ olisi vajaa 10% osakekannasta.

Tämä tosiaan ihan täyttä spekulaatiota. Voi hyvin olla että tämä keulii P/E 100aan heti ekana pörssipäivänä, mutta en jaksa uskoa, että antihinnassa lähdetään vielä kauheasti noita omia spekulaatioitani korkeammalle keulimaan. Mutta eiköhän tämä ole taattu yletön ylimerkintä jos arvostus on yhtään tältä planeetalta. Mielenkiintoista nähdä saako merkkaajat jotain ihan rippeitä ja/vai toteutetaanko arvonta kuten muutamassa Ruotsi-ipossa.

(Ja on tosiaan aika myöhäinen pe-ilta ja pitkä viikko takana niin korjatkaa jos poimin/laskin jotkut luvut ihan väärin)

52 tykkäystä

Olisi tosiaan mielenkiintoista kuulla, kuuluuko mallisalkun arvon nousu tuohon Inderesin tulokseen. Itse laskisin sen karusti pois, kun sijoittajana tarkastelen yhtiötä.

Miksi?

Omistaja ei pääse koskaan maistamaan tuon salkun hedelmiä. Inderes likvidoi mallisalkun käytännössä vain pakon edessä konkurssissa. Muuten tuosta työnäytteestä ei luovuta ikinä.

Liiketoiminnasta tulevaa rahaa voidaan käyttää kasvuun, osinkoihin ja kuluihin. Mallisalkku on ikään kuin leikkirahana sivussa.

Jos omaisuutta joskus pitäisi realisoida ja purkaa mallisalkun arvo myymällä se tyhjäksi, se on sijoittajalle olennainen. Käytännössä se tarjoaa alati kasvavan patjan osakkeen arvostukselle, mutta 500 000 euron patja on aika alhaalla, jos mietitään yhtiön arvostusta. Siksi se on mielestäni lähes merkityksetön.

Kuuntelen mielelläni vastakkaisia näkemyksiä ja perusteluja, miksi olen väärässä.

27 tykkäystä

Varmaan näihin kysymyksiin tulee lähiaikoina vastauksia,ja olisi hyvä että yhtiö “purkaa” kysymykset sitä mukaa, kun niitä tulee. Ovathan tähän saakka muidenkin yhtiöiden tilanteita analysoineet erittäin hyvillä videoillaan. Miten sidottuja kädet sitten jatkossa on oman yhtiön osalta, niin hankala sanoa. Toisessa ketjussa kommentoin yleisesti tätä listautumista, ja hieman kysymysmerkkinä seuraan jatkossa, mutta seuraampa kuitenkin.

1 tykkäys