Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Taaleri oli listannut Inderes Oy:n “ei-strategisiin sijoituksiin”. Voisivat jakaa omistuksen osinkona meille omistajille…

Jos listautuminen tapahtuu, niin ainakin Inderes toimisi kuten kannusti muita toimimaan.

4 tykkäystä

Oma veikkaus on, että Mikael on pieruverkkarit jalassa ottanut pari kaljaa illan ratoksi ja epähuomiossa twiittasi suunnitelmansa kaikille :face_with_hand_over_mouth:

12 tykkäystä

Kauppalehti oli kysellyt Mikaelilta “minkälainen homma”

Rautanen ei sano mitään aikataulusta, mutta yhtiömuodon muutos on askel listautumisen suuntaan.
”Aikatauluun voi vaikuttaa moni asia.”

Odotellaan mielenkiinnolla realisoituuko nämä suunnitelmat jossakin kohtaa ja sitten kivitaloa vaan pantiksi että saa tarpeeksi vipua Ipoon pettymään.

16 tykkäystä

Oishan tämä sellainen lappu, jota olisi pakko omistaa edes minimaalisesti. Sen verran tulee täällä notkuttua ja palveluita käytettyä, että maistuisihan näitä palveluita ajatella “ominaan”. Myös premiumin maksut olisi helppo perustella itselle. :blush:

11 tykkäystä

Näin itsekin ajattelen. Toki en ole (vielä) premiumia omistanutkaan, mutta monesti harkinnassa on ollut. Ja jos Inderes listautuu, niin tietysti tulen joskus tämän hankkimaan!

1 tykkäys

Tämä ketju kannattaa lukea läpi, jos Inderesin omistaminen kiinnostaa.

14 tykkäystä

Vastailen täällä tänään ja huomenna ipo-kysymyksiin joihin pystyn tässä vaiheessa vastaamaan! Huomisen jälkeen jään lomille reiluksi 4 viikoksi, mutta eiköhän saada hyvää keskustelua (koska sanoimme tekevämme tehokkaan prosessin ja tiimi hyvä on niin tällaisen projektin välissä lomailukin onnistuu :slight_smile: )

184 tykkäystä
  1. Onko “Yhteisöanti” kaunis ja arvojen mukainen synonyymi tavalliselle yleisöannille? Vai pystyykö Inderes oikeasti listautumaan kaikkien pykälien mukaan niin, että omistajat tulevat foorumeilta?

  2. Hölmö kysymys, johon tuskin voi vielä vastata: Millä aikataululla listautuminen suurin piirtein tapahtuisi? Q3, Q4 vai 2022? Tässä pitää piensijoittajan alkaa säästämään kassaa antiin tai sen jälkeiseen aikaan, että Inderes saa arvoisensa aseman salkusta :heart_eyes:

Lisäys: Listautuminen on erittäin hieno uutinen. Täytyy sanoa, että aivan yhtä hieno uutinen on, jos Inderes saa listautumisen hintaa ja monimutkaisuutta alas tulevilta listautujila. Suomen pörssi kaipaa uusia pikkufirmoja.

34 tykkäystä

Tuleeko Inderes tekemään analyysin itsestään tavoitehintojen ja suositusten kanssa? :sweat_smile:

48 tykkäystä

Tuo uutinen kuulostaa erinomaiselta. Odotan innolla Inderesin osakkeen omistusta, mutta erityisesti pidän siitä että listautumisen yksi tavoite on standardisoida ja disruptoida tuota nykyistä melko raskasta listautumisprosessia.

22 tykkäystä
  1. Tällä viitataan siihen, että listautumisessa tarjottavat osakkeet suunnitellaan kohdennettavan Inderes-yhteisön jäsenille, riippumatta onko Free- tai Premium-jäsen. Ja toki sillä viitataan siihen, että toivomme yhteisön jäseniä omistajiksi. En voi tässä vaiheessa tarkemmin kommentoida.
  2. Tähän en voi vastata…

Emme itse itseämme analysoi, mutta jos aikanaan olemme listalla niin suunnitelmissa olisi ostaa itsellemme seuranta joltain kilpailijaltamme

106 tykkäystä

@Mikael_Rautanen oma kantani on että tuo on kova juttu. Tietenkin listautumisprosessin ”disruptoiminen” on hyvä mutta tykkään kovasti että tässä olisi todellinen malliesimerkki muille firmoille minkälainen pörssiyhtiön pitäisi olla ja miten kaikkia sijoittajia palvellaan tasavertaisesti, eli varmasti jonkinlaista disruptiota nähtäisiin sijoittajaviestinnässäkin ja pörssiyhtiönä olemisessa, kaikinpuolin. Suoraan sanoen, tuskin pörssistämme luotettavampaa ja sijoittajien kannalta demokraattisesti parempaa firmaa löytyisi jos Inderes listautuisi. Olen käyttänyt palveluitanne varmaan yli 5 vuotta, joskus freenä toisinaan premiumina, ja saanut salkkuuni hurjasti buustia analyysien avulla joten olisin todellakin innokas lähteen omalta osaltani mukaan omistajajoukkoon edes pienellä panoksella (yleensä tämmöistä päätöstä ei kandeisi tehdä ennenkuin tietää valuaation :face_with_raised_eyebrow:). Ei muuta, lykkyä tykö! Ps. Tiedän että sijoittajaviestintäänkin voi laittaa rahaa palaan (joten ymmärrän miksi pikkufirmat suosii liiketoimintakatsauksia osavuosikatsausten sijaan), eli ymmärrän jos ei yritys halua ihan överiksi mennä noiden viestintään liittyvien kulujen kanssa. Muutenkin kaikki nykyajan regulaatiot ja ifrs standardit ja ynm ynm vaatimukset on varmasti kallista pörssiyhtiöille. Ne on tehty meitä sijoittajia varten mutta niiden kulut on meidän sijoittajien osingoista pois :smile:

27 tykkäystä

Upeutta! Todellakin merkkaan - hinnalla ei edes niin väliä, tätä haluan omistaa :heart:

Inderes siis mahdollisesti tulevaisuudessa laajentaa listautumisiin - olisi aika luonteva lisä, jossa olemassaolevaa ammattitaitoa pääsisi hyödyntämään myös listausta harkitsevat yritykset meidän sijoittajien ja listafirmijen lisäksi. Jonkinlainen johdon konsultointi varmasti onnistuisi myös, mutta ehkä hankalaa jos samalla analysoidaan. Ja onhan analysoitavat yritykset varmasti nutkin jo saaneet näkemystä ja vinkkejä ihan vaan seuraamalla seurantaansa.

14 tykkäystä

Jännä myös nähdä yhtiön suhtautuminen osinkoihin tulevaisuudessa. Panokset pelkästään kasvuun vai pieni siivu sivuun myös osinkoja varten? Foorumilla mielikuvieni mukaan arvostetaan kyllä monen aktiivin osalta kasvua enemmän.

9 tykkäystä

Kuinka listautuminen mahdollisesti vaikuttaa teidän kommunikointiin tulevaisuudessa? Olette erittäin avoimesti puhunut Inderesistä ja sen liiketoiminnasta ennen listautumista. Iskeekö ‘regulaatio’ tsunami :sweat_smile:

17 tykkäystä

Kyllä tällä pyritään ennemmin lisäämään toimintamme läpinäkyvyyttä kuin heikentämään sitä! Tavoitteemme on olla avoin ja aktiivinen ulospäin ja tehdä laadukasta sijoittajaviestintää, toki sääntely huomioiden.

59 tykkäystä

Tähän liittyen:

Tiedetäänkö jo nyt, että joitakin toimintoja tai jotakin tietynlaista viestintää joudutaan listautumisen myötä rajoittamaan tai josta jouduttaisiin jopa kokonaan luopumaan? Olette varmaan kuitenkin aika hyvän katsauksen tehneet siihen, että miten nykyiset viestintä-/työskentelytavat sopivat pörssiin.

4 tykkäystä

Onko listautumisesta saatavat fyrkat tarkoitus pistää esim. Redeyen ostoon? Vähän jalansijaa Ruotsista ja siitä kasvua?

11 tykkäystä

Mukava uutinen, tsemppiä hankkeeseen. Täällä odotellaan salkku reilusti avoinna.
Passiivisena mutta pitkäaikaisena premium-jäsenenä toivon yhdenvertaista allokaatiota kaikille jäsenille, jottei se johtaisi itsetarkoituksellisen spämmäyksen kasvuun “luottamustason” tms muun aktiviteetin nostamiseksi.

9 tykkäystä

Inderesin suosio näkyy myös trendsin puolella - ohessa trends-käyrä perustamisvuodesta 2009. Laukalle hakutermin suosio on lähtenyt vuoden 2016 lokakuusta ->.

Suomen sisällä hakutermin kiinnostavuus jakaantuu näin:

Maailmanlaajuisesti näin:

22 tykkäystä