Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Onhan mallisalkku ollut tärkeä menestystekijä ja suosittu palvelu Suomessa, joten ilman muuta uusien maiden avaamisessa on mietittävä kaikkien Suomessa opittujen hyvien käytäntöjen soveltaminen. Näissä tietysti yksi asia johtaa toiseen, analyysi ja sen ympärillä oleva sisältö tukee keskustelua, paikallinen tiimi ja analyysi luo edellytyksiä parempien palveluiden tekemiselle kuten mallisalkku. En usko yhteen peliliikkeeseen, mutta onhan se selvää, että täältä Suomesta käsin tekemällä paikalliseen kulttuuriin sujahtavaa yhteisöä on vaikea rakentaa. Pelikirja, tukea ja työkalut voidaan antaa Suomesta, mutta kuten aikanaan Suomessa, homman on lähdettävä siitä, että ensin löydetään oikeat ihmiset ja rakennetaan paikallinen tiimi (analyysi+yhteisö). Nyt on ollut kädet aika täynnä yrityskaupan ja yhdistymisen kanssa, mutta on tämä jo käynnistetty ja askel kerrallaan edistetään.

57 tykkäystä

Laitoin lähes koko tiedotteen tähän:

Inderes Oyj, Yhtiötiedote, 22.2.2023 klo 12.15

Inderes Oyj:n nimitys- ja palkitsemistoimikunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2023

Inderes Oyj:n nimitys- ja palkitsemistoimikunta esittää seuraavat ehdotukset 12.4.2023 pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle. Ehdotukset sisällytetään myöhempänä ajankohtana julkaistavaan yhtiökokouskutsuun.

Ehdotus nimitys- ja palkitsemistoimikunnan työjärjestyksen vahvistamisesta
Toimikunta ehdottaa yhtiökokoukselle vahvistettavaksi liitteenä olevan päivitetyn Inderes Oyj:n nimitys- ja palkitsemistoimikunnan työjärjestyksen.

Ehdotus hallituksen jäsenten lukumäärästä, hallituksen jäsenistä ja puheenjohtajasta
Inderes Oyj:n nimitys- ja palkitsemistoimikunta ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallitukseen valitaan 4 (5) jäsentä. Toimikunta ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallitukseen valitaan nykyisistä jäsenistä uudelleen Kaj Hagros, Kai Seikku ja Tero Weckroth ja uutena jäsenenä Nina Källström. Toimikunta ehdottaa, että osakkeenomistajat ottavat yhtiökokouksessa kantaa ehdotukseen hallituksen jäsenten valinnasta yhtenä kokonaisuutena.

Nina Källström (s. 1989, Suomen kansalainen, KTM) on Woltin uusista liiketoimista vastaava johtaja. Källström on aiemmin toiminut Woltin strategiajohtajana ja maajohtajana (Saksa) sekä Boston Consulting Groupissa johtotehtävissä. Källström tuo hallitustyöskentelyyn kokemusta ja osaamista digitaalisen kuluttajaliiketoiminnan rakentamisesta sekä nopeasta kansainvälisestä laajentumisesta.

Kaikki ehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa tehtävään.

Nina Källströmin ansioluettelo on saatavilla osoitteessa Inderes Oyj

Muiden jäseniksi ehdotettujen henkilöiden ansioluettelot ovat saatavilla osoitteessa Inderes Oyj

Hallituksen nykyisistä jäsenistä Annu Nieminen on ilmoittanut, ettei hän ole enää käytettävissä hallituksen jäseneksi. Sauli Vilén jää pois keskittyen jatkossa operatiiviseen rooliinsa.

Kaikkien ehdotettujen hallituksen jäsenten on arvioitu olevan riippumattomia yhtiöstä ja sen merkittävistä osakkeenomistajista.

Toimikunta ehdottaa, että hallituksen jäsenet valitsevat keskuudestaan hallituksen puheenjohtajaksi Kaj Hagrosin ja varapuheenjohtajaksi Tero Weckrothin.

Ehdotus hallituksen jäsenten palkkioista
Toimikunta ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan palkkiona 2 400 euroa kuukaudessa ja muille hallituksen jäsenille 1 200 euroa kuukaudessa.

Hallituksen jäsenten matkoista ja majoituksista aiheutuneet kulut korvataan todellisten kustannusten mukaan.

(linkin takaa löytyy vielä lähinnä keneltä saa lisätietoja jne.)

19 tykkäystä

Pidän mallisalkkun ideasta ja toteutuksesta: näyteikkuna ja samalla mainos Inden analyyseille. Arvostan myös mallisalkun läpinäkyvyyttä kun salkun tiliote on esillä.
Siksi kaino pyyntö: saisiko myös viimeisimmän Digia-kaupan tiliotteelle?

4 tykkäystä

No niin… ja tämä lähtee heti kuunteluun. :slight_smile: :partying_face:

26 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen toivoi haastoa tuosta YAUn tippumisesta 75k:sta 71k:hon: toive taisi olla että joku kenen mielestä tuo 71k on pieni luku tulisi kertomaan miksi se on mielestään pieni.

Valitettavasti tämä on varsin mainio luku enkä voi siitä verneriä liiaksi haastaa, vaan ennemmin haastaisin tämän nimenomaisen luvun käyttämistä. YAU (vähintään kerran vuoden sisällä kirjautuneet) on varsin läpinäkymätön ja suurpiirteinen luku, kun se saattaa joko sisältää:

  • 60k vähintään kerran viikossa ja 11k tätä harvemmin kirjautuneita

tai

  • 65k maksimissaan kerran vuoden aikana kirjautuneita ja 6k useammin kuin kerran kirjautuneita.

Toki esim. keskimääräisen MAUn raportoiminenkin sisältää samanlaista problematiikkaa, mutta se kuitenkin päivittyy paljon nopeammin, antaen reaaliaikaisemman ja suodatetumman kuvan aktiivisista jäsenistä.

Nythän inderes saattaa saada vuodeksi taas “aktiivisia jäseniä”, kun joukko ihmisiä vaikka vahingossa ajautuu inderesin sivuille - samanlailla kun minä välillä harhaudun iltalehden sivuille iltasanomien sijaan kun vahingossa kirjoitan hakukenttään “IL” ja lyön enteriä, enkä “IS”.

Inderes raportoi nämä YAUt seuraavasti:

  • Inderes-yhteisön aktiivinen jäsenmäärä laski 71 (75) tuhanteen

Itse en ehkä pystyisi pokerinaamalla väittämään että yhden kerran vuoden sisään kirjautunut on “yhteisön AKTIIVINEN jäsen”. Kerran kuussa se jo sellainen on, ja jos se olikin tälläinen harhautuminen inderesin sivuille, se nostaa kvartaalin keskimääräistä MAUta enään 1/3 verran.

Tällä hetkellä tuo YAU on enemmän “nice to know”-numero, MAU olisi jo verrattain käyttökelpoinen työkalu.

Ulkopuolisen silmin todennäköinen syy voi olla myös vain inderesin listautuminen ja ihmiset ovat varmuuden vuoksi tehneet tilejä jos haluavat osallistua antiin (joka taisi olla vaatimuksena antiin osallistumiseen).

Mutta TLDRnä, 71k YAU on absoluuttisesti varsin mainio jäsenten määrä, mutta MAU olisi informatiivisempi!

22 tykkäystä

Pällistelen itse paljon MAUta ja 3MAUta. 3MAU on hyvä kans kun se pitää aina sisällään kokonaisen kvartaalin. Voihan näistä jutella paljonko voisi vilauttaa ulos @Mikael_Rautanen :garlic:

27 tykkäystä

Ah nyt tämä on julkista.

Podissa ei voinut kuin mutista miten voi kartoitella jakelusopimuksia muiden kanssa auttamaan omassa toistaiseksi hyvin rajallisessa jakeluvoimassa. :smiley:

105 tykkäystä

SEB on antanut oman lyhyen kommenttinsa asiasta. :slight_smile:

18 tykkäystä

Inderesin oma yhtiökokouskutsu on julkaistu! :slight_smile: Inderes Oyj

Kokous järjestetään täysin virtuaalisesti ja sen jälkeen on bileet, joista kerrotaan myöhemmin :open_mouth:

36 tykkäystä

Tarkoittaahan tuo “täysin etänä” kuitenkin sitä, että puhujat ovat sentään toimistolla/studiolla eivätkä kotikoneilla heikolla nettiyhteydellä, pätkivällä kameralla/audiolla ja kähmäisellä background-projectiolla? :sweat_smile:

12 tykkäystä

Joo pj sihteeri ja muut puhujat on studiolla :v:

10 tykkäystä

Jos foorumin aktiivisuutta haluaisin aktiivisesti seurata, niin tähän lukisin scriptillä tuon foorumin badge-sivun muuttumista.

Tuolla on hyvin dataa, jota voisi muun datan puuttuessa käyttää myös kuvaamaan aktiivisten käyttäjien määriä ja sen muutosta.

Linkki:

https://keskustelut.inderes.fi/badges

11 tykkäystä

Liikevaihdon kuukausiraportointi polkaistu käyntiin :point_down:

89 tykkäystä

Ja tässä olisi SEB:in hyvin lyhyt kommentti em. kuukausiraporttiin. :point_down:

14 tykkäystä

Moikka arvon yhteisö! Seuraa tiedote:

Inderes AGM jatkobileet 12.4. Valkoisessa Salissa

Inderes järjestää varsinaisen yhtiökokouksen jatkot yhtiökokouspäivän iltana, keskiviikkona 12.4. Tapahtuma on avoin kaikille Inderesin ystäville. Tapahtumapaikkana toimii Valkoinen Sali Helsingin keskustassa, osoitteessa Aleksanterinkatu 16, 00170 Helsinki.

Illan ohjelmassa on mm. Heikkilä & Vilén live-paneeli, puheita sekä Inderes House Bandin keikka. Illan aikana pääset myös tapaamaan Inderesin henkilöstöä Suomesta ja pohjoismaista. Tapahtuma alkaa kello 18 ja päättyy kello 24.

Jatkoille mahtuu 200 ensimmäistä ilmoittautunutta, joten toimi nopeasti! Ilmoittautuminen osoitteessa Inderes AGM jatkobileet 12.4. Valkoisessa Salissa - ilmoittautuminen

47 tykkäystä

Muistattehan kaikki omistajat käydä ilmoittautumassa ja ennakkoäänestämässä yhtiökokoukseen! Ennakkoääni kannattaa antaa ja ääniä voi muuttaa live-kokouksessa jos mieli muuttuu matkalla. Kuten viime vuonna, kokouksessa äänestetään jokaisesta esityslistan kohdasta ja kaikki äänet näkyvät ruudulla. Kokous on etäkokous, toivottavasti nähdään illalla jatkoilla!

38 tykkäystä

Inderesin historia ei loppujen lopuksi ole kovin pitkä, mutta paljon on tapahtunut upeita ja isoja asioita. On mielenkiintoista nähdä, että millainen Inderes on viiden vuoden päästä? :thinking: :sunglasses:

Tässä alla on @Yu_Gong:in tviitti - paljon on tapahtunut viidessä vuodessa:

@Emma_Kuusinen lähtee uusiin seikkailuihin, niin haluan tässä samalla kiittää Emmaa todella upeasta työstä yhteisömme eteen , hyvää jatkoa Emma! :blue_heart:

57 tykkäystä

Saimme osakkeenomistajaltamme joku hetki sitten tarkentavia kysymyksiä yhtiökokoukseemme liittyen, ja ajattelimme julkaista tänne tiivistyksen vastauksistamme niille, joita tarkempi info kiinnostaa.

Inderes Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 2023 voi ilmoittautua ja halutessaan äänestää ennakkoon 14.3.2023 klo 10.00 – 5.4.2023 klo 10.00.

Inderes Oyj:n osakkeenomistajien nimitys- ja palkitsemistoimikunnan yhteisöjäsenen valintatavasta voi äänestää ennakkoon, mutta itse yhteisöjäsenen valinnasta ääni per osakkeenomistaja -äänestyksellä ei voi äänestää ennakkoon – ainoastaan virtuaalisesti yhtiökokouksen aikana 12.4.2023, mikäli ehdotus yhteisöjäsenen valintatavasta hyväksytään.

Mikäli osakkeenomistaja ei pysty osallistumaan yhtiökokoukseen ajantasaisesti henkilökohtaisesti ja sen vuoksi haluaa osallistua siihen esimerkiksi asiamiehen välityksellä, osakkeenomistajan tulee valita asiamies itselleen ja ohjeistaa tätä, miten äänestää osakkeenomistajan haluamalla tavalla yhtiökokouksessa. Inderes Oyj:n vuoden 2023 varsinaisen yhtiökokouksen yhtiökokouskutsun liitteenä 2 on lista yhteisöjäsenehdokkaista, joista osakkeenomistaja voi halutessaan etsiä mieleisensä ehdokkaan. Kun osakkeenomistaja on päättänyt asiamiehen valinnasta, ohjeistanut asiamiestään ja asianmukaisesti täyttänyt asiamiehensä kanssa yhtiökokoussivuiltamme löytyvän valtakirjapohjan, asiamies voi tehdä osakkeenomistajan puolesta ilmoittautumisen ja mahdollisen ennakkoäänestyksen sekä sen yhteydessä toimittaa asianmukaisesti täytetyn valtakirjan Inderesille. Ilmoittautumisen yhteydessä on tärkeää muistaa, että asiamiehen tulee antaa pyydettyihin kohtiin oma puhelinnumeronsa ja/tai sähköpostiosoitteensa, jotta hän voi osallistua osakkeenomistajan puolesta ajantasaisesti yhtiökokoukseen. Inderes Oyj:n yhtiökokouskutsun osiossa C.3. on annettu ohjeita asiamiehen käyttämiseen ja valtakirjoihin liittyen.

Ajantasaisesti yhtiökokoukseen osallistuvan henkilön nimeä ei esitetä yhtiökokouksen aikana esimerkiksi yhtiökokousruudulla. Yhtiökokouksen ääniluettelosta on kuitenkin nähtävissä sekä osakkeenomistajat ja heidän mahdolliset asiamiehensä. Ääniluettelo otetaan yhtiökokouksesta laadittavan pöytäkirjan liitteeksi. Mikäli osakkeenomistaja tai hänen asiamiehensä esittää yhtiökokouksen aikana puheenvuoroja tai kysymyksiä, siitä jää jälki yhtiökokoustallenteeseen.

Yhtiökokousmateriaalit ovat saatavilla yhtiökokoussivuillamme.

T: Yu ja yhtiökokoustiimi :slight_smile:

25 tykkäystä

Twitteristä poimittua :male_detective:

56 tykkäystä

SEB on tehnyt uuden rapsan Inderesistä. :slight_smile:

We think Inderes should deliver solid growth in Q1, driven by its Swedish acquisitions and increased commissioned research contract base. We continue to focus on management’s comments about the Swedish expansion, which is the key driver for future growth. On slightly higher estimates after the Jan-Feb sales data, our fair valuation range rises to EUR 26-29.


Joskus analyysit ovat vähän haastavia jopa suomeksikin. Puhumattakaan, kun mulla on aika heikko englanti, niin olisi kyllä tosi kiva lukea Inderesin analyysia suomeksi. Olisiko se joskus mahdollista? Olisi kiva, jos joku Inderesin henkilökuntaan kuuluva vastaa. :slight_smile:

28 tykkäystä