Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Olen aina tosi innoissani, kun jokin uusi tuote tai uusi markkina saa ensimmäisen asiakkuuden, vaikka kauppoina ne olisivat pieniä. Parhaillaan ensimmäinen norjalainen yhtiö tekemässä tuloslähetystään Videosyncin uudella itsepalveluratkaisulla

B2-Impact Financial Results 2023

70 tykkäystä

Nyt kun ollut puhetta tulevasta transcript-ominaisuudesta (josta olen todella innoissani) niin käytän mahdollisuuden vähän taustoittaa oman softakehityksemme roolia laajemmin IR-tapahtumien liiketoiminnassa osavuosikatsaustuotteessa.

Kun yhtiö järjestää osavuosikatsauksen tiedotustilaisuuden / sijoittajakonferenssin, olemme kehittämässä kyseistä tuotetta kattamaan nämä osa-alueet:

  1. Tapahtuman toimitusvarma tekninen toteutus ja tapahtumatuotanto suunnittelusta toteutukseen. Tuotanto voi olla asiakkaan itse omalla koneella tekemä ”pelkkä audio tai web-kamera” aina tv-tasoiseen studiotuotantoon asti.
  2. Lähetys pyörii videoalustallamme yhtiön ilmeen mukaisesti rakennetulla sivulla
  3. Osallistujat voivat kysyä kysymyksiä telekonferenssin (suurin osa yhtiöistä käyttää edelleen tätä), web-alustan tai chatin kautta
  4. Alustasta löytyy kyvykkyydet toteuttaa lähes jokainen ”IR-spesifi” toiminto mitä voi kuvitella, koska tätä on vuosia rakennettu IR:n ehdoilla (varsinkin isoja vaativia yhtiöitä voitamme featureilla, joita muista alustoista ei löydy)
  5. Lähetys pyörii Inderesin kanavassa (notifikaatiot seuraajille yhteisöön) ja ”Inderes-ekosysteemiin” kytkeytyvissä jakelukanavissa (kuten Suomessa Kauppalehti)
  6. Kun lähetys on loppu, tallenne jää meidän jakelukanaviin ja tulee automaattisesti yhtiön sijoittajasivuille
  7. Lähetyksen transcript julkaistaan ja jaellaan automaattisesti Inderesin palvelussa, yhtiön sijoittajasivuilla ja jakelukanavissamme (etenkin kv-instituutiokanavat asiakkaille arvokkaita)
  8. +Jos yhtiö on analyysiasiakas, analyytikon haastattelu voidaan toteuttaa suoraan lähetyksen jälkeen

Jos mietitään kilpailua, niin meillä tässä tuotteessa vastassa on asiakkaan ”tee-se-itse Teams-lähetys” hinnalla 0€ (mutta valtava määrä manuaalista työtä itse IR:lle). Sitten voi olla ”Ekan videostreaming” joka striimaa lähetyksen vaikkapa Youtubeen tai Vimeoon ja ottaa vastuun että tekniikka pelaa (todennäköisesti meitä halvempi). Ja sitten kolmas kilpailijakategoria voi olla ”Pohjola Events” eli kovan tason tapahtumatuotantotalo, joka tekee näyttävän tapahtumatuotannon ja samalla striimaa lähetyksen jollekin markkinalta löytyvälle geneeriselle videoalustalle (voi olla meidän hintatasoa tai kalliimpi).

Me rakennamme systemaattisesti kohtien 1-7 kaltaisia kilpailuetuja ja uusia innovaatioita tähän tuotealueeseen, millä erotumme geneerisemmistä kilpailijakategorioista. Hanskaamalla koko ketjun pystymme samalla automatisoimaan eri prosesseja. Toteutamme vuodessa reilusti yli 1000 osavuosikatsauslähetystä. Tämä tuo kriittisiä skaalaetuja, joita tarvitaan kun investoidaan omaan softa-alustaan ja jakeluekosysteemiin: olemme Pohjoismaissa ainoa toimija, jonka ydinliiketoimintaa on IR-tapahtumien tuotanto tässä mittakaavassa. Rakennamme maailman parasta tuotetta tähän kategoriaan.

99 tykkäystä

Rakennamme maailman parasta tuotetta tähän kategoriaan

Juuri näin. Mitään muuta teidän yhteisö ja sijoittajat eivät odotakaan. Simply the best :smiling_face_with_three_hearts:

11 tykkäystä

Jaahas, Tero Weckroth ostolaidalla: Inderes Oyj: Johdon liiketoimet - Tero Weckroth

Terolla tuli mukava tasaluku täyteen, koska aiemmin omistus 37 772 kpl, nyt siis tasan 38 000 kpl :slight_smile:

23 tykkäystä

Mikael myös ostolaidalla

Liiketoimien yhdistetyt tiedot
(1): Volyymi: 500 Keskihinta: 18 EUR

28 tykkäystä

Onko muut pohtineet Inderesin liikevaihtoa suhteessa nykyisiin tuotteisiin tai suhteessa nykyisiin asiakkaisiin ja koko pohjoismaiseen markkinaan?

No en ollut minäkään aiemmin, mutta nyt pohdin.

Oletukset ovat niin karkeita ja hihasta ravisteltuja, etten tiedä onko ne edes siellä päin, mutta ehkä @Mikael_Rautanen voi opponoida lukujen todenmukaisuutta tai onko tällaisessa ajattelussa ylipäätään mitään järkeä.

Tilinpäätöstiedotteen mukaan asiakkaita on 427. Analyysiä näytetään tehtävän jostakin 160-170 yhtiöstä, mutta osa on toki “freemium-analyysiejä”, joita asiakas ei ole tilannut. Viimeisimmässä tiedotteessa taisi olla analyysiasiakkaita 140+, mutta ehdin ennen tämän lukemista kirjoittamaan jo Exceliin lukumääräksi 150.

Jossain luki, että Inderes toimitti 100:lle yhtiölle yhtiökokousratkaisuja, mutta oletan, että näiden toimeksiantojen sisällä haitari heiluu all-in-paketista johonkin yksittäiseen “yhtiöesittely”-striimiin tai juridiseen konsultointiin. Oletan myös, että IR-tapahtumat on erityisesti Ruotsin ansiosta selkeästi suosituin tuotekategoria asiakasmäärällä mitattuna, mutta analyysistä tulisi eniten hilloa. IR-softan osalta en oleta mitään, luku tippui jostain taivaasta.

Excelissä ounastelin, että Inderes on ristiinmyynyt 2027 loppuun mennessä koko tuoteportfolionsa kaikille nykyisille asiakkailleen, muttei ole saanut yhtään uutta asiakasta. Jokainen voi miettiä skenaarion realistisuutta mielessään, mutta se ei ole tämän havainnollistuksen pointti. Idea on vain kuvata nykyisten asiakkuuksien ristiinpyyntipotentiaali, mutta en nyt enää jaksa tuota vuosilukua 2027 poiskaan ottaa.

Tässä vaiheessa mieleeni tuli, että CMD:ssähän oli joku markkinapotentiaali-dia ja säntäsin etsimään sitä. Kuinka ollakaan, Mikaelin esittelemä markkinapotentiaali oli hyvin lähellä omaani (120 M€ vs. 140 M€) ja kun otetaan huomioon, että minä laskin mukaan myös Norjan, mutta Mikael vain Ruotsin, Suomen ja Tanskan, niin päädyin taputtamaan itseäni kohteliaasti olalle.

Eli kun Inderes nappaa koko markkinan, mutta kohteliaana kumppanina tekee sen ryöstöhinnoittelematta ja tuottaa siksi monopolipäissäänkin vain 20 prosenttia liikevoittoa, tekee se liikevoittoa 28 M€ vuodessa. Tämän päivän hinnalla ja tulevaisuuden monopoliluvuilla EV/EBIT on tasan yksi. :upside_down_face:

Ostin taas lisää Inderesin osakkeita (en tosin edellisen “arvonmääritykseni” innoittamana).

59 tykkäystä

Yhteistyön myötä Inderesin ja sen strategisen kumppanin HC Andersen Capitalin tuottama osaketutkimus pohjoismaisista yhtiöistä tavoittaa 1,9 miljoonaa sijoittajaa Nordnetin alustoilla Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Norjassa.

49 tykkäystä

Ja käytännössä tämä tarkoittaa… ? @Mikael_Rautanen

Ennen kuin hihkaisen riemusta Nordnetin asiakkaana😅

12 tykkäystä

SEBin pikainen analyysi: We see especially the improved visibility in Sweden through the partnership important, probably supporting in Inderes’ Swedish expansion.

Consequently, we see that the ability to distribute Inderes’ research through Nordnet’s platform in Sweden (Nordnet is used by roughly 0.5m investors in Sweden) can support Inderes in expanding the commissioned research coverage in Sweden.

18 tykkäystä

Suomessa meillä on ollut fantastinen yhteistyö Nordnetin kanssa jo yli vuosikymmenen, mutta Pohjoismaiden tasolla tämä on tärkeä avaus jakeluverkon rakentamisessa. Käytännössä se tarkoittaa käyttäjille tätä vaikkapa Starbreezen sivulla:

Strategiassa meillä oli tunnistettuna kaksi tärkeää kanavaa, jotka piti laittaa kuntoon:
:white_check_mark: Avanza
:white_check_mark: Nordnet
:construction: näiden ohella työstämme myös muita pienempiä

Huippuduunia näitä työstävältä tiimiltä!

Teknisesti olemme rakentaneet kumppaneihin suoran integraation omasta alustastamme. Se tarkoittaa, että jakeluverkko on omassa hallinnassamme. Jakeluverkon vahvistuminen tukee etenkin analyysin myyntiä ja arvoa yhtiöasiakkaille.

113 tykkäystä

@Minna_Avellan myös HCA:n hallitukseen.

https://www.instagram.com/p/C3z9IFFtcJL/?igsh=eGk3OWdmZjNzNTJ3

28 tykkäystä

Raute Oyj:n suuromistaja Mikael Rautenen myös uutena jäsenenä HCA:n hallituksessa.

42 tykkäystä

Pitää ymmärtää miten kilpailijan AGM-hybridituote toimii :point_up: Ehkä saadaan tulevaisuudessa Suomeen ja Ruotsiin myös enemmän hybridi-kokouksia.

“If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles” - Sun Tzu, The Art of War

28 tykkäystä

Heh lol abort mission!! Se maksaa 350 € saada osakkeet rekisteröityä!! xD Ehkä seuraan vaan verkosta ilman äänioikeutta :smiley: Nyt mä ymmärrän miks yhtiökokoukset ovat niin lokaaleja tapahtumia, eikä paljon hallintarekkareita näy edustettuina :smiley: Paljon tekemistä on siis vielä kansankapitalismin eteen!! :thinking:

43 tykkäystä

Inderesin analyytikkotiimissä on 21 analyytikkoa Tiimi - Inderes. Kaikki ovat miehiä. Analyytikkoharjoittelijana on sentään yksi nainen @Kaisa_Vanha-Perttula. Hyvä Kaisa :+1:

@Sauli_Vilen johtuuko naisten pieni lukumäärä tiimissäsi enemmän hakijoiden vähäisyydestä vai pätevien hakijoiden vähäisyydestä? Sijoitusgenre on edelleen hyvin miesvaltainen. Voisiko naisten mukaantulo analyytikoiksi innostaa myös naisia sijoittajiksi ja voisiko monimuotoisempi analyytikkotiimi olla myös parempi työpaikka? Olette varmaan näitä asioita pohtineet. Osakesijoittamisesta kiinnostuneen tyttären isänä tässä kyselen :slight_smile:

44 tykkäystä

3 viestiä yhdistettiin ketjuun: Inderes.fi-sisällön kehitysideat

Jatkan ajatuskulkua vielä tästä kysymällä, voisiko naisten mukaantulo analyytikoiksi entisestään parantaa Inderesin jo nyt korkeatasoisen osakeanalyysin laatua? Naisillahan sijoittajinakin on tunnetusti tiettyjä etuja miehiin verrattuna.

6 tykkäystä

Mä kyllä tykkään tästä inderesin tavasta palkita työstä, tää malli tuo kaikki omistajat lähes samalle viivalle, mutta palkitsee myös työntekijät hyvin jos on viitsinyt laittaa omaa rahaa peliin :pinched_fingers: insentiivit arvonluontiin on selkeesti jo rakenteissa.

Kannattaa muuten käydä lukemassa inderesin toimintakertomus/tilinpäätös, oli kyllä nautinnollisen selkeä paketti!

36 tykkäystä

Ajattelin vastata tähän, kun mulla on ollut Saulia suurempi rooli rekrytoinnissa viime vuosina. Ollaan pohdittu ja pohditaan rekrytointiasioita erittäin paljon, ja näenkin että se on koko Inderesin pitkän aikavälin kehityksen kannalta avainasemassa.

Näkisin, että analyysitiimin rekryt voidaan jakaa yksinkertaistettuna kahteen, josta toiset haut ovat ns. junior-analyytikon paikkoja ja toiset ns. kokeneempien analyytikoiden rooleja. Analyysitaustaa edellyttävien roolien osalta rekrykandidaattien joukko on Suomessa suppea ja oman arvioni mukaan hyvin miesvaltainen. Lisäksi pitää mielestäni huomioida, että meidän liiketoimintamalli eroaa välitysvetoisesta analyysityöstä, jolloin emme taida olla kaikille Suomen analyytikoille potentiaalinen työantaja. Näiden kahden päärekryprofiilin lisäksi meillä on ollut myös kaksi trainee-kokeilua, joista toinen onnistui sisäisellä siirrolla. Tästä olemme erittäin iloisia, ja jatkamme trainee-jaksojen kehittämistä. Joka vuosi emme näitä välttämättä pysty tarjoamaan, mutta aina tilanteen sen mahdollistaessa.

Junior-analyytikon roolien osalta oon hyvin tyytyväinen viime vuosina saamiemme hakemusten määrään ja mun mielestä me ollaan löydetty sieltä lukuisten hakijoiden joukosta erittäin päteviä hakijoita ja nykyisiä kollegoita. Oon itse nähnyt Inderesin tunnettuuden kasvun niiden noin 7,5 vuoden aikana, jotka olen ollut Inderesillä ja jossain 2018-2019 arvioisin, että kasvettiin niin tunnetuksi, että osuttiin laajemman yleisön tutkaan myös työnantajana. Tämä on näkynyt meille edelleen positiivisessa mielessä niinä noin viitenä vuotena, mitä oon ollut mukana rekrytoinneissa analyysitiimissä. On kuitenkin merkille pantavaa, että arvioni mukaan vain marginaalinen osuus näistä hakijoista on ollut naisia. En ole tästä kuitenkaan erityisen yllättynyt, kun mietitään sitä tyypillistä koulutustaustaa millä meille haetaan ja siellä esiintyvää sukupuolijakaumaa. Ainakin toistaiseksi suhteellisesti suurin osa hakijoista on ekonomeja ja rahoituksen/laskentatoimen opiskelijoita. Meille analyytikoksi on tervetulleita myös muita aloja opiskelleet, ja näin olemme saaneet uutta lähestymistapaa ja osaamista tiimiin, sekä tulevaisuudessa toivottavasti myös lisää naisia tiimiin. Monimuotoisuus on tietysti laajempikin aihe kuin vain sukupuoli, mutta keskitytään nyt enemmän siihen.

Viime vuosina meillä Inderesiin tutustumassa olleissa opiskelijaryhmissä on tapahtunut arvioni mukaan muutosta kohti parempaa tasapainoa, minkä uskoisin jatkuvan. Omalta osaltamme pyrimme tavoittamaan monimuotoista hakijajoukkoa tapaamalla erilaisia kohderyhmiä erilaisissa sidosryhmätilaisuuksissa. On tietysti hienoa, että sijoittamisesta kiinnostuu entistä laajempi joukko ihmisiä. Muutos kuitenkin varmasti vaatii aikaa.

Uskon esimerkin vaikutukseen ja siten sanoisin, että naisten määrän kasvu analyytikoissa ja alalla ylipäätään voisi ehdottomasti innostaa myös lisää naisia sijoittajiksi. Tämän puolesta mun mielestä puhuu erilaiset naisille kohdistetut sijoitusyhteisöt, joita on viime vuosina pintautunut useampia. Tämä ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi heijastunut arvioni mukaan meille tulleisiin hakijoihin, mutta kuten todettua, muutos varmasti vie aikaa.

Monimuotoisempi tiimi voisi varmasti olla parempi työpaikka. On kuitenkin hyvä huomata, että meille ”analyysitiimi” on yhteisötiimi, lokalisoijat ja analyytikot. Eli se joukko, joka päivittäin toimii yhdessä on selkeästi monimuotoisempi kuin enemmän ulospäin esillä olevien analyytikkojen perusteella saattaa olettaa.

66 tykkäystä

Save the date: Inderesin yhtiökokous 11.4. klo 16 alkaen Helsingissä

Virallinen yhtiökokouskutsu julkaistaan piakkoin, tässä pieni ennakkomainos sitä ennen. Eri konseptien kokeilun ja tuotekehityksen hengessä muutamme konseptia hieman viime vuosista. Edelliset kaksi kokousta teimme kokoukset kokonaan virtuaalisina, koska markkinalla vallitsi harhaluuloja ettei näin saa / pysty / ole teknisesti mahdollista tehdä. Nyt sitä ei tarvitse enää todistella :smiling_face: Kokousten jälkeen pidimme epäviralliset jatkot illalla.

Tänä vuonna järjestämme hybridiyhtiökokouksen, jonka jälkeen jatkuu epävirallinen ohjelma omistajuuden teeman ympärillä. Toivottavasti pääset paikan päälle tutustumaan meihin! Verkon kautta pääsee mukaan myös täysin äänioikeuksin itse kokoukseen. Paikan päälle tuleville pyrimme järjestämään puitteet tutustua yhtiön johtoon ja hallitukseen. Haluamme luoda hyvän kohtaamispaikan omistajillemme. Tarjolla on tietysti laadukkaita, mutta omistaja-arvoharkinnalla valittuja reaaliosinkoja (kevyt illallinen ja juotavaa).

Hybridikokouksen valinta heijastelee monien sijoittajien tahtotilaa siitä, mihin yhtiökokoukset voisivat lähteä kehittymään koronan jälkeisten lakimuutosten jälkeen. Eli kerran vuodessa hybridikokous, jotta säilytetään mahdollisuus omistajien, hallituksen ja johdon kohtaamiselle. Ja sitten (usein hyvin muodollisten) ylimääräisten yhtiökokousten kohdallahan meidän EGM-etäkokousratkaisu on tehokkuudeltaan ja helppoudeltaan jokaiselle yhtiölle aivan ylivertainen.

Tervetuloa!

69 tykkäystä