Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Me kävimme jälleen @Johannes_Sippola:n kanssa Ruoholahden toimistolla. :slight_smile:

Aina itselleni nämä ovat olleet vuoden parhaita päiviä pl. ne joulun päivät jolloin vietän aikaa vanhempien ja sisarusten kanssa kaikessa rauhassa.

Ainoa, mikä harmittaa aina reissussa, että vaikka ollaan aamusta iltaan toimistolla, niin väkeä on niin paljon ettei ehdi kaikkien kanssa kunnolla juttelemaan ja kun on paljon porukkaa ympärillä, niin tuntuu, että jonkun kanssa jää juttu tylysti kesken. Kaikkien kanssa olisin halunnut jutellut pitkään, mutta se olisi vaatinut noin 30 tunnin toimistovierailun. :smiley: Joskus puhetta saattoi tulla parista suunnasta ja sitten kolmannestakin - toivottavasti kellekään ei tullut oloa ettei mua olisi juttu kiinnostanut. :grimacing: (olin vilpittömästi kiinnostunut kaikista ja kaikkien jutuista)

Palaverikin piti aloittaa moneen kertaan, sillä aina, kun piti sitä aloittaa, niin olin juttelemassa aina jossain jonkun tai jonkun porukan kanssa. :smiley: Esimerkiksi @Roni_Peuranheimo:n kanssa meitä kiinnosti enemmän painojen nostelu kuin työt tai palaverit. :smiley:

Kaikki ovat olleet kivoja minustakin ja musta se on mainio asia, että Inderes on hyvinkin aito, eli ihmiset ovat onneksi samanlaisia, miltä vaikuttavat videoiltakin. Ehkä Inderesissä korostuu tietty aitous ja rehellisyys, mikä tekee sen, että siellä on siksi(kin) helppoa olla.

Se, minkä olen ennenkin huomannut, niin Inderesillä on tekemisen meininki, mistä pidän. Kuitenkin samalla perustunnelma on rento, mikä on hyvä asia ja se, että vaikka ihmiset ovat intohimoisia, mitä tulee töihin ja dcf-uskontoon, niin ihmisillä on paljon muutakin elämää kuin sijoitusmaailma. :slight_smile:

Kaikki kohtaamiset ovat olleet kivoja ja jätän tägäämättä sekä analysoimatta jokaista tapamaani ihmistä, kun tulisi muuten liikaa teksti enkä edes jaksaisi. No esittelen kuitenkin vielä nämä kaverit, jotka olen tavannut:

image

Ja tämä toimistolemmikki on ollut aina paikalla:
image
(kaikki kolmet tykkäävät rapsutuksista)

Inderes on hyvä työnantaja, mutta jokainen ei välttämättä sovi sinne tai ehkä jopa harvempi sopii tietyssä mielessä, koska monet työtehtävät ovat (mun mielestäni) vaativia ja tahti on aika kova taviksen makuun sekä laatu pitää olla aina korkea. Nämä asiat sopivat monille, mutta ei ehkä kaikille. Joskus on niinkin ettei työnantaja eikä työntekijä ole optimaallisia toisilleen, vaikka molemmat olisivat erinomaisia eikä kummassakaan olis ns. vikaa. Jos Inderes kiinnostaa sua työpaikkana, niin kannattaa lukea täältä lisää - ainakin tuo Playbook. Niin tai näin fiksujen ja mukavien ihmisten työpaikka tuo on, jos kokee, että tämä voisi olla oma paikkasi, niin aina voi laittaa avoimen hakemuksen.

Näen Inderesin tulevaisuuden hyvänä, mutta tärkeää on se, että homma pysyy aitona ja materiaalien laadusta ei tingitä tällaisena aikakautena, jolloin keskittymisestä kilpailee mm. TikTokin 25 sekunnin krypotanssivideot. Koen, että Inderesin pitää olla edelleen vähän kapinallinen sekä osata yhdistää kokemus + rauta(i)nen ammattitaito (mm. ekit, kinnuset jne.) että myös yhdistää tuoreus + tulevaisuus (mm. uudet työntekijät).

Yhteisö on edelleen yksi top3:sta tärkeimmästä asiasta ja yhteisöön kuuluu se hiljainen enemmistö, joka ei kirjoita vaan seuraa sekä lukee, jotka pitävät määräänsä nähden äärimmäisen vähän mölyä. Toisaalta hallituksen ja varsinkin kaikkien, jotka osallistuvat materiaalien tuottamiseen, niin pitäisi olla kartalla, miten erityisesti Foorumilla ajatellaan sekä kirjoitellaan - mä en millään jaksa uskoa, että kaikkien kannalta parhaita ratkaisuja tehdään johdossa, hallituksessa tai materiaaleja tuottaessa, jos täällä ei käy lukemassa kuin maksimissaan tunnin kuukaudessa (ymmärrän ettei kaikki voi keretä, mutta päättävässä asemassa olevien pitää). Pitäisi tuntea tämä porukka ja mitä se haluaa sekä ajattelee ettei käy hiljalleen silleen, että mennään eri suuntiin ja sitä kierrettä on vaikea myöhemmin korjata… tällaiset asiat tapahtuvat useimmiten hiljalleen sekä huomaamatta. Päiväkerhossa, eli analyytikko- ja yhteisötiimikerroksessa ollaan ainakin pääosin hyvin kartalla että missä mennään ja ne, jotka eivät ole vielä kartalla, mitä täällä tapahtuu, niin kannattaa tulla lukemaan, jos yhteisö aidosti kiinnostaa ja Inderesin osakekurssi. :sunglasses:

Inderes edelleen kiinnostaa ja on mahtavaa, miten yhteisö haluaa kohdata indeläisiä ja lukea Inderesin väen materiaaleja sekä kirjoituksia. Varmasti imartelevaa Inderesille, miten heitä kaivataan foorumille enemmän yhtiöketjuihin tai vaikkapa Kahvihuoneelle kirjoittelemaan mukavia. :slight_smile:

Kiitos vielä Inderesille kaikesta - olette aidosti ja oikeasti tehneet elämästäni paljon mukavampaa! :blue_heart:

56 tykkäystä

Toukokuun liikevaihtoluvut, kasvua 15% vertailukauteen, tapahtumaliiketoiminta ajoi kasvua: Inderesin liikevaihto kasvoi 15 prosenttia toukokuussa 2024

”Toukokuun kasvu oli hyvällä tasolla ja liikevaihto kasvoi Suomessa sekä Ruotsissa. Kasvua tuki etenkin tapahtumaliiketoiminta, missä toimitusten ajoitukset vaikuttivat positiivisesti kuukauden liikevaihtoon. Myös ohjelmistomyynnin vahva kasvu jatkui.”

34 tykkäystä

Ja tässä olisi hyvin lyhyet SEBin kommentit Inderesin toukokuusta. :slight_smile:

SEBin tekemät Inderes-analyysit eivät ole muurin takana.

Inderes continued better-than-expected sales performance in May with monthly sales up 15% y/y. The May sales of EUR 1.9m topped our estimate of EUR 1.7m with a clear margin. While we note that timing of couple of larger events may have relatively large impact we read that the momentum on software side has continued strong. As software sales are recurring the healthy topline momentum could continue also in June which is seasonally low month.

18 tykkäystä

Tässä alla on tuore tiedote Inderesiltä, lähes kokonaan kopsattuna. Tiedotteen loppuosassa on sinisenä tuo linkki, niin sieltä löytyy se kiinnostavin osuus. Laitoin alle vielä linkin alla olevaan tiedotteeseen, jonka kopsasin lähes kokonaan sekä saman linkin, joka on sinisenä tässä tiedotteessa.

Inderes Oyj

Yhtiötiedote, 20.6.2024 klo 12.00

Inderes päivittää tiedonantopolitiikkaansa

Inderes Oyj on päivittänyt tiedonantopolitiikkansa, jossa kuvataan keskeiset periaatteet ja toimintatavat, joiden mukaisesti yhtiö viestii pääomamarkkinoiden kanssa.

Päivitetyn tiedonantopolitiikan mukaan Inderes julkistaa tästä päivästä alkaen yhtiötiedotteet suomen lisäksi myös englannin kielellä. Yhtiön virallinen raportointikieli on suomi.

Inderes Oyj:n hallitus on vahvistanut yhtiön päivitetyn tiedonantopolitiikan. Päivitetty tiedonantopolitiikka on tämän tiedotteen liitteenä sekä saatavilla yhtiön sijoittajasivuilla osoitteessa: Inderes Oyj


Tiedote:

Päivitetty tiedonantopolitiikka:

19 tykkäystä

Yksi Inderesin verrokeista on yhdysvaltalainen Broadridge Financial Solutions joka on listattuna New Yorkin pörssissä (NYSE:BR) ja viime vuoden liikevaihto $6 mrd, tulos $630 miljoonaa ja markkina-arvo nyt reilut $23 miljardia.

Yhtiö tarjoaa asiakkailleen erilaisia IR-palveluita ym. joista osa kuten virtuaaliyhtiökokoukset näyttää olevan ainakin periaatteessa vastaavia kuin Inderesillä. Oletteko Inderesillä tutustuneet kyseiseen yhtiöön esim. benchmarking-mielessä tai potentiaalisena kilpailijana?

42 tykkäystä

Merja Mähkä kirjoitti Kauppalehden kolumnissaan 8.7. Inderesistä (maksumuurin takana)

“Toinen syy aneemiseen vaihtoon saattaa olla siinä, että Inderes ei seuraa Inderesiä. Se on tietysti osoitus siitä, että analyysiasiakkaiden palvelu toimii.”

16 tykkäystä

Tässä on Sebun ajatuksia Inderesistä, näis ei oo mittää muurei. :slight_smile:

We increase our fair value range ahead of Inderes’s Q2 report. Our take from recent months is that the company has continued to grow in AGM and IR software. However, due to high market penetration in Finland, the long-term value creation opportunity lies in Sweden, where the steps are still relatively small and the future is more uncertain. We raise our 2024-26 EBITDA estimates by 7-8%.

28 tykkäystä

Kauppalehden tarjoilemia tiedonmuruja hiljaiseen ketjuun: Keskisuomalaisen tj on ostellut oman yhtiönsä osakkeita ja paljastaa Inderesin analyytikkoseurannan alkavan loppukesästä :muscle:

35 tykkäystä

Tällainen Kauppalehden uutinen eiliseltä osui silmään, maksumuurin takana, mutta ainoastaan Jorma Ollila ei ole vaarassa menettää rahojaan vaan myös Inderes mainittu: Jorma Ollila voi menettää koko sijoituksensa, valtiota uhkaa 6,4 miljoonan euron tappiot – KL kävi läpi Helsingin pörssin kriisiyhtiön velkojalistan | Kauppalehti

Lainaus: " Valoeta seuraavalle analyysitalo Inderesille yhtiöllä on velkaa 13 000 euroa. Valoe on aiemmin ollut Inderesin sivuilla merkittynä Inderesin yritysasiakkaaksi, eli analyysipalvelusta maksavaksi yhtiöksi."

Summahan ei nyt toki merkittävä ole, mutta ainahan se on pois meiltä osakkeenomistajilta. Jatkuuko siis Valoen seuranta tästä huolimatta, mielestäni Inderes on vielä antanut kommentteja viimeaikaisista käänteistä @Mikael_Rautanen !?

26 tykkäystä

Sijoituskästi palasi kesälomilta melko löyhästi käsikirjoitetulla jaksolla, jonka aiheena oli “Osakeanalyysin tulevaisuus”. Aihe linkittyy heidän alkuvuonna lanseeraamaan STNX-konseptiin, jonka menestystä Vernerikin mainitsi jo huhtikuussa seuraavansa mielenkiinnolla. Pörssiyhtiöille myytävä palvelu sisältää jatkuvan osakeanalyysin, jonka lopputulokset esitetään noin 90 sekunnin erittäin visualisoituina lyhytvideoina. Videoiden jakelussa tähdätään siihen, että analyysi löytää laajasti ja tehokkaasti sijoittamisesta kiinnostuneet henkilöt sen sijaan, että sijoittajan pitäisi itse osata löytää analyysi tai edes kirjautua mihinkään sen kuluttamiseksi.

Jaksossa esitettiin myös näkemys osakeanalyysin kehitysvaiheista:

  1. Maksullinen analyysi vähäiselle määrälle institutionaalisia sijoittajia (Pankit)
  2. Ilmainen ja syvällinen analyysi kaikkien käytettävissä (Inderes)
  3. Tulevaisuus: Ilmainen, ymmärrettävä ja helposti kulutettava sekä löydettävä analyysi (STNX ja muut videomuotoon keskittyvät tubettajat tai tiktokkaajat). Sijoituskästin mukaan tämä tulevaisuuden vaihe olisi pörssiyhtiöille entistä tehokkaampi tapa lisätä tunnettavuuttaan ja herättää kiinnostusta yksityissijoittajien parissa sekä näyttäytyä läpinäkyvänä ja edistyksellisenä toimijana. Osittain korvaa ja osittain täydentää vaihetta 2.

Toistaiseksi pörssiyhtiöasiakkaita on pari (ainakin Valmet ja NoHo) ja neuvotteluita käynnissä. Tavoitteet ovat kuitenkin korkealla, kuten pitääkin. Ajatuksena, voisiko Inderes missään tilanteessa edistää ja seurata analyysimarkkinan pienimuotoista disruptiota ostamalla tätä palvelua itse. Toisaalta, Sijoituskästillä on epäilemättä sen verran hyvä keskusteluyhteys Inderesin suuntaan (Mikael esimerkiksi vieraillut podissa), että palvelua on varmaan jo pitchattu sinnekin päin.

@JHeiskanen kirjoitti Inderes-miittiin liittyen teaserin siitä, että Inderes olisi herättänyt paljon keskustelua (ilmeisesti sijoituskohteena). Jalostuisiko tuosta illasta mitään yhteenvetoa, näkemyksiä tai avoimia kysymyksiä tähän ketjuun jaettaviksi?

10 tykkäystä

Höpö juttuja. Ei kannata inderesin sekaantua poikien viihde-analyysi bisneksille vaan tehdä aikuisten sisältöä.

3 tykkäystä

En tiedä, onko näissä näkemyksissä mitään uutta tähän ketjuun. Jos menee jankkaamiseksi, niin @Verneri_Pulkkinen voi suuressa viisaudessaan siirtää muualle😄

Inderesin kasvua ihasteltiin, mutta Ruotsin valloitukseen suhtauduttiin skeptisesti. Inderesin menestysresepti Suomessa oli innokkaat nuoret uudisraivaajat, jotka tekivät työtä omilla persoonillaan. Löytyykö sellaisia Ruotsiin?

Analyysin laatua myös mietittiin. Niin kuin @musa_2 aikanaan kirjoitti, onko Inderesillä rakenteellista kilpailuetua, vai laimeneeko analyysi sitä mukaa, kun firma kasvaa? Pöytäkeskustelussa oltiin laimentumisen kannalla.

Inderesin strategian suhteen arveltiin, että fokus on yhteisön sijaan yritysasiakkaissa, joissa raha liikkuu. Mutta toimiiko arvonluontipyörä, jos yhteisö näivettyy?

Sijoituskästin vahva meno nousi myös yhtenä esimerkkinä esiin. Inderesin seuraajat tuskin kaipaisivat samanlaista sisältöä, enemmänkin samanlaista innovointia.

Tässä nyt lyhyesti pointteja, jotka muistan.

23 tykkäystä

Juttelin miitissä noista Sijoituskästin videoista Vernerin kanssa. Minusta sen tyyliset videot voisivat toimia ihan hyvin esittelemään yhtiön tehokkaasti, jonka jälkeen voi sitten halutessaan sukeltaa syvemmälle analyysin pariin. Sijoituskästillähän niitä ei ole tarjolla. Sosiaalisen median kanavien lisäksi Inderes voisi keräillä videot yhtiösivuille, jolloin kaikki tieto löytyisi yhdestä paikasta. Ehdotin tähän teknistäkin ratkaisua, mutta se jää sitten muitten päätettäväksi.

22 tykkäystä

Vaikken todellakaan ole kohdeyleisöä, niin minusta Kästillä on täysin oikeita ajatuksia analyysin tulevaisuudesta. Jos mietitään Inderesin analyysitarjontaa, niin siellä on kolme selkeästi erilaista tuotetta.

  1. Legacy-analyysi eli rapsat. Nämä ovat sitä vanhanaikaista analyysiä, eli pankkien laatimia tulostuskelpoisia pitkiä wördidokumentteja, jotka on suunnattu edistyneemmille sijoittajille. Tavanomaisten yksityissijoittajien kyky lukea tällaista numerotekstiä ymmärryksellä on hyvin rajallinen. Jos perustaisit analyysitalon vuonna 2024, niin nämä heivattaisiin ensimmäisenä mäkeen.

  2. Teolliset haastattelut Flik™-studiossa. Nämä haastattelut tulevat aina osarin/rapsan yhteydessä ja niissä on tiukka kvartaalista toiseen toistuva formaatti. Nämä ovat tiivistelmiä osarin/rapsan tärkeimmistä tapahtumista ja suurille massoille huomattavasti helpommin ymmärrettäviä kuin rapsat, mutta viestintämielessä äärimmäisen tylsiä kun kaks puhuvaa päätä makaa nojatuolissa ja hörisee menikö kvartaalitulos yli vai ali ennusteen. Lisäksi siellä on varmaan Suomen hienoimmat studiotilat käytössä, mutta videoihin ei ehditä panostamaan ja lopputulos on että taustalla olevassa telkkarissa on usein vain firman nimi ja Inderesin logo. Tässä on paljon potentiaalia, mikäli Inderes joskus vielä päättää panostaa videoihin ja mennä mukavuusalueen ulkopuolelle.

  3. Analyytikko foorumilla. Tämä on se mikä aidosti erottaa Inderesin muista kilpailijoista, että analyytikot joskus jaksavat roikkua foorumilla ja käydä keskusteluita ihan tavallisen sijoittajan kanssa analyysin kohteena olevasta yhtiöstä. Aiemmin tälläinen mahdollisuus keskustella analyytikon kanssa oli käytössä vain Tärkeillä Henkilöillä, mutta Inderes on tuonut sen kaiken kansan saataville. Mielestäni tämä on äärimmäisen onnistunut ja globaalistikin poikkeuksellinen tapa tuoda analyysiä laajemman joukon käytettäväksi.

Se mitä tarjonnasta puuttuu täysin ovat selkeät ja interaktiiviset graafiset ilmaisumuodot sekä viihteellinen (tai edes viihdyttävä) analyysivideotarjonta. Mä ymmärrän että talossa on paljon ihmisiä jotka ovat pelanneet kauppiksen ja elämän läpi Microsoft Officella, mutta numerot ja teksti ei enää pitkään aikaan viestinnässä ollut se juttu, vaan pitäisi mennä grafiikat edellä. Samoin jos tehdään audiomuodossa puhetta, niin ei siellä studiossa voi olla hajuttoman zombina, vaan analyytikolla pitää olla ihan aito persoona jota kuulija haluaa kuunnella, koska ihmiset haluavat ensisijaisesti kuunnella toista ihmistä ja vasta sitten mietitään että kiinnostaako sisältö.

En ole varma onko Sijoituskästi oikea toimija vastaamaan tähän haasteeseen, koska heidän intohimonsa ei ehkä ole varsinaisesti kuitenkaan ole siellä sijoittamisessa ja niimpä tuotettu sisältö rönsyilee vahvasti kaikenlaiseen muuhun influensserkamaan ja henkilökohtaisen brändin rakentamiseen. Jussi Halme sen sijaan tekee sijoittajakansalle todella hyödyllistä materiaalia varsin ymmärrettävästi, vaikka aikaa videoiden tekemiselle ei ole paljoa ja budjettikin on kengännauhamallia :smiley:

54 tykkäystä

Eikö tämmöinen ole melko vaarallista ajattelua? Tune Nokia: ei kukaan halua käyttää kosketusnäyttöjä.

Alla hyvää perustelua ja näkemystä.

2 tykkäystä

Niin, että kästin porukka syrjäyttää inderesin analyytikot😅 nosiis, jos tähän halutaan lähteä, niin verneri ja kumppanit voivat tehdä itse noita 90sekunnin pläjäyksiä aivan itse.
Ei kannata alkaa ostamaan muilta kun talosta sisältä löytyy taitoa tehdä nuo videot itse.
Nämä kästin 90sek videot on junnuille suunnattua viihdettä ja jos niiden perusteella lähtee sijoittamaan niin onnea matkaan :+1:t2:

Tämä oli yksi teema mistä taidettiin puhua myös terassipöydässä. Mistä saadaan - kaikella rakkaudella - sitä persoonaa ja erottautumistekijää Indelle lisää nykyiseen kasvuvaiheeseen? Miten motivoidaan kasvuvaiheessa mukaan tullutta uutta porukkaa laittamaan enemmän aitoa itseään peliin? Että kulttuuriksi ei muodostu jatkossa vain tuo excelin pyörittäminen. Tästä samasta kasvuvaiheen dilemmasta on kokemuksia muiltakin aloilta. Foorumilla notkuminen on hyvä, mutta ei vielä kanna ainoana asiana pidemmän päälle.

17 tykkäystä

Tästä heittäytymisestä tosiaan puhuttiin, ja toinen osa-alue mitä nostin esiin oli että miten saadaan myös taloon jääneet vanhat parrat heittämään omaa osaamistaan peliin enemmän. Asiantuntijafirmoissa henkilöstön osalta kaikkein karmein lopputulema on että osaavat ja motivoituneet jatkavat parempien etujen perässä muualle ja urautuneet jäävät taloon, kun eivät keksi parempaa tekemistä.

Itse nostin myös esiin että onko analyytikkojen työmäärä kohdillaan ja miten sitä seurataan? Useilla analyytikoilla on 10+ firmaa seurannassaan ja joillain vielä täysin eri aloilta. Esimerkkinä Aapelilla on seurannassa nämä firmat:

Sotkamo Silver
NYAB
Partnera
Lamor
Eltel
Exel Composites
Nurminen Logistics
Enersense International
Endomines Finland
Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunta

Käsittääkseni hän on ainoa analyytikko noissa firmoissa ja pakosti herää kysymys, että miten yksi ihminen pystyy pysymään oikeasti hyvin kärryillä noin monesta yhtiöstä joilla ei ole merkittäviä yhdistäviä tekijöitä? Ja miten Inderes pystyy seuraamaan yhtiöitä joissa on vain yksi analyytikko kun hän on hyvin ansaitulla lomalla? Saisiko paremmilla resursseilla ja tiiviimmällä (näkyvällä) yhteistyöllä analyysitiimin kanssa parempia tuloksia aikaan ja enemmän luottoa Inderesin sijoitusanalyysiin?

Yleensäkin asiantuntijafirmoissa ikuinen ongelma on tuo henkilöstön sitouttaminen - oman salkun isoimmassa hepassa Fondiassa on ollut samaa ongelmaa ja se on samankokoinen firma jolla on myös ollut Ruotsi tähtäimessään kasvustrategiassa joka on kovasti nikotellut. Yleensäkin Suomi-firmojen ulkomaanvalloitukset ovat olleet ongelmallisia ja terassillakin mietittiin että löytyykö Inderesiltä uskottava vastaus miksi heillä se onnistuisi muita paremmin? Tässä yhteydessä kontentin lokalisointi ja Ruotsiin kasvaminen takertelu (joku taisi mainita paikallisen foorumin olevan kuollut) oli myös esillä. Olen varmaan itse siinä joukossa, että englanninkielisen analyysin jättäisin itse lukematta.

Inderesillä on myös tiimi-sivulla listattuna yhdeksän yhteisönrakentajaa. Näiden työsarka ja tehtävät ovat jääneet hieman hämärän peittoon, mutta luulisi että sieltä löytyisi osaajia noihin “sisäänheittotuotteisiin” kuten 30-90 sekunnin joilla saataisiin uutta verta Inderesin foorumille, jonka taso tuntuu jonkin verran laskeneen viimeisen parin vuoden aikana.

19 tykkäystä

Taitaa suuri osa katsoa suosituksen hinnan kera ja lukeminen jää siihen. Siinä mielessä nuo 90 sekuntin videot on ihan mukavaa vaihtelua 2 sekuntiin.

4 tykkäystä

Jäin vielä miettimään, että mitenköhän sanottaisin yhden keskeisimmän ongelman, joka miitissäkin nostettiin pöydälle.

Nyt muistin, että Verneri itsehän aikanaan sanoitti sen parhaiten.

Pelkät linkit omaan materiaaliin ovat huonoa foorumin rakentamista, jos ei muuten tuoda mitään lisäarvoa ja osallistuta keskusteluun.

Nyt riittää negailu minun osaltani. Seuraavaksi sitten jotain positiivista😎

9 tykkäystä