Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Eikö tämmöinen ole melko vaarallista ajattelua? Tune Nokia: ei kukaan halua käyttää kosketusnäyttöjä.

Alla hyvää perustelua ja näkemystä.

3 tykkäystä

Niin, että kästin porukka syrjäyttää inderesin analyytikot😅 nosiis, jos tähän halutaan lähteä, niin verneri ja kumppanit voivat tehdä itse noita 90sekunnin pläjäyksiä aivan itse.
Ei kannata alkaa ostamaan muilta kun talosta sisältä löytyy taitoa tehdä nuo videot itse.
Nämä kästin 90sek videot on junnuille suunnattua viihdettä ja jos niiden perusteella lähtee sijoittamaan niin onnea matkaan :+1:t2:

1 tykkäys

Tämä oli yksi teema mistä taidettiin puhua myös terassipöydässä. Mistä saadaan - kaikella rakkaudella - sitä persoonaa ja erottautumistekijää Indelle lisää nykyiseen kasvuvaiheeseen? Miten motivoidaan kasvuvaiheessa mukaan tullutta uutta porukkaa laittamaan enemmän aitoa itseään peliin? Että kulttuuriksi ei muodostu jatkossa vain tuo excelin pyörittäminen. Tästä samasta kasvuvaiheen dilemmasta on kokemuksia muiltakin aloilta. Foorumilla notkuminen on hyvä, mutta ei vielä kanna ainoana asiana pidemmän päälle.

28 tykkäystä

Tästä heittäytymisestä tosiaan puhuttiin, ja toinen osa-alue mitä nostin esiin oli että miten saadaan myös taloon jääneet vanhat parrat heittämään omaa osaamistaan peliin enemmän. Asiantuntijafirmoissa henkilöstön osalta kaikkein karmein lopputulema on että osaavat ja motivoituneet jatkavat parempien etujen perässä muualle ja urautuneet jäävät taloon, kun eivät keksi parempaa tekemistä.

Itse nostin myös esiin että onko analyytikkojen työmäärä kohdillaan ja miten sitä seurataan? Useilla analyytikoilla on 10+ firmaa seurannassaan ja joillain vielä täysin eri aloilta. Esimerkkinä Aapelilla on seurannassa nämä firmat:

Sotkamo Silver
NYAB
Partnera
Lamor
Eltel
Exel Composites
Nurminen Logistics
Enersense International
Endomines Finland
Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunta

Käsittääkseni hän on ainoa analyytikko noissa firmoissa ja pakosti herää kysymys, että miten yksi ihminen pystyy pysymään oikeasti hyvin kärryillä noin monesta yhtiöstä joilla ei ole merkittäviä yhdistäviä tekijöitä? Ja miten Inderes pystyy seuraamaan yhtiöitä joissa on vain yksi analyytikko kun hän on hyvin ansaitulla lomalla? Saisiko paremmilla resursseilla ja tiiviimmällä (näkyvällä) yhteistyöllä analyysitiimin kanssa parempia tuloksia aikaan ja enemmän luottoa Inderesin sijoitusanalyysiin?

Yleensäkin asiantuntijafirmoissa ikuinen ongelma on tuo henkilöstön sitouttaminen - oman salkun isoimmassa hepassa Fondiassa on ollut samaa ongelmaa ja se on samankokoinen firma jolla on myös ollut Ruotsi tähtäimessään kasvustrategiassa joka on kovasti nikotellut. Yleensäkin Suomi-firmojen ulkomaanvalloitukset ovat olleet ongelmallisia ja terassillakin mietittiin että löytyykö Inderesiltä uskottava vastaus miksi heillä se onnistuisi muita paremmin? Tässä yhteydessä kontentin lokalisointi ja Ruotsiin kasvaminen takertelu (joku taisi mainita paikallisen foorumin olevan kuollut) oli myös esillä. Olen varmaan itse siinä joukossa, että englanninkielisen analyysin jättäisin itse lukematta.

Inderesillä on myös tiimi-sivulla listattuna yhdeksän yhteisönrakentajaa. Näiden työsarka ja tehtävät ovat jääneet hieman hämärän peittoon, mutta luulisi että sieltä löytyisi osaajia noihin “sisäänheittotuotteisiin” kuten 30-90 sekunnin joilla saataisiin uutta verta Inderesin foorumille, jonka taso tuntuu jonkin verran laskeneen viimeisen parin vuoden aikana.

35 tykkäystä

Taitaa suuri osa katsoa suosituksen hinnan kera ja lukeminen jää siihen. Siinä mielessä nuo 90 sekuntin videot on ihan mukavaa vaihtelua 2 sekuntiin.

11 tykkäystä

Jäin vielä miettimään, että mitenköhän sanottaisin yhden keskeisimmän ongelman, joka miitissäkin nostettiin pöydälle.

Nyt muistin, että Verneri itsehän aikanaan sanoitti sen parhaiten.

Pelkät linkit omaan materiaaliin ovat huonoa foorumin rakentamista, jos ei muuten tuoda mitään lisäarvoa ja osallistuta keskusteluun.

Nyt riittää negailu minun osaltani. Seuraavaksi sitten jotain positiivista😎

19 tykkäystä

Tarkastelin Inderesin osakkeenomistajien määrää kuukausittain.

Määrä on laskenut joka kuukausi listautumisesta asti.

2021 lokakuussa tapahtuneeseen listautumiseen osallistui noin 10000 sijoittajaa.

44 tykkäystä

Kiitos erinomaisista vastauksista ja kommenteista! Yhtiön arvioiminen tuntuu yhä helposti painottuvan tutuimpaan liiketoimintasegmenttiin eli osakeanalyysiin, jonka esitystavat voisivat kaivata innovatiivisia, erottuvia ja nykyaikaisempia täydennyksiä (en tarkoita laajan raportin korvaamista tiktok-videoilla :slight_smile:). Samalla tulisi kuitenkin säilyttää ainutlaatuinen kulttuuri, että “Pekka Putkimieskin” voi milloin tahansa keskustella ennusteista suoraan analyytikon kanssa, kuten Mikael asian joskus ilmaisi.

Mielestäni erittäin positiivista on muidenkin, toisiaan täydentävien ja vähemmän henkilöbrändipainotteisien, tukijalkojen rakentaminen osakeanalyysin ympärille, tarkoittaen IR-tapahtumia, yhtiökokouksia ja IR-ohjelmistoja. Toisaalta, aktiivisen Yhteisön ja foorumin olemassaolo on kriittisen tärkeää näidenkin palveluiden näkökulmasta.

Kansainvälistymisen suhteen on mielestäni kommunikoitu erittäin johdonmukaisesti, että Yhteisön ja aktiivisen foorumin rakentaminen uuteen maahan on monen vuoden hidas projekti, joka vaatii paljon pohjatyötä, kuten riittävän kattavasti sopivan lokalisoitua (lokalisointikysymys on haastava!) sisältöä paikallisista yhtiöistä. Eri maiden foorumien aktiivisuutta olen seuraillut kuukausitasolla noin vuoden ajan ja tulokset näyttävät tältä:

30 tykkäystä

Sen verran ajankohtainen tulokseen liittyvä spesifi kysymys, että vastailen tähän varalta vasta hiljaisen jakson jälkeen (puolivuosikatsaus 13.8.).

Kiitos kaikille hyvistä keskusteluista ketjussa, kesäterveiset Ruoholahdesta alkavien osarivalmisteluiden parista :wave:

39 tykkäystä

Kun Inden IG-tiliä vilkaisee, niin näyttää, että ainakin @Tomi_Valkeajarvi ja @Antti_Jarvenpaa ovat ottaneet härkää sarvista asian suhteen.

Mielestäni näissä videoissa on noita yllämainittuja ominaisuuksia.

Valmet:

Finnair:

Kempower:

Mielläni näkisin vastaavalla formaatilla tehtyjä videoita, joissa on referoitu yhtiöpäivitys tai esitelty yhtiö.

Esimerkiksi nämä Rapalan ja Kalmarin esittelyt ovat jo askel oikeaan suuntaan, mutta lyhytvideot tuntuvat olevan se juttu nykyään. Niihin saa lyötyä niin paljon infoa ja tehokeinoja sisään.

Rapala:
https://www.instagram.com/p/C94FfNutr-I/?igsh=MTJ6OXZneHN6N254NQ==

Kalmar:
https://www.instagram.com/p/C8694-Ht6L4/?igsh=MTN3N2t3MmlsMGg3Nw==

18 tykkäystä

Inderes on ilmeisesti hankkinut tekijänoikeudet tai käyttöoikeudet HBO:n arvostelumenestyksessä esiintyneeseen ehkäpä maailman parhaimpaan sarjaintrobiisiin.

Arvostan :+1: :+1: :+1: (ja vahva katselusuositus sarjalle)

11 tykkäystä

Tässä mielipidekirjoitukseni liittyen viimeaikaisiin ostotarjouksiin.

HS

75 tykkäystä

Tämä kuulosti todella hyvältä. Voisiko varsinaisen yhtiökokouksen järjestää viikonloppuna?

8 tykkäystä

Tervetuloa seuraamaan puolivuosikatsauksen lähetystä ja esittämään kysymyksiä ensi viikon tiistaina klo 9.30!

Jos satut olemaan Tukholmassa niin tervetuloa vierailemaan studiollamme, lähetys on tällä kertaa Tukholmasta :sweden:

33 tykkäystä

Inderesillä on kunnianhimoisia tavoitteita Ruotsissa. Ruotsinkielinen foorumi avattiin 2,5 vuotta sitten, mutta nyt kun kävin katsomassa, se ei ole lähtenyt aktivoitumaan. Inderes.se Forum

Rekisteröityjä käyttäjiä on 221. En ainakaan tässä puhelimella osaa rankata heitä muuten kuin saatujen tykkäysten perusteella. Siinä rankkauksessa top 20:stä ainakin toistakymmentä on Inderesin henkilökuntaa, ja sijalle 20 pääsee 14 kirjoitetulla viestillä ja 40 saadulla tykkäyksellä.

Nimimerkeistä tykätyin on todella aktiivinen, kirjoittaa paljon englanniksi. Toiseksi tykätyin on suomenruotsalainen, kirjoittanut viimeksi puoli vuotta sitten. Kolmanneksi tykätyin kirjoittanut sata viestiä ja lukenut 14 tuntia kirjautuneena. Neljänneksi tykätyimmäksi nimimerkiksi pääsee vain 17 kirjoitetulla viestillä ja 53 tykkäyksellä, lukuaika 9 tuntia.

Johtopäätös siis on että ruotsalaiset ja ruotsinkieliset eivät ole lainkaan löytäneet foorumille. Keskustelua ei synny eikä sikäläinen viidakkorumpu ala laulaa.

Ollaanko Inderesillä pettyneitä asiaan? Voisiko tilannetta yrittää parantaa vai onko foorumin suhteen luovutettu? Voiko Ruotsin valloitus onnistua ilman minkäänlaista sikäläistä yhteisöä?

56 tykkäystä

Joitakin hyviä porkkanoita kannattaisi käyttää keskustelijoiden houkuttelemiseksi. On se sitten ilmaista lukuoikeutta analyysille, kekkerit tai jotain ihan muuta.

15 tykkäystä

Hyvä nosto. Kyllähän tässäkin varmaan parasta lääkettä olisi selvä ja railakas bull-markkina. Tuo aika minkä Inderes on Ruotsissa ollut, on ollut markkinoilla aika hapokasta joten ei sinällään ihmekään että foorumiyhteisöä ei ole syntynyt.

Bull-markkina + panostukset ja esim. noiden porkkanoiden luominen, siitä se vois lähtä vetämään. Vaikea uskoa että ilman markkinoiden piristymistä tuo lähtee lentoon lähiaikoinakaan.

27 tykkäystä

Kyllä niitä sijoittamisesta kiinnostuneita riittää suhdannetilanteesta riippumatta. Keskusteluforumeilla tarvitaan kriittinen massa, minkä lukema on epämääräinen, houkutellakseen poppoota mukaan. Somessa näkyminen voisi olla sellainen tekijä mikä saa poppoota ainakin piipahtamaan.

16 tykkäystä

Suomessa Inderesillä taisi käydä aikanaan vähän tuuri, kun kauppalehden keskustelufoorumilla ei toiminut haku, jolloin kypsyneitä keskustelijoita siirtyi Inderesin alustalle pelkästään siksi. Ehkä alustalle pitäisi ostaa paikallisten suuruuksien kirjoituksia tai jotain vastaava, mikä houkuttelisi käyttäjiä keskustelemaan.

18 tykkäystä

Itse löysin Inderesin Nordnetin ilmaiskokeilun kautta. En tiedä toimisiko Ruotsissa ja mitä kanavaa kautta.

10 tykkäystä