Kiitokset kysymästä, loma meni oikein rentouttavasti (pois lukien koko perheen 1,5vk kestänyt korona )
Ehdin vasta nyt lukea tämän ketjun ajatuksella läpi ja pakko sanoa kiitokset kaikille ketjuun kirjoittaneille! Täällä on oikeasti tosi paljon hyviä ajatuksia meidän suosituspolitiikan sekä analyysin kehittämisen kannalta. Palaan tarkemmin näihin paremmalla ajalla, kun ollaan talon sisällä ehditty pureksia näitä lisää, mutta ohessa muutamia alustavia kommentteja sekalaisessa järjestyksessä:
-
tuo joukkoistaminen/parviäly on oikeasti tosi kiinnostava idea! Nuo meidän työkalut (sijoittajamielikuva etc.) tarjoaisi varmasti hyvän pohjan rakentaa uudenlaista palvelua, missä sijoittajat voisivat itse osallistua tavalla tai toisella suositusten/näkemysten antamiseen.
-
Palvelua kehittäessä on hyvä pitää mielessä, että meillä on käyttäjinä tosi iso joukko sijoittajia. Koska massa on iso, niin palvelun pitää olla suhteellisen selkeä. On vaikea nähdä, että esimerkiksi useampi eri tavoitehinta eri aikajänteillä palvelisi isoa massaa kovinkaan hyvin.
-
Sijoittajien tarpeet ovat hyvin erilaiset. Toinen lukee laajaa raporttia kuin raamattua, toinen käyttää laajaa raporttia korkeintaan saunan sytyttämiseen. Toiselle aamun tuloskommentti on tärkeä, toinen ei jaksa herätä lukemaan sitä. Joku tykkää videoista toinen ei. Halutaan totta kai kehittää palvelua palvelemaan kaikkia sijoittajia (siksi meillä myös eri formaatteja eri kanavissa)
-
Tuosta kvartaaliraportin työmäärästä. Olet siinä oikeassa, että analyytikko pääsee työssään yleensä 80-90%:iin todella nopeasti, mutta viimeinen 10-20% ottaa tosi paljon aikaa. Esimerkiksi minulla Sammon osaripäivänä yleensä tiedän jo tulosliven jälkeen mitä todennäköisesti ennusteeni käyttäytyvät ja toisaalta mitä todennäköisesti teen suositukselle. Aikaa kuitenkin menee tämän jälkeen koko loppupäivä, kun luen raporttia läpi, käyn detskuja läpi, saatan soitella IR:lle, kuuntelen konffan, katselen vielä verrokkien raportteja, käyn läpi omia vanhempia raportteja yms.Sitten pitää tosiaan kirjoittaa vielä se raportti. Onko tämä ns. “last mile” sitten turha? Mielestäni ei, koska meidän työhön kuuluu olla asiantuntijoita näissä yhtiöissä ja osana tätä varmistan, että en ole jättänyt mitään huomiotta (teiltä tulee aika armoton tuomio jos analyysissä virheitä ). Sain tästä idean, voisin tuloskaudella yrittää tehdä jostain yhtiöistä “analyytikon työpäivä” videon, jossa päivän tapahtumat meikäläisen näkökulmasta olisi puristettu tiiviiseen ~5min pakettiin
-
tavoitehinta on hankala konsepti ja käyvän arvon haarukassa on paljon hyviä puolia. Tätä pohdin paljon kesällä.
-
Tavoitehinnan aikaperiodi on toinen ikuisuuskysymys. 12kk on lyhyt aika, 3v on ikuisuus. Monta eri aikahorisonttia sekoittaa liikaa (kohta 2). Mutta kyllähän tuo 12kk on monella tapaa epäoptimaalinen pitkäjänteisen sijoittajan näkökulmasta. Tätä me mietitään vähintään kerran vuodessa, mutta tähän mennessä ei olla keksitty parempaa vastausta.
-
riskimittarissa on paljon kehittämistä edelleen, varmasti olisi hyvä idea avata sen alla olevia parametrejä tarkemmin.
-
PDF:t ovat viimevuosituhannelta ja meillä on ollut ikuisuusprojektina piirustuspöydällä dynaaminen digitaalinen raportti. Tämä tosiaan piirustuspöydällä/Juhan päässä asteella.
Laittakaa ihmeessä hyviä ideoita tulemaan, olisi kyllä hienoa jos keksittäisi malli millä saataisi vietyä tätä toimialaa taas askel eteenpäin