Inderesin kahvihuone (Osa 1)

En tiedä mihin tämä kuva kuuluu niin laitanpas sen tänne ihmeteltäväksi. Eli vertailu P/E-luvuista ja tulevista tuotoista. Arvostustasoilla on ollut historiassa väliä aika laillakin.

6 tykkäystä
6 tykkäystä

Päivän näytös: Morgan Stanley, Enska ja UBS ulostaa lappua ja Vesa Uotila lyö noitarumpua taustalla. Nonnero taistelee vastaan kynsinhampain. Goldmannin pojat seuraa sivusta poppari kulhon kanssa ja kiusaten napsuttelee poppareilla ajoittain nonneroita.

1 tykkäys

Tämä on todella outo härveli. Osakkeita ostamalla ei välttämättä saavuta mitään, koska pankki maksaa osinkoa max 6% osakkeen nimellisarvosta (250 frangia), eli siitä saa vuosittain 15 CHF itselle. Toki osakkeen hinta voi nousta tai laskea, mutta määräysvaltaa yhtiössä ei voi saavuttaa eikä Sveitsin frangin kehitystä ei voi ennustaa.

Lisäksi tuo on niin epälikvidi, että hinta voi heilahtaa voimakkaasti äkkiä ja toisaalta mörniä vuosikymmenen riippumatta siitä, mitä itse pankki tekee. Ei ole tavaton sellainen viikko, jolloin omistajaa vaihtaa 1 osake, tai ei yksikään.

Joku niitä frangeja kuitenkin haluaa, ilmeisesti, kun kerran voivat vain ostella muiden pääomia.

3 tykkäystä

En nyt tarkoittanut mitään yhden lapun ostoja. Jostainhan se sijoittaminen on aloitettava :slight_smile:

Fortumin ketjussa Aston lähti tekemään Forzalle vähän tukitason piirtelyä, mutta vaikutti olevan vähän epävarma piirtäjän taidoistaan. Siihen vaha setä sitten heti antoi kannustavan kommentin, mutta pian se liputettiin keskusteluna asian vierestä, joten otetaan tämä tykätty kommenttipari tänne kafferoomin puolelle :slight_smile:

Ja täällähän ei sitten saa liputtaa! Jos joku sitä erehtyy kokeilemaan, niin saa Johtaja, Valvoja Sippolan niskaansa alta aikayksikön ja matka Inden kellariin alkaa…

Masse-setä, FA, ei ketään enää koskaan kellariin, please :pray:t2: :pray:t2: :pray:t2:

Aston_Livingstone

1 t

Fortumissa jonkinlaista tukitasoa tuossa 16,7€ tuntumassa… mielestäni. Mutta olen vain arvonmäärityksen huru, en guru

5

Vastaa

MasseFoorumin aatelinen

42 min

Juma Aston! Hyvinhän se menee :sweat_smile:

Masse-setä, FA, ennen vanhaan kahden pisteen välille pystyi piirtämään vain suoran viivan, kolme oli jo liioittelua :sweat_smile: :heart_eyes: :heart_eyes: :sweat_smile:

12 tykkäystä

Ja sitten pieni huumoripläjäys:

Pohdiskelen tässä, mikä näistä mahtaa olla inderes mallisalkun pilkki…

Mitä @Masse veikkaat?

7 tykkäystä

Oisko se pilkki kuitenkin Ilkka-Yhtymässä?

2 tykkäystä

En tiedä ymmärsinkö kysymyksen tai vastauksen väärin, mutta rapsoista vissiin löytyy suositushistoriatkin, ettei tartte jokaista rapsaa erikseen avata.

1 tykkäys

Raportista löytyy aina vähintään 12 kk taaksepäin tavoitehinnan kehitys. Aivan raportin lopusta, esimerkkinä Kamux:

image

Tätä vanhempia joutuu etsimään yksitellen vanhoista raporteista tai katsomaan kerralla vuoden taaksepäin vaikka 23.8.2018 raportista.

1 tykkäys

Eiköhän sitä ihan pohjilta Indekin liikkeelle lähde. :slight_smile:

Masse-setä, FA, Osta halvalla, myy kalliilla, luku 3, jae 4 :smiling_face_with_three_hearts:

3 tykkäystä

Jee, jos kerran Obaman meriiteilläkin sai, niin luulisi rauhandiili Israelin suunnalla olevan kovaa valuuttaa.

Popcorn-pussit esiin kun alkaa itku ja hammastenkiristys tästäkin…

5 tykkäystä

Näitähän riittää. Sama herra ehdotti Trumppia jo aiemmin “Mr Tybring-Gjedde, a member of the Norwegian Parliament and chairman to the NATO Parliamentary Assembly, had previously submitted a nomination for Mr Trump to receive the Nobel Peace Prize in 2018 for his Singapore summit which hosted Kim Jong Un.”

Komitean puolesta ehdokuudet pidetään salassa 50v ajan, joten totuutta ei julkisuudessa tiedä. Mutta uutisointien perusteella listalla on viime vuosina ollut Trump useampaan otteeseen ja esim Pohjois-Korean Kim myös.Putinia on myös puheissa usein pidetty ehdotettuna.

Toisen maailmansodan lopussa/jälkeen myös Stalin oli kahteen kertaan ehdokkkaana. :slight_smile:

Prosessi siis toimii niin, että ehdokkaan voi nimetä rajattu joukko ihmisi, mm. edelliset voittajat, komitea itse, tietyt akateemikot ja hahmot politiikasta, kansainvälisestä oikeudesta ja yliopistomaailman eri aloilta.

Kirjoitin joskus aikaisemmin, että olen jollain tasolla kiintynyt tiettyihin yrityksiin joita omistan ja katsovani niitä hieman erilaisilla laseilla. Tuntuu että saavutin jonkinlaisen henkilökohtaisen virstanpylvään ja kasvua sijoittajana juuri hetki sitten myytyäni Sammot. Yleensä tämän kaltaisissa osakkeissa olen vain hillonnut niitä syvälle salkkuun ja laittanut päälle kuvitteelisen lukon saate sanoilla: “Älä koske 10 vuoteen”.

Tämän päätöksen myötä nämä lasit ovat murtuneet ja takaraivossa jyskyttää ajatus, että voitto on realisoitunut vasta kun myy (tai saa osinkoja). Kyseessä oli vielä salkkuni suurin positio isolla 30% painotuksella, jonka ostot aloitin koronakuopasta ja jatkoin aina 29€ asti.

Olo on jotenkin kevyempi :sweat_smile:

15 tykkäystä

Olen huomannut saman - itsensä irrottaminen osakkeista on ollut hankalaa kun ne osakkeet tulee vähän niinkuin osaksi identiteettiä samalla tavalla kuin ne tavarat mitä ostat omaan kämppään.

4 tykkäystä

image

Syy, ei kun seuraus, ei kun…

5 tykkäystä

Voittoja kotiutetaan. Jossain se riskinsietokyky menee, kun on saadut useiden vuosien ylituoton vajaassa puolessa vuodessa osinkojen kera. Tältä pohjalta ei haittaa palata vaikka vähän kalliimmallakin, kunhan tilanne selkenee. En myöskään jää koskaan harmittelemaan menetettyjä tuottoja, jos myynti on tapahtunut voitollisena. Jos jotain tämä maailma on opettanut, niin aina löytyy kohteita ja jos ei löydy niin voi odottaa.

Ihmettelen Jonnitteluasi. En minäkään tulisi sinulle ilkkumaan ja heristämään sormea, jos tästä lähdettäisiinkin kohta taas pulkkamäkeen… :slight_smile: Onnea ja menestystä valitsemallanne polulla.

4 tykkäystä

Meinasin kommentoida pidemmin tuohon aiempaan postaukseesi mutta aika koneen äärellä loppui kesken, joten nyt kännykän voimin lainaan viimeisimmästä kommentistasi hyvän kohdan

Yhdyn täysin mielipiteeseesi näiden asioiden osalta :+1:

Melkeinpä vielä tärkeämmäksi koen jälkimmäisen, sillä se haastaa sijoittajaa kehittymään paremmaksi ja kannustaa keskittymään tekemään uusia hyviä sijoituksia sen sijaan, että jää vellomaan vanhoja tekoja.

→ Väitän siis, että hyviä kohteita löytyy aina (edes odottamiselle ei ole tarve) ja on sijoittajasta kiinni kuinka laaja-alaisesti ja syvällisesti on valmis tutkimaan markkinoiden tarjontaa. Tämän koitan itse pitää aina mielessä :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä

image

image

29 tykkäystä

Otetaan nyt sitten taas tänne kafferoomin puolelle, kun jollain jo toisen kerran tänään on ollut liputusinto päällä (sedän kommenttiin, jos niin maan perskuleesti tykättiin, toim.huom):

Masse-setä, FA, toivottavasti ei ollut kyläpoliisi itse vähän pahan teossa :slight_smile:

Badwithmoney

4 t

Salkun tyhjennys ja voittojen kotiutus jatkuu. Hieman raskain mielin Sampo ulos 34,30€. Ei ole montaa päivää, kun markkina arvosti firmaa vain kolmessa kympissä. Jos kyse olisikin vain vakuutusyhtiöistä, en olisi koskaan tehnyt tätä päätöstä. Jenkeistä kantautuu nyt uutisia pankkisektorin irtisanomisista ja en usko Euroopan jäävän tässä suojaan. Nordea on Sammon riippakivi, jota ei tee mieli omistaa.

En missään nimessä ole kokonaan poistumassa markkinoilta, mutta käteispainoa täytyy vähän nostaa, nyt noin 60/40 tasoa :bear:

Olen nyt kaksi kertaa katsonut Sammon nousevan näille tasoille sen hetken päästä vain palatakseen hakemaan vauhtia 29-30 tasolta. Ehkä kolmas kerta toden sanoo ja nyt noustaan kohti 40€, mutta omassa kupissa epävarmuus markkinoilla painaa sen verran, että liityn mieluummin mukaan uudelleen tämän hevosen selkään hieman myöhemmin.

3

Vastaa

MasseFoorumin aatelinen

3 t

Ihan setä-meininkiä, not so bad!

Masse-setä tyhjensi eilen loputkin Sampo-lohet arkusta eilen 34,09 eetua kipale. Nordea kiusasi sedänkin mieltä, samoin alkava lama irtisanomisineen ja toisen aallon korona-sulut.

Sinulla yllä yksi karhu suhteella 60/40, sedälle siis 3 karhua, koska suhde nyt 80/20: :bear: :bear: :bear:

Masse-setä, FA, aina pelännyt villieläimiä :cold_face: :cold_face: :cold_face:

14

Vastaa

6 tykkäystä