Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Lepikkö näyttää kohta kuinka treidaamalla tehdään tiliä

18 tykkäystä

Tietääkö @Masse mikä tää keltaisella merkitsemäni kohta on…?

Minä luulen tietäväni… se on kello kuudentoista dippi. Toimistoväki pääsee töistä, tsekkaa lähtiessä kännykällä inderes.fi että Mikael on vähennä-puolella ja KL uutisoi ”kääntyi negatiiviseksi”.

Noh siinäkös sitten äkkiä myymään salkut tyhjäksi Helsingin helmestä.

giphy (1)

23 tykkäystä

Toivotaan, että toimistoväki vielä siellä kotona ruokapöydässä realisoi lisää, voisi ottaa koppia 33€ alkavilla numeroilla :joy:

4 tykkäystä

Miiiiiksi eivät myyneet enempää. Pilkkini @34.10 odottanut koko päivän. Ja sitten kun sinne päästään ja hieman hipaistaan tuota ostotoimeksiantopinoa niin eikös kaikki juokse karkuun myymästä ja taas nousee. Ettekö lukeneet Inderesiä? SELL SELL SELL!

:stuck_out_tongue:

10 tykkäystä

Aamusta kun luki tämän ennen avausta ja alkoi napsimaan listalta, ei kovin pieleen voi mennä? Melkonen osta lööppiin -pvä…

6 tykkäystä

Tämä Astonin yllä oleva lakoninen lausahdus on siis Qt-ketjussa ja viittaa Astonin vaatimattomaan omakommenttiin Kuutin suhteen tekemästään taustatutkimuksesta, johon siis vanha setä kuittaa (toim.huom):

Ei tarvitse … :slight_smile:

Masse-setä, FA, on aina haistanut syvällisen “taustatutkijan” jo kaukaa :muscle: :muscle: :muscle:

12 tykkäystä

Siirsin @Masse viestisi tänne kafferoomin puolelle :slight_smile: :wink:

7 tykkäystä

Sieltä on @Masse haettu kaffehuoneeseen turvaan aivan kuin paimen hakisi eksyneen lampaan takaisin kotitilan lämpöön ja suojaan.

48 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen

Ehkä tänään QT:sta saatiin jonkunlainen pilotti miten skenaarioiden julkaisu raportissa vaikuttaa kurssiin/inderes-efektiin?
Tänään julkaistussa laajassa rapsassahan oli maalailtu kolme eri skenaariota (ensimmäistä kertaa teidän raporteissa?). Sijoittajat tuntuivat kurssireaktion ja foorumin kirjoitusten perusteella ottavan perusskenaarion tuotto-odotuksen keskinmäärin nihkeästi vastaan bull skenaarion läsnäolosta huolimatta. QT:ssa toki vaihto alkaa olemaan siinä kokoluokassa että kurssia saattoi tänään kontrolloida ihan Inderesistä riippumattomat asiat.

2 tykkäystä

Snowflake P/S 130.
Efecte P/S 3.

On siinä SaaS-yhtiöillä eroa.

8 tykkäystä

Voitko nyt edes hetkeksi rauhoittua tuon Efecte-hypen kanssa että saataisiin kurssi takaisin ostohintoihin. Osakkeen vaihto 15k€ päivässä niin ei tätä ole muutenkaan helppoa ostaa.

5 tykkäystä

Suomessa liputetaan Eurooppaan päin energia-alalla.

1 tykkäys

Lappuhan on ostohinnoissa kokoajan… JOS uskoo, että 2024 fair value range on 15-24€… kuten minä uskon :joy:

Mutta antaa ens viikolla Siilasmaan ja kumppaneiden hehkuttaa efecteä kv-instituutioille, niin mun ei tartte :joy::man_shrugging:

3 tykkäystä

Joskus pitää vaan ostaa laidasta…! Eka erääkö tähyilet, vai lisäystä?

2 tykkäystä

Kyllä noita skenaarioita on useissa eri raporteissa: esim. Remedy ja Admicom.

Jos oikein muistan, tuo keskustelu koski käypiä arvoja ja että pitäisikö raporteissa olla sekä tavoitehinta että käypä arvo helposti esillä.

5 tykkäystä

Mitä tarkoitat käyvällä arvolla, jos kerran tarjolla on jo DCF-mallin oman pääoman arvo ja lisäksi potentiaalinen tulevaisuuden arvo kolmessa eri skenaariossa, kuten tässä QT keississä?

2 tykkäystä

Yleensä osakkeen 12kk tavoitehinta ja käypä arvo (se klassinen ”intrisiittinen arvo” mikä usein määritellään tulevaisuuden kassavirroiksi diskontattuna tähän päivään) ovat suht lähellä toisiaan, onhan markkina kuitenkin melko tehokas.

Joskus ne ovat taas kauempana toisistaan: voi esimerkiksi olla, että analyytikko arvelee ettei markkina vielä 12kk sisään näe yhtiön täyttä potentiaalia, jolloin tavoitehinta ja käypä arvo voivat erota merkittävästi toisistaan.

Käsittääkseni usein tuo DCF-mallin antama arvo reflektoi ainakin sinne päin käypää arvoa, eli siitä valistunut lukija voi jotenkin arvioida mitä analyytikko ajattelee käyvästä arvosta kullakin hetkellä. Ongelmana vain on, että DCF on vain yksi metodi muiden joukossa arvon määritykseen: analyyseissähän on myös mm. osien summaa, verrokkeihin vertailua yms. Toisin sanoen, DCF arvo on vain sen mallin tuottama arvo ja voi olla, että analyytikko painottaa jotain muuta metodia / muita seikkoja enemmän. Siksi se ei välttämättä ole sama kuin käypä arvo. DCF antaa myös jonkun arvon desimaalilleen: on melko naiiivia olettaa, että juuri se olisi se oikea käypä arvo. Useissa yhtiöissähän käyvän arvon määritys on todella vaikeaa eikä tämä ole “eksaktia tiedettä” kuten vaikkapa Sauli on usein painottanut. Käypä arvoa voi haarukoida monin metodein, mutta lopputulos on silti aina “questimate”.

Tarkoitan siis käyvällä arvolla analyyseissä analyytikon arviota käyvästä arvosta niillä metodein, mitä hän eniten itse painottaa. Usein analyyseissa painotetaan, mitä analyytikko eniten katsoo. Esim. juuri DCF-malli saa usein vähätteleviä kommentteja raporteissa. :smiley: Ekin dumaava kommentti Wärtsilä-raportissa:

" Kassavirtamallimme (DCF) indikoi osakkeelle 80-90 %:n nousuvaraa, mutta tähän potentiaaliin tulee nykyisessä markkinatilanteessa edelleen suhtautua varauksin."

Tätä käypää arvoa on pyydetty useasti selkeämmin esille analyyseihin, mutta viestinnällisesti se olisi haastavaa ja toisaalta se antaisi lukijoille hämäävän helpon oikopolun. Edelleen, pihvi on analyysissä itsessään, ei sen lopputuloksissa.

Skenaarioita käytetään erityisesti kasvuyhtiöissä, missä tulevaisuus voi näyttää kaikenlaiselta. Ne on silloin arvioita käyvästä arvosta eri tilanteissa: jälleen siis hähmäistä eikä mitään kiveen hakattua.

11 tykkäystä

Jaahas näyttää siltä, että parin edellisem viikon laskiais-torstai on jälleen toistumassa:

Ei sitten muuta, kuin pulkat esiin ja kuivat ostohousut jalkaan😊

4 tykkäystä

Se on Martin Paasin mainostama 17.9, romahduspäivä :slight_smile:

31 tykkäystä

Meinasin ainakin itse osallistua jossain määrin tuohon tapahtumaan, mutta hankalaksi menee kun kurssi varmaan nousee tuon jälkeen uusiin sfääreihin. Pitänee katsoa jos viitsii jonkinlaisen koosteen raapustaa foorumille.

Ellen keksi hyviä syitä olla ostamatta niin tarkoituksena olisi hankkia kertaostoksena kohtuullinen positio salkkuun. Ajattelin odotella tilinpäätökseen asti ennen ostoa vähentääkseni riskejä, mutta jos hintaa saadaan hilattua alle seiskan niin voin perustella oston myös nykyisellä riskitasolla.

2 tykkäystä