Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Ympäristöasiat ovat tosiaan selvä megatrendi ja hyvä sellainen

Siitä huolimatta se ei ainakaan Outokummun tapauksessa tuo firmalle rahaa
EU kannustaa ja vaatii ympäristöasioitten olevat alueellaan hyvin hoidettu ja kehittyvän myös
Mutta asiakkaille ja asiakkaiden asiakkaille ei kuitenkaan ole ongelma ostaa Indonesian ja Kiinan hiilisähköllä tuotettua rosteria, ja ei haittaa vaikka sademetsään tehdäänkin uutta kapasiteettia.

image
image
image

8 tykkäystä

Jep, Outokummun megatrendi näyttää olevan sijoittajien rahojen hävittäminen. Lähes jokaisella sijoittajalla on oma Outokumpu-tarina sijoitusuran alkuajoilta ja kukaan ei ole tuolla firmalla rahaa tehnyt. Jos on niin silloin on kyse poikkeuksellisesta sijoitusnerosta.

4 tykkäystä

Kaikki ovat varmasti jossain vaiheessa ihmetelleet, miten määrällinen elvytys oikein toimii käytännössä. Tässä on onnistuttu taltioimaan harvinaisen hieno prosessin kuvaus :point_down:

10 tykkäystä

Kyllähän tässä jokusen vuoden horisontilla riittää varmasti kaikenlaisia haasteita, korona pieni ongelma vielä.

Viime yönä tapahtui muistaakseni kolmatta kertaa se kun Inderesin analyytikot eksyy uniin, tällä kertaa oli harvinaisen oudosta unesta kyse. Muistan ko. unesta vaan kaksi asiaa:

  1. Jossain vaiheessa unta olin onnistunut omalla pihalla autoa ajaessa talliin laahaamaan kuskin ovea suoraan tallin johonkin puuhun, joka teki ihan messevän pitkän naarmun kuskin puolelle. Olin luonnollisesti hyvin ärsyyntynyt ja ahdistunut tästä unessa, mutta mikä tästä tilanteesta teki kummallisen, oli se, että samaan aikaan @Sauli_Vilen oli eksynyt auton viereen pihalla ja puhui mulle ikäänkuin monologina jostain finanssiyhtiön analyysistä, ja välillä jostain muustakin, josta en oikein saanut selvää mihin liittyi. Koitin parhaani mukaan siinä ärsytyksissäni noteerata mistä Sauli puhui, mutta en pahus vieköön saanut selvää mistä oli kyse :joy:
  2. Olin loppuvaiheessa unta myös eksynyt Inderesin toimistolle, tällä kertaa olin juttelemassa @Erkki_Vesola kanssa Wärrestä jotakin, muistaakseni arvonmäärityksestä. Mitään muuta en muista tuosta keskustelusta unessa, mutta sen muistan, että kiinnitin huomiota Ekin koneella olevaan DCF-malliin, jonka tuloksena saatiin Wärren osakkeen arvoksi 45 euroa. Muistan ihmetelleeni tätä, ja sain unessa jostain selville, että kyseessä oli joku Wärren vanha DCF, joka oli tehty ennen Wärren osakkeen splittiä (en itseasiassa tiedä onko tällaista DCF:ää joskus oikeasti ollut :thinking:). Unessa jäi täysin mysteeriksi miksi tällainen vanha DCF oli tuossa käsittelyssä, tiedä häntä sitten mitä tällä haettiin :joy: :thinking:

Kaikkea sitä ihmismieli keksiikin - mitäköhän seuraavaksi :thinking: :joy_cat:

21 tykkäystä

Mahtavia nämä. Onneksi tuli omakin uni kirjattua aikanaan tänne ylös. Sen koommin ei ole inderes-unia näkynyt.

11 tykkäystä

Karhuherra Paddingtonin eräässä jaksossa:

  • Paddington ostaa vivutetun long-position Portobello Oil -yhtiöön.

  • Paddington menee pörssitalolle. Joku tokaisee ”huono osake”, joka muuttuu yleiseksi myyntipaniikiksi ”sell, sell”.

  • karhu toteaa: ”en enää koskaan osta osakkeita”.

kuva

kuva

10 tykkäystä

Joku tilastotieteitä harrastava tai kauppatieteitä opiskeleva voisi ryhtyä tutkimaan, korreloivatko sijoitusvarallisuuden määrä/-arvo ja sijoittamisesta nähdyt unet keskenään :point_up_2:
Oma hypoteesini on seuraava:

  • salkun arvo nelinumeroinen → erittäin vähäinen tai vähäinen korrelaatio
  • salkun arvo viisinumeroinen → vähäinen tai kohtalainen korrelaatio
  • salkun arvo kuusinumeroinen → vahva tai voimakas korrelaatio (huom. tästä empiiristä evidenssiä ylempänä)
  • salkun arvo seitsemännumeroinen tai suurempi → erittäin vähäinen korrelaatio

Foorumilta löytyy aineistoakin melkein valmiina. Siitä vaan tuottamaan omaa kontribuutiota tieteelle :nerd_face:

7 tykkäystä

Kokeilin tuossa jokin sika sitten simplywallin palvelua ilmaisjakson verran. Nyt sieltä tulee kerran viikossa sposti, jossa jokin random kokonaisuus firmoista, joita katselin sen kautta. En oo poistanut maileja vielä, kun aika viihdyttäviä salkkuja tullut sieltä. Tällä viikolla mun salkku ei näemmä menestynyt😁

2 tykkäystä

Noh - jos @Sauli_Vilen olis antanut sulle vinkkejä kaasarin säätämisestä ja @Erkki_Vesola inehdottanut Wärren moottorin asentamista nykyisen tilalle autoosi, niin voisi hieman ihmetellä.

3 tykkäystä
2 tykkäystä

Jenkit laittaa SMIC rajoituksia ja siitähän ei kurssi tykkää.

2 tykkäystä

image

oliskoooo…

8 tykkäystä

Harvoin sitä herää tunteeseen että on saanut ilmaista rahaa.

Siemens Energy (ENR:xetr) irtosi tänään emoyhtiöstä. Analyytikot ovat arvioineet että alkuheilunnan jälkeen hinta voisi asettua plus-miinus 30 euron tietämille.

Kahta Siemensin osaketta kohtaan sai yhden uuden Energyn osakkeen, ja avauksessa Energyn hinta pyörii 20 tienoilla.

Laskeskelin siis, että Siemensin osakkeen arvosta lähti Energyn mukana n. 10 euroa per lappu.

Hämmästys on suuri, kun emon osake on tällä hetkellä… 2 euroa perjantain sulun alapuolella.

Nyt kyllä ostosormea syyhyttää… tavallaan emon arvostus nousi juuri aika tavalla, ja eikös sitä kannata myydä huipulta :joy:

6 tykkäystä

Tämähän alkoi heti kiinnostaa, spin-offit kun on yleensä ollut hyviä veivipaikkoja. Ei näytä vaan ilmeisesti olevan vielä Nordnetissä ainakaan saatavilla toi uusi Siemens Energy, mistäs sitä oikein saisi ostettua?

Mandatumin kautta ostin itse, kaupanköynti sujunut ongelmitta jo pariin otteeseen.

Nordean kautta porukka on myös saanut ostettua, ilmeisesti pienen takkuamisen jälkeen.

Nordnetista ei vielä löydy.

OP:n Q3-tuloskausiennakko :point_down:

9 tykkäystä

Toi metallinjalostuksen -7000% näyttää aika rumalta :smile:. Kun negatiiviset prosentit menee yli -100% niin tapahtuu kyllä jänniä…

3 tykkäystä

Nyt näkyy. Ticker ENR

En tiedä onko oikea paikka toivoa uusia ketjuehdotuksia mutta ehdotan palstan tilasta kertovaa ketjua.Ja jos tämäkin liputetaan pois niin joku toinenkin vois kysyä samaa.Toivoisin että jokainen voi tuoda oman näkemyksen palstalle joka aluksi oli tarkoituskin.

1 tykkäys