Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Tässä alkaa tuo iso Harvian positio mietityttämään juurikin siitä syystä, että kun se ulkomaan elävä löytää sieltä yhden huonon rivin :thinking: Että myydäkö sittenkin nyt ja ostaa 14€ tilalle sekin.

1 tykkäys

Selailen aika paljon välittäjätilastoja ja perstuntumalta usein tuntuu että Nordnet on oikealla puolella käymässä kauppaa ja ulkkarit/instikat sitten enemmän harrastaa sell low buy high meininkiä. Toki poikkeuksiakin kun varianssilla on osansa osakkeiden kanssa pelatessa.

1 tykkäys

Suunnitelmana on holdaa Q3 asti Harviat. Oletus on, että mökkikunnostushommat eivät ole loppuneet monen kohdalla syksyn alkamisesta huolimatta. Harvialta löytyy hyvät kilpailuedut ja jos se pääsee kunnolla mukaan globaaliin markkinaan niin on kyydissä mukavaa istua.

1 tykkäys

Foorumilla hiljaista, vaikka Heeros raketoi. Q3 tuntuu harvoille maistuvan. Vaihtokin vain 8326 kpl.
image

Ei mennyt tuonne ja olin hätäinen ja tankkasin jo :see_no_evil: . Lähes -11% kohilta. We’ll see…

1 tykkäys

Taitaa olla @Aston_Livingstone :lla aika eri mentaliteetti kuin keväällä ellet ole tosiaan tänään käynyt salkussa :grinning:
Ollaan varmaan sinänsä samassa tilanteessa että kaikki helposti irtoava käteinen on jo löytänyt kohteensa ja sinänsä ei hyödytä kytätä ostopaikkoja.

2 tykkäystä

“Jos joku sanoo että ei Maaliskuussa löytynyt ostettavaa tuolta pörssistä, pitää kattoa peiliin uudestaan siinä vaiheessa. Jos tässä korkoympäristössä ja näillä arvostustasoilla ei löydä pörssistä ostettavaa niin sitten on ostajassa vika.”
Jukka kuittaa Jukalle.

21 tykkäystä

8 tykkäystä

Tänään tuntuu vähän markkinat rauhoittuneet yleis ilmeeltään. Tietty varpaillaan ollaan mikä näkyy ylilyönneissä osavuosi katsauksissa. Tämän päivän päätös tulee varmasti vaikuttamaan huomiseen sentimenttiin, rupeaako bullit ostamaan dippiä kiinni viikonloppua vasten, vai syökö karhut bullit hengiltä kun viikonlopun aikana saattaa tulla ylläripylläreitä liittyen vaaleihin, kun viimeisiä kaneja vedetään hatuista. :slight_smile:

3 tykkäystä

Astonkin voi kohta alkaa seurata taas kursseja: SE melkein plussalla ja Cara mukavasti palautunut. Huono homma jos muut joutuu tänne koko ajan päivittämään. :upside_down_face:

2 tykkäystä

image

Sijoittajaharjiottelijan salkunkehitys huhtikuu - YTD. Eli siis varsin nuori harjoittelija olen vielä. Onko joku parempi ketju kysyä vai saako täällä udella näyttääkö tämä terveeltä/normaalilta käyrältä? Yksittäisiä kuoppia on matkalla tullut mutta suunta on oikea omasta mielestä.

5 tykkäystä

Minun mielestäni näyttää oikein hyvältä! :muscle:t3: Onnittelut moisesta suorituksesta :smile:

2 tykkäystä

JJJJJaaaaa näin kääntyi DJ:n lisäksi S&P punaiselle kuten myös viimeisetkin euroopan pörssien indeksit. Taasko mennään :upside_down_face:

2 tykkäystä

On tämä varmaan ihan oikea paikka.
Yksi käyrä ei tietysti kerro oikeastaan mitään - peitto ollaan saatu heilumaan, mutta millä hinnalla?

Toki olet suoriutunut huhtikuusta eteenpäin tuotolla mitattuna hienosti. Latistan kuitenkin hieman tunnelmaasi:

  • Otanta on kovin kovin lyhyt. Esimerkiksi Nokian syöksyssä 60€->2,5€ on ollut aikajaksoja, joilla sijoittajat ovat voineet tehdä tuottoa. Sijoittamisen ja vaikkapa treidaamisen performointia on vaikea arvioida kovin lyhyellä aikavälillä - pitkässä juoksussa tuuri on kaikille vakio ja varianssi tasoittuu. Jos menet pokeripöytään ammattilaisen kanssa, saatat voittaa hänet vaikka 3kk putkeen. Kun pelattujen käsien määrä kasvaa → varianssi tasoittuu → häviät.

  • Tässäkin ketjussa aiemmin nähnyt spekulaatiota mm. random walkerin(?) keskimääräisestä p.a. tuotosta, jota joku kritisoi huonoksi (olisko ollut 16%?), ja vertasi tätä vaikka Teslaan sijoittaneen valtavasti suurempia tuottoja. Riskikorjattu tuotto ja tasainen performanssi ovat ehkä mielekkäämpiä mittareita näissä tapauksissa. Otetaan taas esimerkki pokerimaailmasta - kaveri joka pelaa tuhansia turnauksia 10% ROI:lla on takuuvarmasti taitavampi, kuin Pertti Viitamäeltä, joka osallistuu WSOP main eventiin viimeisillä rahoillaan ja voittaa 10 000 000€, noin 9 000 000€ enemmän kuin ammatikseen peliä harjoittava kaveri elämänsä aikana.

Näkemyksiä saa ja pitääkin olla, mutta salkun prosentuaalinen tuotto etenkään lyhyellä aikavälillä ei kerro juuri mitään. Jos avaat salkkusi hankintoja, voidaan tästä päätellä jo paljon enemmän. Ja kun esität samanlaisen käyrän viiden tai kymmenen vuoden päästä - voimme kertoa jo päättelyn sijaan aika paljon enemmän :wink:

Onnittelut joka tapauksessa upeasta tuotosta, tärkeintä on nimenomaan vertailuindeksin biittaaminen. Ja vaikka kävisi köpelösti ja et jatkossa biittaisikaan enää vertailuindeksiä, pääset ainakin vertailuindeksin tasaiseen kyytiin +20% isommalla painolla!

5 tykkäystä

Kahvihuoneeseen voi kirjoittaa mitä vain mutta vielä parempi tämän tyyppisille keskusteluille on “Salkkujen tuotto-%”-ketju, mihin nämä sopivat kuin nenä päähän :+1: Ja kun tuossa Samsu sanoikin että tarkemmin voidaan päätellä jos avaat hankintoja, niitä varten löytyy “Mitä sinulla on salkussa”-ketju.

1 tykkäys

Hmm, huomenna kuun viimeinen pörssipäivä ja perjantai, volaa kenties riittää vielä huomiseksikin.

1 tykkäys

Kiitos vastauksesta! En ymmärtänyt ehkä kuin puolet mutta sekin on jo edistystä :grin:

Hinta on varmasti ollut kallis, enkä sitä halua miettiä liiemmin. Otantahan onkin lyhyt, kun en aeimmin ole koko sijoitusmaailmaan uskaltanut mukaan kuin ihan vähäisillä pennosilla indekseihin panostamalla. Oma ajatus alkuun on ollut, että omalla rahalla pelataan ja tappiolla ei myydä (pl Finnair, jonka kyytiin lähdin ymmärtämättömyyttäni). Tavoite on laittaa ‘irtonaiset’ poikimaan ja saada niille tuottoa. Kun aloittaa nollasta, niin noh, jostain se on aloitettava. Auta minua sen verran, että mistä saan jonkun välipalaympyrän missä ei suoraan kerrota yrityksiä niin voin sellaisen tänne laittaa. Sen voin kertoa että ensimmäinen osakehankinta oli Mustia ja sitä on tälläkin hetkellä iso prosentti.

Tekisi kovasti mieli katsoa jotain turboshorttia huomiselle, jos Apple/Amazon/Facebook pettää. Nyt on vielä kerrankin käteistä hyödyntää paikka. Näinköhän minustakin kuoriutuu ihka oikea RobinHood treideri :smiley:

Edit: No ei kyllä uskalla lähteä, vaikka kaikki kolme pettäisivät. Jätetään tuo vaihtoehto sinne keski-iän kriisiin. Moottoripyörän sijaan voi hankkia viidellä tonnilla viputuotteita :cowboy_hat_face:

3 tykkäystä

Mutulla W voisi olla mahdollinen tässä kun korona etenee. Ei ole enää kauheasti lopulta matkaa daxissa. DAX 40 (DAX 30) Index Today (GDAXI) - Investing.com

2 tykkäystä

Lagarde heittelee ilmoille jo uutta tukipakettia. Voi tulla vähän vastustusta tietyistä maista. Eurokriisi olisi aika myrkkyä tähän markkinatilanteeseen, kun samanaikaisesti käynnissä vielä vaalimylläkkä meren toisella puolen.

1 tykkäys