Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Aivan oikein; Pitääkin haastaa! Siteeraan omaa aamuviestiäni:

Välillä karhujenkin pitää levätä, että jaksaa painaa kursseja kohti uusia pohjia :bear: :bear: :bear:

Katsotaan nyt ensin rauhassa mitä FAANG -yhtiöt raportoivat ja mietitään sitten mitä huominen tuo tullessaan.

15 tykkäystä

Pientä pilkettä silmäkulmassa. Mutta kyllä itse tykkään omasta rauhasta🤗

24 tykkäystä

FAANG vastaan karhumarkkinat visualisoituna:

Onneksi Euroopassa ei juurikaan ole teknoja, joten on mahdollista että me pääsemme nauttimaan karhumarkkinasta samalla kun Jenkkisijoittajat nauravat matkalla pankkiin. Myös Inderesin keskustelupalstalaiset nauttinevat hyvistä tuloksista, kun ilmeisesti kaikilla on salkut täynnä Kuuttia sun muita monsteriosakkeita :man_shrugging:

29 tykkäystä

SPY after marketti vissiin 0.3% miinuksella.

Prkl, ku repeilin tästä täysin saasteettomasta vetyautosta. Nähtiin vielä tuo kopiton, vilkuton ja eipä oo valojakaan versio. Maailma kyl pelastuu, mut kuski lähtee kyl iloisesti ilmalentoon, jos tööttää tällä seinään. Mihinköhän hankkeisiin ne on meikänkin rahat valumassa. :thinking:

2 tykkäystä

Vastailen kahvihuoneen puolella kun tällä keskustelulla ei ole enää varsinaisesti tekemistä TietoEVRY:n kanssa.

Ongelmahan tuossa on selvittää mitä ominaisuuksia asiakkaan “timanttinen” pitää sisällään :slight_smile: Perinteisessä “vesiputousmallissa” (https://en.wikipedia.org/wiki/Waterfall_model) tuo piti (suurelta osin) määrittää ennen kuin mitään toteutettiin, mikä taas on suurien järjestelmien tapauksessa hyvin hankalaa (mahdotonta?).

Nykyään tietojärjestelmien hankinnassa on siirrytty (tai ollaan siirtymässä) “ketteriin menetelmiin” (https://en.wikipedia.org/wiki/Agile_software_development), joissa esim. ensin tehdään korkean tason arkkitehtuurisuunnitelma, jonka palasia aletaan lyhyissä sykleissä sitten toteuttaa. Jokaisen syklin vaihdon yhteydessä asiakas esim. pääsee sanomaan mielipiteensä tuotoksesta. Palaute saadaan nopeasti, jolloin myös korjaus on suht helppo toteuttaa (ennen kuin ei-toivotun ratkaisun päälle rakennetaan uutta). Tällöin asiakas ei välttämättä osta järjestelmää, vaan pelkästään järjestelmän rakentajien (konsulttien) työaikaa. Tämä toimintatapa vaatii myös teknisesti osaavan asiakkaan. Myös riskit pienenevät: asiakas voi vaihtaa toimittajaa (koska asiakkaalla on näkemys järjestelmän tavoitetilasta) ja toisaalta toimittaja ei ala heti tuottamaan persnettoa jos järjestelmän toteutuksessa tulee yllättäviä ongelmia (ja toteutukseen menee odotettua enemmän aikaa).

4 tykkäystä

Jaahas se kävi taas @Pohjolan_Eka potkumassa nallet ylös mellastamaan🐻 pienem eilisen huijauspompun jälkeen

Tänään taas mennään pulkalla ja kovaa. Pitäkää pipoistanne kiinni😅

10 tykkäystä

@Aston_Livingstone herätys! Vielä ehtii myydä koko salkun ja ostaa halvemmalla takaisin. QT sopii hyvin salkkuun 30€ hinnalla :heart_eyes:

23 tykkäystä

Pohjolan eka qt nous eilen 12% ath! Onko sulla Aston sitä?
:sunglasses::smirk::stuck_out_tongue_winking_eye:. Kaikella kunnioituksella! :heart::pray:

4 tykkäystä

No mut jos kaikki osakkeet uudestaan romahtaa, niin tiedetään mitä ostaa ja Vipua peliin… Tai jotain sellaista.

5 tykkäystä

Kaikkea hullua sitä kuuleekin :smiley:

11 tykkäystä

Puol vuotta sitten sai 16 eurolla! Mutta tosiasiat on tainneet tulla esille sen jälkeen… 30 tuntus nyt alennusmyynniltä…

4 tykkäystä

Nokialle Osto suositus ja tavoitehintaan 20%. Nousisiko mallisalkkuun?

1 tykkäys

Vernerin uusin Melkein Minuutissa!

9 tykkäystä

Tällasina päivinä joskus ärsyttää vähävaihtoiset osakkeet. Esimerkkinä, voisin harkita Detection Technologyn tai Herantiksen ostamista, mutta osto ja myyntilaitojen ero on toistakymmentä prosenttia ja mitään merkityksellistä possaa ei oikein voi ostaa, muuta kuin äärettömän pienissä tipoissa.

1 tykkäys

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/seuraava-musta-joutsen-voi-olla-korko/6b848015-b459-4f4d-b76f-e1b97aeee71d

Investopedia: “A black swan is an unpredictable event that is beyond what is normally expected of a situation and has potentially severe consequences.”

"Nousevista koroista voi tulla seuraava musta joutsen. On mahdotonta sanoa, milloin raha alkaa taas kallistua. Todennäköisesti yllättäen.

Vaikka Suomi on ottanut vuonna 2020 uutta velkaa 20 miljardia, valtion velanhoitokulut ovat ennätyksellisen alhaalla. Jos korko nousisi vaikkapa prosenttiyksiköllä, nykyinen velanhoito kallistuisi parilla miljardilla vuodessa."

Mitäköhän 90- tai 00- luvun ekonomistit olisivat sanoneet, jos joku olisi kertonut, että 2020-luvulla 1 prosentin korko valtion velasta on tilanne, jota oli täysin mahdoton ennustaa (siis näin korkea korko) ja tällainen korkokulu romahduttaisi valtion talouden :rofl:

8 tykkäystä

S&P:llä ei ole mitään asiaa yli elokuun alun tasojen ennen kuin presidentinvaalitulos on tiedossa. Karhuillaan nyt siihen asti ainakin.

Ihan sama miten hyviä tuloksia mistään tulee.

Näin kun tarpeeksi moni ajattelee, niin sehän on jo totta.

3 tykkäystä

Mistä löydän tämän kurssin?

1 tykkäys

Jos keskuspankit nyt nostaisivat korkoja, kyseessä olisi legendaarinen häivepeitteinen läpinäkyvä joutsen.

4 tykkäystä

Sinänsä tämä karhumaisempi markkinasentimentti on ainakin itselleni tervetullut. Tarjoutuvien ostopaikkojen lisäksi, armoton “henkselinpaukuttelu” on selkeästi vähentynyt ja kysymykset kuten, “minulla 20% YTD-tuotto, onko se hyvä” jääneet hiukan taka-alalle. Pitää muistaa, että kulunut vuosi on ollut varsin poikkeuksellinen ja Vix-indeksi huidellut pitkään varsin korkeissa lukemissa. Normaali sijoitusympäristö on varsin kaukana nykytilanteesta.

Toki toivon kaikille menestystä sijoituksissaan, mutta kesällä minusta tuntui, että keskustelu oli paikoin euforista🙂

15 tykkäystä