Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Itellä on kans kansiot sillä mallilla että voi kaivella menneisyyttä aina tarvittaessa. Mm ensimmäinen osakeosto löytyy:

Ei osteltu osakkeita netistä klikkailemalla :grinning: ainakaan heräteostoksia ei tullu tehtyä niin herkästi…

Edit: Kemin ois voinu kyllä sutata kans, oli lähimpänä pankkina mökiltä käsin :slightly_smiling_face: ettei joku vain luule kemiläiseksi :wink:

32 tykkäystä

Eikös tuolloin ollut jo eQ Online? Sillä kyllä kelpasi käydä kauppaa netistä klikkailemalla, vaikka ymmärrän että megasen nettiä ei saanut joka paikkaan tuohon aikaan. Merita (Nordea) sen sijaan ei vieläkään ole päässyt eQ Onlinen (nykyinen Nordnet) tasolle, vaan lähettelee jotain lomakkeita ja paperilappuja herran vuonna 2020 :joy:

Hieno lappu joka tapauksessa! Tuonhan voisi kehystää seinälle :smiling_face_with_three_hearts: Harmittaa nyt ettei ole tullut itse säästettyä ensimmäistä kauppakirjaa. Löytäisiköhän jostain kaapeista niitä vuosikertomuksia, mitä firmat lähettelivät kotiin tilinpäätösten aikaan :thinking:

3 tykkäystä

Kertakaikkiaan on ilo kuunnella tuota Mika Anttosta ja hänen asiantuntemustaan energia-alasta, sen kehityksestä sekä erityisesti realismista👇


Kyllä monella sosiaalisessa mediassa ilmastonmuutoksesta möykkääjällä on tosiasioiden mittasuhteet melkolailla hakoteillä. Mutta se siitä ja sen kestävyydestä. Suosittelen kuuntelemaan kaikesta huolimatta.
10 tykkäystä

Mitään en teknisestä analyysistä ymmärrä, mutta joka päivä käyn ketjun lukemassa! :heart::pray:

11 tykkäystä

No on se nyt ihme näiden liputtajien kanssa.
Ostin/myin -juuri äsken -ketju - joku kertoo tehneensä Tokmannin ostoja syystä x. Kyseenalaistan/haluan keskustelua tästä syystä x, se lienee aikalailla relevantti asia, jos on ajanut jollain ostopäätöstä.

Ymmärtäisin, jos tämä olisi vaikka Tokmannin ketjussa, vaikka kyllä se sielläkin voisi olla. Eksyisi toki vähän aiheesta tavallaan, mutta että eksyisi ostin/myin -ketjun aiheesta… :roll_eyes:

6 tykkäystä

Liputtaakohan joku tämänkin vastauksesi kun se sopisi paremmin tänne Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti :face_with_hand_over_mouth:

Johtunee siitä että ostin ja myin-ketjua halutaan pitää ilmoitusluontoisena ketjuna. Usein sinne tulee kymmeniä viestejä per päivä ja jos niistä osakin jatkuisi jonkinlaisena keskusteluna niin taas ne ostin/myin-viestit hukkuu sinne sekaan.Toisaalta on hyvä että palsta pyritään pitämään siistinä ja linjan tarvitsee silloin olla yleensä kohtalaisen tiukka, vaikka siinä voi välillä ns. “mennä lapsi pesuveden mukana”

4 tykkäystä

Helpottaisi rutkasti peesailua jos Suomen TOP 100 tinaavien verotiedoissa olisi Inderes-nimimerkki mukana.

53 tykkäystä

Ymmärrät varmaan, että viisaasti sijoittavat top tyypit sijoittavat yhtiön kautta ja eivät välttämättä näy tuolla listalla. Arvon nousua ei lasketa.

3 tykkäystä

Sadun luku 1 olikin kuta kuinkin totta! :smiley: Futuurit ne sen kun jatkaa vihertämistään.

Saa nähdä miten käy luvun 2 kanssa ja missä kohtaa Seppo herää unestaan :wink:

8 tykkäystä

Otetaas tänne kaffehuoneen puolelle aamukahvin kylkiäisiksi. (huomioi kellonaika) :smirk:
Samsu on sen verran lapsi vielä itsekin, ettei omia lapsia ole vielä. Mutta sinänsä merkityksetöntä, voin jo nyt kertoa etten tule hyväksymään :smiley:
En nyt ihan todella satunnaisesta hupipelaamisesta vetäisi herneitä nenään, mutta toisaalta usein tuolla nuorisosektorilla pienikin hupipelaaminen voi tuntua kukkarossa negatiivisesti.

Uhkapelaamisessa itsessään ei toki mitään vikaa ole - jos kiinnostuis osoittautuisi esim. pokeriin/vedonlyöntiin, niin mikäs siinä, jos suhtautuisi asiaan myös hiukan eri mentaliteetillä kuin hedelmäpeleihin :smiley: Uhkapeli ei siis välttämättä käsitteenä ole aina niin saatanallinen kuin mitä voisi ajatella - sen toimeenpaneminen voi olla. Ts. kyllä ammattipokerinpelaajia/-vedonlyöjiäkin on alkukipinän verran yleensä houkuttanut se gämbläys-sektorikin alussa…
Mutta enpä noihinkaan kahteen ammattiryhmään kannustaisi - enkä rehellisesti usko herran vuosina 2040-2050 tuon olevan niin hirveän helppoakaan :wink:

2 tykkäystä

Onneksi myös karhut näkevät unia! Viime yönä näin unta että Trump julistautuu vaalivoittajaksi ennen postiäänien laskentaa. Biden kuitenkin voittaa postiäänillä ja vaalien ratkaisu venyy korkeimman oikeuden päätökseen. Kamalat mellakat ja paheneva Koronakriisi romauttaa sijoittajien uskot uudesta elvytyspaketista ja nopeasta elpymisestä. Näin joukkopako OMXH-markkinapaikalta alkaa.

Samaan aikaan Masselassa täytyy tehdä autotalliin laajennus uutta Teslaa varten, joten Kuutit myydään rahoittamaan hanketta. AL koittaa puolustaa Kuutin kurssia laittamalla sopimattoman meemikuvan aasialaisista lapsista tekemässä QT-kosketusnäytöllisiä riisinkeittimiä ja tästä seuraa viikon porttikielto keskustelupalstalle. Foorumin päiväkauppiaat huomaat pelipaikan ja alkavat rajusti shorttaamaan osaketta, johtavana shorttaajana Medifilm oy 100k€ shortilla. Kuutin kurssi laskee noin 30 Euron paikkeille, jolloin Kauppalehden keskustelupalstalaisilta loppuu myytävät osakkeet. Tässä kohtaa Inderes lanseeraa uuden Super-Osta -sijoituskategorian erityisen hyviä ostopaikkoja varten. Karhut menevät all-in vivutettuna Kuuttiin ja saavat helpot 150% tuotot parin seuraavan kuukauden aikana. :bear::bear::bear:

28 tykkäystä

Noh, kyllä se gämbläys ja erityisesti pokeri on nuorten suosiossa koko ajan enemmän.

Helpoin ja nopein tapa tulla miljonääriksi alle 18vuotiaana jos ei löydy urheilullista lahjakkuutta :smiley:

1 tykkäys

Ainakin täällä Tampereella (yliopisto) ollaan oltu etäopetuksessa 18.3. alkaen ja ollaan nykyisen linjan mukaan ensi toukokuuhun saakka.

Nyt syksyllä tosin on mahdollista käydä koululla, kun keväällä ja kesällä vain henkilökunnalla oli kulkuoikeudet.

Pokeribuumin aikaan itsekin, alaikäisenä, aloittaneena rohkenen kuitenkin olla hieman eri mieltä. Tuota on reilu 10 vuotta tullut pelattua/valmennettua, ja toki meillä on Suomessakin muutamia erityisen lahjakkaita pokeripelaajia. Korona toki toi paisteja pöytiin jonkin verran normaalia enemmän, mutta kyllä mä lähtökohtaisesti sanoisin ettei buumi ole mitään verrattuna männävuosiin.

Lisäksi pokerilla miljonääriksi pääseminen on jo oikeasti harvinaista. Itseään elättäviä ammattilaisia löytyy Suomestakin jonkin verran, mutta loppujen lopuksi kohtalaisen harva lyö läpi miljoonaluokkaan. Itse uskon tämän kehityksen olevan tulevaisuudessa yhä enenevissä määrin saman suuntainen - solverit ym. apuohjelmat muokkaavat pelejä ja fieldejä yhä vaikeammiksi - regujen väliset taistot on rakesta johtuen kohtalaisen -ev -merkkisiä, ellei oikeasti omata reilua edgeä toiseen.
Hupipelaajia tottakai löytyy, isoistakin turnauksista. Sinänsä ilmiö “rikkaat rikastuu” voi päteä pokerissakin - kun sinne miljoonaluokkaan on päästy, saadaan kohtalaisen hyviä absoluuttisia tuottoja pienelläkin ROI:lla esimerkiksi, ja yksittäisiä pankkiireja ym. vastaan pelaavia reguja on huomattavasti vähemmän.

Gämbläyspuolesta en osaa suuremmin sanoa, voi hyvin olla että nykynuoriso laskee pitkävetojen varaan tulevaisuutensa.

7 tykkäystä

Kyllä se oman unen viimeinenkin luku, jossa Suomi voitaa futiksessa Belgian 2-1 taitaa olla todennäköisempi toteutumaan kuin tämä :smiley: :wink: .

Vaikka menin vivun kanssa dippiin ja otin salkun toiseksi isoimmalla possalla tuon Tokmanni-pomminkin kiinni niin oma salkku enää alle -5% ATHsta, joten ei tämä nyt ainakaan vielä ole kovin ole kovin hyvä päiväuni karhuille ollut :teddy_bear:

7 tykkäystä

Oli muuten liput ostettuna tuohon matsiin. Toivotaan että tämäkin uni toteutuu kun päästään pitämään kisat :smiley: :+1:

3 tykkäystä

Uskaltaakohan tässä enää mainita oman viime yön uneni :thinking::thinking:

No laitetaan silti:

Näin unta että QT oli 24€ ja Sievi 1,9€. Tottakai myös mobiiliappini käyttöliittymä oli päivittynyt mahdottomaksi operoida enkä saanut ostettua tai myytyä mitään :joy::joy:

6 tykkäystä

Jonkin verran näkemystä itselläkin pokerista ja olet aivan varmasti itsekin nähnyt, ettei se niin mukava ammattinakaan taida olla. Monelle varmaan pokeribuumin aikoihin muodostui turnausmatkoista enemmän bilettämiseen liittyviä irtiottoja kuin vakavasti otettavia tulonlähteitä.

Mutta noihin isompiin turnauksiin on korkeat pääsyliput ja kun laskee reissaamisen kulut, niin kuinka moni aikoinaan jäi ylipäätään plussalle? Taisi olla vain yksittäisiä suomalaisia.

Nythän taso on varmasti noussut entisestään, mutta tietysti suurin osa taitaa käteisnettipokeria pelata. On sitä siinäkin istumista koneen äärellä, parhaat pelit yöaikaan Suomen ajassa. Taitaa olla köyhistä oloista mukaan tullut niin paljon yrittäjää, että jo pienetkin pelit on keskimääräiselle pelaajalle vaikeita.
Kuinkahan moni pelaajista yltää säännöllisiin noin 3500e nettopalkkoihin? Taitaisi tuollainen palkka lopulta irrota helpommin koulutuksen jälkeen normitöissä. Promille? Ehtiikö noita “solvereita” käyttämään pelin aikana? Turnauksissa ehkä? Ja eikös netissä botitkin ole yleistyneet?

6 tykkäystä

Otetaan vielä kerta kiellon päälle, niin ei foorumisheriffit suutu :sweat_smile:
Jos pelikassa on kunnossa niin toki mahd. iso absoluuttinen entry on tietysti parempi, niin “juoksevien kulujen” osuus on pienempi. Tottakai isojen fieldien turnauksissa cashaaminen on sen verran harvinaista, että kassan on todella oltava kunnossa. Toisaalta, yhdelläkin isolla turnausvoitolla voidaan ainakin teoriassa elellä hieman leveemmin vaikka koko loppuelämä.

Liveturnaukset ollut toki itsellekin lähinnä ilonpitoa, niitä hetkiä jolloin muuten välillä niin raskaalta tuntuvasta duunista saa vielä niitä alkuvuosien kiksejä - ja kipinä säilyy usein vielä pitkään turnausviikkojen jälkeenkin. Riippuen toki siitä, minkälaisella irveellä naama on turnausviikon ollut :smiley: Omaan liveturnaus-mentaliteettiin kuuluu myös relaaminen, kahvi vaihtuu usein olueen jne.
On aika vaikea nähdä tilannetta, jossa hörppisin grindailujen lomassa kaljaa kotona.

Motivaatio peliin onkin aika pitkälti omalta osaltani loppu. Keskitytään viimeisiin opintoihin, sijoittamiseen ja mielenkiintoisiin yrityscaseihin markkinoilla.

Ja kyllä pelit on mielestäni selvästi koventuneet. Kyllä aikanaan Suomessa oli enemmän pokerilla itsensä elättäviä, joskin Suomalaisten performointi voidaan nähdä hieman polarisoituneempana. Huiput tekee uskomatonta tulosta, mm. Fiilismies. Hattu päästä.
Kyllä taitavalle, itseään jatkuvasti kehittävälle, pelaajalle vielä hyviä pelejä löytyy, mutta siihen ei yksinkertaisesti enää riitä pelkkä pelaaminen tai kirjojen lukeminen. Toki nykyään on valmennusvideoita, erilaisia sivustoja ym., mutta kyllä solverilla ‘leikkiminen’ on aika oleellisessa osassa pokerinpelaajan kehitystä nykyään. Toisaalta pelkällä ABC-pokerilla on vaikea pärjätä ilman eksploittaavaa lähestymistapaa, mutta toisaalta ‘by the book’ -pelitapa voi olla oleellisesti vajavainen, jos vaikeampia tilanteita ei perata solverilla läpi.

Solverin käyttö on lähtökohtaisesti ‘kotitehtävä’, jolla perataan käsihistoriasta tiettyjä vaikeita käsiä läpi. Näistä koitetaan ammentaa oppia sitten tuleviin koitoksiin. Onhan niitä myös reaaliaikaisia solvereita, joskin sivustot tekevät paljon näiden bannaamiseen. Etenkin heads-upissa solveri vielä voi pysyä ‘helpostikin’ mukana, ja löytyyhän etenkin hupeista juuri bottejakin.

Toisaalta mm. solverithan on kaikille käytössä, ja ihan samalla tavalla kotiläksynsä tehnyt ammattilainen jyrää livepeleissäkin. Itse olen lähtökohtaisesti aina kehittämässä kaikkia mahdollisia kehitettävissä olevia asioita - jos on keino, jolla itseään pystyy parantamaan oleellisesti pokeripöydässä, olisi mielestäni hölmöä tätä keinoa olla käyttämättä.
Mutta se, kiinnostaako ainakaan tässä vaiheessa kilpailla uskomattoman kovia talentteja ja ahkeria solver-neroja vastaan, on toinen asia. Eksploittaavan pelitavan raskas puoli on tehdä silloin tällöin “-ev” päätöksiä, jolloin helposti pirulainen takaraivossa huutaa siihen “computer says no” -giffin tapaan.e

Monissa halvemmissa maissa jengi pystyy elämään jollain NL50-grindaamisella, joskin pelikassan kasvattaminen edes sen vaatimaan kassaan voi olla sielä pitkän työn takana. 3500e nettopalkka nyt ei Suomessa vielä mikään järkyttävän suuri ole, joskaan ETA-alueen sisällä pelaajathan eivät voitoistaan veroja maksa. Mutta tähän ei luonnollisesti ihan NL50-taso riitä :smiley:

8 tykkäystä

Efecten myyntilaita:

image

Sitten seuraa lainaus @Masse sijoitusraamatusta: “…antakaa heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä tekevät”

12 tykkäystä