Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Eikös Pfizerin vois kuvitella olevan kovemmassakin nousussa tänään? +9% nyt

3 tykkäystä

Mikä lässähdys :roll_eyes:voi että. Oli jo ennätys päivä tuloillaan.

1 tykkäys

Mutta noin ylipäätään, vähän kliseitä toistellen toki, parempi maksaa hyvästä yhtiöstä kelpo hinta, kuin huonosta yhtiöstä halpa hinta. En jaksa uskoa että oma osaaminen on riittävällä tasolla tunnistamaan oikeasti käänneyhtiöitä. Noksun Q3 valoi taas vähän lisää nöyryyttä tähän hommaan :slight_smile:

2 tykkäystä

Oli tämä kyllä käsittämätön päivä. Ensin nousi salkku ATH-lukemiin ja näytti, että Bidenin myötä alkaa kova ralli. Sitten tuli rokoteuutiset päälle ja ajattelin, että mennään ilman muuta entistä ylemmäs. Noh, koronasta hyvin selvinneet firmat tuleekin täysillä alaspäin ja ATH:t ovat muisto vain. Ei ollu näköjään reservissä valuuttaa kovinkaan aimona kun pitää myydä laatufirmat pois ja ostaa paskaa tilalle. Loppuviikolle odotan sitä, että järki tekee paluun sijoittajien aivolohkoihin ja rahat siirtyy takaisin voittajiin :slight_smile:

8 tykkäystä

No joo vähän sellainen mutu, että sijoittajat räiskivät vähän sinne tänne ihan sillä että jotka nousee ovat voittajia ja ne mitkä laskee/ flattinä ovat niitä jotka häviävät. En siis tiedä onko tässä syvempää analyysia ihan kaikissa tapauksissa takana.

4 tykkäystä

Ohessa Damodaranin kolmen videon setti, missä hyvin selittää miten arvosijoittaminen on aina ollut roskaa ja arvosijoittamisen ylivertaisuus on ollut illuusio. Tää olisi ollut mukava luento kuunnella 20 vuotta sitten :grimacing:

Kuten mestari hyvin videosarjassansa vapaasti suomennettuna toteaa, niin arvosijoittajilla pitäisi nyt olla käynnissä jonkinlainen uskonkriisi. Kaikki arvosijoittamisen periaatteet ovat pettäneet ja tämän vuoden ylipäätään piti olla arvosijoittajien paras vuosi miesmuistiin. Toisin näyttää nyt käyvän ja voidaankin kysyä että millä ihmeellä arvosijoittajat taikoisivat samanlaisia tuottoja mitä kasvusijoittaminen on tuottanut viimeisen 10 vuoden aikana? Nykyään bisneksen “arvo” on todella helppo laskea ja epävarmuus (tuotot) ovatkin siirtyneet kasvuun. Samalla vielä nollakorkoympäristö kannustaa pelaamaan pitkää peliä.

2 tykkäystä

No, vielähän tuo vaatii hyväksynnän ja luvat ennen kuin jakelu voi alkaa. Plus Modernalta on vastaava setti tulossa. Eiköhän tuohon tule vielä toinen piikki (heh heh) sitten kun rokote on virallisesti hyväksytty ja jakelu alkaa.

3 tykkäystä

Huikee päivä…

Salkku
kuva

Indeksi

Minä

Tämän myötä OST enää +107% :sweat_smile:

58 tykkäystä

Joutui tänään kyllä pitelemään itseään, ettei Finskit lähteneet ulkoilutukseen. Saa nähdä mitä mieltä olen holdaamisesta myöhemmin. Mutta olihan isompi kurssi reaktio, mitä odotin. Toisaaltaan, jos tämä yksinään sai aikaan tällaisen pompun, niin ehkä se on katseltava loppuun, kun muutkin rokotteet alkavat ilmoittelemaan uutisia :thinking:

Indeksi voitettu yli prosentin marginaalilla tänään :flushed::exploding_head::star_struck:

Huhhi. Meikän pv setti

2 tykkäystä

Harvoin sitä tulee oltua +0,9% plussalla päivän päätteeksi ja silti otettua turpaan indeksiltä yli 3 prosenttiyksikköä, mutta tänään ei tainnutkaan olla ihan normaali päivä :smiley:

Onnea maailmalle rokotteesta! Harmi vain että oma salkku olis kyllä katsonut ihan mielellään vielä pari kuukautta pidempään koronaa. Ehkä parit BRRR-elvytyksetkin oltaisiin saatu siinä ajassa.

3 tykkäystä

Huomenna siirrytään laajasti paskayhtiöistä teknoihin :joy:

25 tykkäystä


Lepikkö osuu aika kovalla prosentilla näissä treideissään. Vähän tuon jälkeen tuli vielä positiivinen rokoteuutinen😀

20 tykkäystä

Salkku tänään +5,55% perustuen isoon nokia possaan jonka kavereina mm. Nordea ja shell. Mut muutamat samanlaiset nousut sais nokialle vielä tulla ennen kuin päästään edes q3 edeltäville tasoille. Suunta onneks kuitenkin oikea.

2 tykkäystä

Ost oli +2.9% ennen rokoteuutisia. Keventelyjä oli jo vetämässä, ei napannut. Sulki -2.9%. Vertailu indeksinä käytettävän First north 25 sentään biittasin. Se iski tylyt -5.77%.

Aot onneksi saman verran plussalla tällä hetkellä. Ristiriitainen päivä.

1 tykkäys

Oma 10 yhtiön OST tuotti tänään 8,4 % finskin ja wärren siivittämänä. Eipä oo salkku ennen noussut yhtä paljon päivässä :grin:

10 tykkäystä

Tässä keväästä saakka olen hamstrannut ‘arvoa’ pitkään salkkuun kun on halvalla saanut ja katsellut kun kasvuyhtiöt porskuttaa vasemmalta ja oikealta ohi oman salkun tuottokäyrän muistuttaessa enempi kuolleen turskan sydänkäyrää…

Tänään vissiin oli se päivä kun arvosijoittaminen vihdoin tuli takaisin muotiin, näemmä kertarytinällä kun ‘arvon penaalissa’ on +13% taulussa :joy:

oho2

40 tykkäystä

Oman hajautetun “tylsäsalkkuni” “paskayhtiöt” (palstan termi :smile: ) Fortum, Coca-cola, Sampo, Store Capital, NNN, Realty income, Pfizer, Aflac, VF Corp, Ross Stores 5-15% nousussa, laskupuolella Talenom ja Novo Nordisk -3,5%. Nettona +3,2% tänään vs vertailuindeksin +4%. Slow and steady.

3 tykkäystä

Norwegianin omistajilla on kyllä ollut jännä päivä, ensin Norjan valtio ilmoitti että rahahanat menee kiinni ja kurssi syöksyy -25%, sitten tulee rokoteuutiset ja kurssi onkin yhtäkkiä +10%, ja nyt on taas valuttu -10%.

Treidaajat kiittää ja ne osakkeenomistajat, jotka sai rokotteesta vielä exit-mahdollisuuden.

14 tykkäystä