Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Ja eikun treidikelit paranee! Järjettömään avaukseen myyty heti reilulla 39€:llä taas Sammon omistukset kokonaan, ei huomannut kytätä kelloa niin myöhästy avauksen. Tehokkaat markkinat ja Sampo +27% 9:ssä päivässä :+1:

Jäsenkirjan voisin hankkia ehkä 35€ tasoilta uudelleen (MA50)? Muuten saa mennä menojaan, mutta tokko tuo mihinkään tuosta karkaa.

5 tykkäystä

Fiverrin liikevaihto tälle vuodelle 186 miljoonaa, markkina-arvo 4,8 mrd. Ohjeistivat 2020 vuodelle alunperin +30% kasvua (2019 +42%), mutta tahkosivat +75%. Jos +30% lv kasvu jatkuu pari vuotta ja hiipuen sieltä pikkuhiljaa. Kyllä tuollainen 130 dollarin osakeihinta on perusteltu. Ebit marginaalit alustalla voisi tulevaisuudessa olettaa olevan 30% luokkaa. Asiakashankinnan kulut erittäin matalat ja payback time alle 7 kuukautta. Saadut asiakkaat kasvattaneet ostoksiaan, eli kasvu ei tule lähellekkään pelkstään uusista käyttäjistä (myyjistä . ostajista). Gross margin +82%.

En ole muutamaa tuntia kauemmin perehtynyt, mutta DCF näyttää houkuttelevalta näillä hinnoilla.

Markkinan koosta:

The estimated United States freelancer market is $750B annually
and we estimate that our current addressable market in the U.S.
alone is over $100B, which will continue to increase as we launch
new categories. Fiverr is in over 160 countries, yet approximately
70% of revenue today is generated from English-speaking
countries.

Ansaintamalli:

We generate revenue primarily through transaction-based fees.
When an order is placed, buyers pay Fiverr the Gig price plus a
5% service fee with a minimum service fee of $2; upon successful
completion of an order, Fiverr makes 80% of the Gig price
available to the seller of the Gig.

2 tykkäystä

Joo on, ja siis tuo on oikeasti todella mielenkiintoinen firma ja potentiaalia piisaa.

Mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että osakkeeseen on ladattu kovia odotuksia. ;p

3 tykkäystä

Joo totta. Lähinnä vaan, että jonkunlaista selkärankaa arvostukselle voi jo kuitenkin rakentaa vaikka +700% ytd lukemat ath tasolla kuulostaa hurjalta :smiley: , Nyt tultu sitten pari päivää alas ja lujaa…

Premarket +5% atm

1 tykkäys

Sektorirotaatio peruttu? Taas kelpaa teknolaput kun kaikki heitettiin kaivoon eilen? Nasdaq heti 1.4% plussalla… :smiley:

7 tykkäystä

Toimiiko tuo esim. 4500 pistettä indeksin “osakkeen hintana”, jota voi käyttää laskuissa tuon “EPSin” kanssa?

Toisinaan siis ihmetellyt mistä nämä on johdettu.

1 tykkäys

Kyllä, SP500:lle lasketaan omaa "EPS"iä sen kaikkien yhtiöiden tuloksista. :smiley:

1 tykkäys

Tämä asia varmaan korjaantunee itsestään, mutta kysytään ny täälä kuitenkin…

Ostin tuossa pienen seurantaposition First North Stockholm listalle hiljattain tullutta lappua Nordean kautta.
Nyt jostain kumman syystä kyseinen osake näkyy sijoituksissani niin, että myynti/osto napit eivät ole käytettävissä.
Lisäksi sijoituksen summa on 1:1 jos osakkeen kurssi laskettaisiin €uroissa, eli rahaa paloi hankintaan yli 10x määrä.

Onkohan tämä kuinka normaalia?
nimetön

Miten määritätte stop lossinne erityyppisille osakkeille? Miten otatte pienivaihtoisuuden huomioon joidenkin osakkeiden kohdalla? Kuinka kauas alaspäin asetatte myyntihinnan, kun stoploss triggeraa?

No jopas se oli kyllä nopea sektorirotaation peruutus. Teknot nousee taas ja vety-laput maistuu paremmalta kuin koskaan :smiley: Ei ole maailmassa riittävästi Ritalinia nykymarkkinan ADHD hillintään :joy:

13 tykkäystä

Nordealla on ollut koko viikko haasteita osakesalkkujen kanssa, välillä koko salkku häviää ja napit harmaana. Tosin tässä saattaa olla taustalla myös osakkeen split, jolloin määrä ja arvo muuttunut tai muuttumassa

1 tykkäys

En käytä stoppareita, koska en treidaa. Siellä varmasti todella oleellisia. Tuon nyt silti tämän esille, sillä tiedän osan käyttävän näitä kaikenlaisessa sijoittamisessa.

Olen nähnyt ihan ok perusteluita stoppareiden käytölle myös long-salkkuihin, mutta en silti lämpeä yhtään ajatukselle.

Miksi? Minulla ei ole mitään tarkoitusta päästää verottajaa tahi välittäjää useimpien sijoitusteni kimppuun vielä toivottavasti vuosikausiin. Omistan myös lappuja, jotka ovat silloin tällöin aika volatiileja ja alttiita heilumisille. Myös ylilyönnit ja väärinymmärrykset esim. uutisiin ja tiedotteisiin ovat aina mahdollisia ja arvioin mieluiten itse lopullisen päätöksen silläkin uhalla, että pahin vahinko olisi jo ehtinyt syntyä.

16 tykkäystä

Joo näin on ollu.
Ei kyllä pitäis mitää splittiä olla tulossa ja ei kai niitä kesken kaupankäyntipäivän muutenkaan tehtäisi?!

Nyt ihan testi mielessä koitin ostaa yhden osakkeen lisää, niin tuli vain “Tekninen virhe”

Vety lappujen puolesta voin sanoa että jos itsellä on luotto pidemmällä tähtäimellä niin en juurikaan käytä stopparia. Ne heitot on päivän sisälläkin niin valtavia että saisi kokoajan maksaa välityspalkkioita. Esimerkkinä Plug taisi käydä eilen -8% hujakoilla, korjasi nollaan ja nyt +10% taulussa. Keventelen jos siltä tuntuu isoista nousuista ja ostelen dipeistä. Olen myös huono ostamaan takaisin jos olisin position myynyt nollille ja vaikka tässä Plugissa olisin joko pois kelkasta tai reilusti pienemmällä positiolla.

Edit. Tasapuolisuuden nimissä mainittakoon että mulla on Workhorsea 24, 20 ja 18$ hinnoilla ja hinta möyrinyt nyt jossain 16-19$ hujakoilla että Plug toki ns positiivinen esimerkki. Tosin periaate on sama että uskon Workhorseen long salkussa, niin last mile drone, kuin usps sopparin muodossa, eikä toi stressaa vaikka mielellään keskihinta olisi 17$.

1 tykkäys

Jaaha Plugi noussut tänään 10 prosenttia, viikossa 30 prosenttia ja kohta tänä vuonna 600 prosenttia. Ei paljon sektorirotaatio vaikuta, ehkä presidenttirotaatio sitten enemmän. Kaiken muun lisäksi ko. osake on hyvä esimerkki siitä, että sen holdaaminen on varmasti tuottanut tänä vuonna enemmän kuin sillä treidaaminen.

2 tykkäystä

Jos näin kävisi, ja sitä epäilet kannattaa kyllä panna kaikki laput laitaan. Sellainen romahdus meinaan tulee, että oksat pois. Kaikki usko demokratian toimimiseen USA:n markkinoilta häviää ja siitä kärsivät ihan kaikki alat.

2 tykkäystä

Fiverrille voisi melkein avata ketjunkin jo sulla on mielenkiintoa? :wink: Ei tälläsii rakettikasvuyhtiöitä liikaa suomalaissijoittajien silmille nouse.

3 tykkäystä

Ääni tälle. Menee heti seurantaan, jos vain joku saisi ketjun tulille :blush:

1 tykkäys

Jeah, ja jos menet sinne niin saat niinkin puolueetonta tekstiä kuin esim. pelkästään Trump twiittejä ja demokraattien bashaamista.

On ihan noin niinkuin älyllisesti jälkeenjäänyttä tulla tänne kertomaan kuinka “valtamedia ei kerro”, jos omat lähteet on arvoltaan kissan paska.

8 tykkäystä

NYT kysyi jokaisen osavaltion vaalivirkailijoilta. Ei vaalivilppiä. Mutta sitä valtamediaa…

Lisäys: kuuluisi varmaan Biden/Trump ketjuun.

4 tykkäystä