Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Onko tämä nyt se hetki kun koko markkinat ovat bullina ja edes @Verneri_Pulkkinen ei uskalla laittaa pehmokarhua videoiden taustalle piiloon, kun pelkää negatiivista palautetta ikuista nousujuhlaa odottavalta yleisöltään :sweat_smile:

Seuraavan erikoispitkän aiheenahan voisi olla “Pörssin historian kovimmat sijoitustuotot” :partying_face:

13 tykkäystä

Jäätävä käyrä kyllä tänään(kin). Tällanen perustreidari siirtyi jo ennen klo 17 vapaalle ja mitä mitä, sen jälkeenhän se nousu hitto vie alkoi vasta :face_with_symbols_over_mouth:

Uskomaton oraakkeli :pray: image

12 tykkäystä

:soccer: RIP :soccer:

44 tykkäystä

Jopas tuli wanha olo kun lukaisi uudet viestit kafferoomista.

Nimimerkillä “vuonna 99 Team Fortressin “SM-liigahommista” eläkkeelle” :cry:

2 tykkäystä

Olin tuossa äsken suihkussa ja sain saman idean kuin ennen koronaa alku vuodesta… tai oikeastaan se hiukan jalostui:

eli ideana olisi minulla myydä OST tililtä uusiutuvia ja ostella niitä toiselle arvo-osuus tilille ja vapauttaa verottomasti voitot käteiseksi.
Tämän vapautuvan pääoman ajattelin ottaa käyttöön joustavana erikoistilanne rahastona, joka etsisi esim. väärin hinnoitteluja ja ylilyöntejä hyvin tuntemissani osakkeissa.

Olen nimittäin useamman kerran katsellut mm. QT ja Talenom tai Kamux ja todennut, että ostaisi lyhyelle tähtäimelle mieluusti esim. 10k tai 15 k potin jos voisn myydä sen pois sitten vaikka +5-+10% myöhemmin. Tämä vaan on ollut hankalaa, kun ne kaikki on hirveästi plussalla ja myydessä menisi lihoiksi tosi halvalla ostettuja Qt grouppeja, niin verottajalle taas nekin rahat, niin että tällaiset tilanteet on jääneetä käyttämättä.

Tai esim. tällähetkellä minulla on Firman arvo-osuustilillä juuri tuollaisen kaltainen TietoEvry positio ostettu 21,60 paikkeilta ja tavoite olisi myydä ehkäpä 28-30 € hinnalla pois, tästäkin menisi sitten verot… Tämänä kaikenhan voisin suorittaa OST tilillä.

Keväällä oli vähän tarkoitus, mutta koronan iskiessä möin sieltä positiot pois ja keskityin tankkaamaan pitkään pitoon uusiutuvia jne. (en voinut silloin firmasta allokoida varoja näihin kohteisiin, mutta nyt voin, kiitos mandatumin).

Eli keväällä jouduin täyttämän OST tililin uusiutuvilla ja ne ovatkin pohjalta nousseet siten, että nyt olisi n. 68k siellä vapautettavissa.

Miltäs kuulostaa? Olen kai ymmärtänyt oikein, että OST tilillä saan veivata sen mitä sielu sietää ja verot maksan vasta joskus jos otan sieltä rahaa pois?

Koska idea tuli mieleeni taas uudestaan, niin oletan sen olevan ihan hyvä :).

14 tykkäystä

Huhun mukaan F5 rämpyttely yhtiö-sivuilla nopeuttaa rapsan tuloa: Inderesin sivustot kuormittuu kuin pahimmankin DDOS:n takia → Yu tarkistaa että mistä tämä johtuu ja havaitsee 100 kpl F5 rämpyttäjää harvian sivuilla → soitto Petrille että äkkiä sitä rapsaa ulos

13 tykkäystä

vastaankin itelleni! Erinomainen suunnitelma, jossa bonuksena on että jos nyt siirrään uusiutuvat toisaalle, ja jos kurssit laskevat saan sitten verovähennettäviä tappiota käytettäväksi… tämähän on win win tilanne, jossa tappiotkin on melkein voittoja!

Hyvä viljo.

Operaatio alkakoon pian.

22 tykkäystä

Hienoa että foorumista oli apua. :joy:

17 tykkäystä

Laitoin Fortumin foorumille aiemmin, mutta heitetään tänne, niin ne poimii tiedot, kenellä on tarvetta :point_down:

Lisäys: Näkemykset siis OP:n.

14 tykkäystä

Mulla on oikestaan sama ajatus ja olen valjastanut OST:n treidauskäyttöön. Erikseen on USD tili jossa pääosin häärään mutta OST puolella kaikki eurohintaiset. Kuitenkin parhaat keissit voin osittain/kokonaan hoitaa OST puolella vaikka olisi eri valuutta. Mandatumilla valuutanvaihtokulu 0.25% per kauppa mutta olen hyvissä tilanteissa valmis (toistaiseksi) maksamaan pienen preemion siitä että voitto jää verovapaana OST tilille käytettäväksi.

1 tykkäys

Verovelka on parasta mahdollista vipua. Korotonta ja riskitöntä. Jos OST arvo tippuisi nollaan myös verovelan määrä tippuisi nollaan toisin kun oikean lainan kanssa sijoittaessa. Viljon idea on hyvä ja se on itsellänikin mielessä. OST parhaiten tuottaneet kasvuraketit kannattaa “siirtää” AOT:in puolelle kun niiden paras nousu on jo takana muttei vielä halua positiosta kokonaan luopua. Näin saa maksimaalisen määrän kotiutettuja voittoja OST puolelle. Pitkässä juoksussa ulkomaalaiset kasvuyhtiöt pitää myös siirtää kun alkavat muuttua osinkokoneiksi, esimerkiksi Evolution gaming joskus 4-5vuoden päästä.

6 tykkäystä

Mietin tuota verotusta, vasemmistollahan on suuri halu muuttaa paljon nykyistä progressiivisemmaksi, jotkut haluaisivat jopa yhdistää pääoma- ja ansiotuloverotuksen. Käyköhän tässä nyt niin, että vasemmisto pilaa vero-uudistuksella OST:n idean. Kun jos ansio- ja pääomatulot yhdistetään verotuksessa ei verojen lykkäämisessä ole paljoa järkeä. On parempi maksaa joku 30% veroa vuosittain kuin maksaa vuosien päästä joku 50% veroa isosta potista.

Ei olisi ensimmäinen kerta, kun yksi poliittisesti “sallittu” tuote pilattaisiin uusilla poliittisilla päätöksillä. Tulee mieleeni esim. parikin eläkesäästämiseen tarkoitettua tuoteryhmää, joiden logiikka pilattiin uusilla säännöksillä.

4 tykkäystä

Tai jos positio on sen verran iso, että kannattaa vaan kerran vuodessa myydä (olettaen, että EVO ei maksa kvartaaleittain osinkoa) ennen osingon maksua ja ostaa sitten takaisin.

1 tykkäys

Eikös tuossa nimenomaa OST ole parempi, koska verot maksetaan vasta kun lunastetaan voitot (jolloin voit olla työtön, eläkkeellä tai verotus muuttunut), kun taas AOTlla tehdyistä kaupoista maksetaan aina verot eli siis tässä esimerkissäsi ansio-ja pääomatulot yhdessä toisivat isommat verot vuodessa.

2 tykkäystä

Mutta ansiotuloverotus on huomattavasti korkeampi, jolloin OSTin korkkaaminen johtaisi valtavien verojen maksuun. Kyllä jos pääomatuloverotukseen aletaan sohimaan niin mennään kyllä väärään suuntaan.

Verojen korotus ei välttämättä johda verotulojen kasvuun. Korkea verotus ei motivoi ja hidastaa kasvua sekä saa isot tekijät aggressiivisesti suunnittelemaan verotuksensa uudelleen.

2 tykkäystä

Jos ei ole lähivuosina laittamassa OSTtä lihoiksi, niin en näkisi tarpeellisena miettiä miten nykyhallituksen verotusmuutokset vaikuttavat kokonaistuottoon eri skenaarioissa. Verotus ehtii varmasti muuttua moneen kertaan esim seuraavan 20-40v aikana.

Ja nämä vasemmistoliiton muutos ideat 99% todennäköisyydellä jäävätkin ideoiksi.

1 tykkäys

Riippuu vähän progressiosta. Jos pienien tulojen verotus säilyy alhaisena ja suurista tuloista rangaistaan isolla kädellä ison potin kasaaminen kauas tulevaisuuteen ja sitten joku 50-60% verojen maksu silloin ei välttämättä ole niin fiksua kuin maksella matkan varrella jollain 25-30% verotuksella voittoja. Pitäisi ehkä laskea tuo auki, tosin muuttujia on niin hirveästi, ettei siihen saa yhtä “oikeaa” vastausta. Enemmän tämä ajatuksen tasolla tässä vaiheessa.

4 tykkäystä

Niin, veroprosenttihan määräytyy tulojen mukaan, jolloin se voi myös pienempikin jos salkku paisuu suureksi.

Esim 35k ansiotuloja = veroprosentti n. 20%
Salkun tyhjennys = 30% voitoista
Ymmärsink jotain väärin?

2 tykkäystä

Mutta oletetaan että salkku on tuottanut vaikka 180k niin maksettavaksi tulee jo 50% veroja. Tämä on eläkesäästämistä ajatellen melko surkea vaihtoehto.

Totta kai sitten pienemmillä summilla päästään helpommalla.

2 tykkäystä

Niin, kyllä jos pääomatuloa verotetaan samalla tavalla kuin nyt ansiotuloa niin maksat enemmän veroa suurista ulostuksista(Heh), mutta onhan nytkin siinä jonkunlainen katto paljonko veroa maksetaan.

Kaikenlisäksi tässä tapauksessa ei varmaankaan ole järkevää kotiuttaa kun X määrä vuodessa voittoja.

Eikai kukaan muutenkaan kotiutua kerralla kaikkea.

Esim. Nostat vuodessa 40k euroa OST, josta voittoa on 10k, niin paljonko tästä nyt sitten maksettaisiin veroa, kun tällä hetkellä se olisi 3k?

1 tykkäys