Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Poimit pointin ihan oikein. Lipsuin suunnitelmasta ja usein se lyö näpeille. Toisaalta Solteqiin hyppääminen oli muutos suunnitelmaan joten joskus peliliikkeet kannattaa. Ja virheistä oppii, Kamuxin mokan jälkeen rohkaistuin kolmesti ostamaan nouseviin kursseihin ja ne kaikki palkitsi hyvällä nousulla.

Välillä mietin pyöritteleekö jotkut “oikeat” sijoittajat silmiään näille mun postauksille kun olen avoimesti kertonut miten maltillisin panoksin olen aloitellut (kukaan ei toki ole julkisesti ylenkatsonut, siksi arvostan foorumia suuresti) mutta viestini ovatkin lähinnä innostumisen tai ironisia kommellusten jakamista muille kohtuupienillä panoksilla aloittaneille. Virheistä ja strategioista usein puhutaan ylätasolla mutta arjen esimerkeistä oppii parhaiten ja edelleen uskon että palstaa seuraa paljon “meitä taviksia” vaikka kirjoituskynnys vaikuttaa olevan korkea.

Saarion kirjassakin korostettiin oppirahojen maksamista alkuun pienillä summilla, toisaalta prosentit opettaa yhtä lailla. Vaikkakin uskon että kaikki uudet tekee ne virheensä vaikka niistä kuinka varoitellaan :grin::+1:

11 tykkäystä

Yli 20 kpl 1x baggereitä…

2 tykkäystä

Voisit laittaa montako 2x, 3x ja 4x ja 5x baggeriä on salkussa, niin voin vähän suppiloida :thinking::wink::unicorn::unicorn::unicorn::unicorn:jne. En oo varma onko plug hinnasta 3,7? Paras nousu. Toki lisäilty useasti ja myytykin.

1 tykkäys

Periaatteessa näin, mutta riskienhallinnan vinkkelistä ei ihan näin mustavalkoista.

2 tykkäystä

Mistä sä tämän bongasit, aikamoinen :sweat_smile:

2 tykkäystä

Foorumilla on paljon isoja pelureita mutta itseäni kiinnostaa “hiljaiset massat” ja se minkä verran on meitä “tavis/piensijoittajia”. Jonkun laajan tutkimuksen mukaan keskiarvoinen osakesalkku olisi vain noin 4000e mutta siinä on tainnut vanhat puhelinosakkeet vaikuttaa tulokseen.

Eli poislukien yksittäiset puhelinosakkeet, minkälaisella summalla salkussasi on pörssiyhtiöiden osakkeita, rahastoja ym? (voi sisältää myös sijoittamiseen varatun käteisen)

Jos loin kyselyn nyt oikein, tämän pitäisi olla anonyymi kysely. Kiitos kaikille vastaamisesta.

Salkkusi koko
  • Alle 5000e
  • 5000-9999e
  • 10000-19999e
  • 20000-49999e
  • 50000-99999e
  • yli 100 000e
  • yli 200 000e
  • yli 500 000e
  • yli miljuuna

0 voters

14 tykkäystä

ykskään yli 500k tai yli 1 miljoona ei ole enää foorumilla ku ei tartte (tähän aikaan perjantai illasta) xD ja alle 5ke ei oo ku ei oo väliä?

Edit: no tulipas sinne vihdoin ne miljoonan ja puolikkaan omistajatki, yli 5min piti ootella

6 tykkäystä

Kyllä täällä ollaan. Täältähän saa hyviä täkyjä! Hauskaakin on.

14 tykkäystä

Nyt vaan arvaileen että onko @viljo :lla alle 5kft vai yli miljoona :wink: toki foorumiaktiivit tietävät vastauksen, kunhan lämpimikseni huutelen

6 tykkäystä

6 bäggeriä tälle vuodelle.
Qt
Remedy
Harvia
Tesla
Revenio
Musti
Pienin tuotto 1k musti ostolla, joka ostettiin läpällä koiralle eläketurvaksi. Jotain kertoo vuodesta kun tällä perusteella ostettu osake bäggää.

12 tykkäystä

Itekki ootan että tämä hullu vuosi päättyy ja jää taakse. Ei ole mukavuusalueella nämä tämmöset. Toisaalta nyt voi muutaman vuoden tehdä nollatulosta ja silti pysyis tavoitteessa :slight_smile: Pelkään kyllä pahoin että ensivuosi on hullu myös. Ja sen jälkeen joutuu alkamaan taas pohtia suojauksia ja shorttistrategioita ja parin vuoden päästä inflaatiota matalakorkoympäristössä :dizzy_face:

4 tykkäystä

Kauppalehti unohti mainita analyytikkojen tavoitehinnat Solteqille. Muuten ihan hyvä, aiheellinen ja Kauppalehden normitason ylittävä juttu. Kirjoittamisen aikaan (3.12) kurssi oli 3.10 - 3.70. Inderesin 30.10.2020 päivittämä tavoitehinta on 2.0.

5 tykkäystä

Kuka tämmöisen vuoden soisi koskaan loppuvan? Henkilökohtaista rahapainoa lähemmäksi on vaikea päästä. Stonksit todellakin menee ainoastaan yhteen suuntaan ja mitä tähänsa veivaakin niin aina tulee profittia :partying_face: Tosin fiilikset alkaa oleen samanlaiset kun vuosi sitten jolloin mentiin kans aika pystysuoraan ylös ja vielä raikkaammin alas… Jos totta puhutaan niin meno on niin euforisen tuntuista yleisesti ja itsellä, että riskejä on vedetty alas aika tuntuvasti versus mitä tämä vuosi muuten on vedetty.

3 tykkäystä

Laita tää kysely taas 2kk päästä niin katotaan kehitys ;):laughing:

E: mun suosikki Sir @viljo kyll salee painaa isolla kölillä oon siit varma! :ok_hand::sunglasses::beer::beer:

E: huomasin että pirkale meillähä on ketjussa 69 esillä 6900/100 = 69 :muscle: Ette kyll usko miten hitosti tulloo hilloo tällä matikalla ku bainaa bördessä nappulaita ja rohmuaa laidasta :fire::beer:

E: laitetaan vielä vähä fiilistä tänne @viljo otti mulle ton viime reissusta… Kuulemma viihtyy ku sai pari tenbäggerii kii muutamalla treidillä :beer:

9 tykkäystä

Vuosi 2020 summaroituna strategioiden suhteen :grin: Kosto elää 2021… :grimacing:

11 tykkäystä

Vuosi 2021 edelleen;

23 tykkäystä

Jos katsoo ostaessa enemmän fundaa kuin hintaa niin ei kyllä stressaa yhtään. Monet allekirjoittaneen parhaat ostokset on tehty ATH-hintoihin, kun osakkeen funda on parantunut nopeammin kuin mitä hinta on ehtinyt nousta :sunglasses:

17 tykkäystä

Pahempaa teki ostaa koronadipissä kuin ATHssa. Mutta ATHssa on välillä vaikea holdailla jos on vain kertoimet venyneet ilman suurempia yhtiökohtaisia syitä.

1 tykkäys

En ymmärrä miksi dipistä oli paha ostaa?
Itse ajattelin, että jos yhtiö X osakkeen hinta oli 100 euroa ennen koronaa ja on ollut lähellä sitä hintaa jo pitemmän aikaa, jonka jälkeen se putoaa 50 euroon koronan takia, mutta liiketoiminta ei muutu, niin mikä todenäköisyys on, että arvo ei nouse lähelle tuota 100 euroa jollain aikavälillä?

Edit. Toki siinä on henkisesti hankalaa, kun alkaa ajattelemaan jos se tuosta vielä vähän laskisi, että saa pohjilta.

10 tykkäystä

Jos odotti finanssikriisin tapaista globaalia talousromahdusta niin oli vaikea ostaa osakkeita korkeaan hintaan maaliskuussa. Paperilla osakkeet olivat edullisia koska peilattiin viime vuoden tulokseen, mutta odotetulla tuloksen romahduksella ne eivät enää olleetkaan halpoja vaan ylihintaisia. Talouden mennessä täydelliseen lockdowniin mustan surman tapaisen kulkutaudin levitessä ja Yhdysvaltojen vaipuessa lamaan olisi maaliskuun hinnoista vielä selvästi varaa pudota esimerkiksi 50% lisää pohjille.

Pohjilta alkaneen toipumisrallin jälkeen oli vaikeaa ostaa koska se oli ilmiselvä “fool’s rally” ja osakkeet olivat yhä enemmän törkyhinnoiteltuja tulosromahdusskenaariossa. Tämän vuoksi Buffetteilta ja Oksaharjuilta meni koko Koronapaniikkidippi ohi!

Noh, Koronalla ei ollut minkäänlaisia talousvaikutuksia muutaman sektorin ulkopuolella, tulokset eivät romahtaneet ja fool’s rally ei missään vaiheessa pettänyt joten osakkeet olivatkin törkeän halpoja :roll_eyes:

Jälkiviisaus on parasta viisausta, mutta maaliskuussa vaati kyllä todella vahvaa näkemyksen ottoa sanoa että Korona on vain superflunssa ja että 2020-vuodesta tulee talouden osalta edellisvuotta selvästi parempi.

35 tykkäystä