Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Ai luoja @tottoro ja inders in väki. Tästä tottoron sanoituksesta kanssa biisi!

Olihan huikee hauska setti :star_struck:

Tämä oli huikea :smiley: Sijoittaminen on tehty nyt meille pulliaisille helpoksi. Tässähän on uusi ajoitustyökalu. Suomennos: ottakaa iisisti siellä pörssissä.

Kun

a) Juha Kinnunen vetää kitarasoolon

b) Verneri Pulkkinen fiittaa vokaaleissa

Pitää painaa isosti markkinoille.

7 tykkäystä

Ensimmäinen on kyllä jo tapahtunut, kunhan laatukriteerejä ei aseteta turhan tiukoiksi - tai siis niitä ei ole :sweat_smile: Siten tämä jäisi Vepun harteille :face_with_monocle:

20 tykkäystä

Mielestäni olisi hyvä, että olisi oma osto/myynti-ketju vain Helsingin pörssille. Sitten ehkä muut omassaan tai jenkit myös omanaan.

3 tykkäystä

Hemmetti! Smooth, tyylikästä!

Korjataan kohta a) Juha Kinnunen vettää rokkikukkosoolon. Ruoholahden pihalle nahkatakki auki, leveä haara-asento. Ehkä silinteri päässä voisi myös toimia.

Onneksi olkoon etapista. Tein mielenkiinnosta gallupin salkkujen koosta jotain kuukausia sitten ja siihen vastanneista (n=474) 11%:lla salkun arvo oli alle 10 tuhatta ja 13%:lla arvo oli 10-20 tuhatta.

Meitä on täällä moneen junaan, jakauma vastanneilla oli karkeasti niin että

  • 0-20t salkku on noin neljäsosalla
  • 20-100t salkku noin puolella
  • 100t salkku neljäsosalla
  • suurin yksittäinen ryhmä oli 20-49t salkut (33%)
  • yli miljoonan salkkuja 2% eli vastanneista 8-11kpl

Täällä on tarkemmat tiedot jos kiinnosta Inderesin kahvihuone (Osa 1) - #7027 käyttäjältä Wondadog

14 tykkäystä

Ei se ollut smooth eikä tyylikästä. Mut jospa viihdyttävää kuitenkin :sunglasses:

Mutta jos tuota bull-signaalia jäisi odottamaan, niin aika monta nousua voisi missata - todennäköisesti kaikki tästä ikuisuuteen :cold_face: Minä oon korkeintaan sellainen oman elämäni rokkikukko.

16 tykkäystä

Haha! Noh, sääli kun idea oli niin hyvä. Pitänee tyytyä selvempiin signaaleihin?

Nyt kun saatiin maestro linjoille, niin kerro edes parhaimmat kitaristit, noin niinkuin omaan soittoon vaikuttaneet?

Sijoittaminen on aika monipuolinen laji. Myös näistä perinteisemmistä taiteen lajeista voi mielestäni myös kukin vetää ajatuksia koko tähän hommaan.

Pidän kyllä tällaisista erilaisista anonyymeistä kyselyistä, ja esim. miten salkku esim. kehittynyt x-ajassa jne. Rikkoo hyvin erityisesti uusille käyttäjille sitä mahdollista harhaa, että kaikilla olisi salkut satoja tuhansia tai miljoonia täynnä, tai että jokaisen salkku tuottaa vähintään 100 prosenttia kuukaudessa :wink:

Tällainen kysely voisi olla ihan mielenkiintoinen toteuttaa esim. kerran vuodessa isommin vaikka Inderesin foorumin etusivulla :slight_smile: Nähtäisiin mihin foorumin salkkujen koot kehittyy!

6 tykkäystä

Juu, iso kuva voi hämärtyä foorumia selaillessa. Tuo viikon takainen ikägalluppini Inderesin kahvihuone (Osa 2) - #189 by Wondadog meni muutoin aika lailla odotusten mukaisesti mutta oli siellä itselleni pieni yllätys.

Osasin odottaa että 20-40v on suurin ryhmä (72%) ja keski-iän ylittäneiden määrä oli odotetunlainen (noin neljännes) mutta alle 20 vuotiaita oli vain 4%, sen määrän oletin olevan hieman suurempi. Toisaalta ymmärrän että jos teini ylipäätään ansaitsee keikka- tai kesätöistä niin niitä ensimmäisiä rahoja haluaa käyttää tai niitä säästetään vielä tilille esim ajokorttia, autoa tms varten.

Tämän ikäisistä sijoittaa yllättävän moni. Noin joka kolmas sanoi jossain kyselyssä firettävänsä. Veikkaisin että gen-z eivät vain käytä antiikkisia keskustelufoorumeita vaan youtubea, tiktokkia ja snapchättiä.

Edit: milleniaalit → gen-z.

3 tykkäystä

Kannattaa :+1:

Minähän olen siis aloittelija kitaristina. Ostin itelleni joululahjaksi kämäsen kitaran jouluna reilut kolme vuotta sitten. Sen jälkeen olen kyllä aktiivisesti reenannut ja paljon oppinutkin, mutta kaukana on minun 10 000 tuntia, jonka maestro tasolle vähintään vaaditaan.

Suhteellisen raskaan ja usein sressaavan työn rinnalle soittelu on tuonut tasapainoa. Minusta ihmisen on hyvä olla jollain osa-alueella aina oppilaan roolissa - pysyy mieli avoimena ja itse nöyränä, kun pitää kasailla perustasolta asti hankalia taitoja ja oma kyvyttömyys on mukavasti esillä :smiley: Eikä ole muita paineita kuin ne, mitkä itselleen asettaa - toki nekin voi olla joskus raskaita.

Parhaita kitaristeja kannattaa kysellä oikeilta asiantuntijoilta. Jos joku pitäisi omaksi suosikiksi valita, se olisi varmaan Tom Morello (RATM, Audioslave ja monia muita). Enemmänkin se riippuu mitä nyt milloinkin yrittää soittaa. Nuoruudessa kuuntelin paljon Metallicaa ja onhan Hetfield hurja ukko ryhmisektorilla. Ja tietysti Angus Young, koska AC/DC:llä on paljon laadukasta ja suhteellisen “simppeliä” kitaravetoista rokkia. Yleisesti Dave Grohl on minusta musikaalinen nero, mutta harvemmin sitä soiteltua, kun esimerkiksi FF:ssa on kitaralinjoja vaikka muille jakaa - eikä tässä missään varsinaisessa bändissä soitella.

Siinäpä pitkä vastausta, vaikkei sitä varsinaisesti kysyttykään :sweat_smile:

20 tykkäystä

Alle 20v ovat kyllä Gen Z. Milleniaalit ovat syntyneet 1980-95. Vaikka väitän, että suomessa ja yhdysvalloissa milleniaaleilla tarkoitetaan vähän eri osaa porukasta. Haitari on aika iso mielestäni vanhimmasta nuorimpaan milleniaaliin.

1 tykkäys

Nyt kyllä täytyy tunnustaa että en tiennyt. Eli olen siis itsekin milleniaali. Jonkunlainen itsereflektion paikka. Näinä WSB aikoina minua on lähinnä asemoitu sinne boomerin kohdille ja nyt menikin näin.

4 tykkäystä

Tässä yksi ikäluokkajako Yhdysvalloista pari vuoden takaa.

image

6 tykkäystä

Ja -90 luvulla syntyneet oli jossain kohtaa Y-sukupolvi jne. Ei tässä pysy kärryillä tällainen vanha, nippanappa milleniaali?

edit. Osittain oikein, google valisti että Y-sukupolvi onkin näemmä milleniaalit ja tuo -80-95 syntyneet

1 tykkäys

Mites tämä sijoittaminen alkaakin olemaan niin tuskallista :confounded:
Tuntuu että kaikki on jo liian kallista ja mikään ei kannata. :cry:

2 tykkäystä

Suuri laskiaspulla kilpailu 2021

Tämän päivän laskaispulla oli Leipomo J.W Virtanen mestariteos! Mistä aloittaisin, ulkonäkö oli todella pramea, Pullan korkeus oli ainakin 15cm. Kermavaahto oli “vanhanaikaista” todella kermaista ja sopivan makeaa, sokeri ei rouskunut hampaissa. Pullan kannen päällä tomusokeria oli käytetty maltillisesti joka antoi pullalle maukkaan ulkonäön. Suutuntuma ja konteksti pullassa oli täydellinen, makunystyröitä hivelevä. Ainut miinus tuli hillosta, se oli samanalaista kuin hillomunkeissa. Jos hillon laatuun panostaisi vähän enemmän, näillä mentäisiin kuuhun. Tälläistä laskiaispullaa odotan saavani jos menen kyläilemään melkein vuosisadan vanhan leipurimestari isoäitini luokse.

4/5

13 tykkäystä

Onko tämä nyt Lisää vai Osta?

2 tykkäystä

Tulipa mieleen noista eri sukupolvista, että Suomessa on vielä eritelty paljon julkisuudessakin parjatut ns. suuret ikäluokat eli vuosina 1945-1950 syntyneet, joiden eläkkeitä nyt maksellaan. Eipä käy kateeksi nuorempia, kun eläkemaksujen korotuspaine nousee koko ajan väestön vanhetessa ja ikärakenteen heikentäessä huoltosuhdetta. Toisaalta varsinkin milleniaalit on aika hakoja keksimään uusia ansaintamalleja.
t. Boomeri