Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Itselleni QT on vahva HOLD. Katsellaan sitten Q4 suunta uusiksi. Mielestäni QT, kuten Kahoot on molemmat potentiaalisia hyperkasvu yhtiöitä, joita ei oikein perinteisellä tavalla arvostusta voi käsitellä. Eihän tuota analyysiä kasvustakaan voi tarkasti tehdä, kun QT:lla on mahdollisuus kaikille markkinoille (mobiili, sairaalat, tehtaat, autot, kauppakeskukset ym.). Suurin pelko on miten hinnoittelu onnistuu. Välillä jäänyt kuva, etät QT:tä käsitellään “auto”-yhtiönä, mutta näyttöjä ja käyttäjäpaneeleitahan on oikeasti aivan järkyttävästi kaikkialla (osa niistä varmaan tulee QT:n laariin).

Esim. jos yritys totetaa QT:n hyväksi, tuotahan helposti lähtee laajentamaan firman muihinkin projekteihin. Kasvu senkun kiihtyy kiihtymistään.

5 tykkäystä

Entä jos Qt:n markkinaosuus onkin 30… 40… tai 50% kosketusnäytöistä? Entäs jos Varelius paukuttaa firmaa globaaleille teknofirmoille ja sieltä tuleekin lisää diilejä yli ajan? Entäs jos Qt R&D tai IoT kehityksen johdosta TAM vuonna 2025 onkin 5 mrd laitetta eikä 1.5mrd? Onko nämä poissuljettua? :slight_smile:

16 tykkäystä

Enhan tuolla Mikaelin kin ennusteissa abit kasvu kohtuullisen vahvaa ihan kohtuullisella kasvuvauhdilla, mutta vaikea uskoa että edit% jäisi pidemmän päälle kovinkaan maltilliseksi…

2 tykkäystä

Jep, näin yleisestikin sitä tässä pitää koko ajan itselle takoa sijoittamisen sääntöä nr 1 tai 2 eli että omista yritystä, älä osakekurssia. Loistavilla yrityksillä on tapana löytää uusia väyliä kasvaa ja kehittyä. Toki hinnalla on väliä mutta enemmän on silti väliä yrityksen tekemisen tasolla ja ennen kaikkea johdon laadulla.

12 tykkäystä

Onhan tässä Qt osalta vielä paljon muuttujia, jos saadaan lisenssoinnit kunnolla käyntiin ja uusia asiakkaita, mutta nämä on näitä jossittelu ja.

1 tykkäys

Juu QT:n potentiaali ei ole kadonnut yhtäkkiä mihinkään. Riski/tuottosuhde on vaan mun mielestä mennyt heikolle mallille. Voi olla hieman raukkamaista ajattelua, mutta jotenkin tuo Swedish Matchin ja Sammon hinnat tällä hetkellä houkuttelevat paljon enemmän.

Joudun lainaamaan kevennyksenä ensimmäistä kertaa ikinä omaa viestiä kun tuli yhtäkkiä mieleen viime lokakuun mietteet. :smiley:

5 tykkäystä

Hyvä muistutus potentiaalista! Kun näin asian esittää niin olisihan se makeata jos Qt:sta tulisi se pitkään odotettu seuraava Nokia; Meillä kun on näitä maailmanluokan teknologiayrityksiä vieläkin liian vähän kotimaassa. Toki jos kasvu ei toteudu tai tulee muita esteitä niin sitten kurssikäyrä voipi myös seurata Nokian jalanjäljissä :grimacing:

8 tykkäystä

Samaa mieltä. Qt on tosin jo ohittanut Nokian, jos mittarina käytetään foorumikeskustelujen leviämistä sen omasta ketjusta muihin ketjuihin. Globaaliksi teknologian huippuyhtiöksi yhden tempun ponilla on vielä matkaa, vaikka softa valtaakin maailman. Mutta toivotaan parasta. :slight_smile:

Itse myin ison erän Qt:ta muistaakseni noin 26 eurolla joskus viime vuonna. Onhan tuo siitä taas kaksinkertaistunut, vaikka uskoin jo silloin tehneeni varsin mukiinmenevät kaupat. Qt täytyy laittaa omalla kohdalla sarakkeseen “parhaiten väistelemäni hyvät tuotot”. Uskoin kyllä aikanaan nousun jatkuvan, mutta huomattavasti maltillisemmin, kuin tapahtui. Toisaalta, viimeksi samanlaiset, yli 100% tuotot, sain Metson myynnistä ja sitä lappua jäi vielä jälkilöylyihinkin. Kiviset ja soraset on vielä voitolla tässä kisassa. Tällaista tämä on. :slight_smile:

5 tykkäystä

On vielä hauskempaa, kun miettii, että Qt oli ennen osa Nokiaa.

10 tykkäystä

Ei se Nokian pilkkominen tässä valossa vaikuta yhtään hullummalta ajatukselta. Jos vaikka puolesta palasia syntyisi uusi Qt:n kaltainen menestys. Mutta mikäköhän siinä on, että Nokian mullassa ei ole mikään oikein versonnut? Noh, katsotaan… nyt kun puutarhuri vaihtui.

4 tykkäystä


Olen sanaton… Ensi vaaleissa vaaka taitaa olla kallellaan Demokraateille ihan jo siksi, että Republikaanien äänestäjiä on rajusti vähemmän jäljellä :grimacing:

E: Teksti Guardianin uutisesta toissapäivältä ja kuva tämän päivän BBC:n uutisesta, tämän päivän Trump Rallysta Washingtonissa.

13 tykkäystä

Vähän kuin dystopinen versio Where’s Waldo -sarjakuvasta. Löydätkö (löytyykö?) yhtään maskia :no_mouth:

5 tykkäystä

Ei saatana. Seuraako kukaan muu tuota Trumpin puhetta HS:n sivuilla? Tuntuu ihan kuin Spongebobin Plankton olis ohjaimissa:

24 tykkäystä

Seuraan, aivan käsittämätöntä mongerrusta :joy:. Uskomantonta että tuollainen tyyppi on voinut olla USA:n johdossa viimeiset neljä vuotta.

16 tykkäystä

IS:n toimittajallekin näköjään riitti jo 30min sitten.

9 tykkäystä

Ja nyt se Prätkähiiristä tuttu Lawrence Limburger soitattaa YMCA:ta lopputunnarinaan :joy:

Osuit Jaakko Loikkasen kanssa “Asian Ytimeen” :slight_smile:

Kuten foorumi muistaa, Masse-sedän suurin sijoitusvirhe oli myydä aikanaan perinnöksi saamat isoäidin Nokian Gummitehtaan osakkeet pois ja ostaa niillä pikku-Suzuki. Jos olis unohtunut pöytälaatikon pohjalle ja myynyt sitten edes vähän enemmän huipuilla, setä olis moni-miljonääri … Nyt ei siis ole ja joutuu roikkumaan kaiken maailma foorumeilla lisämassen toivossa, …na! …kle! …tu! :angry:

No, tekeekö setä nyt Kuutin kanssa saman virheen? Ei tee. Kuutti on menossa kohti mualiman valloitusta ja nyt setä roikkuu mukana tappiin asti. Piste.

No, missä tappi?? Aikaisintaan 100 eetussa kipale :slight_smile: Siinä eka myyntinapin harkintapiste…

Masse-setä, FA, Vain kertomuksia omista tekemisistä :sweat_smile: :heart_eyes: :sweat_smile:

28 tykkäystä

Sama! Kyllä nyt kelpaa :sunglasses:

5 tykkäystä

En ole foorumeilla koskaan ymmärtänyt kommentteja, joissa kerrotaan jokin pyöreä summa jonka kun osake saavuttaa niin myydään pois. Mitä järkeä naulata yksi tekijä tulevaisuudessa kiinni kun ei ole tietoa miten muut sadat muuttujat tulevat kehittymään samaan aikaan.

Samasta syystä en ole kovin kiinnostunut analyytikoiden asettamista tavoitehinnoista.

17 tykkäystä

Minuakin hieman harmittaa että myin omat Orionit 15 euroon ja Koneet 30 euroon ja että luovuin jostain Etteplanista 2,5 €. Onneksi ei ole sattunut mitään noin hurjaa, kun siitä olisi varmaan jäänyt elinikäiset traumat :joy: :joy: :joy:

En kyllä yhtään ihmettele että roikut Kuutissa mukana!

7 tykkäystä