Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Jos hintahuuteluita ei haluta yhtiöiden ketjuihin, eikä tähän offtopic-ketjuun, on mielestäni vahva argumentti ettei sillä sitten ole paikkaa laisinkaan. Lisäksi, yleinen trendi tuntuu olevan että kaikki tuollainen keskustelu tuo keskustelun tasoa alas muillakin osioilla, niin uusien käyttäjien takia, jotka tulevat sellaista keskustelua varten ja muiden, joilla sitten laskee kynnys tehdä nollakommentteja.

Äänestän siis itse, että turhalle hintahuutelulle ei tehdä paikkaa.

Edit:

Mielestäni kyllä sen takia, että se on sitten osa tätä foorumia ja osa sen käyttäjäkuntaa. Uskon sen laskevan keskustelun tasoa muissa ketjuissa, vaikka suoranainen hintahuutelu niissä olisikin kiellettyä.

10 tykkäystä

Kyllä välillä ärsyttää tosiaan nuo raketointi ja +10000% huutelut, kun ei ole mitään uutisia tullut. Mielestäni ok tuuletella, jos on jotain uutisia. Mutta mitä järkeä hehkuttaa, jos nousu perustuu vain FOMOlle. Dipit mielestäni mielenkiintoisempia kuin nousut.

2 tykkäystä

Pyydän jo etukäteen että kun ihmisten Smart Eye sijoitukset rikkovat maagisen +100% rajan että siitä ei tehdä erikseen postausta jokaiselta käyttäjältä. Yksi +100% kuva ja siihen sitten tykkäys kun oma positio siihen yltää riittää.

6 tykkäystä

Eikös tälle hehkutukselle voisi suoraa perustaa oman ryhmän, missä porukka voi huudella päivänsisäisiä liikkeitä. Ja juhlistaa nousuja :roll_eyes:

4 tykkäystä

Meinasin ehdottaa tätä itsekin, mutta ehdit ennen :smiley:

Sellainen on jo perustettu!

Löytyy tästä: Kauppalehden keskustelupalsta

Ei ole muuten moderointiakaan käytännössä, joten ei pelkoa liputuksista.

26 tykkäystä

Välillä on vaikea erottaa asiallinen ja asiaton “hintahuutelu”. Se osakkeen hinta kun on yhtä kuin yrityksen markkina-arvo, johon kaikkia tunnuslukuja ja tulevaisuuden tuotto-odotuksia peilataan. Jonkin osakkeen nopea esimerkiksi 100%:n hinnannousu on koko sijoituscasen mullistava asia ja sen pohjalta täytyykin syntyä keskustelua.

3 tykkäystä

Toisaalta Renault ei ole mitenkään mediaseksikäs valmistaja, kun tunnetuimmat brändit ovat Renault, Dacia ja Lada.

Kuvaavampaa on mielestäni se, että Renaultin market cap 13B ja myynyt 2019 lähes 4 miljoonaa ajoneuvoa. Nikolan market cap tästä puolet eli noin 7B, mutta toistaiseksi valmistanut vain pehmoleluja.

EDIT:
Renaultilla on muuten huomenna CMD - Luca de Meo, CEO, will present the Renaulution strategic plan on January 14, 2021, at 8:30 a.m. (CET) (documents will be available à 8:00)
https://renaulution.analystes.renault.com/

5 tykkäystä

Joo, hehkutuksille oma ketju. Kyllä suomalaistenkin pitää saada hehkuttaa, kun saavutetaan merkittäviä prosenttilukuja tai tavoitehintoja. Eihän se voi mennä niin, että pitää olla hiljaa ja itsekseen juhlia, ettei vaan joku pahoita mieltänsä. Lisää avoimmuutta ja juhlijoille oma ketju.
Mielensäpahoittajille voisi sitten myös perustaa oman ketjun?

1 tykkäys

Tätä se kansankapitalismi on :smiley: Toivottavasti näitä tulee vielä lisää koska ilman tätä kysymystä hän olisi jäänyt miettimään tätä vain itse omassa päässään.

Miten muistaa itse olla pitkämielinen näille ja ohjata jonnekkin aloittelijalle sopivalle medialle.
Samanaikaisesti kuitenkin pitäisi pitää ns tasoa yllä jotta tässä salatieteessä kehittyneemmät voivat jakaa salaisuuksiaan rauhassa. :slight_smile:

Tykkään edelleen Vernerin kommentista joltain podilta että skenessä vähän syvemmällä olevana voi tuntua pahalta kun kaiken maailman YOLOttelijat tulee huutelemaan teslasta ja postailemaan stonks go up -meemejä, mikä kuvaa hyvin sukupolvimurrosta mikä tässä on myös käynnissä.

Oma sijoitusstrategiakin oli 15v sitten tyyliin “sampoa koko rahalla”, se on vaan pari askelta tota pidemmällä jos miettii kuinka tiedostavasti se oli rakennettu. Vaikkakin tuotti ihan hyvin silloin. :slight_smile:

3 tykkäystä

Tänään kaikki sankoin joukoin Yle Areenaan kuulemaan sanaa :pray: :point_down:

Nyt :point_down:

Taitaa olla oikea linkki nyt :thinking:

Lisäys: Juha muuten tunnusti tuossa lähetyksen aikana, että tutkimus on käynnissä #Fortum osalta, eikä hän näin ollen kommentoi yhtiötä muuten kuin tavoitehintaa ja suositusta. Eli jollain aikavälillä on lupa odottaa kommenttia, missä mennään sieltä suunnalta :face_with_monocle:

22 tykkäystä

Jos tosiaan tapahtuu jossain jotain oikein poikkeuksellista raketointia, siis sellaista, mikä saattaa kiinnostaa aidon oikeasti suurinta osaa, niin siitä sitten kuvakaappausta ja jokainen saa sitten tykkäillä sitä kuvaa + mielellään kylkeen jotain informatiivista tekstiä. Mutta mikäli joku Hype Oy:n nousee päivässä 20%, niin sitä nyt vain tapahtuu ja täällä palstallakin on tuhansia tuhansia sijoittajia, joilla on erilaisia osakkeita, ni tällaisen hehkuttaminen saattaa ärsyttää suurta osaa. :slightly_smiling_face: Minua ei ärsytä, mutta ymmärrän, jos joitain harmittaa tuollainen. :upside_down_face:

2 tykkäystä

Toimisko sellanen pieni chatti ruutu sivustolla jonka voi avata tai sulkea jossa sitten noita hehkutuksia voi heittää jos sellaiseen tarvetta tuntee? Vois olla jokaiselle ketjulle oma chat tai sitten koko sivustolle oma. Sivun laidasta nuolinäppäimella sais ikkunan auki-kiinni. Itse keskustelu pysyis siistimpänä turhista hehkutuksista.

2 tykkäystä

Mielestäni Aston ja eräs nimeltä mainitsematon Foorumin Aatelinen saa erityisoikeuden hehkutuksiin valitsemissaan ketjuissa. Muutoin samaa mieltä konseksuksen kanssa. Ehkä pitäs olla joku “Huuda/kiroile tässä ketjussa minkä tahansa lafkan nousuja/laskuja”. Toki joskus joku yllättävä nousu/romahdus voi olla informatiivinenkin tieto jos itsellä jäänyt joku mahdollinen uutinen näkemättä ja se saa tämän etsimään.

10 tykkäystä

Minun mielestä hehkutukset voi jakaa kahteen kategoriaan. Toinen on tapauksesta riippuen hyväksyttävää ja toinen on vain palstan täytettä.

  1. Objektiivinen ja merkittävä hinnanmuutos. Jotain on tapahtunut fundassa tai hyväksytyissä arvostuskertoimissa että osaketta hinnoitellaan huomattavasti eri tavalla kun aikaisemmin. Syynä saattaa olla joku huhu, vahvistamaton tai kilpailijan uutinen ja tämä voi vaikuttaa nopeimpien sijoituspäätöksiin. Joskus nämä on todella hyödyllisiä.

  2. Subjektiivinen hinnanmuutos. Oma posa +100%. Keskihinta sitä ja tätä. Osinkoprosentti laskettuna vaimon salkun keskihinnan mukaan. Näitä varmaan on joskus hauska päivitellä mutta yhtiökohtaiset ketjut ei ainakaan ole sopiva paikka. Näiden arvo muille lukijoille on lähestulkoon nolla.

12 tykkäystä

Olisiko liian sekavaa jos yksittäiseen viestiin voisi kommentoida ilman, että se on suoraan näkyvillä ketjussa? Kommentin alla olisi nappi, josta saa auki sitten kommentin tai kommentit.

Kysyä, vaikka mitä joku lyhenne tarkoittaa viestissä ilman, että tulee liputusta.

2 tykkäystä

Yksityisviesti löytyy kunkin viestin alta tarvittaessa.Tai siis kopioi vaikka linkin viestistä ja lähettää henkilön alta viestillä kysymyksen.

Toki ei ole kivaa jos moni pyytelee lisätietoja yksityisesti, mutta olisiko siinä paikka kehittyä ja avata viesti valmiiksi sellaiseksi että se ymmärretään?

Edit. tosin äkkiseltään voisi olla hienoa, jos sellainen “sivukommenttihaara” olisi tarjolla viestissä, mutta sitten on taas luotava “ohjeistus” miten sitä käytetään, mitä kirjoitellaan sen alle ja mitä ei…

1 tykkäys

Nojoo, mutta tarkoituksena olikin, että siihen voisi muutkin kommentoida jotain ns offtopicia (hyvän maun rajoissa toki) ilman, että kukaan pahastuu ketjun floodaamisesta.

Mutta myönnän, että voisi olla vaan paljon sekavampaa silloin.

Joo tollasta sivukommenttia vähän hainkin, mutta todenäköisesti kaikki lukee ne kuitenkin jos siellä sattuisi, vaikka olemaan jotain infoakin.

Enkä tiedä onko tuollaista mahdollista edes saada. Riippunee kai pitkälti millaisella alustalla foorumi on ja millaisia muokkauksia on tehtävissä.

Jokaisella meistä on ne omat ongelmamme…

Koodaajalla on kaksi mahdollisuutta arvata salasana oikein – tai menettää bitcoineja 198 miljoonan edestä

9 tykkäystä